Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD TV probléma

Témaindító: ReFi, idő: Szept 17, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   73 / 219
(#) zoli0078 válasza Buvarruha hozzászólására (») Feb 5, 2016 /

Szia,

Nos próbáltam a csatornaváltó gombokat is de nem történt semmi.
Miután írtam még egyszer levette a hátsó borítást és méregettem kicsit. A Mainboard-on meg van a SB5 és 12V és ha a távirányítón megnyomom a bekapcsoló gombot akkor a Mainboadr panelon a kis feszültségstabilizátor IC-k bemenetén megjelenik a fesz és szépen mind kiadja az 1.8 vagy 3.3V-ot.
Azt sajnos nem próbáltam ki, hogy ha a csatornaváltót megnyomom ugyan ez történik-e (este ezt is kipróbálom majd). A STAB IC-k addik kapják a fesz amíg a főkapcsolót ki nem kapcsolom a távirányító kikapcsoló gombjára nem kapcsolja le a feszt. Viszont amit még sikerült kiderítenem, hogy a második táp ami a nagyobb feszültséget állíja elő az inverternek is az nem indul be, a kimenetén nem lehet feszültséget mérni.
Ami még a táphoz kapcsolódik, hogy a második táprészben volt egy 7812 Stab ami alatt erősen füstös volt a fém keret tehát valami zárlatba ment. Természetesen a STAB IC-t is kicseréltem a kondikkal együtt. Ami még érdekes számomra, hogy az említett IC input lábán nincs mérhető feszültség, de lehet ez nem hiba mert akkor jelenne meg amikor bekapcsolom a készüléket (szt eddig nem mértem mert nehezen hozzáférhető helyen van de lehet sort kerítek rá). Ami még szintén furcsa, hogy az említett 7812-es IC-vel kapcsolatban van egy kis SMD Fet vagy tranzisztor (sajnos eddig nem tudtam beazonosítani mert csak 2x2 betű és szám van rajta). A csatolt képeken bejelölöm a kicserélt STAB IC-t és a Fet-et is.
Eddig a tápon lévő kis értékű kondikat nem cseréltem ki mert nem volt kéznél ma viszont azokat is ki tudom majd cserélni hátha segít.
A képek nem saját készítésűek a neten kerestem de pontosan ugyan ilyenek. (Este ha szétszedem újra a tv-t akkor csinálok saját képet is.)
A táp ami benne van AREX 04V0 94V-0
(#) zoli0078 válasza zoli0078 hozzászólására (») Feb 5, 2016 /

A képek meg lemaradtak
A hozzászólás módosítva: Feb 5, 2016
(#) zoli0078 válasza zoli0078 hozzászólására (») Feb 6, 2016 /

Sziasztok,

Sikerült talán még közelebb jutnom a célhoz (elinduljon a TV végre). Kivettem a tápegységet és sikerült kiderítenem, hogy középen a tápegység hátulján egy SOT89-es tokozású PNP tranzisztor van ami a SB trafóban keletkező 18V-os feszültséget kapcsolja a 12V-os STAB IC bemenetére amikor a készülék bekapcsolna. Sajnos ez a tranzisztor zárlatos lett és így semmit nem kapcsolt sehová. Jelenleg áthidaltam a kapcsolóelemet egy kis rövidzárral, hogy lássam mi történik, ekkor a STAB IC megkapta a feszültséget de még mindig nem volt jó mert utóbb kiderült a képen jelölt 10358-as IC VCC és Out1-es lába zárlatban van. Az említett IC kivétele után végre a 12V-os rész helyrejött és stabilan mérhető a feszültség.
Viszont a táp második fele még mindig nem indul el, kivéve két alkalommal a mérések során egyszer valahogyan elindult és mértem abban az ágban is 16V-ot a második esetben pedig az elméleti 24V is mérhető volt. Sajnos ezt nem sikerült reprodukálni többet bármit csináltam. Ezért arra gondoltam a vezérlő IC-je is (3842B) hibás lehet mert a 09N70-es Fet-et kicseréltem a SB részén lévő ugyan olyannal és a SB rész mindkét esetben szépen az előírt 5V-ot leadja.
Kicserélem a két IC-t és meglátjuk mi lesz.
Gondoltam megosztom a tapasztalataimat hátha valakinek jól jön.
(#) Buvarruha válasza zoli0078 hozzászólására (») Feb 6, 2016 /

Az a helyzet, hogy rajz nélkül elég nehéz értelmezni a pozíciószámokat.
(#) zoli0078 válasza Buvarruha hozzászólására (») Feb 6, 2016 /

Sajnos rajzot nem sikerült hozzá találni csak megpròbáltam megfejteni mi hogyan èpül fel ès felírtam az IC-k típusát.
(#) eyess válasza zoli0078 hozzászólására (») Feb 6, 2016 /

Milyen Chassi van benne ?
(#) eyess válasza zoli0078 hozzászólására (») Feb 6, 2016 /

Akkor kicsit segítek .

CULTRAVIEW CV007common2351_30U_MA_V3
(#) gabilow válasza Buvarruha hozzászólására (») Feb 7, 2016 /

Köszi az infót,valóban ott lehetett a baj (taszt) de nem beragadva, hanem inkább mintha áthúzott volna. Kitisztítottam a nyomógombokat, azóta jónak tűnik. Alapból is a kikapcsolás volt a baja, de találtam egy púpos kondit, utánna meg a taszt sziv...tt. Most megy (kopp 3x), kösz.
(#) Buvarruha válasza gabilow hozzászólására (») Feb 7, 2016 /

Igen, az szokott lenni, hogy néhány K-ás ellenállásuk van elengedve is.
(#) zoli0078 válasza zoli0078 hozzászólására (») Feb 9, 2016 /

Sziasztok,

Nos kicseréltem a említett három IC-t és a helyzet a következő.
A puffer kondi feltöltődik 396V-ra és a 12V-os Stab is helyesen működik leadja a 12V-ot.
Viszont a második tápkör még mindig nem akar elindulni. Gondoltam megmérem a Kapcsoló fet lábain milyen feszültségek mérhetők és ekkor ha a multi egyik mérőfeje a pufferkondi pozítív pólusán van és rámérek a kapcsoló fet Gate-re akkor egy pillanatra elindul a táp és mérhető is a kimeneti kondikban 17V körüli feszültség.
A vezérő IC 3842B (sajnos ezt a múltkor rosszul írtam összekevertem a Aktív PFC vezérlésével) megkapja a 15V-ot a VCC lábán de mégse történik semmi.
Mit érdemes még átnézni?
Valamint az elszineződött rész másik oldalán vannak nagy teljesítményű ellenállások de az egyiket nem tudtam beazonosítani és mérve teljesen rövidzár. Képet csatolok a kérdéses ellenállásról.
(A táp a régi és az új 3842-es IC-val is ugyan úgy "működik" gate lábra mérve pillanatra elindul)
A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2016
(#) qvasz2 válasza zoli0078 hozzászólására (») Feb 9, 2016 /

A képen az ellenállás 0,22 ohm lesz, 2-5 W körüli (méret nem ismert)
(#) zoli0078 válasza qvasz2 hozzászólására (») Feb 9, 2016 /

Köszi a segítséget, sok színkódos oldalon megnéztem de valahogy nem találtam. Akkor ezek szerint ez jó lehet.

Üdv
(#) clarcki hozzászólása Feb 9, 2016 /

sziasztok,volna egy samsung 3d tv-m UE32D6200 modell,csikozodik a kep neha megyen tisztan ep csak par csik van benne,ugyertelmeztem hogy panel hibas,lehet ezeket javitani? honnan tudhatom milyen panel van benne esetleg?
(#) probegt hozzászólása Feb 10, 2016 /

Sziasztok! Remélem jó helyre teszem fel a kérdésem, ha nem előre is elnézést érte.
Segítségetek szeretném kérni, van egy 46"-os samsung lcd tv-ből egy kijelzőm, találtam hozzá egy törött hasonló samsung tv-t, sajnos a szerelés nem megoldható megvásárlás előtt, ezért szeretném valahogy kideríteni hogy kompatibilisek-e egymással? A kijelző le46b650t2wxxh-ból való, a törött pedig egy le46m87bdr/xeh.

Köszi.
(#) Buvarruha válasza probegt hozzászólására (») Feb 10, 2016 /

A kijelzők típusa kellene.
(#) probegt válasza Buvarruha hozzászólására (») Feb 11, 2016 /

Köszi a választ, lefotóztam a kijelző adattábláját.

lcd.jpg

(#) raych hozzászólása Feb 11, 2016 /

sziasztok!

Nemrég örököltem egy kb. 4 éves nagyképernyős sony bravia LCD TV-t.
A TV-vel azonban gond akadt, és itt szeretném kérni véleményeteket tanácsotokat, azzal
kapcsolatban hogy felejtős, vagy helyrehozható még esetleg
Alapvetően képernyőn látszik a probléma, a képernyő bal sarkában kép váltások után emlékszik, hogy előtte mi volt a képernyőn, mintha részleges képfrissítési probléma lenne, középtájt pedig a színek sötétebbek egy sávban, itt nincs gond a frissítéssel

Mennyire komoly?

Kösz előre is

T.P,
(#) Buvarruha válasza raych hozzászólására (») Feb 11, 2016 /

Döglődik a kijelző, vége.
(#) Edimax hozzászólása Feb 21, 2016 /

Üdv: Ezt gondoltam a legmegfelelőbb topiknak a kérésemmel.
Adva van ez a modulom TSUMV59XU Z1. Szeretném ehez a LCD SVA190WX1-05TB képernyőhöz megoldani. Ha tudtok benne segiteni szépen megköszönöm.
(#) Buvarruha válasza Edimax hozzászólására (») Feb 21, 2016 /

Ez azért nem így megy, a vezérlő típusából nem tudni, hogy mekkora felbontáson dolgozik a panel. Csak azonos felbontású és bitmélységű adatot fogadó kijelzőket lehet csereberélni.
(#) Edimax válasza Buvarruha hozzászólására (») Feb 21, 2016 /

Kilyelzőm 1440×900 tud. A mainom pedig Max Resolution 1920×1080 tud. Meg van hozza a firmware is.
(#) Buvarruha válasza Edimax hozzászólására (») Feb 22, 2016 /

Ja, hogy ilyen univerzális panel. Akkor annak doksijában keresd a megoldást, nekem is van ilyesim, benne van a doksiban a bekötés és a felbontáshoz megfelelő firmware-t kell felrakni rá és kész.
(#) Edimax válasza Buvarruha hozzászólására (») Feb 22, 2016 /

Köszi. Eseleg megtudnád nézni hogy jó e a bekötés kilyelzőhez. Mert valahogy nem akar nutatni semmit.

Hogy nézzem meg? Ott van előtted ezt csak te tudod megnézni, vagy most nem értem a kérdést..

Hát ugy gondoltam hogy a pdf kilyelzőm höz, és a mainom hoz passzol -e. Anyira nem érteni hozzá, nem akarnám elrontani valamit.

A maanról én semmit sem tudok nekem nem ugyanilyen van és azt sem tudom, hogy neked pontosan mid van, mert az IC típusából erre nem lehet következtetni.

Szia. Előre is köszi.
Ilyenem van 2 kép róla.

Akkor kezdetnek katt a nevemre ott látod majd, hogy csináltam már monitor építős topikot. Kicsit lejjebb a topikban ott vannak infók a panelről, csak a másik IC-vel szerelt verziójáról, de egyébként minden ugyanaz.
(#) 70zoli hozzászólása Feb 22, 2016 /

sziasztok. új vagyok itt az oldalon. úgy mint a tv-vel kapcsolatos problémákkal is. nem értek hozzá. a konnektorba be tudom dugni és elemet cserélni a távban. sony bravia kdl 40p360 tipusú lcd tévém van. már 5. éves. én 2évesen vettem használtan. hibátlan működés,napi kb 5-6 óra használat mellett. tegnap nem tudtuk bekapcsolni a távval. aztán próbálgattuk az oldalán lévő gombbal. nem megy. ekkor vettük észre ,hogy sem zöld,sem piros led nem világít.nem villog, hangot sem ad,nem kattan. a konnektorban van áram. nem volt nálunk áramszünet,sem villámcsapás. most elvittem egy közeli szerelőhöz. majd mond rá valamit. mi lehet a baj? mennyibe kerülhet a javítás? kidobni nem szeretném mert még régebbi fadobozost sem tudnék sajnos vásárolni. köszönöm a tanácsokat,véleményeket. esetleg szerelő? bp 17-ben lakom üdv
A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2016
(#) kadarist válasza 70zoli hozzászólására (») Feb 22, 2016 /

Szia! Mi a konkrét kérdésed?
Következő: »»   73 / 219
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem