Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Nálam nem megy boards.txt re hivatkozva fordítás során leáll
Valamit elirtal, vagy nem kovetted teljesen a leirast.
A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2016
Tudom, kicsit későn, de van.
Bővebben: Link
Sziasztok!
Arduino val kéne hetente 1x távolságot mérnem (sr04) és gsm shield-el továbbítanom. Kérdések: 1. Szeretném minél kisebb akksival megoldani a dolgot, Kb.: egy évet ki kéne bírnia az akksinak A gsm modul kb.: 1-2 perc alatt elvégzi a dolgát, olyan 100mA-körüli átlag fogyasztással. Arra gondoltam, hogy egy mspg2452-energiatakarékos üzemmódban figyelné az időt, majd hetente egyszer feszültséget (9-12V)adna az arduinonak, ami elvégezné a dolgát. Az MSP-t 2 AA-ról üzemeltetném (próbáltam egy step-down-t de nagyon megdobta a fogyasztást), többinek lenne 9 vagy 12 volt. Gondolom van jobb-egyszerűbb megoldás? 2. A gsm shield leírásánál szerepel Low power consumption - 1.5mA(sleep mode) ezt hogyan lehet használni? Ha az arduinoval össze tolom, akkor búcsút mondhatok a sleep mode-nak? 3. Sr04 + arduino szépen működött. Amikor a shield-et csatlakoztattam az arduinohoz az is szépen működött. Majd amikor az sr04 modult a csatlakoztatott gsm shield-en keresztül kötöttem be a shield nem tudott a gsm hálózathoz csatlakozni. Néhány próba után találtam olyan I/O kivezetést ahol működött minden (a problémás lábat (trig) bemenetnek kellett állítani). Azért még néha tapasztalom, hogy nem működik tökéletesen. Amikor shieldet használok akkor gondolom nem vesztem el az összes kivezetést, akkor ilyenkor hogyan használhatom az arduino lábait?? Remélem érthetően fogalmaztam! A segítségeteket előre köszönöm!
Sziasztok!
Arduinoval szeretném irányítani a munkahelyem klímáját, amivel fűtjük az irodát. Az arduino a belső hálózaton lenne (amin még pár számítógép is van), és egy webszerver futna rajta. Ehhez kértem a rendszergazdát, hogy nyisson nekem egy porot. Azt mondja, hogy biztonsági szempontból aggályos kicsit, mivel így elérhetik a teljes belső hálózatot. Én nem nagyon értek hálózatbiztonsághoz, azt hittem, hogy max. az arduinot, így esetleg a klímát tudják elérni, ha nagyon szeretnék kapcsolgatni a fűtést. Valóban veszélyes ez az egész hálózatra? Ha igen, akkor hogyan lehetne kivédeni? Egy egyszerű jelszókérőt már írtam a programba, ami 3 rontott kísérlet esetén egy delay(10000) kódot dob. Mit kellene még beletenni? Vagy tényleg veszélyes játék ez, és inkább ne kísérletezgessek vele? Köszi!
A rendszergazdának kellene normálisan átirányítani a portot, beállítani a tűzfalat és kb ennyi.
Nem egy windows-os gépre kértél távoli asztalt... Ha arduino alól meg valaki bármi mást elér a hálózaton azt csókoltatom. Kérd meg normálisan hogy irányítsa át neked pl a 8088as portot az arduinod IP-ének a 80 as portjára és kész. Max megmondod neki hogy kb 2 html fájt tartalmaz a panel read-only fájlrendszerrel meg ismeri a get/put parancsokat hozzá. Ha nem meri megcsinálni láma, ha nem akarja akkor meg ....
Köszi szépen!
Konkrétan ezt írtam neki: Idézet: „Ahogy tegnap a telefonban is említettem, lenne egy kérésem: Ahogy telefonon említettem, az irodában található klímát szeretném távoli eléréssel vezérelni. Ehhez felprogramoztam egy mikrokontrollert, amin egy webszerver fut, és hálózaton keresztül megjeleníti az iroda aktuális hőmérsékletét, és egérkattintásra, infravörös LED-en keresztül vezérelni tudja a klímát. Szeretnénk távolról hozzáférni a 192.168.1.110 ip címen lévő webszerverhez az 50000-es porton keresztül. Ha a külső ip cím nem statikus, és megoldható, akkor szeretnék használni (akár ingyenes DDNS szolgáltatón keresztül) valamilyen domain nevet is, amin keresztül az ip cím változása esetén is elérem a webszervert. Ehhez regisztráltam a www.noip.com oldalon a következő hostot: ***.ddns.net. A routerben történő beállításhoz szükséges további adatok: User: ***, Password: *** Jelszavas védelmet is tettem a klíma vezérlés neten történő elindítására. (Bár kétlem, hogy bárki szkennelné majd a portokat annak érdekében, hogy be-, esetleg kikapcsolja a fűtésünket. )” Erre volt a válasz, amit írtam. Itt én nem említettem a külső és a belső portot, mert, bár egy barátom magyarázta, sajnos tökéletesen nem érettem még meg... Ezért az egyszerűség kedvéért csak ennyit írtam. Akkor ezt kellene még kiegészítenem az általad írtakkal? (8088 helyett, gondolom, megfelel amit írtam, az 50000 is. Az sketchben is ez szerepel egyelőre, Ethercard könyvtár használatával: ether.hisport = 50000; ) A get/put parancsokat sajnos nem értem. Úgy érted, hogy a sketchben szerepelnek, vagy ez, valami, ami a html programozáshoz kapcsolódik? (Sajnos most el kell mennem itthonról, de holnap, ha gondolod, és segít a válaszban, szívesen elküldöm a kódot.) Nagyon köszi! A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2016
Idézet: Miért? Minden klímánál van a távirányítón on timer-off timer egyszerűen állítsd be a be és kikapcsolási időket és élvezd , kár túlbonyolítani a dolgokat ... „Arduinoval szeretném irányítani a munkahelyem klímáját, amivel fűtjük az irodát.” A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2016
Jogos, de megvan az oka. Csak 24 órára lehet beállítani maximum. Ha hétköznap 18:00-kor beállítjuk másnap reggel 6-ra, 9-re kellemes idő van bent. Ha pénteken a munka végén, 16:00-kor beállítjuk a max. 24 órára (szombat 16:00-ra), szombat 19:00-re kellemes idő van bent, viszont hétfő reggel 9-ig feleslegesen dolgozik, és fogyaszt. (Nem is beszélve a hoszabb, 3-4 napos szünetekről.) Mivel lassan fűti fel a helységet, az sem túl jó megoldás, hogy hétfőn reggel kapcsoljuk be manuálisan.
A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2016
Vezéreld GSM-en keresztül SMS parancsokkal, ilyen modulok vannak készen is...
C terv pedig: van RTC modulom, készítek időzítőt.
Ettől függetlenül kérdezném, hogy vajon akkor mit mondjak a jóembernek, hogy belemenjen a portnyitásba, anélkül, hogy a főnökömet elriassza azzal, hogy elmondja a netes megoldás nem létező veszélyeit? A főnököm nyilván azt fogja tenni, ami a vele szerződésben álló rendszergazda javasol, akkor is, ha úgy gondolja, nincs igaza... Idézet: „mit mondjak a jóembernek?” - Az Arduino Harvard felépítésű, így stack túlcsordítással kívülről nem lehet utasításokat belekényszeríteni. - Az Arduino webszervered erősen lekorlátozott célszoftver, amely hibás vagy trükkös HTTP request-ekkel nem vehető rá, hogy a belső hálózatra kommunikáljon, s így ugródeszkául szolgáljon. - Ha technikailag megoldható, kerüljön külső IP címre, vagy "demilitarizált zónába" (DMZ), s akkor nincs vita!
Szia köszönöm,de hol ebben a menü? Ez csak a gombokat szimulálja.
Vagy csak én nem vettem valamit észre?
Szia!
Köszi szépen! Ehhez a DMZ-hez kellhet még valami? Mert említett telefonban olyat, hogy akkor meg lehetne oldani, hogy ha valami második héjat használnánk, de ahhoz plussz eszközöket kellene beszerezni. Lehet, hogy a DMZ-re gondolt ő is?
Sziaszok!
Néhány példaprogramból összeollóztam egy frekvencia és kitöltési tényező mérő progit. Szépen működik ATmega328-as lapon. Viszont szeretném Mega8-ra fordítani. A problémát ez a sor okozza: TIMSK1 = (1<<TOIE1); Át lehetne ezt írni, hogy a Mega8 is szeresse? Ha ez nem lehetséges, megpróbálom Mega48-ra feltölteni , az elvileg megegyezik a 328-cal, ha jól néztem az adatlapokat.
Az ATmega8-ban nincs TIMSK1 és TIMSK2, csak egy TIMSK regiszter van.
Igen, rájöttem az adatlapokból. Működhet ha átírom így: TIMSK = (1<<TOIE1); ?
Legalábbis lefordulni biztosan le fog, aztán hogy minden más kompatibilis-e, az majd kiderül.
Idézet: „Működhet ha átírom így: TIMSK = (1<<TOIE1); ?” ATmega8 adatlapot előkeresed, megnézed benne, hogy a TIMSK regiszternek van-e TOIE1 nevű bitje (Timer/Counter1, Overflow Interrupt Enable). Ha van, akkor örülj, elvileg működni fog a program!
A TIMER1 16 bites számláló, viszont a TIMER0 csak 8 bites!
Igen van ilyen bitje, működik is valahogy, csak nem jó. Frekit kb. 50kHz-ig mér, az meg karcsú.
Már rengeteg beállítást végigjátszottam, de nem az igazi. Szerintem összedobok egy adaptert a Mega48-hoz és megnézem azzal.
Van valami ötletetek rá, hogyan lehetne a mindenféle Serial.print() kiírásokat, melyek a soros portra kimennek, majd megjelennek IDE Serial monitorán, eltárolni egy átmeneti bufferba?
Valahogy a Serial.print() kimenetét, ami a soros TX bufferbe ír, hogyan lehetne meggyőzni, hogy a TX bufferbe kiírással egyidőben ugyanabban a sketch-ben lévő, egy másik bufferbe !! is !! berakjon minden általa kiküldött bájtot.
Használj másik serial terminal programot (pl.: PUTTY) aztán annak a tartalmát ami beérkezik rögzítsed fájlba emlékeim szerint a PUTTY képes erre . TXT fájlba menteni a beérkező karaktereket ,mint session log/ napló.
A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2016
Sziasztok!
.hex fájlt át lehet konvertálni .ino-ra? Ha igen, milyen progival? Köszi.
Disassemblálni lehet, PICre van akár online webes felület is erre a célra . Valószínű AVR/ATMEL-re is... de nem biztos , hogy örülni fogsz neki.
Ha nem is kell kitalálnod 0 ról a forráskódot , de mégis szinte újra kell értelmezned minden sorát: "mi, miért, hogyan, kivel ..stb csinál , nem csinál azt amit és amit nem" . Sok sikert! A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2016
|
Bejelentkezés
Hirdetés |