Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Teljesítmény -LED, powerLED (pl. Cree, Luxeon) vezérlése
Lapozás: OK   95 / 141
(#) hotib válasza nedudgi hozzászólására (») Dec 21, 2015 /

Nem értem félre, és teljesen egyet értek azzal, amit írsz. De jelen pillanatban nem áll rendelkezésemre más mérési módszer, mint a COB LED által felvett teljesítmény mérése. Ha valamit 9W-nak hirdet, akkor az legyen 9W; kell egy hivatkozási alap, ami szerint nem azt kaptam, amit vásároltam.
Az pedig szinte teljesen biztos, hogy a hirdetett 600-720 lument nem éri el, hiszen a 450 lument (!) produkáló 4W spot látványosan jobban bevilágítja az adott teret. Mindkettő hideg fehér, és tudom, hogy a COB az 120 fokos, viszont 4 - 4 db. van mindegyikből, így eléggé kiütközik a különbség
A fenti értékekből látszik, hogy a Watt és lumen értékek a hirdetésekben köszönő viszonyban sincsenek a valósággal, csak a fényáramot nem tudom megmérni. Mindketten tudjuk, nem azt kaptam, amit papíron eladott.
Bár lehet, hogy ennek kínai barátunk nincs is tudatában...
(#) Barret válasza nedudgi hozzászólására (») Dec 21, 2015 /

"és mondanom sem kell, hogy a 4W világít jobban." Ez azért elgondolkodtató!
(#) hotib válasza Barret hozzászólására (») Dec 21, 2015 /

Biztosan néznem kellene? Mintha nekem olyan nem lenne...
(#) Kovidivi válasza hotib hozzászólására (») Dec 21, 2015 /

Megszámolhatod, hány LED van a sárga rugalmas anyag alatt. Én a képről 6-ot látok. Egyébként ahol megjelenik ez a sárga anyag, az a LED már nem hidegfehér, hanem melegfehéres fényt bocsájt ki. A LED-ek számából tudsz következtetni a maximális áramra. 1db LED az 1W-os általában, tehát ebből 6db az 6W-tal lehet hajtani maximálisan. Ha a gyártó ezekre a LED-ekre 4W-ot adott, az lehetséges, hogy abból a megfontolásból van, hogy ne melegedjenek túl, ugyanis 4W-tal és 6W-tal meghajtva nagyon minimális fényerőkülönbséget látsz, viszont a plusz 2W-ot szinte mindet a LED-ek fűtik el pluszban.
Nem biztos, hogy a reklamáció jogos. Nézd inkább úgy, hogy mit kaptál, mennyi pénzért. Összehasonlítási alap 1db másik LED lámpa nem lehet, az túl kevés. Ha lenne mellette 5-6 másik márkájú, nem csak kínai, hanem márkás LED lámpa is, mind 3W-os, és a 9W-os LED-et mind lepipálja, akkor jogos a reklamáció!
Azt is nézni kellene, hogy pl. a 9W-os LED-ed 4 évet fog üzemelni, még ha csak 4W-ot is vesz fel a hálózatból, a másik 3W-os LED-ed meg fél évente kipusztul, akkor mégiscsak jobban jártál a 9W-ossal.
(#) Barret válasza Kovidivi hozzászólására (») Dec 21, 2015 /

Szerintem ez az,sok helyre építik be. Szét szoktam szedni kíváncsiságból.
(#) hotib válasza Kovidivi hozzászólására (») Dec 21, 2015 /

Szerintem félre érted. A COB LED a 9Wattnak eladott. A másikban 4db. 1W LED van, és kb. másfél éve használom őket. Egyébként a COB a "kékebb".
Viszont tudok mutatni 4W COB LEDet (nincs róla képem, majd este fotózok) amiben ugyanúgy 6 chip látszik, mint ebben...
(#) uniman válasza hotib hozzászólására (») Dec 21, 2015 /

A 3W-os COB LED chip pontosan így néz ki... Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2015
(#) uniman válasza Barret hozzászólására (») Dec 21, 2015 /

Hello!
Ez nem (egy) COB, hanem (6 darab) SMD LED !
(#) Barret válasza uniman hozzászólására (») Dec 21, 2015 /

Igazad van! Olyan még nem járt nálam.
(#) Kovidivi válasza hotib hozzászólására (») Dec 21, 2015 /

Tehát arra gondolsz, hogy az eredetileg 4W-os lámpát, amiben normál esetben is 6 LED van, 9W-ként árulnak, miközben a termék nem változott? Ha ez igaz, akkor jogos a sérelem, főleg, ha találsz ugyanilyen terméket, kinézetre, mindenre, viszont oda 4W van írva, plusz a felvett áramot is meg tudod mérni. Mennyiért vetted egyébként?
(#) hotib válasza Kovidivi hozzászólására (») Dec 22, 2015 /

Arra gondolok, hogy átvertek... Vagyis én 9 Wattost vettem, de a 9W helyett akármit raktak a csomagba, amire én saccra azt mondom, jó esetben egy 4 Wattos termék (kipróbáltam, láttam, van összehasonlítási alapom) A 9W spotok mindenhol 71-72mm hosszúnak vannak hirdetve, ez azt hiszem 56, vagy 58mm hosszú. Beszéltünk itt (is) az ilyen spotok melegedéséről, fizikai képtelenség ekkora felülettel rendesen hűteni ekkora teljesítményt.
Ezek persze csak szavak. Ezért meg fogom mérni a teljesítmény felvételét is, és szétszedve külön a LED áramát és kapocsfeszültségét; azok lesznek az érvek. Csak eddig nem volt rá érkezésem.
Alin vettem, nem voltak drágák, ezres körül volt darabja.
A hozzászólás módosítva: Dec 22, 2015
(#) rockersrac válasza hotib hozzászólására (») Dec 22, 2015 /

Csak ha szétszeded, bukta a garancia is.
(#) hotib válasza rockersrac hozzászólására (») Dec 22, 2015 /

Ezt magad sem gondolod komolyan... Milyen garancia? Szerinted eddig hányan küldtek vissza tizen-pár dolláros értéket kínába?
Én nem akarom átverni kínai barátunkat (nem úgy mint ő engem) és fényképekkel támasztom alá az állításomat. Levelezés csak és kizárólag az Alin keresztül, pedig már az első válaszban megadott egy gmail-es postafiókot, hogy oda írjak. Ha pedig nem akarja vissza adni a pénzt, bejelentem az Alinak, legvégső esetben pedig kap egy nagy mínuszt...
Egy dologra biztosan ügyelnek kínában: a reputációra, ezen áll vagy bukik az üzletük. Egyszerűen nem éri meg nekik, hogy valaki negatív értékelést adjon. Kaptam már vissza hibás termék miatt pénzt, igaz, az eBay-es vásárlás volt. És volt arra is példa, hogy az Ali értesített, hogy visszautalják a vásárlásom értékét, mert akitől vásároltam, gyanús tevékenységet végzett. Ki is csukták az Aliról, és ezt nem én kezdeményeztem.
Szóval van aki ügyeskedik, és ezért rá kell koppintani az orrára. Ettől függetlenül sok sikeres vásárlásom volt már akár eBay-en, akár Alin.

A garancia vesztés egyébként a szakszerűtlen hozzá nyúlással kezdődik. Mi van, ha történetesen szakember vagyok? Nem eszik azt olyan forrón.
A hozzászólás módosítva: Dec 22, 2015
(#) rockersrac válasza hotib hozzászólására (») Dec 22, 2015 /

Ezt nem tudtam, hogy ebayes cuccról van szó, de így akkor persze a garanciás hozzászólásom tárgytalan.
(#) Logeen hozzászólása Dec 31, 2015 /

Átvertek egy 50W-os led reflektorral és menteném a helyzetet. A led chipen úgy tűnik, hogy 2x23db led van. A tápegység 78V 200ma-t biztosít, ezt tudom mérni.
Ha a benne lévő ledek önálló paramétere ~3,5V*300ma lenne akkor kijönne az 50W.
A mérés szerint 3,5V és 100ma az önálló led paraméter.
A kérdésem az lenne, hogy milyen led chip lehet ez?
(#) 187BodyGuard válasza Logeen hozzászólására (») Dec 31, 2015 /

Én még ilyen típussal nem találkoztam...
Nekem 2 féle van itthon amit anno Csupasztól vettem itt a HE-n az egyik az true 50W-os abban 50db kis pont van 5 sorban 10-esével elhelyezve, a másik 30-as 3 sorban 10-eséve. Szerintem az valami érdekes kínai cucc lehet. Képet tudsz küldeni róla?
(Az 50W-osnál nem látszik pont mert egybefüggő felülete van, de ha kell csinálok képet úgy hogy épp hogy világít, akkor látszik.)
(#) Kovidivi válasza Logeen hozzászólására (») Dec 31, 2015 /

Ha a tápod 15.6W-ot tud leadni, akkor ez már elég ok a panaszra. Mérd meg a feszültséget és áramot pontosan, és ezzel lehet menni. Habár egy nem hozzáértő eladónak ezek semmit sem fognak mondani...
(#) 187BodyGuard válasza Kovidivi hozzászólására (») Dec 31, 2015 /

Hát igen, mint a LEDDiszkontban amikor meg mertem kérdezni hogy a LED csövek sorbakötés esetén is üzemelnek-e (Régi armatúrában) Totál fehérzaj volt!
(#) Logeen hozzászólása Dec 31, 2015 /

Így néz ki, ahogy a képen látszik.
Ezek a mért értékek, 78V 205ma. 2*24led-nek tűnik.
Teljesen még nem tudom szétszedni amíg a vaterás eladó reagálására várok.
A ház és a mozgásérzékelő rendben van, ezért lehet átalakítom majd, ha visszautal valamennyit az eladó.
(#) Logeen válasza Kovidivi hozzászólására (») Dec 31, 2015 /

A tápra 200ma van írva, így az tökéletesen végzi a dolgát.
(#) Kovidivi válasza Logeen hozzászólására (») Dec 31, 2015 /

50W-os LEDnek 50W-os táp kell, nem 16W-os. Lehet, ha erre a LED-re 50W-ot adnál, csak pár mp-ig világítana.
(#) Logeen válasza Kovidivi hozzászólására (») Dec 31, 2015 /

Szerintem nem lehet rákényszeríteni 50w-ot, ha már most 78V a feszültség. Biztos akkor lennék benne, ha megtalálnám a led pontos paramétereit, de így topológia alapján nem tudok googlizni hasonlót sem. Ja és természetesen fehér a fénye, csak a fénykép miatt zöldült.
(#) Logeen válasza Logeen hozzászólására (») Dec 31, 2015 /

Talán 5630-as led paraméterével bírhat, 3,2V nyitófesz és 100ma az ajánlott.
Ezzel kijön a matek szerint, de hogy került 1db chip-be?
(#) illesoszkar hozzászólása Jan 1, 2016 /

Üdvözlök mindenkit és BUÉK mindenkinek.
Tanácsot kérnék melyik Topikba tudok érdeklődni.szeretnék csinálni egy leddel is fűthető Terráriumot ,Kinai Császárfa Palántázására aminek mérete 650x650x1300 mm termó szigetelt üvegből amibe ha lehet az elején +fix 25 C foknak kellene lenni 85 % párával.a hőfok nem gond meg a pára sem a csirkekeltetőben van ilyen, csak a nappali fény utánzása mesterségesen e a gondom.tavaj próbáltam pincében de kipusztultak sajnos.ezért fordult meg a fejembe a terrárium. aki ismeri ezeket kérem ossza meg velem
Köszönet Öszkár
(#) nedudgi válasza illesoszkar hozzászólására (») Jan 1, 2016 /

(#) Hun15 hozzászólása Jan 4, 2016 /

Sziasztok!

6V-os kézilámpámnak nem túl nagy a fényereje és elég hamar lemerül halogén izzóval, ezen szeretnék javítani.
Cree vagy SSC ledre gondoltam,de van pár fajta nem tudom meik lenne a jó.

min 15w-osra gondoltam, láttam olyat ami 3 fokozatban állítható.

Mindegyik cree ledhez kell meghajtó?

Tudnátok valamit ajánlani?

Előre is köszönöm!!
(#) RoliNyh válasza Hun15 hozzászólására (») Jan 4, 2016 /

Nem csak a CREE LED -ekhez, de elvileg mindegyik ledet áramgenerátorról kéne üzemeltetni.

Google -al kereshetsz magadnak is ha építeni akarod, vagy rendelhetsz készen ebay -és társai oldalról...
(#) Hun15 válasza RoliNyh hozzászólására (») Jan 6, 2016 /

Tudnál ajánlani valamilyet?

cree vagy ssc?
(#) RoliNyh válasza Hun15 hozzászólására (») Jan 6, 2016 /

Mármint mit ajánlani? Ledet, vagy meghajtót?

Viszont arra felhívnám a figyelmed, hogy az általad kitűzött 15W -os ledet nem fogsz kapni 6V -os kivitelben.
És azt se felejtsd el, hogy ekkora teljesítményü ledhez, kb egy pentium 4 -es processzorhoz való méretü hűtőborda kell, vagy lehet kissebb akkor, ha ventillátoros hűtést teszel rá.

10W LED üzemi hőfok

És ez csak 10W -os...
(#) Hun15 válasza RoliNyh hozzászólására (») Jan 7, 2016 /

Én erre gondoltam:
Bővebben: Link

Hogy működik? A ledet rárakom 1 hűtőbordára (mivel rögzitem?) a meghajtónak az 1 ik szállát(+,-) rákötőm a ledre a másik szállat meg az aksin és 1 kapcsolón keresztűl visszaviszem a ledre?
A hozzászólás módosítva: Jan 7, 2016
Következő: »»   95 / 141
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem