Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Multiméter problémák
 
Témaindító: lgyk, idő: Szept 5, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   47 / 78
(#) eyess válasza Ricsi96 hozzászólására (») Feb 2, 2016 /
 
Ha itthon nem , akkor marad a kinti beszerzés.
(#) Ricsi96 válasza eyess hozzászólására (») Feb 2, 2016 /
 
Szerbiában éllek, sajnos errefelé a külföldi vásárlás nem oldható meg,amúgyis 5-6 ilyen nyomókapcsoló árra elhanyagolható lenne a postázási költséghez visszonyítva.
De köszönöm a tanácsodat.
(#) eyess válasza Ricsi96 hozzászólására (») Feb 2, 2016 /
 
Idézet:
„sajnos errefelé a külföldi vásárlás nem oldható meg”


Miért ?

A posta költség nincs .Legalább is Ha olyan csomagot kell kivinni a postásnak ami kintről vett , és nem postaköltséges semmilyen formában , akkor azt a postásnak ingyen kell kivinnie a csomagon szereplő címre .Legalább is itt Magyarországon ez , így van.
(#) Ricsi96 válasza eyess hozzászólására (») Feb 2, 2016 /
 
Sajnos ebben az országban nem így mennek a dolgok.Nem egyszer jártam már úgy , hogy a csomagjaimat lenyulta a postás , amikor jelentettem a hivatalban mondták hogy nem érdemes veszekedni mert 10000ft allati értékrű volt a csomag.
(#) Mircsof válasza Ricsi96 hozzászólására (») Feb 2, 2016 /
 
Ha Szabadka közelében laksz akkor van 2 bolt is ahol próbálkozhatsz.
(#) eyess válasza Ricsi96 hozzászólására (») Feb 2, 2016 /
 
Á értem , akkor ez fenn állhat akkor is , ha mondjuk innen valamelyik fórumtárs küldene neked , akinek van jó pár darab ilyen nyomógombja.
(#) abcdabcd válasza Ricsi96 hozzászólására (») Feb 2, 2016 /
 
Amúgy pl ez Bővebben: Link
vagy ez: Bővebben: Link
Látszólag olyanok, amik jók lehetnek, ha tovább nézed, lehet van olyan, amiben mondjuk 5 vagy 10 darab van, az hátha elég kis csomagba befér, meg valószínű még ettől is bőven olcsóbb és akkor lehet másnak nem is "kell" és így akkor rendben megérkezhet....

A "pcb pushbutton" szavakra keresve adta ezeket találatnak....
A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2016
(#) Ricsi96 válasza abcdabcd hozzászólására (») Feb 2, 2016 /
 
Köszönöm szépen a segítséget!
Nekem nem fontos az esztétika, ez olyan hobby műszer.De lényeg a lényeg amilyen a képen lévő kapcsoló.Olyan a gyári is igaz?
(#) abcdabcd válasza Ricsi96 hozzászólására (») Feb 2, 2016 /
 
Én nem tudom milyen kéne bele, amit én az Uni-t ut50-E-ben láttam az külsőre olyan, amit itt fentebb eyess kirakott képként(meg lehet más multiméter belsejéről készült képen is mintha ilyesmit láttam volna, ahol nem a nyákon kialakított "gomb" volt, mint amilyenek általában pl a távirányítók gombjai is...), én már csak arra kerestem rá, hogy vajon mennyiért lehet kapni a neten... Azt viszont nem tudom, hogy hány áramkörös meg stb... Ha ott van nálad egy ilyen, akkor lehet a legegyszerűbb, ha szétszeded, vagy ha addig nem akarod, amíg nincs cseredarab, akkor a neten valaki lehet csinált a belsejéről képet...
A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2016
(#) abcdabcd válasza abcdabcd hozzászólására (») Feb 2, 2016 /
 
Utólag megnézve a két kapcsolót, amit linkeltem, az egyikre azt írják, hogy "5mm", a másikra meg azt, hogy "7mmx7mm", szóval erre, ha ilyesmi kell érdemes lehet odafigyelni, hogy esetleg lehet, hogy többféle méretben is léteznek ezek, bár az se elképzelhetetlen, hogy a lábak mondjuk ugyanúgy 5mmx5mm távon vannak mind a kettőben, viszont a kapcsoló műanyag részének a mérete különböző, szóval meg kell nézni alaposabban a dolgot, meg, hogy a műszerbe milyen fér el...

Meg az egyik "self lock", szóval az gondolom, ha benyomod bentmarad, a másikra meg azt írják, hogy "momentary", vagyis az meg "pillanatgomb"...
A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2016
(#) Massawa válasza abcdabcd hozzászólására (») Feb 2, 2016 /
 
Inkább az a tipikus, hogy valamennyi kivitel más lábkiosztással rendelkezik. Nekem is sikerült 7x7 mm-s kapcsolokat vennem, az egyik irányban 5,08 a másik irányban 7,6 mm volt a távolság. Szerencsére hosszuk voltak a lábak igy tudtam hajlitani.
(#) kokozo hozzászólása Feb 12, 2016 /
 
Sziasztok!

Egy maxwell mx-25304 es lcd világításos multiméterrel ellenállás mérésre állítva mértek bele a 230V-ba, és azóta 20k ohm -os méréshatárnál és fölötte 5 k ohm-ot mutat, de alatta is csal. Ezenkívül a belső hőmérője 47 fokot mér 24 fokon és a kapacitás mérése se működik. Feszültséget és áramot viszont jól mér. Mit kellene megnézni először rajta, hogy ne keljen az összes alkatrészt egyesével végigmérni? Hátha járt már más is így vele..

Válaszotokat előre köszönöm!
(#) fecameca válasza kokozo hozzászólására (») Feb 13, 2016 /
 
Idézet:
„Hátha járt már más is így vele..”
Sajnos nem. Pedig szakmai ártalom. Én ha jól emlékszem, 30 év alatt talán 2x követtem el ezt a hibát, és néha a kollégáim is. Sajnos minden esetben ICL7106-ot kellett cserélni, függetlenül attól, hogy milyen multiméterről volt szó. Bár azok, ha jól emlékszem, már semmilyen méréshatárban nem voltak többé használhatók. Ha van róla kapcsirajzod, megnézheted, hogy az ohm mérő részben a te műszered használ- e az ICL-en kívül valamilyen másik IC-t? Talán megúsztad azzal. Mert ha van ott például egy műveleti erősítő, az lényegesen olcsóbb, mint egy ICL.
(#) proli007 válasza fecameca hozzászólására (») Feb 13, 2016 /
 
A hálózat "belső ellenállásának mérése" általában füsttel jár..
(#) erbe válasza kokozo hozzászólására (») Feb 13, 2016 /
 
Több ..830B-s műszert javítottam hasonló okkal. Sajátot is. Azokban 1-1 ellenállás szakadt meg. Ha szerencséd van, nálad se több.
(#) baloghvl válasza kokozo hozzászólására (») Feb 13, 2016 /
 
Én is egy meghalt ellenállásra tippelnék, leírásod alapján a műszer "lelke" jó. Javaslom olvass itt kicsit vissza, van róla rajz meg egyebek. Én is hasonlóképpen jártam anno...

A forgókacsolót jelöld meg. Az érintkezőket és az egész pozícióját is.
(#) devergo74 hozzászólása Feb 17, 2016 /
 
Sziasztok.
Feszültség mérésekor, véletlen rövidzárlatot sikerült produkálni a multiméterrel, a lakás kismegszakítója egyből kioldott. Viszont a multiméter azóta kb 20mv-tal többet mutat, igaz ez még nem egy nagy szám, de gondolom ez a rövidzárlatnak tudható be. Vagy tévednék?
Ilyenkor mi sérül a multiméterben, a biztosítékok, azok épek, és más külső elváltozást sem látni.
A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2016
(#) vargaf válasza devergo74 hozzászólására (») Feb 17, 2016 /
 
Szia!
A műszer típusát és azt a méréshatárt is add meg amiben 20 mV az eltérés. Mivel állapítottad meg ezt az eltérést?
Üdv.: Feri
(#) devergo74 válasza vargaf hozzászólására (») Feb 17, 2016 /
 
Szia.
Tipus:Ut61B, bekapcsoláskor mindég 365-368mv-között volt DC-mérésre állítva, most ez az érték 385-390mv szintén DC-állásban, persze mérés nélkül.
(#) vargaf válasza devergo74 hozzászólására (») Feb 17, 2016 /
 
Ha összezárod a mérővezetékeket akkor mit mutat a műszer. A mértékegység mV, ezt már az előbb is jelöltem.
(#) devergo74 válasza vargaf hozzászólására (») Feb 17, 2016 /
 
Összezártam a mérővezetékeket, akkor lemegy nullára. Ez mit jelent?
(#) vargaf válasza devergo74 hozzászólására (») Feb 17, 2016 /
 
Azt, hogy jó a műszer. A nyitott bemenet által összeszedett zajfeszültséget mutatta a műszer. Ennek értéke a környezeti zajoktól függően változik.
A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2016
(#) devergo74 válasza vargaf hozzászólására (») Feb 17, 2016 /
 
Köszi, megspóroltál jó pár forintot számomra. Igaz a mérőtüskék azok tönkrementek, de az a legkevesebb.
(#) gcsabee hozzászólása Feb 17, 2016 /
 
Sziasztok! Most sikerült beszereznem egy Normameter MP14. Egyetlen egy hibája van, hogy az ellenállásmérés része nem pontos 0Ohm helyett ~17 Ohm-ot mutat. Olyan mintha ez a hiba konstans lenne, mert nagyobb ellenállásoknál is hasonló a hiba . Érdekes hogy a dióda és a vezetésvizsgálat nem tűnik hibásnak. Megnéztem a kapcsolási rajzát a leírásában (amit alig lehet olvasni, nagyon rossz minőségű) , ahol láttam az Ohmmérő résznél kettő helipotenciómétert, viszont miután leszedtem a hátulját, sajnos nem tudtam beazonosítani őket: BelsejeKép a belsejéről . Esetleg valaki nem talákozott még ilyen hibával? Lehet hogy pótméterekkel ez beállítható, vagy más alkatrész cserére szorul?
(#) vargaf válasza gcsabee hozzászólására (») Feb 17, 2016 /
 
Szia!
Mellékelek egy olvasható rajzot. A képen kettőt látok. Az alkatrész oldal bal oldalán és a jobb oldalán, kék téglatest, tetején egy réz állítócsavarral.
Üdv.: Feri
A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2016
(#) Omcsesz hozzászólása Feb 21, 2016 /
 
Sziasztok!!

Az a kérdésem, hogy hány voltig meríthető le a 9V-os elem a multiméterben, hogy még normálisan mérjen? Mert 8V-on van most, és már hisztizik, hogy mindjárt lemerülök....
(#) proli007 válasza Omcsesz hozzászólására (») Feb 21, 2016 /
 
Hello! Kb. pont ez a határ. De nem "mindjárt", hanem le is merült. De ez alatt, úgy is rohamosan merül az elem. Én két 9V-os NiMh aksit használok erre a célra. Sokkal költségkímélőbb és ésszerűbb is..
(#) pikta hozzászólása Feb 26, 2016 /
 
Sziasztok! Van egy TES2014 típusú multiméterem, ami sajnos egyik pillanatról a másikra megadta magát. Nem mutat semmit, nem is sípol mikor zárlatot kellene merni. A kérdésem érdemes javítatni vagy inkább kuka és új legyen helyette?
(#) teddysnow válasza pikta hozzászólására (») Feb 26, 2016 / 1
 
Szia
Ahogy ez a műszer kinéz, simán eltudom képzelni, hogy lemerült benne az elem.
(#) pikta válasza teddysnow hozzászólására (») Feb 26, 2016 /
 
Szia
Igaz nem mai darab
Sajnos nem az volt a probléma. A forgókapcsoló belső pereme elcsiszolta a panelon a fóliát ahol az elemtől menne a villany. Ezt sikerült orvosolni. De a következő probléma jött elő: A mérés után a kijelző továbbra is mutatja a mért értékét annak ellenére hogy mindkettő zsinór szabadon van.
Következő: »»   47 / 78
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem