Fórum témák
» Több friss téma |
Az jóval alacsonyabb freki, szerintem módosítás nélkül nem.
Akkor még gondolkozok a készülék sorsán... Azért köszönöm mindenkinek a segítséget.
![]()
Egész hétvégén versenyek érték egymást. Gondolom sok állomást hallottál az EWE antennával. Én is a helyi nagy zaj ellenére is jól vettem 80 és 20m-en a házi készítésű rádióval. Van még egy ötlet: ha nem áll rendelkezésre az illesztő trafóhoz megfelelő vasmag akkor készíthetünk légmagos balunt is. / jelenleg ilyen van egy 1:4-es a 40m-es Deltaloop antennám betáp pontjában / Előnye a vasmaggal szemben, hogy nagyon kicsi a vesztesége így az igazán gyenge jelek is vehetővé válnak. Hátrány, hogy nem széles sávú de nekünk úgy is az alsó sávokra kell az eddigi kísérletek alapján.
Üdv!
Nektek működik a WebSDR? Nekem semelyik böngészőben, semelyik gépen nem tölt be, sikertelen kapcsolódást ír. ![]()
Ezen kívül van még sok másik ... : websdrek a nagy világban
Persze ezek más más szegmenseket vesznek.
Tudom, amúgy már működik szerencsére.
Szia!
Ez talan segithet valamennyit: cica "BRG FM 320 doksi " Ha jol emlekszem ez 25kHZ-es savszelesseggel dolgozott, ezert is csereltek le ujabakra. A hozzászólás módosítva: Feb 14, 2016
Sziasztok! Ugrófrekvenciás titkosított rádiózást vizsgálom. Jól értem, hogy amatőr adásmódok körött az ugró frekvenciás adásmód elvi okok miatt is tilos? 73! HA1DLX
Halihó!
A rádióamatőr rendelet 15.§ (6). e) szerint: A forgalmazás során tilos információrejtő módszer alkalmazása. Hogy ez elvi ok vagy sem, azt nem tudom. ![]() A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2016
Nem kell a tüzes fej. Cikket írok az adott témából a Hadmérnökbe, és nézem hogy két diszkrét frekvenciára ugrás megvalósítása legális esemény-e, de a fentiek értelmében már az sem.
Annyit tudok tenni, hogy tárolós analizátoron megnézek egy ilyen jelet.
Szendi! 199(2-4 bocs közelebbit nem tudok
![]()
Meg van : RT: 1995 / 1 2 3 4 7 8 havikban van a kiterjesztett spectrumú rádió leírás
A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2016
Attól hogy valami ugrófrekvenciás vagy kódosztásos, attól az még nem titkosított, így az említett szabály sem vonatkozik rá..
Egyszerűen csak publikus és bárki által visszafejthető kell hogy legyen.. Az hogy valaki lusta építeni egy megfelelő vevőt hozzá az nem jelenti azt hogy a többieknek tilos ilyet használni.. A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2016
Manapság titkosítási szempontból nem sok jelentősége van, a mai eszközökkel nem túl nagy nehézségek árán lehallgatható. Sokkal inkább hatékony spektrum felhasználás miatt van jelentősége.
Sőt, van olyan rádió alkalmazás, ahol elő is van írva a használata. A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2016
Ezen agyaltam én is. Egyébként a vevő elég komplex, széles sávú bemenet mellett gyors PLL kell a hangoláshoz. Ezt olvasom mostBővebben: Link
A fenti könyv szerint az álláspont nem igaz. A technikai fölény hozza a titkosítást. Ha A nak a legfrissebb kacata van azt B a 10 éves technikával nem éri fel. Szerencsére a távíróval a rádióamatőrök kompatibilisek maradtak
![]()
Üdv!
Hozzám került egy régebbi fajta, Midland ALAN 78 plus D80 típusú valami CB rádió féleség. Nem tudom hogy működik-e kijelzője van, max hangerőn hallkan hallatszik a duruzsolás a beépített hangszórójából, de ennél többet nem tudok. Ha jól számolom 400 csatornája van, de eddig egyiken se sikerült hallani, csak teljesen letekert "squelch"nél valami nagyon halk duruzsolást, hiába max. a hangerő. Antennám volt, 2x2,7m-es zsinór, nem profi, de elvileg valamennyire működnie kellett volna. Szerintetek rossz lehet valami a rádióban(talán ezért sem kellett senkinek), vagy már nem használja senki ezt a rendszert? Ha igen, hogy tudnám valahogyan kipróbálni?
Ha jól néztem ez egy 40csatornás AM-FM CB 4W-al.
Ha van egy másik CB rádiód könnyű kipróbálni.. A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2016
Ez a gondom, hogy sajnos nincsen
![]() Illetve nagyon halk a beépített hangszórója, maximum hangerőn is csak közelről odahajolva hallható, az is lehet hogy ki van purcanva mindene, már ezért is halk. Néhány fagyi árán vettem lomosban, mert mindig érdekelt, de sose kezdtem bele a rádiózásba. Igyekszem megnézni a kapcs.rajzot, vagy sematikus ábrát bármit, hátha rájövök mi gondja lehet, de eddig semmi se jött össze.
Közben megoldódott,csak leírom, hátha más nem fut már bele ilyesmibe:
Nincs kézi beszélő a rádióhoz, ez volt a hiba. Van ugyanis benne egy vezeték, amit a földre kell húzni, hogy a vételt bekapcsolja. Ezt én nem tettem meg, így csak annyi hangot hallottam, ami kiszűrődött a rendszerből. Miután megtettem, rendesen működött a beépített hangszóró is ![]()
Minden szimplex adó-vevő berendezésnél a kézibeszélő, mikrofon hangszóró, egyben az adás vétel kapcsoló is. Ezt illenék tudni.
Minden? A legtöbb RTX berendezés beleértve a CB rádiók jó részét is, hibátlanul üzemel vételben mikrofon nélkül. A srác most kezdett belekóstolni a rádiózásba. Miért illene tudnia bármit is ami ráadásul helytelen?
![]() ![]()
Sziasztok,
Nem tudom, hová írhatnék a témában, talán itt olvassa a legtöbb hozzáértő. ![]() Egy 27 MHz-es AM üzemmódú modellirányító adót szeretnék építeni, jelenleg egy kísérleti panelon van összedobva. Párszáz mW teljesítményben gondolkozom. 27,145 MHz-es kristály van az adóban, de vannak CB kristályaim is párban, ha majd a szupervevő is elkészül. Egyelőre egy szupreg vevőt használok. A kérdésem az lenne, hogy kell-e nekem bármiféle engedély ahhoz, hogy használhassam majd? Ha jól láttam, az NMHH oldalán, akkor ez SRD-nek számít és használhatom. Jól látom, vagy valami elkerülte a figyelmem? |
Bejelentkezés
Hirdetés |