Fórum témák
» Több friss téma |
Igen úgy ahogyan írod! A NET-ARM proci mögöttire gondoltam, hogy eeprom. Ez, amint a képen is amit felraktam az UTP csatira menő illesztő tekercs.
Arra azért vigyázz, hogy a két serleg közti csőre szükség van, mert annak a trióda része az EBL meghajtója.
Sziasztok!
Egy fólia kondenzátorról szeretném megtudni, hogy hány voltos lehet. Feliratai: 104J2E R J 100nF 5%
Sziasztok! Valaki meg tudná nekem mondani hogy ez mi és mi célra szolgálhatott? Egy nemrégiben vett villanymotorhoz adták. Természetesen az eladó sem tudta, hogy ez mi célból volt elé építve..
A hozzászólás módosítva: Feb 13, 2016
A finder egy időrelé, a tracon egy mágneskapcsoló. De a google a Te barátod is.
Azt nem írod, miféle motor mellé adták...
Egy fázisról üzemeltetett nagyobb teljesítményű cuccnál előfordul, hogy az üzemi kondenzátorral - az indítás idejére - párhuzamosan kell kapcsolni plusz kondenzátort, amit az időzítő aztán kikapcsol. Három fázisú motornál kellhet csillag-delta átkapcsolás - szintén az indításnál - ezt is az időzítővel lehet vezérelni.
Ha nem tévedek, akkor ebben az összeállításban fóliasátrak párásításához szokás használni, főleg szamócához. Az időrelével megadható, hogy mennyi ideig torténjen a párásítás, és mennyi legyen a két párásítás közötti szünet. A mágneskapcsoló pedig vezérli a szivattyút.
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy ez szerintetek 230/230V leválasztó trafónak is jó? A hozzászólás módosítva: Feb 13, 2016
Szia!
Nem jó leválasztónak.
Köszi!
Szia! A tulajt kérdeztem, és azt írta hogy galvanikusan le van választva a trafó tehát bíztonsági trafónak is jó.
Hogyan lehet mérni, hogy egy trafó mikor van galvanikusan elválasztva ? Ez egy 230/230 voltos trafó lenne ami ebben van.
Egy multiméteres ohmmérés is eldöntheti ezt a kérdést, de ha igazán precíz akarsz lenni, akkor szigetelési ellenállásmérőt kell használnod.
Nem kell a szőrt hasogatni!,ha a primerek és a szekunderek külön csévetesten vannak,az már leválasztó!!
És ha a primer össze van kötve a szekunderrel, akkor mi van? Ez egy feszültségstabilizátor, nem biztonsági trafó.
Bocsi,de a kollega azt írta,hogy leválasztó!
Idézet: „Hogyan lehet mérni, hogy egy trafó mikor van galvanikusan elválasztva ?” Erre írtam a méréses válaszomat.
Egyébként attól még nem biztonsági egy trafó, ha a primer, és a szekunder nincs összekötve. A biztonsági trafóra szigorú szigetelési ellenállások vannak, ami pl. figyelembe veszi a kúszóutak ellenállását is. Ezért a biztonsági trafónál a primer, és a szekunder tekercs külön csévetesten vannak.
Sziasztok!
A képen látható kapcsolószekrényt(?) próbálják rámsózni 15000-ért. A kérdésem az lenne, hogy a benne lévő dolgok mire lennének jók, egy elektronikai műhelyben? És az ár reális érte? Köszi előre!
Szevasztok!
Leltem egy FSP3529 DIP20(lábú) izét, szokás szerint nem találok róla adatlapot. Pedig a gyártó oldalára is odatévedtem. Ha tudtok róla (többet mint én), kérem osszátok meg velem. Egy kis 'öcsi-panelen' lakik, néhány R, C, tranyó mellett. A hozzászólás módosítva: Feb 13, 2016
Ebben egy szem elektronika sincs, viszont villanyszerelési dolgokat szép számmal tartalmaz.
Az ár reális, ha a mágneskapcsolókat, segédérintkezőket és motorvédőket tudod használni (és jó állapotban vannak). A kérdésedből ítélve neked csak kidobott pénz lenne.
Köszönöm Főnök! Érdekes ez a fordítás, de azért érthető. Gyanítottam, hogy ilyesvalami lesz. Hogy találtad meg az adatlapját? Írtam én a keresőbe mindenfélét, de úgy látszik nem találtam el az ízlését.
Helo! Pld. Csak ez orosz. És ha ellendarabod nincs, vagy nincs szükséged rá, nem sokat ér.
Sziasztok,
Jobb híjján itt kérdezném: a képen lévő IC-nek melyik az egyes lába? (és miért) A kérdés azért merült fel mert az adatlap szerint a kristály a 42-43 as lábon van viszont az egyes lábat jelölő pötty szerint sehogy se jön ki. Adatlap 4. oldal A hozzászólás módosítva: Feb 13, 2016
Ha megnézed még egyszer a rajzot, a chip nem négyzetes hanem téglalap alaku és a rövidebb oldalon csak 18 láb van. Azaz a te képeden a bal felsö sarokban van az egyes láb. Onnan lefelé számolva ( az oramutato járásával ellenkezö irányba) érsz el a 18.-hoz, majd a kristályhoz. ( a felirat meghatározza a chip helyzetét). Azaz olvashato alakban a bal felsö sarok a kezdöpont.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |