Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Villanymotor mi a hiba?

Témaindító: Szpidi, idő: Jan 15, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   19 / 42
(#) faragozoltan2 hozzászólása Feb 12, 2016 /

Sziasztok! Egy nagy kérésem lenne hozzátok.Szükségem lenne egy kommutátorra mely 24 szegmenses,átm.külső: 28mm.átm.belső: 9,5 mm,de ha 10mm sem baj a szélessége 16 mm.Beszerzési forrást nem találok.Ha lehet nem horror áron és esetleg postázva.Egyébként Makita 9652-es sarokcsiszolóhoz kellene,mert a forgórész árán gépet lehet venni.Viszont nem lestrapált gép így sajnálom kidobni,a poén az újabb tipusokhoz 5-6000ft a komplett gyári forgórész.Vagy ha valaki tud ilyet vagy javítani tud azt az infót is megköszönném.
(#) granpa válasza faragozoltan2 hozzászólására (») Feb 12, 2016 / 1

P.ü. ment.
(#) faragozoltan2 válasza granpa hozzászólására (») Márc 10, 2016 /

Szia! Bocs de nem kaptam semmi üzenetet.
(#) dbase hozzászólása Ápr 6, 2016 /

Vettem egy 70cm es korongos billenővályús körfűrészt. holzmann wip 700 típusú. Eléggé melegszik a motorja, ma reggel 14 fokról indítva 20 perc alatt 75 fokos az alumínium hűtése üresjáratba csak a korongot forgatva. Közben a villanyórát megnézve 1050W a fogyasztása. Délutánra szerzek egy lakatfogós műszert megnézem fázisonként. Van belül egy hőbiztosíték, és képes leold használat közben kb 85fok körül. A kapcsolója öntartós relés KOA7 típusú. Teljesítményét nem tudom a neten van ahol 4-5-7-8KW-ot is írnak. Belül indításnál, megállításnál csattan valószínű fékezős mint a fűnyíró.
Valószínű hogy tekercselni kell menetzárlatos? Vagy ennyire gyenge minőségű lehet? Az a baj fűrészel az ember s nem halad ha leold. De nem is akarom gyilkolni sem, hogy nagyobb baj legyen.
(#) VIM válasza dbase hozzászólására (») Ápr 6, 2016 /

Szia! Ha garanciális akkor reklamálni kellene, ha nem akkor szétszedős a fék mechanikája. Mivel vízszintes elrendezésű, így a féknek axiálisan kell elmozdulnia és ha a visszatérítő rugó és vezető rész sérült vagy deformálódott, akkor ferdén húz be a motoráramra és a fék hozzáérhet a palásthoz ami melegedni fog és leold a hővédelem.
(#) dbase válasza VIM hozzászólására (») Ápr 6, 2016 /

Előbb megmértem 7.8-8-8.2A a mért áram üresjáratba lakatfogóval. Korrekt érték? 1000W korrekt? Ismered ezeket a motorokat?
Nem csikorog, leálláskor igen, ha beleérne szerintem hangot adna.
Gari nincs használtan vettem, de ugye legalább fél óra kell h kiderüljön h melegszik, ereje van üzem közben.
Tengelyét fogva nem olyan meleg mint a külső alumínium. Lehet szét is szedem este.
A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2016
(#) Tomi111 válasza dbase hozzászólására (») Ápr 6, 2016 /

Üdv!
Az 1000W biztosan nem helyes, inkább a 8A-es mérés jó. Ekkora lapon biztos van legalább 5,5kW-os motor. Annyira nem melegedhetne szerintem. Lehet hülye kérdés, de a ventilátor rajta van a motoron? A vezeték nem túl vékony, amiről használod és nagy a feszültségesés? Legalább 2,5-es kábel kell, főleg, ha hosszú.
(#) erbe válasza dbase hozzászólására (») Ápr 6, 2016 /

Használati útmutató
WIP700 HM
Valószínűleg többfajta motorral gyártották, WIP 700 - 4 kW, WIP 700 HM - 5,1 kW. A nagyobb érték (8 kW) a rövid idejű terhelésre vonatkozik, azaz a rönk átvágás időtartamára. A vágásmélységben is van eltérés, van ahol 220 mm-t írnak, van, amelyiknél 270 mm-t.
Üresjárati teljesítményfelvétel és melegedés akár reális is lehet, hiszen ekkora lap annyi levegőt kavar (visít), az is teljesítményt igényel. Ha menetzárlatos lenne, pár perc alatt pápát választana (felszállna a füst). A leírtak alapján túl vékony vagy túl hosszú hosszabbítóról próbálod üzemeltetni. Ettől függetlenül még lehetnek apró szorulások, amit a fűrészlap és a fék leszerelése után kézzel megpörgetve lehet tesztelni. Mennyire könnyen jár a motor így?
A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2016
(#) dbase válasza erbe hozzászólására (») Ápr 7, 2016 /

Elküldtem haverral a munkahelyére mérjék be stb csak ért már valaki hozzá a 40 főböl rendesen:http://www.roebelstadler.hu/
A mérések pontosak, kettő lakatfogóval is megmérve a 8A, a villanyóra démász hitelesített ad-vesz mérő napelem miatt és közben minden más automata lekapcsolva.
Óra szerinti teljesítmény tényező 0.15-0.16. Korong nélkül 950W a fogyasztása, koronggal 1050W.Motor kapcsain mérve a feszültség jó 400V fázisok között, nem mondhatom hogy vékony a kábel, hosszúnak hosszú de nem esik feszültség rajta.
Leszedve a fék oldalt szerintem tökéletesen működik csendesen pörög üzem közben. Gumis a fékező felület, és pont megtaláltam a hőbiztosítékot is a réz tekercsre van ráragasztva.
Arra tippelek hogy ennyire gagyi a motor, mint pl egy tescos fúrógép tolja a forró levegőt mint állat, közben meg a régi 30-40éves aluházas fúrógépem meg full hideg levegőt nyom ki.
(#) dbase válasza dbase hozzászólására (») Ápr 7, 2016 /

Bevizsgálták, ez egy szar. Nem tudnak mit csinálni vele, marha sok ampert eszik, melegszik, de mindene tökéletes. Jó a forgórész, jó a tekercselés mégis hibás. Arra lennék kíváncsi mindegyik ilyen??? Méretére is azt mondták túl kicsi az értékeihez képest kb.
(#) VIM válasza dbase hozzászólására (») Ápr 8, 2016 /

Ne ostorozd magad, hogy nem tudtad megítélni első ránézésre a hiányosságot. Ez a 70 cm-es lapátmérő túlzás ehhez a teljesítményhez. A tengely méretből már sejteni lehetett volna. Szerintem az 500-as lapátmérő talán elmegy, de az is csak óvatosan.
(#) dbase válasza VIM hozzászólására (») Ápr 9, 2016 /

Utána nézve még egyre gyengébb motorokat építenek mindenhova:
Motorteljesítmény P1 S6 40%: 5,2 kW (7 PS)
40% azt jelenti, hogy 10 perc használatba 4 perc munka lehet.
S6 = Continuous operation with intermittent load Sequential, identical cycles of running with constant load and running with no load. No rest periods.
(#) Ferko91 hozzászólása Máj 9, 2016 /

Sziasztok!

Van egy nagy teljesítményű kínai pumpám, ami nem indul. Először azt hittem rossz a vezeték, de miután kicseréltem Továbbra sem működik a készülék. Nem értek sajnos megfelelően hozzá, de annyit látok, hogy nem bonyolult szerkezet. Egy tekercselés, egy kapcsoló, egy 6mF-os CBB61 kondenzátor és a hálózati kábel. A kábel új, a kapcsolót is ki tudom cserélni, de valahol azt olvastam, ha nem indul a motor, akkor valószínűleg a kondenzátor a hibás. De sajnos pont ilyen kondenzátor nincs Mo-n, ebből a fajtából csak 1-1,5-2-4 mikroFarad méretűt találtam vagy van hasonló más márkából ekkora kapacitással, vagy van henger alakú sarus (az a helyére nem hiszem,hogy beférne illetve a sarut sem tudom hogy kell bekötni). Mit javasoltok? Vehetek a kondenzátor helyett egy másik márkájú vezetékes 6mF-os motorindítót vagy elég ugyanilyen CBB61 -bol a kisebb kapacitású (mondjuk 4mF), esetleg rendeljek Kínából egy ilyet (csak az ki tudja Mikorra ér ide)?
Elképzelhető egyébként hogy magától tönkre ment a tekercselés? Mert gondolom akkor kuka az egész.... Ha van bármi ötletek, tapasztalatotok, azt nagyon szívesen veszem!
További szép napot és köszönöm!
(#) Ferko91 hozzászólása Máj 9, 2016 /

Erről van szó egyébként! Köszönöm
(#) uniman hozzászólása Máj 9, 2016 /

Nekem lenne egy CBB61, de az 8 µF-os. Mérve 7,9 uF.
De valószínűleg nagyobbak a külső méretei is...(60x30x42 mm)
A hozzászólás módosítva: Máj 9, 2016

8uF.jpg

(#) granpa válasza Ferko91 hozzászólására (») Máj 9, 2016 /

Próbára párhuzamosan kötsz amennyi kell (>450V AC-st), ha megy, akkor rendelhetsz, vagy kívülre szereled. Bekötni oda kell, ahol ez volt, polaritás nincs.
A hozzászólás módosítva: Máj 9, 2016
(#) szamóca hozzászólása Jún 9, 2016 /

Van egy egyfázisú szivattyúmotor, amin a kondi 14µF névleges értékű, kimérten: 13uf ESR=35mOhm.
Tehát elvileg jó, A tekercsellenállásértékek: főtekercs 7Ohm, segéd 14Ohm. A testzárlatmérés, 40MOhm-os műszerrel nézve szakadást mutat. Hibajelenség: Az áramfelvétel a névleges 3,6A helyett 3,8A a motorvédőt 4A felé állítva is, egy idő után kiold. A motor nem forró. Én menetzárlatra gyanakszom, de ehhez nincs Meggerem kimérni. Lehet esetleg még valami más baj is szerintetek?
A hozzászólás módosítva: Jún 9, 2016
(#) eyess válasza szamóca hozzászólására (») Jún 9, 2016 /

Másik motorvédővel próbáld ki .Lehet , hogy megfáradt kicsit már.
(#) szamóca válasza eyess hozzászólására (») Jún 9, 2016 /

Az is megvolt, egy zsír dobozost bontottam. Most egy 4-6,3-ig van 4.5A-on. Így megy. De hogy meddig?
(#) erbe válasza szamóca hozzászólására (») Jún 9, 2016 /

Mennyire könnyen forog a forgórész? Lehet csapágy, szimering hiba is.
(#) attrax hozzászólása Jún 9, 2016 /

1.menetzárlatnál morog, melegszik. Meggerrel testzárlatot mérünk aqz meg ugye jó.Én percig nem aggódnék amíg nem melegszik nagyon.
(#) Bakman válasza szamóca hozzászólására (») Jún 9, 2016 /

Névleges 3,6 helyett 3,8 A áramfelvétel szerintem bőven belefér. A motorvédőkön lévő skála pedig tartalamz némi tűrést.
(#) szamóca válasza erbe hozzászólására (») Jún 9, 2016 /

Könnyen forog, frissen csapágyaztam FAG minőséggel, és a kerámia-tömszelence is új.
(#) szamóca válasza Bakman hozzászólására (») Jún 9, 2016 /

Most így hagyom, megy ameddig megy, aztán ha majd kijön a füst esetleg belőle, akkor majd tekercseltetem legfeljebb.
(#) joci.kun hozzászólása Jún 19, 2016 /

Sziasztok !

Villanymotor, de flex. Egy black&decker "padláslelet".
Ha indítani próbálom, megmoccan ugyan a lap, de abban a pillanatban le is nyomja az automatát. Kézzel akadás és erőlködés nélkül tudom forgatni. Belenéztem, de nem vagyok képzett szaki. Ezért is kérdezném, hogy alapból az A1 -B1 pontok között multiméterrel sípolnia kell ?
A kapcsolót is megnéztem, csak bekapcsolt állapotban adja át az áramot. Viszont a kapcsoló alatti kis fehér dobozkát nem néztem. Mi lehet a hiba, mit és hogyan ellenőrizzek ?

Előre is köszönöm a segítséget !
(#) erbe válasza joci.kun hozzászólására (») Jún 19, 2016 /

Kérdezd meg a legközelebbi kisgépszervizt, lehet-e forgórészt kapni hozzá! Ha nem, akkor mennyibe kerül a tekercselése! Ezután eldöntöd, hogy érdemes-e rákölteni ennyit, vagy kidobod.
Általában ezen az áron kapsz egy újat 1 év garanciával.
A hozzászólás módosítva: Jún 19, 2016
(#) Tomi111 válasza joci.kun hozzászólására (») Jún 19, 2016 /

Üdv! Először is mekkora az az automata? Ennek legalább 16A-es kell. A sípolás valószínű jó.
(#) dbase válasza joci.kun hozzászólására (») Jún 20, 2016 /

Korong nélkül próbáld, nálam a friss koronggal leveri ha hosszú hosszabbítóval megy nem veri le.
(#) erbe válasza joci.kun hozzászólására (») Jún 20, 2016 /

Egy dolgot kihagytál. A kép alapján ez 2000-2200 W-os gép. Nem csoda, ha leveri az automatát, még ha hibátlan is. A hosszú hosszabbító csökkenti az indulási áramlökést.
Sajnos, ebben még nincs lágyindító.
(#) joci.kun válasza erbe hozzászólására (») Jún 20, 2016 /

Köszönöm a válaszokat.
Hát persze, hogy csak a melléképület "ez volt kéznél, berakom" 10A -os biztosítéka nem birta a terhelést. A ház 16 -osával megy . És kb. van benne valami lágyindítás, mert nem akar kiugrani a kezemből.
És még egy felesleges buta kérdést engedjetek meg.
Mivel erre a nagyflex -re abszolúte nincs szükségem, viszont a kis asztali fűrészgépemhez felhasználhatnám én ezt motorként ? A könyökkihajtás (vagy mifene) helyett egy jól méretezett ékszíjtárcsával ? A fűrészlap átmérő kb. 30 cm.
Következő: »»   19 / 42
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem