Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok,
Szomszédos épuletben bérelt helyiségek között LAN-t kellene csinálni. Wifi is képben van de, felvetődött a Homeplug használata. Akkor van esély, hogy működjön, ha ugyanaz a fázis rendelkezésre áll a két helyen. Egy-egy fázis van bekötve. Van 33% esély, hogy ugyanaz, de ha nem, nem is próbálkoznánk. Tudtok normális ötleteket, hogy lehetne azonosítani a fázisokat?
Szia!
"Mezítlábas" módszer: Hosszú vezeték, bedug az ottani fázisba és összehasonlít a ittenivel ha a feszültség a kettő között majdnem 0 (mindig lesz különbség) akkor azonos, ha kb 400V-ot mértek akkor különböző! Ha vannak műszereitek (szkóp) és tudtok elektronikát összeütni: Fénycső vagy valami erős !Higanygőz! lámpa ott 2db v.milyen fényelem (pl fotodióda) erősítés stb. az egyik fotodiódával - modjuk egy távcsövön keresztül a szomszéd ház lámpájára, a másik egy helyi fényre, ha a 2 hullám egybevág (a 180 fok is jó) akkor azonos, ha bármerre 120 fokkal eltér akkor különböző! Remélem segítettem!
Vezeték kihúzása gyakorlatilag kizárva, az optikai megoldás tetszik, bár kicsit macerás.
Esetleg további ötletek?
Magyarul a 220-ba akarsz LAN-t tenni? Bocs de nem vágom
El kéne olvasni ami a linken található
Idézet: „> Magyarul a 220-ba akarsz LAN-t tenni?” Igen
Ha azonos fázison de külön mérőn van a LAN nem biztos hogy működni fog. A fogyasztásmérők áramtekercse folytóként szerepel 2x! és akkor még kérdéses lehet hogy azonos trafón/leágazáson van-e a két épület!
Ha tudsz kölcsönkérni egy eszközt a próba az egyedűl megbízható - mint a pudingnál. ( Ami egyszerűen beszerezhető, egy lakás vagy iroda azonos fogyasztásmérőről ellátott hálózatán működik. Szerintem drága is.) A wifi jól kézbentartható, irányított antennával elég nagy távon is bevált és valamennyire védi is a kommunikációt. Ha van rálátás én ezt használnám.
Esetleg Bloothothal nem tom h jól irtam e le de sztem nem Elméletileg azzal is meglehet oldani a hálózatot...Mert itthon úgy van
)
BlueTooth és 10m hivatalossan a hatóköre. (De szerintem WiFid van...)
Bloototh és arra elég h beköltözzek a WCre
220/xx trafó négyszögesítés rádió bemenet-tuloldal rádió szkóp.(előtte nem árt kipróbálni alapból mennyit tol rajta a rádió )
Egyszerü ötlet.Fogsz egy marha nagy fogyasztót, és rákötöd egyik fázisra amott meg mérik h a pilanatban leesik-e a fesz. A legjobb erre a heggesztő, és közben heggessz!!
Vagy ráteszel egy villanykörtét, persze 25W ost mert azon látszik meg jobban a fesz esés, és egy marha nagy egyfázisu motort kapcsolgatsz a tul oldalon, és mikor indul indító áram akkora, hogy a szomszédba is leesik a fesz, és majd hülyét kapnak azona fázison a villogástól. Kérem a pontom! :yes:Ennél eccerübben sehogy..
Keress valami hozzáférhető kapcsolószekrény, elosztót a betáp felől és kapcsolgasd le a fázisokat, és várd az eredményt, esetleg keress egy villanyszerelőt akinek van is jogosultsága, hozzáférése, és megoldja neked...Ez a legbiztosabb és kevés eszközigényű... Vagy keress, egy hálózati intercom-ot és dugd a konnektorba ott is meg nálad is a párját, és ha mükszik egy fázison vagytok...Régebben nagy divat volt, van ilyen kapcsolás a neten is, de itt te nem ezt akarod használni, csak detektálásra kell, ugyhogy jobban jársz ha kerítesz egyet...
Egyébként ilyen cucc már volt valamelyik áruházláncunkban is kb fél éve azt hiszem a Plus-ban, mármint a LAN 230V-os hálózatra transzponáló, konnektorba kellett dugni és a LAN kábelt meg bele...
Nem tudom milyen hatótávolsága volt... De hogy lehetett kapni az 100%...
Én már talákoztam 400m hatótávolságó BlueTooth
eszközzel (nem tudom hogyan elég neki az USB tápárama?) de ez van ráírva ~200 m-ig működött is! Sajnálom ne kérdezd a típusát az előző m.helyemen volt és nem mennék vissza megnézni!
Ez is egy megoldás, ha 2 piszkálható rádió.
Már úgy értem, hogy szétszedni mert jel be - jel ki... |
Bejelentkezés
Hirdetés |