Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok! Egy nagy kérésem lenne hozzátok.Szükségem lenne egy kommutátorra mely 24 szegmenses,átm.külső: 28mm.átm.belső: 9,5 mm,de ha 10mm sem baj a szélessége 16 mm.Beszerzési forrást nem találok.Ha lehet nem horror áron és esetleg postázva.Egyébként Makita 9652-es sarokcsiszolóhoz kellene,mert a forgórész árán gépet lehet venni.Viszont nem lestrapált gép így sajnálom kidobni,a poén az újabb tipusokhoz 5-6000ft a komplett gyári forgórész.Vagy ha valaki tud ilyet vagy javítani tud azt az infót is megköszönném.
P.ü. ment.
Szia! Bocs de nem kaptam semmi üzenetet.
Vettem egy 70cm es korongos billenővályús körfűrészt. holzmann wip 700 típusú. Eléggé melegszik a motorja, ma reggel 14 fokról indítva 20 perc alatt 75 fokos az alumínium hűtése üresjáratba csak a korongot forgatva. Közben a villanyórát megnézve 1050W a fogyasztása. Délutánra szerzek egy lakatfogós műszert megnézem fázisonként. Van belül egy hőbiztosíték, és képes leold használat közben kb 85fok körül. A kapcsolója öntartós relés KOA7 típusú. Teljesítményét nem tudom a neten van ahol 4-5-7-8KW-ot is írnak. Belül indításnál, megállításnál csattan valószínű fékezős mint a fűnyíró.
Valószínű hogy tekercselni kell menetzárlatos? Vagy ennyire gyenge minőségű lehet? Az a baj fűrészel az ember s nem halad ha leold. De nem is akarom gyilkolni sem, hogy nagyobb baj legyen.
Szia! Ha garanciális akkor reklamálni kellene, ha nem akkor szétszedős a fék mechanikája. Mivel vízszintes elrendezésű, így a féknek axiálisan kell elmozdulnia és ha a visszatérítő rugó és vezető rész sérült vagy deformálódott, akkor ferdén húz be a motoráramra és a fék hozzáérhet a palásthoz ami melegedni fog és leold a hővédelem.
Előbb megmértem 7.8-8-8.2A a mért áram üresjáratba lakatfogóval. Korrekt érték? 1000W korrekt? Ismered ezeket a motorokat?
Nem csikorog, leálláskor igen, ha beleérne szerintem hangot adna. Gari nincs használtan vettem, de ugye legalább fél óra kell h kiderüljön h melegszik, ereje van üzem közben. Tengelyét fogva nem olyan meleg mint a külső alumínium. Lehet szét is szedem este. A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2016
Üdv!
Az 1000W biztosan nem helyes, inkább a 8A-es mérés jó. Ekkora lapon biztos van legalább 5,5kW-os motor. Annyira nem melegedhetne szerintem. Lehet hülye kérdés, de a ventilátor rajta van a motoron? A vezeték nem túl vékony, amiről használod és nagy a feszültségesés? Legalább 2,5-es kábel kell, főleg, ha hosszú.
Használati útmutató
WIP700 HM Valószínűleg többfajta motorral gyártották, WIP 700 - 4 kW, WIP 700 HM - 5,1 kW. A nagyobb érték (8 kW) a rövid idejű terhelésre vonatkozik, azaz a rönk átvágás időtartamára. A vágásmélységben is van eltérés, van ahol 220 mm-t írnak, van, amelyiknél 270 mm-t. Üresjárati teljesítményfelvétel és melegedés akár reális is lehet, hiszen ekkora lap annyi levegőt kavar (visít), az is teljesítményt igényel. Ha menetzárlatos lenne, pár perc alatt pápát választana (felszállna a füst). A leírtak alapján túl vékony vagy túl hosszú hosszabbítóról próbálod üzemeltetni. Ettől függetlenül még lehetnek apró szorulások, amit a fűrészlap és a fék leszerelése után kézzel megpörgetve lehet tesztelni. Mennyire könnyen jár a motor így? A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2016
Elküldtem haverral a munkahelyére mérjék be stb csak ért már valaki hozzá a 40 főböl rendesen:http://www.roebelstadler.hu/
A mérések pontosak, kettő lakatfogóval is megmérve a 8A, a villanyóra démász hitelesített ad-vesz mérő napelem miatt és közben minden más automata lekapcsolva. Óra szerinti teljesítmény tényező 0.15-0.16. Korong nélkül 950W a fogyasztása, koronggal 1050W.Motor kapcsain mérve a feszültség jó 400V fázisok között, nem mondhatom hogy vékony a kábel, hosszúnak hosszú de nem esik feszültség rajta. Leszedve a fék oldalt szerintem tökéletesen működik csendesen pörög üzem közben. Gumis a fékező felület, és pont megtaláltam a hőbiztosítékot is a réz tekercsre van ráragasztva. Arra tippelek hogy ennyire gagyi a motor, mint pl egy tescos fúrógép tolja a forró levegőt mint állat, közben meg a régi 30-40éves aluházas fúrógépem meg full hideg levegőt nyom ki.
Bevizsgálták, ez egy szar. Nem tudnak mit csinálni vele, marha sok ampert eszik, melegszik, de mindene tökéletes. Jó a forgórész, jó a tekercselés mégis hibás. Arra lennék kíváncsi mindegyik ilyen??? Méretére is azt mondták túl kicsi az értékeihez képest kb.
Ne ostorozd magad, hogy nem tudtad megítélni első ránézésre a hiányosságot. Ez a 70 cm-es lapátmérő túlzás ehhez a teljesítményhez. A tengely méretből már sejteni lehetett volna. Szerintem az 500-as lapátmérő talán elmegy, de az is csak óvatosan.
Utána nézve még egyre gyengébb motorokat építenek mindenhova:
Motorteljesítmény P1 S6 40%: 5,2 kW (7 PS) 40% azt jelenti, hogy 10 perc használatba 4 perc munka lehet. S6 = Continuous operation with intermittent load Sequential, identical cycles of running with constant load and running with no load. No rest periods.
Sziasztok!
Van egy nagy teljesítményű kínai pumpám, ami nem indul. Először azt hittem rossz a vezeték, de miután kicseréltem Továbbra sem működik a készülék. Nem értek sajnos megfelelően hozzá, de annyit látok, hogy nem bonyolult szerkezet. Egy tekercselés, egy kapcsoló, egy 6mF-os CBB61 kondenzátor és a hálózati kábel. A kábel új, a kapcsolót is ki tudom cserélni, de valahol azt olvastam, ha nem indul a motor, akkor valószínűleg a kondenzátor a hibás. De sajnos pont ilyen kondenzátor nincs Mo-n, ebből a fajtából csak 1-1,5-2-4 mikroFarad méretűt találtam vagy van hasonló más márkából ekkora kapacitással, vagy van henger alakú sarus (az a helyére nem hiszem,hogy beférne illetve a sarut sem tudom hogy kell bekötni). Mit javasoltok? Vehetek a kondenzátor helyett egy másik márkájú vezetékes 6mF-os motorindítót vagy elég ugyanilyen CBB61 -bol a kisebb kapacitású (mondjuk 4mF), esetleg rendeljek Kínából egy ilyet (csak az ki tudja Mikorra ér ide)? Elképzelhető egyébként hogy magától tönkre ment a tekercselés? Mert gondolom akkor kuka az egész.... Ha van bármi ötletek, tapasztalatotok, azt nagyon szívesen veszem! További szép napot és köszönöm!
Nekem lenne egy CBB61, de az 8 µF-os. Mérve 7,9 uF.
De valószínűleg nagyobbak a külső méretei is...(60x30x42 mm) A hozzászólás módosítva: Máj 9, 2016
Próbára párhuzamosan kötsz amennyi kell (>450V AC-st), ha megy, akkor rendelhetsz, vagy kívülre szereled. Bekötni oda kell, ahol ez volt, polaritás nincs.
A hozzászólás módosítva: Máj 9, 2016
Van egy egyfázisú szivattyúmotor, amin a kondi 14µF névleges értékű, kimérten: 13uf ESR=35mOhm.
Tehát elvileg jó, A tekercsellenállásértékek: főtekercs 7Ohm, segéd 14Ohm. A testzárlatmérés, 40MOhm-os műszerrel nézve szakadást mutat. Hibajelenség: Az áramfelvétel a névleges 3,6A helyett 3,8A a motorvédőt 4A felé állítva is, egy idő után kiold. A motor nem forró. Én menetzárlatra gyanakszom, de ehhez nincs Meggerem kimérni. Lehet esetleg még valami más baj is szerintetek? A hozzászólás módosítva: Jún 9, 2016
Másik motorvédővel próbáld ki .Lehet , hogy megfáradt kicsit már.
Az is megvolt, egy zsír dobozost bontottam. Most egy 4-6,3-ig van 4.5A-on. Így megy. De hogy meddig?
Mennyire könnyen forog a forgórész? Lehet csapágy, szimering hiba is.
1.menetzárlatnál morog, melegszik. Meggerrel testzárlatot mérünk aqz meg ugye jó.Én percig nem aggódnék amíg nem melegszik nagyon.
Névleges 3,6 helyett 3,8 A áramfelvétel szerintem bőven belefér. A motorvédőkön lévő skála pedig tartalamz némi tűrést.
Könnyen forog, frissen csapágyaztam FAG minőséggel, és a kerámia-tömszelence is új.
Most így hagyom, megy ameddig megy, aztán ha majd kijön a füst esetleg belőle, akkor majd tekercseltetem legfeljebb.
Sziasztok !
Villanymotor, de flex. Egy black&decker "padláslelet". Ha indítani próbálom, megmoccan ugyan a lap, de abban a pillanatban le is nyomja az automatát. Kézzel akadás és erőlködés nélkül tudom forgatni. Belenéztem, de nem vagyok képzett szaki. Ezért is kérdezném, hogy alapból az A1 -B1 pontok között multiméterrel sípolnia kell ? A kapcsolót is megnéztem, csak bekapcsolt állapotban adja át az áramot. Viszont a kapcsoló alatti kis fehér dobozkát nem néztem. Mi lehet a hiba, mit és hogyan ellenőrizzek ? Előre is köszönöm a segítséget !
Kérdezd meg a legközelebbi kisgépszervizt, lehet-e forgórészt kapni hozzá! Ha nem, akkor mennyibe kerül a tekercselése! Ezután eldöntöd, hogy érdemes-e rákölteni ennyit, vagy kidobod.
Általában ezen az áron kapsz egy újat 1 év garanciával. A hozzászólás módosítva: Jún 19, 2016
Üdv! Először is mekkora az az automata? Ennek legalább 16A-es kell. A sípolás valószínű jó.
Korong nélkül próbáld, nálam a friss koronggal leveri ha hosszú hosszabbítóval megy nem veri le.
Egy dolgot kihagytál. A kép alapján ez 2000-2200 W-os gép. Nem csoda, ha leveri az automatát, még ha hibátlan is. A hosszú hosszabbító csökkenti az indulási áramlökést.
Sajnos, ebben még nincs lágyindító.
Köszönöm a válaszokat.
Hát persze, hogy csak a melléképület "ez volt kéznél, berakom" 10A -os biztosítéka nem birta a terhelést. A ház 16 -osával megy . És kb. van benne valami lágyindítás, mert nem akar kiugrani a kezemből. És még egy felesleges buta kérdést engedjetek meg. Mivel erre a nagyflex -re abszolúte nincs szükségem, viszont a kis asztali fűrészgépemhez felhasználhatnám én ezt motorként ? A könyökkihajtás (vagy mifene) helyett egy jól méretezett ékszíjtárcsával ? A fűrészlap átmérő kb. 30 cm. |
Bejelentkezés
Hirdetés |