Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Melyik a jó esr mérő , hát ez tág fogalom ki mire esküszik .Lehet csinálni is sokféle kapcsolás van ez ügyben.
A TNPA 3794 nincs , de szerintem a TNPA 3814 is jó lesz neked .
Ezer köszi. Első ránézésre nem igen különbözik ettől szóval jó lesz.
ESR mérőben olyanra gondoltam ami lehetőleg nem horror áron van és alkalmaz pontos mérésre.
Keress rá google ban.A helyedbe olyat keresnék ami tud in circuit módban is mérni , tehát áramkörben is.
Ezzel azt éred el , hogy nem kell mindig kiforrasztgatni a kondenzátorokat , és a helyükön tudod mérni.Persze áramtalanított készüléken.
Bővebben: Link
Ez jó lehet? Nincs tapasztalatom vele azért kérdezem. Elméletileg tud beültetett kondenzátort is mérni. Használd a link gombot! -moderátor- A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2016
Jó választás , és tud áramkörben is mérni .Ez a műszer csak esr mérést tud , de ez pont erre lett kifejlesztve .
Akkor ez elsz. Már csak azt a fránya link gombot nem kéne folyton elfelejtenem.
Nem tudom mikor tudom megvenni. Legkésőbb jövő hónap elején szeretném ha már meglenne. Majd meglátom. Holnap neki esek a régi kondikkal a kísérletezésnek hátha. Aztán majd ha meg lesz az ESR mérő neki esek a kondiknak.
Szia,tehát ne a sortranyóra kössem az izzót hanem hova is pontosan?Én még csak olyat csináltam h a tranyót ki véve E-C-re kötöttem.
A B+ vonalába kösd be sorosan úgy, hogy az áram keresztülfolyjon az izzón. Ez a B+ a trafó 3-as lábára megy.
Semmi változás ugyan ugy ugrál a fesz.Úgy csináltam 3 lábra meg a C623+ ra kötve az izzó.Most tünt fel h ez a C623 a rajzon 33mikrós de 47 volt benne nem is néztem csak cseréltem ez lehet gond?
Megszakítottad a nyákfóliát és sorosan kötötted az izzót?
A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2016
Ilyet nem csináltam még hogyan kell ezt le tudnád irni vagy rajzolni?Bocs az értetlenségemért!
Vegyem ki a C623 a helyére kötve az izzót meg a trafó 3-as lábára?
Szerintem nem úgy gondolta. Ezt olvasd el figyelmesen
Köszönjük a rajzot, így lesz jó! Tehát sorba kell kötni, úgy, hogy a trafó az izzón keresztül kapjon áramot.
Csatlakozom kadaristhoz,köszönjük a rajzot Mircsof!Igy csináltam ahogy a rajzon van csak fólia megszakitás nélkül.Hogyan kell szakosan a nyákfólia megszakitást eszközölni?
Ezt a bekötést csak fóliamegszakítással lehet elvégezni, tehát fogj egy éles kést és kapard át (vágd át) a rézfóliát a 3-as lábnál majd kösd be az izzót az átvágott vezetősáv két pontjára.
Csináltam egy képes mutatót. A piros vonalnál vágd át a fóliát majd a naranccsal jelzett módon kösd be az izzót.
Fólia átvágva izzó ráköt ugyan az a helyzet ingadozik a fesz.B+113-114v.
Amit nem értek hogy az elsö sortranyó zárlatos lett ugye akkor felállt stbyból képcső is ment kb 1-2 percig.Aztán kicseréltem kondikat stb azóta van ez.Már ki szedtem vissza mindent nem e valamelyik tönkre ment de mérésre mind jó.Esetleg a tranyó zárlat miatt történt vmi? A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2016
Nem szeretném feladni a harcot de nem tom hogyan tovább
Na és az izzó fel-felvillan, vagy totál sötét marad? Remélem a sortranzisztor meg az összes többi alkatrész bent van.
Igen minden bent van amit be raktam pluszba a C645 az gyárilag nincs benne olvasgatva a csatolmányokat javasolt be tenni más változtatás nincs.
Akkor nem kap vezérlést a sortranzisztor, ezért áram sem folyik át rajta. Nézz szét a sortranyó bázisa körül.
Azt kellene letisztázni , hogy a táp , tehát csak a táp tisztán jó e.
Ehhez két izzó kell ki próbálni , és ha minden feszültség stimmel , akkor lehet tovább lépni.
Körbe nézek ott holnap, már nem vagyok a mühelyben,de a Tranyó c-e lábain 14v mértem bázison 0v stbyban, azt hiszem 114v üzemben a bázisra nem emlékszem de újra mérek holnap.
Rendben ki próbálnám holnap ha leirnád hogyan kell!
Tessék parancsolj remélem megtalálod , hogy mit kell tenni.
A 230v os bemeneti izzó , csak felvillanhat , viszont a B+ kimenetre kötött izzónak folyamatosan kell világítania. Ha ez meg van , és így lesz ahogy írtam , akkor lehet a táp kimeneti feszültségeit megmérni , hogy meg van e minden rendesen. A B+ kimeneten csak az izzó legyen semmi más , tehát a tv tovább menő csatlakozását le kell választani addig a B+ kimenetről csak az izzó legyen rajta. A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2016
|
Bejelentkezés
Hirdetés |