Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
A 230V-ra nem kell izzó, a primer oldal tiszta, nem zárlatol.
Igen visszaolvastam , de gondoltam biztos ami biztos .Egy BU már így is elszállt ki tudja mi van ott.
Sziasztok!Rajta a két izzó 230-ra villan,folyamatosan világit a másik.Méréseim a következök:
stby - üzem D802 10,1v - 116,8v D808 2,2-2,8 / - 113,7 D810 0,8 - 12,9 D806 0,8 - 9,5 D805 1,1 - 12,1 D803 9,2 - 9,7 opto 1 9,2 - 9,7 opto 2 5,5 - 8,5 Ezeket mértem.Fólia átvágva ugy ahogy kadarist javasolta. A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2016
Mértem a TR802 szekundert ami igyalakul üzemben 60w izzóval terhelve:
11 láb : 10,6v 12 láb : 12,1v 15 láb : 12,8v 17 láb : 25v AC A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2016
Kapcsolóüzemű trafó kimenetét nem mérjük, mert nincs értelme. Az egyenirányított, pufferelt feszültséget kell (DC).
Igzad van már kinomban megmértem.A tápfeszeket le irtam az elözö hozzászólasomban.
Jó, írtam már, hogy a sortranzisztor vezérlését nézd meg. Szokott fóliaszakadás is lenni meg egyéb banális hiba. Nézd át.
Nos pontos diagnózis még nincs de az alacsony feszültségű táprész szűrésénél lehet a gond. Az alacsony rész betápjánál kicseréltem vissza a régire a bemeneti 450v os puffert.
Most rosszabb lett a hiba. Ráadásul instabil is lett. Vissza rakom az újra valószínűleg. Amit még észre vetem. Szerviz menüben ha állítgatom a kontrasztot színeket sbt. változik a jelenség. Van, hogy jobban van, hogy kevésbé jobban jön elő. Helyre sajnos nem jön. Mivel a blokk diagrammok alapján jó feszeket mérek valószínűleg csak az ESR mérő fogja pontosan megadni a választ. Köszönöm a segítséget amint meglesz az ESR mérő megírom, hogy mi lett.
Árnyekolas antennadugasz rendben. Más készülek nincs a közelbe ami belezavarna, kábeles jelről megy, van még egy ugyanilyen tvm és az tökéletesen müködik. Valami kondenzátor kiszáradásra gyanakszom. Csak nemtudom melyik részen lehet.
A másik tv egy másik dugaszról megy (elosztóról) vagy ugyanazzal a kábellel próbáltad? Ha nem megy akkor egy csere-berét megérne...
Még egy dolog lehet: nincs-e a tunerben megszakadva az antenna csatlakozó aljzata, cinezése? Nem hinném, hogy valami kondi miatt lenne...Úgy tünik a tv a saját belső frekvenciáitól gerjed illetve bezavar és ez inkább rossz árnyékolás vagy érintkezésre utal....
Sziasztok!
Van egy Videoton TS3354-es TVm. Tavaly sikeresen zárlatra futott a sorvég tranzisztor. Kicseréltem, 1 hétig szépen üzemelt. 1 hét után kiverte a biztit, zárlatos lett ismét a sorvégtranyó plusz a power tranzisztor is. Ismét cseréltem mindkettőt. Szépen ment is több mint egy hónapig. Aztán most ismét kiverte a biztit plusz a két tranzsztort. Gondoltam csak a sorkimenő üthet át néha és be is szereztem egy újat nagy nehezen (eredeti Nokia M10-08-as) Kicseréltem a két tranzisztort, biztit, sorkimenő trafót. Következőt produklálja: Áram alá helyezem kétszer indul a táp és feláll standby-ba. Indítom a tv-t indulni akar 1-2 másodpercig, majd kikapcsol és visszaáll standby-ba.(néha még standby-ba sem áll vissza csak ha kihúzom és újra áram alá helyezem) Egyszer elindult kb. ment 30-40 másodpercet, de függőlegesen összehúzta a felére a képet és kikapcsolt. Találkoztatok ilyen hibával? Szerintetek hol keresgéljek? Előre is köszönöm a hozzászólásokat!
Szia!
Nyilván nem belevaló az atrafó. Ha visszateszed a régit, akkor beindul?
A sorvég körüli kondikat cserélted? A kellektoron szokott egy lógni ami gyakran megadja magát.
Sziasztok!
Egy Junoszty tévét át szeretnék alakítani monitorrá (persze csak ha lehetséges különösebb átépítés nélkül). A számítógép VGA kimenetének 3 videojelét egyszerűen összekötném, (a fekete-fehér képcső miatt) és azt csatolnám (potméteres jelszintbeállítás után) a video végfokra, ami vezérli a képcsövet. Amitől jobban félek, az a szinkronjel, meg a sorvég. Ha az pl. 70 kHz-et kap, mi történik vele? Túl nagy lesz a feszültség és leég a trafó/sokszorozó, vagy kicsi lesz és nagy lesz a képméret? Egyébként hova lehetne bekötni a vízszintes és függőleges szinkronjeleket?
Szia!
A trafó ugyanolyan, mint ami benne volt csak új. (teljesen azonos ref. száma is ugyanaz) Megpróbálom a régivel, kíváncsi vagyok.
Szia! Még nem cseréltem kondikat, gondolod hogy a sorvég körül kellene körülnéznem? A szekunder rész kilőve?
A TEA2029 mellett van a sormeghajtó trafó. A meghajtó tranzisztor bázisát egy 2,2µF elko. Ha az kiszárad,torzul a sormeghajtó jel,a tranzisztor (S2000) melegszik,majd elpusztul. Ezt jó lenne ellenőrizni. Szkópod van?
István
OK, azt is ellenőrzöm. Igen, van szkópom. Holnap este átnézem aztán jövök a fejleményekkel. Köszönöm a hozzászólásokat.
A rajza megvan a gépnek? Abban vannak jelalakok.
Sajnos nem tudtam megszerezni, pedig keresgéltem
TS3354 kotta
Ha alul megjelenik,kattints a "get manual"-ra. De ICC 5 sasszi néven is megtalálható a neten. István
Ez így nem fog müködni..anno próbáltam én is igaz már színes TV re, de kell egy átalakító áramkör a H+V frekvenciák miatt..én a SCART ra kötöttem akkor, tehát a jelszintek már adottak voltak illetve csatlakozási pontok
Tipikus hibája a készüléknek az 1600V 6,8. 10,2nF kondi zárlata, átütése. Mindegy mit mérsz rajta, CSERÉLD ki. A sortranzisztor kollektora, és test között van.
Sziasztok! Ma este újra átnéztem a gépet és találtam 2db kondit a sorkimenő környékén (egyik zárlatos, másik szakadt volt) Valóban az lehetett a gond, hogy átütött a sortranzisztor kollektora, és test közötti kondi. Azért az új sorkimenő trafót már benne hagyom Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat és a kapcs. rajzot is!
Szia eyess!
Foglalkoztam kicsit a Pana plazmával. Csak egy kérdésem volna. P25 ös lábon a 15V os kimenetek amik a feldolgozó processzor DCDC converterére mennek 14,9V körül mozognak. Az egyik 14,91 a másik 14,92-93 között ugrál. ez egészséges? A két 5V on 4,9v 4,87V okat mérek. Csak szerintem drasztikus 2 tized volt csökkenés itt? Szkópra és ESR mérőre jelenleg gyűjtök gondoltam addig neki esek alaposabban a fesz méréseknek. Előre is köszönöm a segítséget ha nem itt van a gond megyek tovább még mélyebbre a DCDC converter bugyraiba. A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2016
Egészséges , akkor nem volna az , ha ez mondjuk 14-15 v rol le esne 4-5 voltra aztán vissza.
Bár szkóp nincs esr mérő nincs így hátha tudtok mondani valamit rá addig is. Itt van két videó a hibáról. látszik rajtuk, hogy hogyan változik a hiba. PL amikor sötétebb színek dominálnak a világosabb színek helyesebben jelennek meg míg teljes fehér képen lilásodás jellemző. Vannak színek aminél a kurzor után húz. Az első videóban a háttér kifejezetten ronda míg a másodikra már jobb. Ezt a szerviz menüben történt állítás eredményezte. A fehér színek ettől még lilásabbak lettek ugyan viszont a színhelyesség javult és a zöld paca mértéke is csökkent.
Gondolom ez nem zárja ki a main board, vagy az av board esetleg, control board hibáit de gondoltam jobb látni a hibát teljes valójában hátha lesz valami ötlet rá. Előre is köszönöm a segítséget! Első videó megnézése Második videó megnézése
Lehet , hogy jobb lett volna , ha ezek a videó felvételek nem pc általi videó kimenetről történtek volna , hanem antenna jelről , és lehetőleg élő képnél .Tehát rendes tévé adásról .
Egyébként , ha a te esetedben azt hiszem ez lesz a hiba jellege nagy valószínűséggel.A szineződést most nem nézzük , csak a jelenséget , akkor igen csak hasonlít. A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2016
|
Bejelentkezés
Hirdetés |