Fórum témák
» Több friss téma |
Szia, az U1 típusát derítsd ki, s akkor közelebb leszünk. Az L1, ha jól látom NNB 330uH, ami ilyen kicsiben nehezen elképzelhető, lehet a melegtől elszíneződött.
Halihó! Segítségre lenne szükségem egy motor azonosításával. Illetve nem az azonosításban, az már sikerült.
vhs motor Pontosan ilyen típus, egy régi Akai vhs lejátszóból szedtem ki, 540-es méretű lehet. A kérdésem az lenne, hogy hogyan kellene bekötni? 4 vezetékes, de szabadon pörög ha megforgatom, nem olyan mint a léptető motor. Egy NYÁK-fúrót szeretnék építeni belőle, azért kellene Köszi előre is
Meg kell keresni azt a két kivezetést, ami a motor maga. (A többi a szenzorokhoz tartozik - legtöbb esetben optokapuk.) Amelyik kettő közt legkisebb ellenállást méred mindkét polaritással (mutatós műszerrel még az apró kommutációs szaggatások is láthatóak forgatás közben).
Sziasztok!
Tud valaki segíteni? Fénycső előtétekben találtam ezeket az alkatrészeket. Sajnos nem találom sehol az adatlapjukat. Ha valaki találkozott már velük segítsen. MX 730 , 13005. Szerintem a 13005 egy tranyó lehet PNP mivel van egy működő tápban. Kép mellékelve.
Üdv. IRF730 mosfet, MJE13005 npn kapcsolótranzisztor. Mindkettő 400V-os. Távolkeleten nem ritka pld.: KIA7805 stabkocka. Általában a számok jelentik az eredeti tipust, de a betűjelzést nem írhatják rá, hiszen nem eredetiek. Viszont, valószínűleg legalább nagyjából kompatibilis az eredetivel. Még mindig bizalomgerjesztőbb, ha bevallják őszintén hogy ez nem az eredeti, mint ha eredetinek feltüntetve megvezetnek és kapsz valamit, ami felrobbantja az egész áramkört.
Üdv. Kedves Béla!
Köszönöm a reagálást. Én is így gondoltam. Csak amikor kiforrasztottam a működő 13005-öst akkor mérés alkalmával pontosan hogy nem npn tranyóról bizonyosadtam meg hanem pont az ellentétes pnp típustként lehetett megmérni. Na ez hogy lehet? A lábkisztása a középső a bázis a mérés szerint.
Például azért adnak új töltőt, mivel a régi fajták 500-750mA-t tudnak maximum, a mai telefonok pedig igénylik az 1A-t. Főleg, mikor töltőn van a telefon, és közbe játszik rajta a gyerek. Másik, hogy 1-2 év alatt kiszáradnak a kondenzátorok. Én sem vállalnék garanciát egy telefonra, ha bármilyen szedett-vedett töltővel kellene a felhasználónak töltenie. Adnak hozzá új adaptert, és 95%-ban azt is fogja használni a vevő. Így egy hibalehetőség ki van zárva. A régi telefontöltőt pedig nem kell kidobni! El lehet adni, fel lehet használni bármi másra. Az ember is elhasználódik, romlik a szemünk, a bőrünk öregszik, semmi sem örök sajnos. Vannak dolgok, ami ellen nem lehet harcolni. Az emberek nagy része Kínából vásárol, mert ott olcsó, tehát támogatjuk a "fogyasztói társadalmat".
Ha TO220-as tokban lakik, nem lehet bázis a középső! Az mindig kollektor.
Köszi, így már menni fog
Azt szeretném még megkérdezni, miért van az, hogy ha ezt a motort megpörgetem, még sokáig pörög, szinte semmi ellenállással, míg egy akksis kúró motorjában a mágnesek keményebben fogják a forgórészt, és ha kézzel megforgatom, alig forog tovább, és szinte lehet érezni ahogy "lépked"az állandó mágnes terei között Ebben nem a hagyományos elrendezésű belső van?
4 betűhellyel melléütni nem semmi. Az akksis fúró ált. kefés motor.
Lehet, hogy nincs benne mágnes, hanem az állórész is tekercs, ami sorba van kötve a forgórésszel. Ezek forognak egyennel, váltóval egyaránt. Amit nem tudunk, hogy milyen videóban szolgált mint capstan? Mert a régiekben még 80V-os segédfázisos típusok is előfordultak, külső kondival! Ebben az esetben nincs is benne az optokapu-pár,mert ahhoz már kevés 4 kivezetés. (ekkor a két tekercs a 4 huzal).
Szia, A 13005 biztosan NPN és BCE balról jobbra haladva. Pont a napokban pótoltam egy 12V-os halogén égő inverterébe. Én is úgy jártam, ahogyan Béla írta, megjött Kínából, igaz olcsóbb volt, mintha darabonként vettem volna meg az alkatrészeket és amit bedugtam fel is robbant. Csere után általában már működik, a legsilányabbakat beépítik.
Az akkus fúróban, ha nem nyomod a gombot, akkor a motor rövidre van zárva. Csak próbáld ki, vedd ki az akkut, nyomd be a gombot és úgy forgasd.
Kefés motorból több típus is van. (soros, párhuzamos, külső, vegyes gerjesztésű, valamint a szinkron, és asszinkron csúszógyűrűs motorok)
Aksis fúróban külső gerjesztésű (állandó mágnes) egyenáramú motor van.
Szia, Még nem találtam róla adatot, de valami rémlik, hogy gyerekkoromban az Akai magnóban ilyen volt. Vigyázz rá, mert most arany árában mérik!
Üdv!
Igen, pontosan ilyen a motor. Lehet, hogy arany árban mérik, az nem azt jelenti hogy arany árban meg is veszi bárki Kipróbáltam, nagyon szépen fut, a csapágya is tökéletes. 5V van ráírva, de még 16-on is nagyon szépen, és gyorsan fut, csak sajnos nyomatéka nincs semmi, így a panelfúrómhoz nem nagyon lesz jó. Maradok inkább az aksis fúró motornál. A fúrós elírásért elnézést kérek, nem tudom hogy történhetett
Szia, Igen, ez várható volt, mert ott csak egy-két gumigörgőt hajtott A nagyobb méret, inkább csak lendkerékként szolgál, az egyenletes fordulatért.
Sziasztok
Egy alkatrész megnevezést keresek. Miniatür többpolusu (6 ill 4) stekkeröl és foglalatrol van szo. Hasonlo mint a balanszer bemenetek, de egy kicsivel nagyobb és a lábak távolsága 1,7 mm. Elöször azt hittem, hogy a DP65-s, de nem, mert ezt a balanszer stekkerhez hasonloan a tük irányábol kell benyomni a foglalatba a DB65-t meg rá kell nyomni a foglalatra. Kösz
Kíváncsi vagyok, a leírásod alapján, hányan tudnak neked segíteni?
Nem hiába mondják: "Egy kép minden szónál többet ér!"
Sziasztok!
Az alábbi kis szerkezet egy TV játékban van. Van rajta 3 RCA csati 2 piros illetve egy sárga. Elvileg a sárga az RF csatlakozó a többi 2 nem tudom mi ( be sincsenek kötve) Az lenne a kérdésem hogyan tudnám megoldani egyszerűen, hogy rca-n tudna menni a videó és a másikon a hang kimenet? Egyszerűen a hiányzó alkatrészeket pótolom és kész? (nem hiszem, hogy ilyen egyszerű de hátha )
Szia!
Én 2 hete hoztam vissza a sírból az ilyet, azóta retró esték vannak. A hiányzó alkatrészek a tápnak vannak. Nekem azok voltak benne és áteresztős volt, zénerrel felépítve. Átalakítottam én is stabkockára, egyszerűbb és jobb. A piros az RF csatlakozó, a sárga a videó és a fehér a hang kimenet. Bár én az RF csatit használom, de biztos jó a bontott kimenet is.
Szia! Az egyik szerintem a video kimenet, a másik meg a hang. Nézd meg milyen jel megy odáig, ahonnan hiányoznak az alkatrészek.
Itt a kép, a lényeg tényleg az atipikus raszteren van. Egy egész doboz ilyen meg hasonlo konnektrom van, de egyik sem 1,7 mm raszterrel.
Kiváncsi vagyok ki talál rá ( 2 kellene) A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2016
Talán Pico-SPOX?
A Google a "Crimp style wire-to-board connector datasheet" kérdésre rengetegfélét mutat...
Azokat tényleg csak be kell kötni és megy a video/audio.
Hello!
Ezekről tud valaki valamit? A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2016
Sajnos nem, ez 1,5 mm-s az enyém 1,7 és a vezetö fülek sem stimmelnek.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |