Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » MP3-ból kazetta adapter
Témaindító: Thomas10100, idő: Ápr 10, 2006
Témakörök:
Sziasztok!
Gondolom tudjátok miről szeretnék érdeklődni! Van egy kazetta amin van egy bemenet, és azt kötök rá amit akarok! Na ilyet szeretnék csinálni!
Na hello!
Ha valaki meg nem előz, akkor elhozom a haverét és elküldök róla mindent! Neki gyári van, teljesen jól működik! Igyekszek vele!
Hy!
Nekem is gyári van. otthon szinte lehetetlen ilyet csinálni. Maga az elv egyszerű. Egy másik magnóból kikapod az olvasó fejet és erre kötöd a bemenő jelet. Tekercs révén mágnesesség hatására áramot termel, áram hatására meg mágnesességet... szóval oda vissza megy. ezt már próbáltam müxik. viszont az újabb magnók már figyelik,h mindegyik tekernye forog e + a szallag mozgást is figyeli... Bár én is gyárit vettem, de nem megy vele az autorádió... Hifi gond nélkül beveszi, de a kocsi nem... Otthon elég nehéz azokat az áttételeket fogaskerekeket meg ilyeneket beletenni... meg gondolom a 2 fej távolsága sem mindegy... meg lehet,h a magnóban lévő fejet ha ilyenre használod hamar eltávozik az örök szilicium mezőkre...
Ami nekem van, az is vásárolt, de az naon trükkös. Van benne még egy ilyen dinamóhoz hasonló cucc... És ahogy forgatod, termeli az erősítő részének a villanyt.
Szvsz vegyél... Én a Conrad-ba vettem még anno. De igazából bárhol lehet kapni olyan 1000 forintért... A nagy dinamikákat is szépen átviszik...
Köszönöm a válaszokat!
Akkor mitől függ, hogy jó lesz-e a kocsiba? Mert ha megveszem és nem jó, akkor nem vagyok elöbbre!
Oh még annyit, hogy ennek mi a neve? Conrad-ban hol találom!
Köszi!
Olyat kell nézned, amin a felcsévélő oldal forgatja a másik oldal kerekét, hogy a kuplung alá épített impulzusadó tudjon jelet adni a leállító (szalagszorulás-jelző) áramkörnek.
Nemtom,h miért nem megy a kocsiba. pedig elég jól ki van találva... még a kuplungot is hajtja meg minden... de a kocsiba ez sem elég neki...
HY! Nekem somogyis adapterem van és nekem megy a kocsiban is és állati egyszrű egy szerkezet! Semmi kuplung nincs benne, és maga a kapcsolá sem annyira bonyolult, bár én eléggé drágán vettem, kb 3000 Ft. De szerintem megéri, mert otthon összeütni nem éri meg!!
Az, ogy működik e vagy sem, azt a magnó tudja, hogy akarja vagy sem!Lehet, hogy az újjabb fejegységek közül van ami nem viszi!bár... Erre nem sok példát láttam még!Nekem egy régebbi Sony van! Csak annyi a gány, hogy van egy kis magasfrekvencás zaj a jelen, amit csak akkor hallasz, ha szünet van a számok között!
Én csináltam egyet régebben.A lényege h a két fej tuti egymással szembe legyen se feljeb sew lejjebb mint a másik.Van benne gyárilag egy kis elektronika is anélkül torzít mint állat.2darab kondi meg 4 darab 3l aszem mert van egy gyárim is.Nehéz kivitelezni mert rugósra kell megcsinálni fejet,h a másik fejhez tudjon alkalmazkodni.Nem éri meg csinálni.1500é is lehet már kapni.Keresni kell.Pl a hq-nál enyi sincs aszt hiszem.
A mechanika az azért van mert az ujjab magnók kikapcsolnak ha nem forog mindkét kerék,és ezért tesznek bele fogaskerekeket.
Na, itt jön képbe a vezeték (és adapter) nélküli jelátvitel. 6000 Ft, PLL-szintézeres sztereó adó, rákötsz amit akarsz, ráhangolsz egy sávra, amin adjon, aztán ráhangolod a kocsirádiót ugyanerre, és kész. Ráköthető a kocsi hálózatára is (12V DC), vagy két mikróelemmel megy. Szerintem tuti jó. Teljesítménye kicsi, a kocsiantennán túl nem nagyon lehet venni a jelét. Elhanyagolható a torzítása és a zaja is. Ja, és másra is használhatod, lakás, kertbe kihangosítani a zenét, vezeték nélkül átvinni a jelet, ilyesmi.
Látom senki nem küldött képet, csak azt mondta el mindenki, hogy neki éppen milyen adaptere van!
Hát én elkértem neked havertol és le is fényképeztem! Nem frankó a kép, de annyi látszik belőle, hogy nem nagy cucc és nekünk a VW Polo-ba Beta gyári magnójába teljesen jól működik! Ha lessz jobb kép, felteszem! Az ellenállások sorba vannak kötve a bal és a jobb oldal folytatásaként a kondenzátorok pedig párhuzamosan a bemenet és az ellenállások között, de lerajzoltam
Ja és így néz ki!
Ez lemaradt!
hol lehet ilyet venni? és mi a pontos neve? esetleg link?
pl
itt: [link=http://www.addel.hu/template/temp1/index.php?storeid=490]http://www.addel.hu/template/temp1/index.php?storeid=490[/link] bár 6750 ft.. :yes:
Szia!
Én miért nem látom? Milyen néven van?
nem tudom miért nem láttod
ott legelső termék... FM sztereó audio modulátor CD, DVD, MP3, iPod… illesztéséhez; minden autórádióhoz alkalmazható jó hangminőségű AUX bemenetet biztosít az antennakábelen keresztül választható FM frekvencia: 87,9 MHz / 88,3 MHz tartozék 3,5 mm - 2 x RCA aranyozott átalakító Bruttó ár: 6.750 Ft [pic]http://www.addel.hu/store/kisarufotok/91383_arufoto.jpg[/pic]
ooopps, láttam, csak nem tudtam, hogy az az!
Köszi!
De ez nem kábel nélküli. Ennél át kell dugaszolnod az antennát, és akkor meg a rendes rádióadásokat nem tudod venni. Amiről én beszéltem az itt van:
http://www.vilcomp.hu/index.html A TV/multi ikonra katt, és legörgetve D-Power C-20 a neve...
Vagy ha két bemenete van, akkor nem kell átugaszolni. De ez másra nem használható, egy FM adó meg azért sok mindenre.
Nem tudom, hogy melyik rádió vesz 87.9 MHz-en. 88-tól van 108-ig nem?
Szia!
Szerintem nem kell átdugaszolnod, ha én jól látom ezen a képen, akkor kettő antenna csati van rajta, egyikbe megy a külső antenna, a másik pedig megy a rádióba. Ez a frekvencia simán fogható a rádiókkal, 87.5-108Mhz, de ha kettő FM csatorna van a rádión, akkor a másik csatorna meg 65-74Mhz-ig van!
így van..
1 aux bemenet 1 tápbe 2 antenna(1 a rádióba és 1 a külső antenna) + 1 hangoló
Szia!
Megvettem ezt a vezeték nélküli adót! Nagyon ott van! Azt hittem, nem viszi át ilyen jól a zenét, de majdnem szétesik a kopcsi . Köszönöm a tippet a vásárláshoz! Idézet: „Ennél át kell dugaszolnod az antennát, és akkor meg a rendes rádióadásokat nem tudod venni.” Kétlem... Sokkal inkább az antenna és a fejegység közé kell dugni és rákeveri a saját jelét is, az is lehet, hogy erősít is... Üdv Inhouse
Én is ezt irtam neki, szerintem vette az adást!
Nincs benne kétségem, hogy csak jótékony...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |