Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
A Windows Vezérlőpult -> Megjelenítés -> Beállítások -> Speciális fülnél találsz egy DPI (Dot Per Inch) értéket, ami azt adja meg, hogy egy inch-et hány képpontból állítson össze (ez normál méretben 96). Bármennyi is van ott megadva, ha az Eagle-ben exportálod a nyák képét, és ugyanazt a DPI-t adod meg neki (a file-név alatt beállítható), akkor 1:1 méretarányban fogja elmenteni.
Egyébként ha úgy értetted a nyákgyártást, hogy fotózni vagy vasalni akarsz, akkor az Eagle File -> Print menüben alapértelmezett az 1:1 nyomtatás (Scaling érték), vagyis minden trükk nélkül jó méretben nyomtathatod ki.
Helló. Hogy lehet az eagle-ből kikonvertáni olyan képet, hogy ne a nyák, hanem csak az alkatrészek legyenek a képen?
Csak az a layer legyen bakpcsolva, amit exportálni akarsz.
A lajerben 1-mindent kikapcsolsz 21 ig (21 réteg kell neked) De ha a két zöldet is meghagyod marad a forrszem is
El tudod-e küldeni ezt az ulp-t, mert sajna a hálóról valahogy nekem nem sikerül?
Köszike! ![]()
Közben feleszméltem, elsőre eszembe sem jutott rákattintani, hogy mire válaszolt... Azóta el is küldtem neki levélben.
Üdv!
Keresek TQFP64 tokozású PIC-ekhez lib-et (konkrétan 16F946-hoz és 18F67J50-hez kellene, 10x10mm-es tok), a CADSoft-nál nem találtam. Tud valaki valami tippet, vagy muszáj leszek megrajzolni az alkatrészt?
hi
írd be a keresőbe hogy Thin Quad Flat és kihozza a sok "package-t", egyébként a michrochip könyvtárába is van, de a méretre ügyelj, mert nekem a TQFP80- hoz van 12x12 és 10x10mm változat is! Valaki nem tudná részletesen leírni a poligon+autoroute (üres részek kitöltése) használatot. Sokféle beállítással kisérletezgettem, de nem akarja azt csinálni amit én szeretnék, mindig kis távolságot (0,2mm körül), hagy a vezetétkek és a kitöltés között, így meg nehézkes lesz forrasztani. (link is jó, angolul is) előre is köszi üdv üdv
Köszi, a tokozást így már megtaláltam, ez már fél siker!
Az említett két konkrét típussal akarok viszont kapcsolási rajzot is rajzolni, arra nincs ötleted (a 18F67J50 helyett 18F67J10 talán használható lesz, ha más nincs)?
igen van megoldás! Egy patch segítségével az shareware Eagle is meg tudja nyitni...
Szia !
Idézet: „Valaki nem tudná részletesen leírni a poligon+autoroute (üres részek kitöltése) használatot. ” Itt találsz vizuális segítséget Üdv!
üdv!először is bocs , ha már volt róla szó, de én sem várom el senkitől, hogy átrágjon egy rakat hozzászólást, annyi időm nekem sincs...a keresővel nem találtam semmit itt, bár tény hogy nem törtem össze magam.
![]() köszi előre is!
Meglehet azt csinálni, belehet valahol állítani, hogy a tetejére szererelt smd ne fent legyen, hanem alul? Hogy ott legyen felülszerelt? Az ic meg ilyenek felül vannak, az smd-k meg alul a huzalozáson.
Egyszerűen tükrözni kell (Mirror) azt, amit az alsó oldalra akarsz tenni.
A 4.11-nél a con-lumberg.lbr-ben van NEB21R néven ilyesmi, szerintem megvan a 4.16-ban is; ha nem stimmel a méret, csak az kell átszerkeszteni.
Nem ez sajna nem az (kisebb kellene), hanem ahhoz hasonló, mint amit a con-jack-ben találtam. Akkor átszerkesztem az egyiket.
Azért köszi, hogy utánanéztél.
Üdv Mindenkinek.
A kérdésem a következő: Egy könyvtárból hogyan lehet kitörölni egy elrontott, vagy nem odavaló alkatrészt? Köszönettel
Helló. Azt szeretném emgkérdezni, hogy a nyáktervezőbe milyen név alatt keressem ezeket: (Nem találtam eddig :S)
Biztositék 6pólusú kapcsoló Egyenirányitó olyan potenciométer, aminek hozzú a tekerője. 5W-os ellenállás
fuse
switch-ek közt keresd rectifier pot resistor-power
Na most átnéztem az egészet, és már csak egyenirányitó nincs. Egy oylanra lenne szükségem, ami váltó + - váltó.
De nem találtam semmilyet ![]()
Sziasztok!
Elővettem egy régi eaglés tervezesű nyákom rajzát és a szokásos hibaüzenetet kaptam az erc-re: "ERROR: Board and schematic are not consistent!" Tiszta sor, valamit egyoldalúan módosíthattam anno, nosza neki is álltam kijavítani. A board-on és a sch-n is kitöröltem a hibás alkatrészt, majd újra "add" az sch-n, hogy ezúttal minkét helyen szerepeljen. A brd-n azonban nem jelenik meg a frissen hozzáadott tranzisztor. Sőt, semmilyen sch-n végzett változtatás. (ha kitörlöm a project könyvtárból a brd-t, akkor felkínálja, hogy elkészít újra, de mindent elölről kell kezdeni rajzolásilag) Gondolom kell valamit varázsolnom, hogy újból összehozza egymással az elvi és a nyák rajzot. A topik nagyságából ítélve félek, hogy szerepelt már ez a kérdés, igyekszem is visszaolvasni... megelégszem egy "igen, volt már"-al is, csak tudjam, hogy nem rágom át magam hiába ![]() Köszönöm szépen előre is!
Volt már szó ilyenről, de nem nagyon volt egyszerű megoldás.
DRC-vel ki lehet listáztatni az eltéréseket, ha nincsenek, folytatja a progi a hozzárendeléseket, új alkatrész pakolgatását. Tegnap sikerült egy panelt újra "életre kelteni", először sch-ból kitörölve az új elemeket, DRC, aztán brd-ben átnevezni a net-eket és a megváltozott nevű alkatrészeket. Sok-sok DRC után úgy voltam már vele, inkább route-oltam volna a panelt újra... |
Bejelentkezés
Hirdetés |