Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. A pendriveom megszűnt működni és van rajta néhány fontos adat, melyre szükségem volna. A pendrive és a jelenség a következő: 16GB TOSHIBA pendrive Made In Philippines 1314134A390CARG01S ---------------------- Bedugáskori üzenet: "A meghajtóban (F található lemezt használat előtt formázni kell. Formázza?" "Lemez formázása" "Mégse" Számítógép-kezelés (Helyi)->Lemezkezelés info: ---------------------------------------------- A kötetek között nem látszik. A lemezek között ez látható: "Lemez 3" "Eltávolítható (F" "Online" Tulajdonságok: "Általános: Az eszköz megfelelően működik." "Kötetek: Partíció stílusa: Fő rendszertöltő rekord (MBR) Kapacitás : 0 MB Szabad terület 0 MB Foglalt lemezterület 0 MB" Flash Drive Information Extractor info: --------------------------------------- Volume: F: Controller: TC58NC6623 (SSS 6698) BA Possible Memory Chip(s): Toshiba TC58NVG7T2JTA00 Toshiba TC58TEG7T2JTA00 Memory Type: TLC Flash ID: 983AA892 7657 Flash CE: 1 VID: 0930 PID: 6544 Manufacturer: TOSHIBA Product: TransMemory Query Vendor ID: GENERIC Query Product ID: USB Mass Storage Query Product Revision: 1.00 Physical Disk Capacity: 0 Bytes Windows Disk Capacity: 0 Bytes Internal Tags: 386Q-SBB2 USB Version: 2.00 Declared Power: 200 mA ContMeas ID: F38D-01-61 Microsoft Windows 7 SP1 x64 Build 7601 ------------------------------------ http://www.antspec.com/usbflashinfo/ Program Version: 8.4.0.588 Tudna valaki segíteni ? Előre is köszi.
Hello!
Mivel a Flash Drive Information Extractor is 0-át ír a méretre (ez nem a partíció méretét nézi mint a Windows, hanem a fizikai memória meglétét és nagyságát ellenőrzi), nagy valószínűséggel megszakadt a kapcsolat a kontrollerchip és a memória között. Oka lehet bármelyik diszkrét alkatrész, vagy esetleg magának a memóriachipnek a hibája. Vizsgálat nélkül sajnos csak ennyi... A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2016
En azert ramennek egy winhex-szel, hatha sikerul valamit latni legalabb.
Keress ra valami jellemzobb filenevre, szovegre- De ne unicode-ban legyen!
X. Mint minden új helyen ahova kerülünk, a Hobbielektronika.hu-n is kötelező megismerni a helyi szokásokat. Olvasd el a használati útmutatót, a szabályzatokat és ismerd meg a közösség saját szokásait mielőtt megnyilvánulsz.
XVIII. Csak egy helyen kérdezz! A fórumon egy kérdést egyszerre csak egy helyre tegyünk fel. Amennyiben több helyre is beírjuk ugyan azt a hozzászólást, a moderátorok kérdés nélkül törölhetik hozzászólásainkat és ki is tilthatnak türelmetlenség és tiszteletlenség miatt.
Tudsz valakit Budapesten, aki meg tudná alaposabban vizsgálni, esetleg adatot menteni róla?
Sajnos a winhex is ugyanazt a hibát dobja, "I/O eszközhiba..."
Nem akartam belepofázni, de amíg a Flash Drive Information Extractor 0 méretű memóriát lát, addig bármivel lehet nézni, az eredmény ugyanez lesz. Ha itt látható a teljes mérete, de a Windows-ban 0, akkor van esély az adatok visszaszerzésére.
(nézd meg az oldal tetején, az ugyanezzel a programmal készített képernyőfotót) Hogy javítható-e? Ha a memóriachip hibásodott meg akkor semmiképpen. Ha a firmware sérült akkor talán, amennyiben a gyártó biztosít javítóprogramot (bár egy firmware újraírás általában teljes adatvesztéssel jár, hiszen az eszköz újrainicializálódik). Ha egyéb gond van, akkor...? (az adatlapomról tudsz e-mailt küldeni, vagy Pü)
Sziasztok,
Help please. Van egy 64 Gb KingStone Micro USB Duo (OTG s) pendrive - om. Adat írás közben ki lett húzva az USB csatlakozóból, azóta halott. Formázni kéne de nem lehet, ismeretlen fájl formátumot lát a windows. RAW nak látja... Fizikailag látszik rajta a GetFlash szerint közel 63Gb(??) de a windows 0 át lát belőle. Formázni nem lehet mert állítólag "irásvédett". Mindent kipróbáltam, registry kulcsból tiltani az irásvédelmet..stb. semmi nem használ. Valami 5let, vagy tapossam meg? Köszi Részletek: Volume: G: Controller: Phison PS2307 Possible Memory Chip(s): Toshiba TH58NVG8T2JTA20 Toshiba TH58TEG8T2JTA20 Toshiba TH58TEG8T2JBA4C Memory Type: TLC Flash ID: 983AA892 7650 Chip F/W: 01.02.53 Firmware Date: 2014-05-12 ID_BLK Ver.: 1.2.74.0 MP Ver.: MPALL v3.30.0D VID: 0951 PID: 16A3 Manufacturer: Kingston Product: DT microDuo 3.0 Query Vendor ID: Kingston Query Product ID: DT microDuo 3.0 Query Product Revision: PMAP Physical Disk Capacity: 62932647936 Bytes Windows Disk Capacity: 0 Bytes Internal Tags: 2Q6P-S74K USB Version: 3.00 in 2.00 port Declared Power: 300 mA ContMeas ID: 7CB9-05-00 Microsoft Windows 8.1 x64 Build 9600 ------------------------------------ http://www.antspec.com/usbflashinfo/ Program Version: 8.5.0.590
Partíciót nézted? Nem engedni létrehozni, törölni?
Usb Low level format-tal próbáld meg. Az nem foglalkozik semmivel csak végrehajtat/végrehajt.
A hozzászólás módosítva: Júl 31, 2016
Pittti Privát üzenetet küldtem , légyszi olvasd el
Volume: E: Controller: Silicon Motion SM3267 AB Possible Memory Chip(s): Samsung K9ADGD8U0D *2 Memory Type: TLC Flash ID: EC3A98BF 94C6 Flash CE: 2 Flash Channels: Single Chip F/W: ISP 150424-1AB MP: O0407-S MPTOOL Ver.: 2.05.42 VID: 090C PID: 1000 Manufacturer: Samsung Product: Flash Drive FIT Query Vendor ID: Samsung Query Product ID: Flash Drive FIT Query Product Revision: 1100 Physical Disk Capacity: 32078036992 Bytes Windows Disk Capacity: 0 Bytes Internal Tags: 8U2R-TZ4L USB Version: 3.00 in 2.00 port Declared Power: 300 mA ContMeas ID: 4CF0-01-0F Microsoft Windows 10 x64 Build 14393 ------------------------------------ http://www.antspec.com/usbflashinfo/ Program Version: 8.8.0.601
Szervusz!
Elolvastam, tipikus esete annak amikor a kontrollerchip és a memória között nincs kapcsolat. „...A notebook mint E drive látja és kéri, hogy tegyek bele lemezt.” Nálad is firmware újraírás volna szükséges, amennyiben a gyártó ezt lehetővé teszi. (mármint hogy ad-e hozzá firmware-t és programot)
Köszi pittti.
Ez a kütyü még nincs egy éves. 2016 május közepén vettem a neten egy .cz cégtől van valami hivatal ahol ezt elvileg tudják javítani? SAMU
Ilyesminek a javításával senki sem foglalkozik, maximum az adatmentő speciálcégek - de ott teljesen más a cél, és az árak is! (mondjuk nézd csak meg a Kürt honlapját)
A flashinfo elég információt adott ahhoz, hogy ezek alapján magad is megpróbáljad megoldani (MPTOOL Ver.: 2.05.42 az íróprogram, és ISP 150424-1AB a kontroller firmware) - ezekre kell a neten rákeressél. Ha sikerül újraírni akkor meg fog javulni, ha egyéb hiba van és az íróprogram sem tudja frissíteni akkor ennyi volt - nyugodtan vehetsz egy másikat. Kicsit rákeresve: Link... A hozzászólás módosítva: Máj 1, 2017
OK letöltöttem elindítottam működik Köszi.
PS: külön FW.-t nem töltöttem, csak elindítottam a progit és ok.
Megnéztem én is, a program tartalmazza a javításhoz szükséges fájlt - korrekt.
(bár minden gyártó ilyen volna!)
Pitti!
megint volt egy vihar és most a másik DIGI SATbeltéribe lévő most a 64GB-os pendrive halt el imígyen: Volume: D: Controller: Silicon Motion SM3267 AE Possible Memory Chip(s): Not available Flash ID: EC3A98BF 94C6 Flash CE: 4 Flash Channels: Single Chip F/W: ISP 150720-1AE MP: O0810-F MPTOOL Ver.: 2.05.43 VID: 090C PID: 1000 Manufacturer: Samsung Product: Flash Drive FIT Query Vendor ID: Samsung Query Product ID: Flash Drive FIT Query Product Revision: 1100 Physical Disk Capacity: 64156073984 Bytes Windows Disk Capacity: 0 Bytes Internal Tags: 8U2R-TZ4L USB Version: 3.00 in 2.00 port Declared Power: 300 mA ContMeas ID: 4CF0-13-0F Microsoft Windows 10 x64 Build 15063 ------------------------------------ http://www.antspec.com/usbflashinfo/ Program Version: 8.8.0.601 Próbáltam a múltkori progival javítani, de nem látja. lehet, hogy az csak a 32-eshez jó? köszi Lacibá.
Ehhez sajnos még nincsen fent javítóprogram...
A hozzászólás módosítva: Jún 27, 2017
Hello! Egy ilyen nagyértékű cuccra bizonyára adtak garanciát is...én 20 évet kaptam a 8 Gb-osomra! A másikra már "csak" 10 évet...
A hozzászólás módosítva: Jún 27, 2017
Igen, csak én egy hu.elland.cz nevü helyről vettem, akiket nem tudok elérni
Naná, hogy nem tudod elérni őket...a prágai üzemeltető céget felszámolták idén januárban. Bővebben: Link
Nicsak-nicsak. Addig bogarásztam a neten míg találtam egy orosz oldalt ahol ajánlott programot a 3267AE javítására.(RecoverTool_P0909_ADATA)néven. kibontottam, ráeresztettem. Mit tesz isten megjavult. Igaz nem SAMSUNG lett hanem ADATA de remekül működik. hogy mi van a hibás szektorokkal?....majd meglátjuk
Nem halt le, -más témák peregnek-, csak itt nem volt semmi.
Köszi! csak az volt gyanús, hogy a dátum helyén még szerda volt, lehet,hogy nem telt el egy hét.
Sziasztok.
8G Kingston pendrive valószínüleg elfüstölt mert éreztem a szagát. Az egyik egy 2,2 ohmos SMD ellenállás a másik nem tudom hogy mi lehet. Szerintetek ez a két alkatrész lehet a hibás?
A másik egy LED. Nem lehet zárlatos. (csak dióda módban vezethet, esetleg halványan világíthat is). Mérd le, a 2.2 Ohmost, hogy szakadt-e. Ha vezet, akkor nem ez a baj.
Üdv!
Egy pendrive írása közben valami hiba történt. Legelső használatakor. (gar nincsen, blokkot elhagytam). Azóta nem sikerül sehogyan sem csatlakoztatni. Az lsusb szerint be van dugva, a /dev könyvtárban ott van az eszközfájl. De mountolni nem tudom, "mount: no medium found on /dev/sdc" hibaüzenetet kapok. Particionáló program szerint sincsen ilyen kötet. Esetleges ötletet szívesen fogadok. |
Bejelentkezés
Hirdetés |