Fórum témák
» Több friss téma |
WinAVR / GCC alapszabályok: 1. Ha ISR-ben használsz globális változót, az legyen "volatile" 2. Soha ne érjen véget a main() függvény 3. UART/USART hibák 99,9% a rossz órajel miatt van 4. Kerüld el a -O0 optimalizációs beállítást minden áron 5. Ha nem jó a _delay időzítése, akkor túllépted a 65ms-et, vagy rossz az optimalizációs beállítás 6. Ha a PORTC-n nem működik valami, kapcsold ki a JTAG-et Bővebben: AVR-libc FAQ
Köszi, így már okosabb lettem. Az említett linken a méreteket átszámolva sajnos ez is wide tok Szóval nagyon oda kell figyelnem.
Tudnál róla fotót feltenni? Nem hiszem hogy bármelyik ATTiny SOP tokja szélesebb lenne 6.4mm-nél.
Egyébként: SO tok: 6.4mm; SO-W tok: 10.4mm Amikor már századszor kell megadnom a beültetőgépnek ezt a méretet, muszáj megjegyezni... A fóliát normálisabb Eagle könyvtárakban szokás "kihúzni" egy kicsit(hullámforrasztásnál nagyon). up: Adatlap szerint van, a 8S2 tokozásnál ~8.0mm, az S8S1 toknál ~6.0mm, a 6.4mm-t pedig csak a 8X tok adja de az SSOP. És ezt a 2011-es AVR Techlib adja... A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2016
Csináltam egy gyors mobilos fotót.
Már frissítettem az előző hozzászólást: adatlapban egész más értékek vannak. Eszerint SOP tokban (1.27mm lábtáv) van 6.0mm és 8.0mm széles változat, és nincs 6.4mm. Eddig bármilyen AVR-ből nekem csak a kisebb jött szembe.
Én a compatel webáruházba vásároltam eddig, a sok száz ATTiny-ből eddig mindig kicsit küldtek. Nem reklámozni akarom a helyet. A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2016
Akkorát kapsz, mint egy 555 pl. ? Akkor köszi a boltot, bár nekem kétségeim vannak a mérettel kapcsolatban... De majd kiderül. Ami nekem van az mind 7.93mm (lábbal együtt) x 5.34mm.
Igen, akkorát mint egy 555 meg reguláris méretű SOP IC-t.
Sziasztok!
Az alábbi problémával fordulok hozzátok. Akarok építeni egy ilyen rádiós hőmérőt Bővebben: Link, a gond csak az, hogy az adó HEX-jét nem tudom beleégetni, mert az alábbi hibaüzenetet kapom: Bővebben: Link. A vevő AVR-jét sikerült felprogramoznom. Nagyon fontos lenne felprogramozni az Attiny13A-t (adó), mert 9000Ft-omba került ez a projekt. Mellékelve küldöm az eredeti .asm .hex fájlokat. A programozóm USBasp. Rendeltem egy másik AVR-t és azzal is ugyan azt a hibaüzenetet kapom. A hozzászólás módosítva: Jan 26, 2016
A programozás idejére kösd le a rádióadó vezetékét az AVR-ről. Nem elég áramtalanítani azt!
Nem volt rákötve. Ki lett véve az IC a foglalatból.
Üdv!
Létezik olyan, hogy sebességmérő szenzor? Vázolom a problémát: Relatív pzíciót kéne meghatározni 0.3-0.5 m^2 nagyságrendű területen, minél nagyobb pontossággal. A konstrukciónak teljesen hordozhatónak kell lennie, szóval nem jó a háromszögeléses megoldás. Van szenzor, ami sebességet mér, vagy ezt az információt csak gyorsulásmérőből tudom megszerezni? Előre is köszönöm!
Nem hallottam meg sebessegmero szenzorrol.
Poziciot akarsz meghatarozni sebessegmeressel? Nem lesz az pontatlan? Foleg, ha meg a sebesseget is gyorsulasmerobol nyered. Az mar onmagaban pontatlan, mert a legkisebb hiba is akkumulalodik. Gyorsul, lassul, aztan a gyorsulas 0, de a sebesseg lehet barmi. Es ha allo helyzetben a keszulek szerint a sebesseg nem 0, akkor szepen megy el a pozicio az ido mulasaval.
Van jobb ötleted?
Tudom, hogy nem a legbiztosabb megoldás, ezért tettem fel a kérdést.
Ilyesmivel esetleg: Bővebben: Link.
Sajnos ez sem egy zsebretehető, bármikor előkapható megoldás
Olyan kéne, ami nem igényel referencia pontokat, csupán önmaga is meg tudja mondani, hogy magához képest mennyit mozdult el. Továbbá a GPS nem igazán jöhet szóba, mivel beltéri használat is cél. A hozzászólás módosítva: Jan 27, 2016
Mérőszalag? Ha pontosabban leírnád a feladatot, talán többet tudnánk segíteni.
Konkrétan nem egy felület az a kijelölt terület, amin nekem pozíció kell.
Akár kézben is fogható és elmozdulhat mindhárom tengelyen. Nekem ebből a három tengelyből kettőn való elmozdulás mértékét kell megállapítanom. És viszonyítási pontok nélkül. Illetve esetleg olyan viszonyítási pontokkal, melyeknek nem kell tudniuk egymáshoz képest a helyüket (bár nem hiszem, hogy ennek tudata nélkül bármit is lehetne számolni velük).
Sajnos nincs semmilyen otletem a dologra. De valamiert ugy erzem, hogy tavolsagmeresbol kellene kiindulni. Ultrahang, feny, nem tudom mi. Mert attol tartok, hogy a gyorsulasmerovel egyaltalan nem lehet megoldani a problemat. Esetleg egy analog gyorsulasmero kimenetet ra lehet vezetni egy integratorra, es annak a kimeneten megkapod a sebesseget. De az is lehet, hogy a digitalisbol is kinyerheto pontosan ugyanez. Nem is rossz kerdes.
Jelenleg egy analóg van itthon, azzal fogok most kísérletezni pontosság terén, de szerintem a lényeg pont ugyan az mindkettőnél. Az analógból is digitális lesz, ha bemérem egy ADC-vel. Meglátjuk, ér-e valamit
El is fordulhat az eszköz mozgás közben? Mert akkor a sima gyorsulásmérő biztosan nem ér semmit. Akkor már girószenzor is kell.
Ha jól értem, egy hordozható géppel, egy pontból akarod meghatározni egy tárgy helyzetét. Szép feladat.
A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2016
Igen, ez lenne a feladat
De most egy kicsit háttérbe fog szorulni idő híján.
Biztos meg lehet csinálni, de háromszögeléses módszerrel is kell legalább három fix pont, ami meg tudja mondani, hogy tőle mennyire van a tárgy. Ha jól gondolom, sok szabadidőre lesz szükséged.
Mi az a fuse bit? Helytelen értéke okozhat olyan hibát, hogy egy HEX beégetése sikertelen?
Sziasztok.
Ezt a kapcsolást szeretném megépíteni,csak sajnos a program nem azt csinálja amit elvárok tőle. A kód:
Elvileg ha a PD6-n lévő gombot megnyomom akkor kellene a motornak elindulnia egyik irányba,majd a kódban lévő idő után a másikba. Csakhogy a gomblenyomása nélkül megkezdődik a ciklus és nem értem miért? Valaki fejtse meg nekem ezt a hibát.
Szia! A fuse bitek állítják be az avr órajelének forrását és más kényes dolgokat, így helytelen beállítása eléggé megnehezítheti a programozást.
Szia! Az R20-as ellenállással felhúzod a lábat (ez egyébként helyes), és gombnyomásra földre teszed. A kódban írd át erre:
A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2016
Szia. Köszönöm átírtam,de semmi nem változott a motor akkor is elindul,ha nem nyomom meg a gombot
Sajnos eléggé laikus vagyok a témában. Azt honnan tudom, hogy egy HEX beégetésekor milyen fuse biteket kell beállítani?
A kapcsolásod alapján a motor alapból forog, ha a relé meghúz akkor csak irányt vált.
Mindig van rajta villany. Ráadásul az a dióda sincs ott jó helyen és jól bekötve.
Ez a kapcsolás alap állapotban is ad feszt a motorra.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |