Fórum témák
» Több friss téma |
De az.. Gyárilag gondolom nem ilyen volt.. Szerintem még apuék csinálták a jobb hang reményében vagy nem tudom, de mióta az eszemet tudom azóta ilyen. Az előző hozzászólásomra tudsz valamit mondani?
Lemezmosásban nem vagyok járatos, a gyakrabban használtakat üzletben mosatom, amit meg nem hallgatok nem porosodik (annyira) . Lemezmosással kapcsolatban ajánlom figyelmedbe: http://www.hifimagazin.hu/HFMCD/DEGRELL/INDEX.HTM
Nekem nagyon nem sikerült.. Megcsináltam azt a szerkezetet amit te, de egyszerűen nem szívja fel a folyadékot a lemezről.. Nem értem miért..vékony a cső vagy túl vastag nemtudom pedig érezni, hogy szív
Túl vékony a csöved. Főleg az amelyik felszívná a folyadékot. Így a kialakítása sem jó, mert annak a kupakon belül le kéne nyúlnia az üveg fele magasságáig, különben ha megfelelő lesz a keresztmetszet közvetlenül a porszívó csövébe jut a folyadék ami nem egészséges.
A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2015
Köszi az ötletet. Mekkora keresztmetszetü kellene akkor?? Legalább mint ami a porszívóba megy?? Vagy ha lehet bővítsem mindketőt vastagabra??
A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2015
A lemezhez nagyon közel kell tenni a csövet. Én egy picit ferdére vágtam a csövet, rá teszem a csövet egészen a lemezre és hagyok egy picike rést, hogy ne tapadjon teljesen a lemezhez. Ha kell akkor csinálok róla, holnap egy videót.
Nekem is vékony csövem van. A porzsákot ha kiveszed a porszívóból, akkor nem fogja annyira vissza. Az üveg ne legyen elfektetve, nehogy beszívjon folyadékot, annak pont az a szerepe, hogy összegyűjtse. Porszívóra figyelj mert nagyon fel tud melegedni. Ha van szívóerő beállító a csövön, azt érdemes kinyitni, /ha reteszes/és újjal szabályozni.
Megköszönném a videót lehet segítene. Nem fektetve volt csak a fénykép miatt volt így. Van állító a csövön is és a porszívón is. Sajnos nekem ha hozzáért ha nem nemszívta fel. A lemezt nem fogja károsítani a gumicső ha hozzáér ügye?? Valmint ha a keverékből kihagyom a Triton x 100-at az nagy baj?? Nemtudtam beszerezni sehol sem..
Triton-X helyett lehet egy kis mosogató szert beletenni. Attól jobban fog terülni is.
Itt a VIDEO
Hát ez nemsemmi neked mennyivel könnyebben megy.. Akkor azt mondod vágjam a cső felét ferdére és érintsem rá a lemezre?? Megpróbálhatom csak nem akartam kárt tenni a lemezben ezért nem nyomtam rá eddig.. Nem lesz semmi baja??
Nem lesz baja. Nekem benzincső van a végén, az nem morzsolódik.
Sziasztok kérdésem lenne van kettő Omni dd2250. Lemezjátszóm most lettem figyelmes arra ha közép állásból felfelé tolom /növelem a sebességet akkor hirtelen ugrik egyet lefelé nincs gond szépen fokozatosan lassít,szétkaptam a potit és kiiktattam azt a kettő érintkezőt ami a ledet váltja át zöldről pirosra,így megszűnt az ugrás.Mi lehet a gond?
Ezzel a lemezzel, műszeres méréseket tudsz végezni, majd azokat analizálva, kiküszöbölni az esetleges beállítási hibákat. Frekvencia átviteli méréseket, nyávogási méréseket lehet vele végezni. Műszeres felszereltség is kell hozzá.
A hozzászólás módosítva: Dec 15, 2015
[off]Francba.. Akkor műszer nélkül sima füllel semmire nem megyek vele Gondolom itt a műszer nem egy multimétert jelent amin van pl frekvencia mérés [off]
Azért annyira nem kell megijedni. Egy hangkártyával rendelkező PC (meg egy progi) elegendő a mérésekhez. A lemezen lévő jelek kiértékelhetők, pl. az ARTA (ingyenes) szoftverrel.
Az van még kábelem is van ami a korrektorból belemegy a pc vonalbemenetébe majd megnézem köszönöm!!
Igen, ez egy valódi kincs.
Ne add oda senkinek, bárhogyis kéri (még nekem se' ). Pár napot olvasgass... és érteni fogod... Nem mindenhez kell "műszer", fül is elég sok esetben.
Na sziasztok. Véglegesítettem a lemezjátszót felraktam rá az új at95e hangszdőt. Belőttem sablonnal tűmérleggel 2 g ra de valamiért belül nagyon rosszul szól. Nem torzít bár lehet kicsit igen egyszerűenn nemtetszik. Pedig sablonon mind a 2 ponton tökéletes. Ötletek??
Próbáld meg beállítani a megfelelő túlnyúlást.
Idézet: „Belőttem sablonnal”
Belül minden lemez rosszabbul szól, mert a kerületi sebesség majdnem a fele, mint a külső barázdákon. Ezt (ahol csak lehet) figyelembe veszik a hangmérnökök is, akik a műsoranyagot összeállítják.
Viszont még se jó! Több lehetőség lehet, de akkor átpasszolom neked!
Nem, nem, ne passzold át! Bocs, nem akartalak megsérteni, csak gondoltam, ha belőtte sablonnal, akkor a túlnyúlással már nyilván nem lehet probléma. Biztosan örülne, ha segítenéd a többi lehetőséggel. Béke.
Pedig nagyon is azzal vágták. A vágopad náluk is ugyanaz volt mint bárhol máshol a világon igy a korrekcio is.
Az már egy más kérdés, hogy milyen igényesen vágták a masztert és milyen hulladékba préselték. Akkoriban hirhedt volt a Krugozor sorozat, ami átlátszo polietilén hajlékony lemez volt. Ezt már csak a zenélö képeslap multa alul.....
Gondolom prés-matricákat vettek, ha más országban kiadott lemezt gyártottak. Egyébként vágáskor a hajtást általában hogy oldották meg régen, amikor még nem voltak félvezetős vezérlésű hajtások, és a hálózati frekvencia is ingadozott.
Ilyesmit ritkán árultak. A normális esetben mester szalagot lehetett venni (kopiát) és abbol csinálták helyben a lemezt. (Ezért lett sok utánnyomott lemez más minöségü mint az eredeti, mert sok helyen a mesterlemezeket nagy mágusok készitették, sokszor többet is mint kellett volna és azokat visszahallgatva választották ki a legjobbat. A vasfüggönyön innen ilyesmire alig volt lehetöség mert a mesterlemez anyaga drága volt, söt néha embargo is volt. Igy errefelé csak egyszer lehetett vágni - ezért többnyire automatikus beállitással dolgoztak - igy nagyon rosszat nem lehetett csinálni (igaz jot sem nagyon, de legalább nem veszett kárba az anyag).
Igen a sebesség a hálozattol is függött ( nem minden tipuson), ezért volt minden ilyen studioban egy frekvencia mérö és csak akkor dolgoztak amikor 50Hz volt a freki. Egyes gépeken (60-s évek közepe-vége) már DC motor volt igy azt pontosan lehetett szabályozni. A hozzászólás módosítva: Dec 24, 2015
Nálam az tűnt fel, hogy van olyan lemez ami kicsit nyávog, de nem mindenhol. Valószínű, vágáskor kicsit mozgott a frekvencia. Amin én hallgatom az direkt meghajtásos cucc és nem hinném, hogy pontatlanul menne.
Az kizárt dolog, hogy a vágogép miatt nyávog. Azon nem ritkán 50-200kg-s lendkerék volt, azt biztosan nem tudja a változo frekvencia nyávogásra késztetni.
Inkább a direktmeghajtásu gramofonod a ludas - ami a direkthajtás legnagyobb kinja. Ha rossz a vezérlö elektronika akkor az még a tü surolodására is képes reagálni = nyávogni. Ezért kerültem örök életemben a direkt hajtást ( a studiogépek között sem volt ilyen). A hozzászólás módosítva: Dec 24, 2015
Egy kis olvasmány az ünnepek alatt. Különösen ajánlom a szöghibákat taglaló részt.
Ezúttal is boldog Karácsonyi ünnepeket kívánok mindenkinek!
A Videoton torony lemezjátszója. Én már-már túl bonyolultnak tartom, pedig anno mennyire szerettem volna egy olyat! Én jelenleg egy AKIA AP-100C-t használok, maximálisan meg vagyok elégedve vele, jelenleg egy Ortofon M2 RED van benne. Próbálj beszerezni inkább egy szíj meghajtásos gépet szerintem. Ezeket a Direkt meghajtású szutykokat én is félre dobtam, van 2 is, mindkettőn egyenes kar van, míg az AP-100C-n S alakú kar. Minta másképp is szólna.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |