Fórum témák
» Több friss téma |
Sajnos nincs meg próbáltam egy inverterrel villágítot de halványan meg a belseje így szikrázott össze vissza.
Sziasztok!
Van egy "Ultralux LED Driver" lámpa, amiben van egy kapcsiüzemű táp, aminek a lelke egy SOT23-6 IC. Ez elég gyakran megpurcan, és nem sikerült kideríteni a pontos típusát (vagy hogy milyet kéne belerakni). Ennyi van ráírva: 37002. Aki esetleg ismeri, annak megköszönném, ha írna. Egyébként Boldog Karácsonyt!
Szia, Igaza van "marci" kollégának, ebben az esetben kevés a fesz, ami inverterre rátetted, azé pedig túl nagy. Pontos típus nélkül még saccolni sem tudok. Több Kv-al játszadozni, meg eléggé "csipkelődős" dolog lehet. Ha mindenképpen ilyen kell, hamarabb találsz egy betört LCD-ben meghajtóval.
Nem lehet, hogy valami ilyesmi(nek a kínai változata)?
http://doc.chipfind.ru/fairchild/ndc7002.htm
A Bővebben: Link-ben lévő készülékben van egy TMC 109-es IC amiről semmit se találok a neten. Esetleg valaki tudja, mi lehet ez?
Közben méregettem, a TMC 109 12 volt tápot kap, ennek ellenére lehet ROM?
Szia, Pont ilyet nem találok, én WT7901 ezt használom elég izmos kis chip, ha be tudod illeszteni.
Nem tudom, de lehetséges ha CMOS. A gyártó lényeges, mert egyet ismerek biztosan, ami a TMC77S - ami LCD digit meghajtó és a MEV gyértotta...
Hali!
Egy ipari mosógép (motor) vezérlésében van ez az alkatrész. Hat db van belőle. Az első mérések alapján minden irányba mind nulla. Valahogy hidalva, vagy párhuzamba vannak kötve. Nem tudom mi a helyes meghatározás, ha hüjeséget írok, elnézést kérek. Hogy tudnám meg hogy jók e, vagy sem? A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2015
Szia!
Ha ezek az IGBT-k "minden irányba" mérve nullát mutatnak akkor zárlatosak, jók nem lehetnek. Üdv.: Feri
Bocsánat, nem jól írtam. Minden irányba, minden lábán szakadást mérek. Elnézést!
A C-E között találnod kell egy diódát, az meg van?
Szia, Ha párhuzamosítva vannak, vedd ki mindet, mert csak úgy kapsz pontos mérést. Lehet, csak a gyengék hullottak el.
Sajnos nem lehet, nem FET lesz.
Mindenkinek szól: tehát még mindig keresem ezt az alkatrészt.
Persze. Ez egy 5600 mikros 400V-os nem bipolaris elko.
A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2015
Csöves erősítőhöz is jó lehet!
Sziasztok !
Szeretnem tudni,mi a kulonbseg az MKP es MMKO kondenzatorok kozott?Ha van kulonbseg melyik a jobb?Koszonom.
Üdv mindenkinek! Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy létezik -e olyan alkatrész ami arra szolgál, hogy csak egy bizonyos feszültség felett engedi át az áramot? Válaszotokat előre is köszönöm!
Zener (dióda), varisztor, szikraköz.
Attól függ, mi a cél: áramkörben kell gondolkodni.
Amúgy elegendő lehet egy zener: a záróirányú feszültség csak a névleges zener-feszültség elérése után fog "átjutni", áram csak ez felett folyik.
Köszönöm a válaszokat! A cél az lenne, hogy: Nyomtató portról vezérelnék egy szerkezetet. A piben 5V jön ki de az kevés a motoroknak, ezért adnék neki külön tápról 4-5 voltot és mondjuk akkor olyan alkatrész szereznék be ami 8 volt után engedi át a feszültséget.
Üdv találtam itthon egy alps RE1201Xe1-H01 típusú enkódert alkatrészt egy hifinek volt a hangerő szabályzója és szeretném felhasználni 5 kivezetése van abból 2 egy kis mikrokapcsoló ha benyomom a tengelyt de a másik 3 lábra nem tudok rájönni hogy mi akar lenni meg hogyan kéne felhasználni tudna nekem valaki segíteni ebben ?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |