Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2542 / 3607
(#) kaqkk válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 9, 2016 /

A pic program nem hiszem hogy nagy gondot okozna nekem , de a motor és a 230v os részek kezelését megtervezni (hogy biztonságos és jó is legyen) nem egyszerű feladat , gondolom a motort-fűtést nem relékkel gondoltad kapcsolgatni ...Ja és nem lenne baj ha tudnánk milyen érzékelők szintkapcsolók dolgoznak egy ilyen gépben
A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2016
(#) zolika60 válasza kaqkk hozzászólására (») Feb 9, 2016 /

Miért? Ha a mosógép gyáraknak jó a relé szerintem megfelelne. A szintkapcsolók ugyan gépenként mások, de hasonló működésűek. A hőfok érzékelés és a motorfordulat érzékelés is hasonló a gépek 90%-ában.

Hát nem hiszem hogy az újabb automatákban relé kapcsolgatja a motort a fűtést talán ,ott relatíve kevés a kapcsolások száma , de a motornál egy mosás alatt szerintem több száz kapcsolás irányváltás történik

Szerintem száz sem. Bár botesz kolléga biztosan többet tud erről. A legtöbb gépben relé kapcsolgatja a motort, bár manapság vannak BLDC motorosok is, azokat nyilván nem.

Ebben a Projektben egy baj van , a legtöbb mosógép még a "tekerős .forgós " programkapcsolóval megy ezt elég nehéz (mechanikailag) helyettesíteni mondjuk 2 nyomógombbal és egy lcd kijelzővel (ez utóbbit körülményes lenne belefaragni az előlapba) viszont ha a programkapcsoló megmarad , akkor mit csinál az univerziális elektronika ?

Nem olyan nagy gond az. Az univerzális elektronika a gombjaival, meg a kijelzőjével együtt egy kis esztétikus dobozban két csavarral kívülre kerülne. Így a kapcsoló mehetne a kukába. De ha igazán van ehhez a projekthez kedved, menjünk a mosógépes topicba, mert köbzoli mindjárt reklamálni fog.
(#) nagym6 válasza kaqkk hozzászólására (») Feb 9, 2016 /

Nekünk meg ilyen mosógépünk volt:
Anyám vitt a Duna partra teknővel a hóna alatt ruhákat mosni, mosószappannal.

Igen.
(#) granpa válasza nagym6 hozzászólására (») Feb 9, 2016 /

Mi is közel laktunk a Dunához, de 3. emeletről macerás lett volna teknővel lejárni, így irány a mosókonyha (mellette volt a szárító); gáz-tantusszal!. Csak be kellett osztani az 50 lakás közt a 2 mosókonyhát.

Az is megoldható lenne , hogy privátban fejlesztenénk a cuccost és ha elkészül születne egy cikk róla , minek szemeteljük össze a fórumot ? Szervezz be egy olyan emberkét aki tudja mi miért hogyan van a mosógépben ...
(#) pjg válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Feb 9, 2016 / 1

Kazán napsütés és szél érzékelője. No meg a külső hőmérséklet mérőszondája. Ebből a háromból kalkulálja ki az elektronika a szükséges előremenő víz hőfokát.
(#) mikrokapcsolo válasza pjg hozzászólására (») Feb 9, 2016 /

Áh, így már világos. Köszönöm a felvilágosítást!
(#) 20sz Jófiú válasza nagym6 hozzászólására (») Feb 10, 2016 /

Érdemes kiszámolni, hogy mennyibe kerül egy mosás most a régihez képest. Automata mosógép, intelligens mosópor, annál is intelligensebb öblítő, vízkőoldó, vezetékes víz, villanyáram, csatorna rendszer és szerviz szolgáltatás. El sem tudjuk képzelni a mai életünket ezek nélkül.
(#) nagym6 válasza 20sz Jófiú hozzászólására (») Feb 10, 2016 /

És ezért a lökött világért kell napi ezer órát megszakadva dolgozni, hogy ezt ki tudjuk fizetni.
(#) zolika60 válasza kaqkk hozzászólására (») Feb 10, 2016 /

Rendben, szervezkedem mindjárt. Csak kissé nyögve megy valamiért a NET.
(#) Ge Lee válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 10, 2016 /

Ez nekem is eszembe jutott már nagyon régen. Nem is magával a vezérlővel van a baj, hanem azzal hogy hogyan lesz az az adott típusú gépbe integrálva. És nem csak elektromosan, hanem mechanikusan, mert sok gépnél az már majdnem olyan lenne mintha újra lenne építve. Nem elég annyi, hogy lehúzkodom a sarukat, rádugdosom a másik vezérlőt és kész.
(#) zolika60 válasza Ge Lee hozzászólására (») Feb 10, 2016 /

Láttam a mosógépesben,hogy neked is eszedbe jutott már. Mindjárt küldök privátot.
(#) nedudgi válasza kaqkk hozzászólására (») Feb 10, 2016 /

Harmincegynéhány éve én is játszadoztam a gondolattal. Az anyagbeszerzésen bukott el a dolog - ma már sokkal könnyebben menne A mai fejemmel nem is kezelőpanelt terveznék hozzá, hanem egy vezetéknélküli interfészt a mikrokontrollernek (BT, WiFi).
A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2016
(#) Bakman válasza nedudgi hozzászólására (») Feb 10, 2016 /

A mai kor kihívása: rajtad tisztítsa ki az eszköz a ruhát.
(#) Petyaa válasza Bakman hozzászólására (») Feb 10, 2016 /

Elég is lenne egy 1m*2m es kabin ahová beállnánk ruhástól, öblítés után pedig jönne egy szárítás
(#) nagym6 hozzászólása Feb 10, 2016 /

A közeli jövő útja -sajnos-, hogy nem mosunk ruhát, hanem minden nap újat veszünk. Más kérdés, hogy ezért majd napi 28 órát dolgozunk. Tehát elmegyünk a bevásárlóközpontba, és megvesszük minden napra a cipőt, ruhát, minden egyebet, mert csak egyszer használatos dolgok léteznek.
A kissé távolabbi jövő, hogy óránként cserélünk mindent újra, mert -már nem tervezetten elromlik- hanem lebomlik, környezetkímélő jelszóval.
(#) Ge Lee válasza nagym6 hozzászólására (») Feb 10, 2016 /

Sokat kell dolgozni, mert sokan vagyunk, mindenkinek enni kell. Kell a 3 gyerek, hogy még többen legyünk. Érdemes megnézni a népességi adatokat, a mait, meg úgy 100 évre visszamenőleg, és lehet csodálkozni. Már most is vagy tízszer annyian élünk a bolygón mint ami optimális lenne, és a szám nagyon gyorsan növekszik.
(#) zolika60 válasza Ge Lee hozzászólására (») Feb 10, 2016 /

Csak az eloszlás nem az igazi. Mert például ebben az országban inkább fogyunk mint szaporodunk.
(#) nagym6 válasza nagym6 hozzászólására (») Feb 10, 2016 /

Idézet:
„lebomlik, környezetkímélő jelszóval”

Ezt nem értem, a műanyagok egy részére mondják, hogy lebomlik, semmi környezetszennyezés nincs. De el nem tűnik, csak átalakul. Mivé. Az hasznos talán, ami lesz belőle? Gyanítom, nagyon etetve vagyunk itt is.
A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2016
(#) jani1987 válasza nagym6 hozzászólására (») Feb 10, 2016 /

Nem mindegy hogy lebomlik vagy csak aprózódik.
Na eldőlt hogy a jövő hónapba felmondok, haza költözök és utána más telephelyre költözök. Nem érzem jól magam itt.
(#) zolika60 válasza jani1987 hozzászólására (») Feb 10, 2016 /

Keress olyan helyet, amivel elégedett leszel. Lehet a csaj közelében jobban éreznéd magad.
(#) jani1987 válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 10, 2016 /

Az a baj, hogy az itteni nem akar tőlem többet mert félti a barátságunkat. Ha velem lenne még maradnék.
(#) zolika60 válasza jani1987 hozzászólására (») Feb 10, 2016 / 1

A lányokkal nem barátkozni kell.
(#) jani1987 válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 10, 2016 /

Jól tudja mit akarok tőle de ő a legnehezebb esetem.
Következő: »»   2542 / 3607
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem