Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Lemezjátszó beállítása, javítása
Lapozás: OK   36 / 87
(#) Kispotter válasza Pityu9 hozzászólására (») Dec 7, 2015 /

De az.. Gyárilag gondolom nem ilyen volt.. Szerintem még apuék csinálták a jobb hang reményében vagy nem tudom, de mióta az eszemet tudom azóta ilyen. Az előző hozzászólásomra tudsz valamit mondani?
(#) Pityu9 válasza Kispotter hozzászólására (») Dec 7, 2015 /

Lemezmosásban nem vagyok járatos, a gyakrabban használtakat üzletben mosatom, amit meg nem hallgatok nem porosodik (annyira) . Lemezmosással kapcsolatban ajánlom figyelmedbe: http://www.hifimagazin.hu/HFMCD/DEGRELL/INDEX.HTM
(#) Kispotter válasza Moszkvai hozzászólására (») Dec 8, 2015 /

Nekem nagyon nem sikerült.. Megcsináltam azt a szerkezetet amit te, de egyszerűen nem szívja fel a folyadékot a lemezről.. Nem értem miért..vékony a cső vagy túl vastag nemtudom pedig érezni, hogy szív
(#) zolika60 válasza Kispotter hozzászólására (») Dec 8, 2015 /

Túl vékony a csöved. Főleg az amelyik felszívná a folyadékot. Így a kialakítása sem jó, mert annak a kupakon belül le kéne nyúlnia az üveg fele magasságáig, különben ha megfelelő lesz a keresztmetszet közvetlenül a porszívó csövébe jut a folyadék ami nem egészséges.
A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2015
(#) Kispotter válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 8, 2015 /

Köszi az ötletet. Mekkora keresztmetszetü kellene akkor?? Legalább mint ami a porszívóba megy?? Vagy ha lehet bővítsem mindketőt vastagabra??
A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2015
(#) Moszkvai válasza Kispotter hozzászólására (») Dec 9, 2015 /

A lemezhez nagyon közel kell tenni a csövet. Én egy picit ferdére vágtam a csövet, rá teszem a csövet egészen a lemezre és hagyok egy picike rést, hogy ne tapadjon teljesen a lemezhez. Ha kell akkor csinálok róla, holnap egy videót.
Nekem is vékony csövem van. A porzsákot ha kiveszed a porszívóból, akkor nem fogja annyira vissza. Az üveg ne legyen elfektetve, nehogy beszívjon folyadékot, annak pont az a szerepe, hogy összegyűjtse. Porszívóra figyelj mert nagyon fel tud melegedni. Ha van szívóerő beállító a csövön, azt érdemes kinyitni, /ha reteszes/és újjal szabályozni.
(#) Kispotter válasza Moszkvai hozzászólására (») Dec 10, 2015 /

Megköszönném a videót lehet segítene. Nem fektetve volt csak a fénykép miatt volt így. Van állító a csövön is és a porszívón is. Sajnos nekem ha hozzáért ha nem nemszívta fel. A lemezt nem fogja károsítani a gumicső ha hozzáér ügye?? Valmint ha a keverékből kihagyom a Triton x 100-at az nagy baj?? Nemtudtam beszerezni sehol sem..
(#) Moszkvai válasza Kispotter hozzászólására (») Dec 10, 2015 /

Triton-X helyett lehet egy kis mosogató szert beletenni. Attól jobban fog terülni is.
Itt a VIDEO
(#) Kispotter válasza Moszkvai hozzászólására (») Dec 11, 2015 /

Hát ez nemsemmi neked mennyivel könnyebben megy.. Akkor azt mondod vágjam a cső felét ferdére és érintsem rá a lemezre?? Megpróbálhatom csak nem akartam kárt tenni a lemezben ezért nem nyomtam rá eddig.. Nem lesz semmi baja??
(#) Moszkvai válasza Kispotter hozzászólására (») Dec 11, 2015 /

Nem lesz baja. Nekem benzincső van a végén, az nem morzsolódik.
(#) zoli200 hozzászólása Dec 13, 2015 /

Sziasztok kérdésem lenne van kettő Omni dd2250. Lemezjátszóm most lettem figyelmes arra ha közép állásból felfelé tolom /növelem a sebességet akkor hirtelen ugrik egyet lefelé nincs gond szépen fokozatosan lassít,szétkaptam a potit és kiiktattam azt a kettő érintkezőt ami a ledet váltja át zöldről pirosra,így megszűnt az ugrás.Mi lehet a gond?
(#) Kispotter hozzászólása Dec 15, 2015 /

Na sziasztok jól haladok a rút kiskacsával és találtam egy kincset. Vagy is szerintem az Már csak használni kellene tudni miket tudok ezzel beállítani és hogyan?? Kép1
Kép2
Kép3
(#) Moszkvai válasza Kispotter hozzászólására (») Dec 15, 2015 /

Ezzel a lemezzel, műszeres méréseket tudsz végezni, majd azokat analizálva, kiküszöbölni az esetleges beállítási hibákat. Frekvencia átviteli méréseket, nyávogási méréseket lehet vele végezni. Műszeres felszereltség is kell hozzá.
A hozzászólás módosítva: Dec 15, 2015
(#) Kispotter válasza Moszkvai hozzászólására (») Dec 15, 2015 /

[off]Francba.. Akkor műszer nélkül sima füllel semmire nem megyek vele Gondolom itt a műszer nem egy multimétert jelent amin van pl frekvencia mérés [off]
(#) elektrorudi válasza Kispotter hozzászólására (») Dec 16, 2015 /

Azért annyira nem kell megijedni. Egy hangkártyával rendelkező PC (meg egy progi) elegendő a mérésekhez. A lemezen lévő jelek kiértékelhetők, pl. az ARTA (ingyenes) szoftverrel.
(#) Kispotter válasza elektrorudi hozzászólására (») Dec 17, 2015 /

Az van még kábelem is van ami a korrektorból belemegy a pc vonalbemenetébe majd megnézem köszönöm!!
(#) Gafly válasza Kispotter hozzászólására (») Dec 17, 2015 /

Igen, ez egy valódi kincs.
Ne add oda senkinek, bárhogyis kéri (még nekem se' ).
Pár napot olvasgass... és érteni fogod...
Nem mindenhez kell "műszer", fül is elég sok esetben.
(#) Kispotter hozzászólása Dec 18, 2015 /

Na sziasztok. Véglegesítettem a lemezjátszót felraktam rá az új at95e hangszdőt. Belőttem sablonnal tűmérleggel 2 g ra de valamiért belül nagyon rosszul szól. Nem torzít bár lehet kicsit igen egyszerűenn nemtetszik. Pedig sablonon mind a 2 ponton tökéletes. Ötletek??
(#) Moszkvai válasza Kispotter hozzászólására (») Dec 19, 2015 /

Próbáld meg beállítani a megfelelő túlnyúlást.
(#) elektrorudi válasza Moszkvai hozzászólására (») Dec 19, 2015 1 /

Idézet:
„Belőttem sablonnal”
(#) elektrorudi válasza Kispotter hozzászólására (») Dec 19, 2015 /

Belül minden lemez rosszabbul szól, mert a kerületi sebesség majdnem a fele, mint a külső barázdákon. Ezt (ahol csak lehet) figyelembe veszik a hangmérnökök is, akik a műsoranyagot összeállítják.
(#) Moszkvai válasza elektrorudi hozzászólására (») Dec 19, 2015 /

Viszont még se jó! Több lehetőség lehet, de akkor átpasszolom neked!
(#) elektrorudi válasza Moszkvai hozzászólására (») Dec 20, 2015 /

Nem, nem, ne passzold át! Bocs, nem akartalak megsérteni, csak gondoltam, ha belőtte sablonnal, akkor a túlnyúlással már nyilván nem lehet probléma. Biztosan örülne, ha segítenéd a többi lehetőséggel. Béke.
(#) Massawa válasza scooby_ hozzászólására (») Dec 24, 2015 / 1

Pedig nagyon is azzal vágták. A vágopad náluk is ugyanaz volt mint bárhol máshol a világon igy a korrekcio is.
Az már egy más kérdés, hogy milyen igényesen vágták a masztert és milyen hulladékba préselték. Akkoriban hirhedt volt a Krugozor sorozat, ami átlátszo polietilén hajlékony lemez volt. Ezt már csak a zenélö képeslap multa alul.....
(#) kérdező válasza Massawa hozzászólására (») Dec 24, 2015 /

Gondolom prés-matricákat vettek, ha más országban kiadott lemezt gyártottak. Egyébként vágáskor a hajtást általában hogy oldották meg régen, amikor még nem voltak félvezetős vezérlésű hajtások, és a hálózati frekvencia is ingadozott.
(#) Massawa válasza kérdező hozzászólására (») Dec 24, 2015 /

Ilyesmit ritkán árultak. A normális esetben mester szalagot lehetett venni (kopiát) és abbol csinálták helyben a lemezt. (Ezért lett sok utánnyomott lemez más minöségü mint az eredeti, mert sok helyen a mesterlemezeket nagy mágusok készitették, sokszor többet is mint kellett volna és azokat visszahallgatva választották ki a legjobbat. A vasfüggönyön innen ilyesmire alig volt lehetöség mert a mesterlemez anyaga drága volt, söt néha embargo is volt. Igy errefelé csak egyszer lehetett vágni - ezért többnyire automatikus beállitással dolgoztak - igy nagyon rosszat nem lehetett csinálni (igaz jot sem nagyon, de legalább nem veszett kárba az anyag).
Igen a sebesség a hálozattol is függött ( nem minden tipuson), ezért volt minden ilyen studioban egy frekvencia mérö és csak akkor dolgoztak amikor 50Hz volt a freki.
Egyes gépeken (60-s évek közepe-vége) már DC motor volt igy azt pontosan lehetett szabályozni.
A hozzászólás módosítva: Dec 24, 2015
(#) kérdező válasza Massawa hozzászólására (») Dec 24, 2015 /

Nálam az tűnt fel, hogy van olyan lemez ami kicsit nyávog, de nem mindenhol. Valószínű, vágáskor kicsit mozgott a frekvencia. Amin én hallgatom az direkt meghajtásos cucc és nem hinném, hogy pontatlanul menne.
(#) Massawa válasza kérdező hozzászólására (») Dec 24, 2015 /

Az kizárt dolog, hogy a vágogép miatt nyávog. Azon nem ritkán 50-200kg-s lendkerék volt, azt biztosan nem tudja a változo frekvencia nyávogásra késztetni.
Inkább a direktmeghajtásu gramofonod a ludas - ami a direkthajtás legnagyobb kinja. Ha rossz a vezérlö elektronika akkor az még a tü surolodására is képes reagálni = nyávogni. Ezért kerültem örök életemben a direkt hajtást ( a studiogépek között sem volt ilyen).
A hozzászólás módosítva: Dec 24, 2015
(#) Pioneer hozzászólása Dec 24, 2015 /

Egy kis olvasmány az ünnepek alatt. Különösen ajánlom a szöghibákat taglaló részt.
Ezúttal is boldog Karácsonyi ünnepeket kívánok mindenkinek!
(#) scooby_ válasza kérdező hozzászólására (») Dec 24, 2015 /

A Videoton torony lemezjátszója. Én már-már túl bonyolultnak tartom, pedig anno mennyire szerettem volna egy olyat! Én jelenleg egy AKIA AP-100C-t használok, maximálisan meg vagyok elégedve vele, jelenleg egy Ortofon M2 RED van benne. Próbálj beszerezni inkább egy szíj meghajtásos gépet szerintem. Ezeket a Direkt meghajtású szutykokat én is félre dobtam, van 2 is, mindkettőn egyenes kar van, míg az AP-100C-n S alakú kar. Minta másképp is szólna.
Következő: »»   36 / 87
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem