Fórum témák
» Több friss téma |
![]()
Felraktam a 2016.02.09 Raspbian Jessie 4.1-et, és elindult.Ennél írja is az image-nél,hogy van Pi2 támogatás.Az eredeti image-be belenéztem, abban nem láttam.
Még jó hogy nem kezdtem reklamálni.Egyébként direkt úgy választottam az előretelepített SD-t, hogy a 2-eshez jó legyen,még az is stimmelt hogy mikro SD-n van, az 1-esnek ugye normál SD kell.Na mindegy, lényeg hogy jó lett kösz az ötleteket mindenkinek. Még valami,sokkal gyorsabb mint az elődje, pár másodperc alatt fel bootol.
A beszerzésen még gondolkodom.
LVDS laptop kijelző meghajtásával foglalkoztatok már? Egy A+ lenne az alapja.
Nem hinném. Nekem nem volt vele még gondom, igaz nem is járatom olyan sokat. De szerintem elég nagy brand, hogy ne kelljen ilyentől tartani.
Újra lehet Zerot rendelni a Pimoroninál, szállítással együtt kb 3400 Forintért
![]()
Köszi, meg is rendeltem egyet wifi adapterrel.
Köszi, már úton is van
![]()
Magyarországra nem 4GBP a posta, hanem 19.29 UPS-sel, mert túl sok csomag elveszik normál postával. 6000Ft különbözet.
Írtam supportnak, azt válaszolták, hogy küldik standardként, csak valamivel tovább tart.
Lestopperolná valaki, hogy mennyi idő alatt bootol be egy PRI2? A első verzió megvásárlásától (egyebek mellett) pont a lassú bootolás tántorított el.
Szia!
Akármennyi is, az is túl sok. Csináltam egy netrádiót, ha mindig bekapcsolnám, annyit (vagy többet ![]() Bővebben: Link
A sima PI B talán 35-40 s alatt. kb a banana is ennyi. a 2-est nem tudom, de a tendenciát nézve nem gyorsult sokat gondolom. Csak azért nem idegesít, mert a router is ennyi idő alatt áll talpra. (sőt vettem egy jobb gyorsabb drágább routert és jött a meglepetés annak 1 perc kell.) Mivel egyszerre kapcsolom be a routert a netrádióval így sajnos az PI-t hiába gyorsítanám. A folyamatos routert meg nem akarom.
Szia
persze, lemérem, ha pár napon belül ráér.
szia
lemértem,pőre Raspbian Jessie 4.1 Automatikus bejelentkezéssel: terminalra:~13s desktopra:~26s
Sziasztok!
Olyan problémám lenne hogy van térfigyelő rendszerem a DVR en van net csatlakozó hálózatra is van kötve eddig megfelelt hogy helyi hálózaton belül néztem a képét. Kicsit utána jártam hogy lehet bármilyen internet hálózatról elérhetővé tenni a rendszert sajnos csak fizetős megoldásokat találtam (ddns,noip) és már elvből sem szeretnék ezért fizetni itt jön képbe a Raspberry PI Az elgondolás az lenne hogy egy ilyen kis gépet használni és erre csatlakozni ez megoldható lenne valahogyan? sajnos tapasztalatom nincs ezzel a kis géppel A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2016
Szia,
Ha van egy éjjel-nappal müködő router-ed, akkor ingyen megoldhatod. Létre kell hozni egy Port Forwardot a router-ben és már el is tudod érni a világ másik feléről is. Ha leírod a routered típusát, akkor segítünk a Port Forward beállításában is.
Ez igaz, de akkor is kell majd a kollégának egy dyndns, noip-s reg, mert a szolgáltatók nagy többsége itthon dinamikus IP-ket oszt. Nekem noip-s regisztrációm van, az ingyenes, csak havonta meg kell újítani.
Nekem is dinamikus IP-m van (a szerződésben), de még sohasem változott.
(A router 80-as portja is Port Forwardolva van, egy UPS-re rákötve, ezért nincsen ideje új IP-t osztani.)
A router éjjel nappal megy UPC küldte ezt a routert ami modem is egyben
Kamerát és RPi-t használok én is a vidéki házban, amit bármikor tudok a neten nézegetni (DVR nincs), és Ubuntu Remminával tartom a kapcsolatot. Ez csak IP címet igényel és persze porttovábbítást, és így bárhol a világon meg tudom nézni a kamera képét. Ha a router állandóan megy, akkor nincs baj, mert nem változik az IP cím. Ha hosszabb áramkimaradás van, akkor megváltozhat az IP cím és akkor nem lehet elérni. Ezért (is) kell egy IP kezelő rendszer.
Mások is írtak megoldásokat, én a dyndns.hu kiszolgálót használom, lehet választani ![]()
Csak kíváncsiságból, mi a típusa az említett routereknek?
Nekem egy TPlink és egy Mikrotik dolgozik, a mikrotik bootol tovább, de szerintem az sincs fél perc. Olvastam valahol, hogy az RPI hangkártyája minőség tekintetében nem a legjobb, sokan külső hangkártyával használják. Az RPI-2 jobb ezen a téren, vagy ahoz is ajánlott külső hangkártya?
Fateromnak van egy IPDIO netrádiója, az bekapcsolás után másodpercek alatt üzemkész és teszi a dolgát, viszont sokkal többe kerül mint egy RPI-2. Az RPI-re nincs olyan alternatív OS ami mondjuk egy netrádióhoz optimálisabb?
Mikrotik routerekhez van a gyártónak dyndns szolgáltatása, gyáriszám.mynetname.net címen elérhető a router - ha engedélyzve van ez a funkció. Másik lehetőség: egy apró szkripttel rávehető, hogy mailban elküldje az IP címet ha megváltozik. Bár ez a router tipus/család kezdőknek nem ajánlott - mert kissé pilótavizsgásnak tűnhet a soho routerekhez képesti rengeteg funkció miatt.
A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2016
Jó, hogy ezt felhoztad, más irányban kerestem megoldást (fogyasztás minimalizálás), ahogy nézem, ennek külön "tudománya" van. Most megmértem, a bekapcsolástól 46 sec telt el, míg megszólalt a zene.
![]() Bővebben: Link Bővebben: Link Jó megoldás lehet a Puppy vagy az Arch Linux, vagy lehetne speciális kernelt írni, de ehhez még kicsi vagyok ![]() A netrádiónál az a fontos, hogy szóljon a zene, tehát el kell indítani az USB-t, az internetet, és a zenelejátszót, a többi program ráér később is, pl gpio (LCD-hez), Python, stb és akkor néhány másodperces lehetne a bootolás.
Én is nagyon sokat kerestem, hogy tudjak hallgatni netrádiót.
Szerencsére rátaláltam erre: PiMusicBox SD kártyára csak fel kell rakni a képfájlt és tökéletesen működik. Spotify, Internet rádiók hada, TuneIn, Youtube, stb. Nekem, ami a legfontosabb volt, hogy telefonról, számítógépről is tudom irányítani. Egyszerű, de szuper megoldás.
Ennek mennyi ideig tart míg a bekapcsolástól számítva megszólal?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |