Fórum témák
» Több friss téma |
Nos odáig jutottam mert jól szólt visszaraktam a jól működő panelt is. Próba és megint torzított. Méregettem a T9 tranzisztort és véletlen a bázist a collectorral összezártam melyre nagy durranás és kitisztult a hangja. A tranzisztorok kábelezve vannak a panelra.
A nagy durranás nem szokott megjavulással társulni. Sőt...
A kábelezést felejtsd el! Rövid lábakkal, közvetlenül a panera forrassz!
A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2016
Idézet: „A kábelezést felejtsd el! Rövid lábakkal, közvetlenül a panera forrassz!” Ez nagyon jó tanács, csak sajnos nem mindig kivitelezhető. Nálam van most egy quad javításon annak is kábelezve vannak a tranyói. Nem is lehetne máshogy, ilyen az elrendezése.
Szoktak ezt mondani akik soha nem epitettek meg semmit az eletben de tanacsot azt tudnak osztani felsofokon ... Tisztelet a kivetel
A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2016
Nem jó embernek írod, Kadarist több konstrukciót csinált mint itt sokan életükben.
Igen ezt altalanossagban irtam ..A vegen elnezst.is kertem ...
Üdv! Sajnos csak így fért a dobozba és 10 éve üzemel. A gerjedésgátló kondit érdemes a tranzisztorra tenni közvetlen?
Tegyél a tranzisztorra és a nyáklapra is, fele-fele kapacitásút.
Sziasztok.A jövő héten szeretném éleszteni az elkészül 405-ös nyákokat.Primer körben 60w-os izzó,+-tápágban
10 ohmos ellenállás.Nyugalmi áram ellenőrzéssel kezdeném.Meg tudnátok mondani milyen érték elfogadható a Quadnál.Előre is köszönöm.
Szia!
Ennél nem kell nézni ezt, nem is állítható. Az A-osztályú végfok miatt nincs értelme a mérésének. De majd pontosítanak a guruk.
Szia! Ennek fix a nyugalmi áramfelvétele, mert egy A-osztályú és egy tisztán B-osztályú fokozatból tevődik össze. Nagyjából 70mA-re számíthatsz.
Köszönöm a gyors választ.Mindenképpen ránézek mielőtt kivezérlem műterheléssel ill.hangszóróval.
Ezen a rajzon találsz feszültségértékeket, őket ellenőrizd le!
Rádiótechnikás nyák néven található, sajnos pár napig csak telefonról netezek, arról nem tudok feltölteni, meg keresni is bonyolultabb, de valaki biztos megmutatja, vagy meg is keresheted. Ha olyan dokumentumot találnán, hogy quad-405 biblia pdf, akkor abban mindent megtalálsz.
Köszönöm!Látom, hogy +30V-ról megy, min kell változtatni, hogy +-50V-ról menyjen?
A cikkben benne van a 30 és az 50V-os beállítás paraméterei: Bővebben: Link.
Hát itt sok mindent nem találtam meg De gondolom a zenerek előtétjén kell változtatni, meg a 330ohm 5w ellenállás lesz 510ohm 5wattos nem?Meg a 0.91ohmot 0.1Ohmra cserélném
A rajz az 50V-os táplálás értékeit tünteti fel. A 30V-os beállításhoz a rajz alsó részén találsz útmutatást (Ha Ut +-30V...)
Ja látom, köszi!Szerencsére már nem ez az első quadom, így tudom, hogy mi idegen egy 30Voltos táp esetén, azért is írtam a zéner előtéteket, meg az 510 ohmot.Azt szeretném még kérdezni, hogy van ahol R30 és R31 560Ohm és van ahol 510 Ohm.Ha 560 ohm, akkor T6 és T5 emitter ellenállás, mely R30=R31=510 esetnén 330 ohm.Ha én 560Ohmot rakok és 330ohmot nem rakom be abból milyen baj származhat?Mármint én építettem quadot, dee 510ohmal és 330at beraktam T6 és T5 emitterébe..
Lehet, hogy nem egy rajzot nézünk, mert én nem látok emitterellenállást azoknál a tranzisztoroknál.
Éppen ezt mondom, hogy itt nincs, és én olyan quadot építettem, melynél volt.Nem az emitternél, hülye vagyok, este van, bocsi.A bázissal és emitterrel van párhuzamosan egy 330ohmos ellenállás az Urbán féle quadban.Bővebben: Link
Én az urbán félét építettem meg régebben BD249C végtranyósat.Bár én TIP35-el.És most szeretnék egyet TO3-as tokozású 2N3055-ös végtranyóval egy quadot.Kiszeretném próbálni a TO3-as tokozást, hogy milyen építeni vele, kivitelezni, tervezni stb. egy erősítőt.
Sziasztok azt szeretném kérdezni,hogyha a negatív tápfesz jelenik meg a kimeneten és a kimenetnél lévő 47ohmos 1wattos ellenállás izzik mi lehet a rossz?Köszi előre is!
Szia! Az A-osztályú fokozat kollektorköri diódái a leggyanúsabbak ilyen esetben.
Linkelj be egy kapcsolási, vagy beültetési rajzot, azon pontosan megmutatom.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |