Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Van egy Sony VGN-UX UMPC-m, amelynek az akkujában kicseréltem a két cellát újakra. Előtte kisütöttem őket kb. 3,2V-ra. Ment vele szépen, de hamar lemerült 1%-ra. Itt bírta még vagy 30 percig. Nemrég sietni akartam a feltöltéssel, így ráakasztottam a balanszos töltőmre, de nem kötöttem be a balanszvezetéket. Ennek az lett az eredménye, hogy a gép nem ismeri fel, és nem jön ki belőle feszültség. Rámértem, az egyik cellán 4,3V volt, a másikon pedig 3,9V körül. Gyorsan lejjebb merítettem a töltővel. Az elektronikán a 3 lábú túltöltős 5A-es (PDF) biztosíték megszakadt. Áthidaltam a felső két lábát, de ugyan úgy nem megy. A többi biztin nem mértem szakadást sehol. Lehet, hogy letiltotta az EPROM a túlfesz miatt? Vagy kimehettek rajta a FET-ek? Szeretnék vele valamit csinálni, mert sajnos itthon már nem kapni hozzá akkut 40000Ft alatt (2 celláért ez röhej...). Előre is köszönöm!
Annyit már elértem vele, hogy felismeri a gép. 0%-on van, de a cellák kb. 4V-ra vannak töltve. Ha működés közben leszedem a cellákat, akkor a vezérlőből cellánként 3,67V jön ki. Vagyis megpróbálja őket tölteni, de nem ismeri a töltöttségi szintet. A FET-eket kicseréltem rajta egy másik Sony akkuból, ezek biztos, hogy jók. A kis fekete ellenállások mekkora értékűek lehetnek? Mindegyiken más ellenállást mérek. Kettőt ezek közül áthidaltam, mert azt hittem, hogy biztosítékok. Biztos, hogy tévedtem, mert amiből a FET-eket kiszedtem, abban is össze-vissza értékűek vannak.
Esetleg érdemes lenne mellé építenem egy "külső" akkutöltőt, ami kiváltja a mostani töltésvezérlést. A jelenlegi áramkör pedig csak megmondaná a gépnek, hogy benne van az akksi... Már az sem érdekelne, hogy százalékot mennyit mutat, csak működjön. A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2015
Sziasztok.
Vettem egy Asus X53 laptopot, az előző tulaj viszont kinyirta az aksit, egy másik Asus gépbe tuszkolta be, aminek fordított volt a polaritása. Ezért gondolom valami kiment az elektronikában. Szètszedtem az aksit, a cellák hibátlanok, elektronikán nem látok semmi égést, viszont az érintkezőkhöz nem megy semmi áram, gép sem ismeri fel. Valami biztosíték van az elektronikán? Vagy valahogy helyre lehet hozni? Típusa: A41-K53
Szia !
Az az akkupakk felejtős, örülj ha egy újat beleteszel és rendben lesz a PC-vel a kapcsolat. A gép nem ismeri fel, mert nem tud vele kommunikálni.
Sziasztok!
Van 2 akku: 1. Asus A41-K53 (14,4V---2600mAh 37Wh) 2. Asus A32-K53 (10,8V---5200mAh 56Wh) Az elsőbe valószínű kiment az elektronika, a 2. pedig olyan gyenge, hogyha nagyobb terhelést kap a gép egyszerűen kikapcsol pedig még írja, hogy van 1 óra vissza. A kérdésem, hogy a 2-ből össze lehetne hozni egy működőt? Ha igen melyik lenne a célszerűbb a gyengébe kicserélni a cellákat, vagy az elektronikát áttenni?
A második elektronikáját nem tudod használni az elsőben mert eleve 1 cellával kevesebb van benne (sok más oka is van). A kettőből sehogy se fogsz tudni egyet csinálni, más a kapacitás, az elektronika.
Marad az új vétele vagy felújitás, pl. itt
Értem, köszönöm. És a megmaradt cellákat ha kiszedem, fel lehet tölteni valami módon? Nem akarom hogy tönkremenjenek még talán jó lesz valamire.
Neten sok helyen fillérekért rendelhető balanceres töltővel töltheted őket.
Sziasztok!
Mennyire szabad fúrógépben használni több, mint 1000 cikluson túl lévő bontott laptop akku cellákat? Cgr18650-esekről van szó. 5 db-ot kellene sorba kötnöm. Külső töltőm van hozzá, egy Xtar mc2-es. Mennyire gond, ha nem építek bele semmilyen védelmet? Az akkuk kb. 2011-es gyártású pakkból lettek kiszedve.
Sziasztok!
A mai nappal úgy gondolta a laptopom, hogy nincs benne akku. Hogy lehetne rábírni, hogy van és most is arról használom? Este még rendben volt minden, feltöltve kikapcsoltam, reggel használtam és a töltőn hagyva kikapcsoltam. Pár óra múlva még mindig töltötte a led szerint, de bekapcsolva már csak 19% töltöttség látszott, majd egy idő után kiírta, hogy nem észlel akkut. Valójában meg fel is tölti a töltő és működik minden, csak szoftveresen nem fogja tudni így, hogy mikor kell pl. csökkentett módban használni később, ha merülőben van... A win-en belül az akkukhoz tartozó drivereket újratelepítettem, de nem segít. Merre tovább?
Üdv mindenkinek.
Valaki tudna nekem segíteni hogy laptop akkut külsőleg hogyan tudnék tölteni?!
Nagy százalékban a kivezetés két szélső lábán található a + és - kivezetés. Abban az esetben ha az elektronika engedi akkor tölthető, de műszeres odafigyelés mindenképp kötelező.
A CGR18650 adatlap szerint normál Panasonic li-ion cella amely nem nagy áramú kivitel.
Gyárilag a fúrógépekbe nagy áramú cellákat építenek mivel ezek a nagy terhelést jobban elviselik. Az említett cella beépíthető de tapasztalatok szerint rövid élettartamú vagy az elhasználódástól függően erőtlen lesz. A védelem saját felelősségre kihagyható de akkor töltéskor és kisütéskor nekünk kell műszerrel "figyelni".
Laptopomba (Asus X551MA) tönkrement az akkumulátor. Szétszedtem az akku packot, találtam benne 3db 18650 akkumulátort és egy nyomtatott áramkört. Vettem bele új akkukat, kicseréltem, beleraktam a leptopba, ki is írja hogy van benne akku és ki is írja a töltöttségi szintet is (62%) de akkumulátorról nem működik a gép csak töltőről. Mért van ez?
Mind a kettő nagyon okos, egymással kommunikál a PC és az akku elektronika. Hiába cseréled az akkukat az akku elektronika tárolja a korábbi állapotot, a memória törlésére és új adatokkal való feltöltésre lenne szükség. Ezt a dolgok mai állása szerint csak akkufelújító szervizek tudják megtenni.
Sziasztok!
Nagyon alap kérdésem lenne. Acer aspire 5750 ZG akksi csere lenne. A gyári adatok.:10.8 V 4400mAh/48Wh Rendeltem egy akksit hozzá ami amikor megérkezett ezt az adatokat láttam rajta..:11.1V 4400mAh(49) Az üzlet állítja hogy jó a gépemhez ez az akksi,én bizonytalan vagyok. Nem akarom haza vágni a gépet. Tényleg jó ez az akksi a régi (gyári) helyett? Előre is köszönöm.
Tökéletes az akku, nyugodtan használhatod !
Sziasztok!
DELL E6410-es gép akkuja tönkremehet egyik percről a másikra? Kb. 2,5 órát bírt a gép, de a következő indítás már nem ment. A teszt gombot megnyomva villog rajta 3 LED.
A benne lévő elektronika hozott egy döntést, vagy okkal vagy ok nélkül, és letiltotta a további működést. Ilyen lehet az ok, hogy felborult a cellák szimmetriája, vagy egy jó merülés utáni töltésnél valami hiba lépet fel és nem töltődik a pakk... Ezért letiltotta. Vagy üzemóra vagy töltési ciklus számlálás, vagy tervezet elavulás okán alakult így. Bármi lehetséges. Szedd szét, és mérj rá a cellákra... Az is lehet, hogy hibátlanok.
Szia!
Köszönöm a válaszodat. Azért furcsállom, mert töltőn volt. Mint írtam simán tudott még két órát, de a munkahelyen elővéve már be sem kapcsolt. Kissé tényleg olyan, mintha elérte volna a tervezett élettartamát és game over.
Szevasz!
"Elfogyott" beépített elektronikája szerint a töltési ciklusok száma. Ez javíthatatlan, megkerülhetetlen > csere. És nemcsak a DELL csinál ilyet Enyém is ezt csinálta. Szétvertem (azért összerakható, de minek?), rámértem a cellapárosokra (3 darab párba kötött, összesen 6 18650-es akku van benne), rendre: 4,1, 3,9, 4,1 volt a feszültség, pedig mint tudjuk. egy Li-Ion cella 3,7-nél tekinthető lemerültnek. A párosok eredetileg 2*2400 mAh-sak, megmértem, mindegyik 4000 felett van. DELLnél nem lesz olyan, hogy 1/2 óra akkuidő, előbb cseréltetik. Vettem 4 cellát befogadó POWERbank házat, ma abban szolgálnak, mobilt, nagy akkusat is, majd 2* feltölti. Hurrá, nem vesztek teljesen kárba. Ma, új akku van a DELL-ben, tulajdonképpen otthon használva ki van véve belőle az akku, nekem ne számoljon értelmetlen ciklusokat. Nagy néha azért visszakerül ha viszem valahova, üdv: StMiklos
Sziasztok, Acer laptop akkumulátor cserére érett. Tudna valaki mondani nekem egy megbízható webshop címet, ahonnan tudnék egy után gyártottat rendelni?
Szia!
Akku Elem Kft. Bp. Váci út.
Sziasztok!
Egy Emachines E727-ben nagyon gyenge volt az akku (típusa AS09A31 4,4Ah-s), alig bírt 15-20 percet. Kicseréltem a cellákat SANYO 2.2 Ah-s új cellákra. Mindhárom pár egyformára feltöltöttem (3,8V-ra), kb 0.01-0.02V különbségűek voltak. Először csak úgy cseréltem ki, hogy az eredeti cellákat hídbakötve az újakkal, (elektroniát állandó feszültségen tartva) De ugyan olyan rossz volt. Majd teljesen feszültségmentesítettem a pozítívtól a negatív felé "haladva" és kb fél óra múlva visszakötöttem. (negatívtól pozítívak felé) De sajna jelenleg 11 perc-et ír a WIN7. Van valakinek ötlete, hogy lehet "megmenteni" Esetleg valami elektonika "cheat" létezik? Lehet resetelni az elektonikát? Esetleg egy új elektronikát venni bele? THX A hozzászólás módosítva: Feb 24, 2018
Üdv!
HP laptop akku ellenőrző ezt mutatja . Lemerítettem az akkut úgy,hogy a számítógép kikapcsolt majd feltöltöttem de a ciklus számláló nem változott. Mikor változik és fel vagy le számol ? Köszönöm.
Sziasztok
Valaki írta, hogy kerek centerpines HP töltőnél a középső pinen is van feszültség. Van egy lenovo laptop, azzal a lapos, Slim? töltővel, de itt is van centerpin. Amin viszont nincs feszültség, ezt a videot találtam csak, ellenálláson keresztól a testre van kapcsolva. https://www.youtube.com/watch?v=XO3D0d8a_fc A hiba az hogy nem tölti az akkut, sem a régit, se az ujat sem. A töltő belső oldalsó érintkezőn kiadja a 20V-ot. 51%-os töltöttségi szintet mutat mindkét akkunál a Windows, , aminek 1:100-hoz az esélye. Linux alatt 50%-ot. Beragadhatott egy EEPROM-ba ez az adat? Ennél a típusnál a centerpinnek valamilyen vezérlési célja van? kösz a segítséget A hozzászólás módosítva: Márc 27, 2018
Hali!
Szedd szét a tápot, mérd ki, lehet szakadt a vezeték
Szia pipi!
Kösz a választ! Közben annyiban változott a helyzet, hogy kaptam kölcsön egy másik, ugyanolyan lenovo tápot, azzal először elkezdte tölteni, majd 60%-nál megált, mint a cövek. A laptop egy kedves ismerősömé, elképzelhető hogy egy 3th party programmal lekorlátozta 60% körülire a töltést, hogy tovább bírja az akku? Most csak az eredeti akkut használom, lemerítettem az akkut csutkára, az Eredeti töltő elkezdte tölteni, majd megált 60%-nál a töltés. Új akkut azóta rá se tettem. Továbbra is kérdés, mi a célja ennél a töltőnél a center pin-nek, ami a másik, jó töltőnél se mutat feszültséget. Lehet oszcilloszkóppal kellene mérni, valami digitális jelet a centerpinen? Szerintem ezek az új?, pár éves laptopok még bonyolultabb töltésvezérléssel rendelkeznek. Szerintem bele lett kavarva, írva EEPROM-ba, és megjegyezte az 57-60%-ot. Az véletlen lenne, hogy régi és uj akku is csak Pont eddig tölt? A hozzászólás módosítva: Márc 28, 2018
Volt olyan noti ahol a setupban kiírta a táp teljesítményét, nézz rá...
Esetleg van akku teszt is a setupban. A center pin táp azonosításra "szokott" szolgálni, lehet egy sima ellenállás, vagy akár digit kommunikáció is. Ha kis teljesítményű a táp, akkor lehet azért veszi le a töltést, mert a noti elfogyasztja a "lehetséges" villanyt bekapcsolt állapotban. Nézd meg meddig tölt ha ki van kapcsolva a noti.
Szia Pipi
Ujra köszönöm a választ! A tápok Gyári lenovo eredeti tápok. Kikapcsolva is csak 60%-ig tölti fel az akkut. Ez egy teszkós lenovo ideapad, BIOS-ban sincs akkura vonatkozó menü. Gyakorlatilag a legalapabb BIOS-a van. Üzleti laptopban láttam, hogy lehet kalibrálni az akkumulátort. Kikapcsolva pár percig tölt, a LED-ket is lespórolták róla, még a caps lock-ot se látom, elől van valami , ami világít egy darabig, alig látni valamit. Üzleti HP 69x, EliteBook laptopon az egész billentyűzet feletti rész világít kb. Akku nélkül, a 3.42A-es eredeti táppal vígan megy egyébként. Holnap lehet dobok rá W7-et próbára, habár Linux-al is kb ugyanez volt helyzet . A hozzászólás módosítva: Márc 28, 2018
|
Bejelentkezés
Hirdetés |