Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Multiméter - miért, milyet?
Én is kutattam, aztán végül az S.O.S. cég nyert...Majdnem eredeti kínai áron + ÁFA.
No, meg 6 hét várakozás. De időm meg van...
Ugyan személyes tapasztalatom nincs, de a műszert VA18B néven is megtalálod, erre keresve sok tesztet és belső képet dob a Google.
Sziasztok!
Pár órás keresgetés után arra jutottam, hogy Uni-t UT 139C és HoldPeak 890CN közűl választok. A UNI-T ról elég sok infót lehet találni, a HoldPeak ezen modelljéről nem igazán. Eldöntöttem, hogy a UNI-T ot veszem, viszont az árkülönbség miatt nem zártam ki a HoldPeak-et sem. Ma találtam ezt a cikket: http://mysku.ru/blog/china-stores/37600.html Chrome fordítójával, sikerült elolvasnom, és úgy döntöttem lehet inkább a HoldPeak-ot kellene vegyem. Szerintetek, melyiket válasszam? Megéri a UNI-T a plusz pénzt? Otthoni használatra kellene, tudásban mindkető maximálisan megfelelne.
Szia!
Hát a belsejét elnézve nem sok különbség van köztük, kivéve, hogy az UNI-T-ot lehet utókalibrálni. Tulajdonképpen tőled is függ, hogy mennyit szánsz rá, és 'ha esetleg' romlik, mennyire szereted javítgatni?! A kevesebb alkatrészből felépülők, értelem szerűen kevesebb hibalehetőséggel bírnak véleményem szerint. Attól is függ, hogy a +, az tudás vagy minőségbeli különbség.
Szia!
Én azért ezt nem mondanám, hogy nem sok különbség van köztük. Az Uni-T-ben van valamilyen szinten rendes bemeneti védelem PTC,MOV, ebben a másikban nincs.Bár nem tudom mennyit számít, de a pirosban legalább teliföld van a panelon, a HoldPeaken nincs. Ja, és az Uni-t- nem lehet utólag kalibrálni Nekem legalábbis ilyen van, és nem sikerült megtalálni még a módját, poti nincs rajta. De ha mégis lehet, rögtön szólj, és szívesen venném. Egyébként a bennük lévő vezélrlő integrált áramkör ugyanaz.
Szia!
Elméletileg ugyanaz az IC van mindkettőben. Az a + lehet csak a "Uni-T" név...viszont. Valószínű marad a HoldPeak.
Üdv! Már írtam korábban, hogy összemértük 6 1/2 digites R&S asztali mérővel, és nem csal, a pontosság bőven a 0.5%ban van. Csak mondom hogy nem lehet utánállítani, azt nem említettem hogy kéne is.
@matyi16: a felhasználónak semmit Annyi az egész, hogy a vezetősávok között végig van vezetve a földelés a panelon, elvileg nem szed össze annyi zajt, de gyakorlatilag nem tudom. Nekem az Uni-T van, rengeteg ideig válogattam melyik legyen, én az UT61E-vel szemben döntöttem erre, nem bántam meg. Én ezért ajánlom. Nincs belőle hasznom, csak simán nekem az árához képest nagyon bevált.
Heló!
Most látom, hogy nem megfelelően fejeztem ki magam, illetve, hogy a besőleges különbség alatt mire gondolok. Én is néztem, hogy ugyaz az agyuk, és ez + a panel úgymond kopaszsága (pl.: Maxwell MX25-210-hez képest) miatt írtam. Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy az egyik jobb a másik kevésbé..kinek a pap....... Pedig esküdni mertem volna, hogy vannak benne potik, de akkor összekeverhettem egy másikkal vagy nem tudom. Ebben az esetben én kérek elnézést!
Szia!
Nem tartom kizártnak amúgy, hogy az Uni-T jobb minőségű. Volt már dolgom egy Holdpeak-el és nem voltam hasraesve a minőségével, és itt anyaghasználatra gondolok. Viszont ahogy néztem csak feleannyiba kerül, mint a másik, ami nem elhanyagolható szempont. Összesíteni kell mindkettőnél az előnyöket, hátrányokat a tényleges elvárásokkal.
Üdv! Potik nincsenek benne. Van egy digitális csatlakozósor rajta, amin elérhető a központi egység, és van két "CAL" jelű csatlakozási pont, de még nem sikerült rájönnöm hogyan kellene használni.
A másik ilyen dolog a soros port,az IC-ben benne van, de a gyártó nem vezette ki, nem is értem miért. Ha egyszer lesz időm, talán ránézek, nem lenne rossz ha ki lehetne használni.
Sziasztok!
Még egy éve kérdeztem itt tőletek multiméter vásárlással kapcsolatban. Az óta folyamatosan kisebb-nagyobb megszakításokkal próbáltam a nekem megfelelőt megtalálni. Közben a Maxwell-ről, kínából rendelhető Vichy VC99-ről már au UNI-T felé hajlok inkább, valamint a költségvetést is megemeltem 10-12 ezerről 20 környékére. Most a kiszemeltem az UNI-T UT61E. Viszont ez már inkább 30 ezres kategória. A kérdésem egyik fel ezzel kapcsolatos. Láttam a posztok között, hogy valaki e-bay-ről rendelte. Onnan 15 ezer környékén kínából meg is jönne. Viszont félek, hogy esetleg egy jó minőségű utánzatot kapnék csak. Mert a képek alapján az eredetitől nem lehet megkülönböztetni. Ezzel van valakinek tapasztalata? Rendelhetek kínából, vagy vegyek inkább boltban. A másik kérdésem a következő műszert ugyanúgy hobbi célra szeretném, mint korábban. Már csak az elsődleges szempontom a megbízhatóság és a minél szélesebb méréstartomány az alapméréseknél. A manuális és automata méréshatár választás között vacilláltam és az automata mellett döntöttem. Legalább ennyivel is kényelmesebb lesz az eddig használtnál. Jó a választásom, vagy van esetleg az árkategóriájában esetleg megfelelőbb, amiben több - a nem feltétlenül igénybe vett - az extra szolgáltatás (hőmérséklet, True RMS)? Üdv: spgabor
Szia!
Nekem megrendelés alatt ál az SOS-nél, 6 hétre vállalták, nettó 16 ezer körül az UT-61E-t. Az egyéb lehetőségeket is megnéztem, így gar és ÁFA van, amit visszakapok, de a 20ezer körüli ár bruttó mindenképpen jó. Egyedül a háttérvilágítás hiányát fájlalom, amúgy jó lesz szerintem.
Itt azt írják van benne háttérvilágítás. 9. oldal. De feltétlen szólj ha mégsincs benne...
Szerintem nincs benne, de utólag megoldható.
Nincs benne világítás. Proci lába nincs bekötve gombra. Egyébként fél éve vettem kinabol 15 ér és nagyon megéri.
Kínából honnan? Vagy megbízható mind? A háttérvilágítás annyira engem nem érdekel, legalábbis az eddigi multimétereimben nagyon ritkán éreztem a hiányát. Inkább számomra a jó kontrasztos kijelző a mérvadó. Közben néztem az UT61D-t, meg az UT70B-t, mert olyan pontosságú mérésekre úgysem fogom használni, amire ez képes. Az UT61D-t otthon is be tudom szerezni korrekt áron a magyar kiskerárakhoz képest. Az UT70B-t viszont nem értem, miért ilyen drágább pár ezerrel, holott pl a mérési tartománya is szűkebb. Nem is beszélve az UT70D-ről, ott 10 ezrese az árkülönbség.
eBay... Az UT61E most 10E Ft a legolcsóbb eladónál.
A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2016
Akkor már csak az elsõ kérdésem lenne. Megbizhatóan eredetit kapok Kínából?
Én 14-nél kevesebbért nem találtam...
Ma már szinte az a gyanús, ha nem Kínában gyártják - vagy szerelik össze. Én bevallom, hogy van egy UT81B műszerem, már kb. 2 éve. Be mertem vállalni, hogy Kínából hozatom, eddig nem bántam meg. Nekem eredetinek tűnik, bár nem volt alkalmam összehasonlítani a Magyarországon forgalmazottal. Akkor vállaltam a gari rizikót, viszont fele annyiért megkaptam.
Ja igen, elnézést.
Az "A" és a "B" 8600, a "C" 11, a "D" 12 és az "E" 14 ezer körül van a legolcsóbb eladónál. A 10E Ft -ost délben láttam, de az licites volt és vagy felment az ára, vagy már levette az eladó a hirdetését, mert most én sem találtam már meg. A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2016
Sokkal gyorsabb a 61e mint a többi 2200 mikro kondit 3mp alatt megmér szal csak ajánlani tudom, nem véletlen kwrül többe és hajszál pontos.
Közben néztem a 71es szériát is, de az duplája a 61-nek. Abbol a b-t néztem. Sok különbséget nem láttam a két eszköz között, inkább csak pontosságban térnek el. Meg talán hõmérséklet mérésben. Bár az meg nekem nem ér meg ennyit..
Most a 61E-nek hány digites a kijelzője?? mert az egyik doksi ezt írja a másik meg mást.
Mennyi ideig van el egy elemmel?
Na ez az,de most minek lehet hinni,nekem az lenne a fontos,hogy pl egy akkut megmérve ilyet kapjak,hogy pl:12,643V
|
Bejelentkezés
Hirdetés |