Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Arduino
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Lapozás: OK   198 / 853
(#) zosza18 válasza Kera_Will hozzászólására (») Márc 1, 2016 1 /

Köszönöm Mindenkinek a rám fordított idejét, megoldódott a problémám!
Szoftveres problémám volt, túl gyors volt a mintavételezés. kapott egydelay(50)-et és láss csodát, már magához is tért.
(#) kissi válasza zosza18 hozzászólására (») Márc 1, 2016 / 1

Lehet, hogy inkább egy hiszterézis kellett volna... !
(#) zosza18 válasza kissi hozzászólására (») Márc 1, 2016 /

Van, állítható is, de amikor méri és határon van, akkor hezitált. Így most megoldódott, de nagyon nem zavar a megoldás, mert nincs befolyással a delay a stabilitásra. (Az én esetemben.)
(#) Kovidivi válasza zosza18 hozzászólására (») Márc 1, 2016 /

Ha lenne hiszterézis, mérhetnél 1mS-ként is, nem rángatna!
(#) atideath hozzászólása Márc 1, 2016 /

Sziasztok!

Segítsetek nekem mert kezdek kiakadni. Írtam egy programot mi méri a fogyasztást, hőmérsékletet stbstb és küldi az emoncms.org-ra az adatokat. Ez szépen is működik úgy ha a gépre van rádugva az Arduino UNO. Mindent felküld és tökéletesen működik. Amint külső tápra teszem nem küldi fel a szerverre az adatokat. Nem tudom mi baja lehet. Wifi-hez kapcsolódik, IPcímet kap, de a client.status az 0-a. Mi lehet ilyenkor a probléma? A wifire egy ESP8266-01-et használok.

A kód a következő: Bővebben: Link

Ha USB-vel van a gépre dugva akkor Wifin elküldi az adatokat, ha csak szimplán egy töltőre van dugva akkor pedig nem.
A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2016
(#) Bell válasza atideath hozzászólására (») Márc 1, 2016 /

A wifi modul néhány száz mA-t is felvesz. Talán leesik a tápfesz, mérd meg.
Egy egyszerű töltőnek nem stabil a kimenő feszültsége.
(#) atideath válasza Bell hozzászólására (») Márc 1, 2016 /

2A - 5V töltőtől kapja a tápot. Ennyit az USB port se ad ki a gépen magából. De holnap megmérem. Kipróbáltam egy másik töltővel is de azzal is ugyanez volt a helyzet. Ha a Wifi modulnak kevés lenne a tápfesz akkor elméletben nem is tudna csatlakozni a Routerhez nem? Mert csatlakozik hozzá meg IP címet is kap, csak a klienshez nem tud csatlakozni. Olyan mintha nem lenne jó az átjáró címe. Annak meg nem sok köze van ahhoz honnan kapja a tápfeszkót.
(#) Bell válasza atideath hozzászólására (») Márc 1, 2016 /

Ha kap IP-t, akkor megy.
A kapcsolóüzemű töltő viszont gyakran kiszámíthatatlan dolgokat produkál.
Ceruza akksikkal kéne kipróbálni, az stabil is és nincsenek zavarok.
Nincs más ötletem.
(#) rmis válasza atideath hozzászólására (») Márc 2, 2016 /

Szia, mérd meg a feszültséget a kivezetett 5V-on, de szerintem 3,5-4 V környékén kellene lennie, ha 5V-tal táplálod meg. A tápnak elvileg 7-12 V környékén kell lennie, ez okozhat problémát.
(#) Bell válasza atideath hozzászólására (») Márc 2, 2016 /

Gondolom nem az 5V-os stab IC bemenetére kötöd az 5V-ot, hanem a RAW-ra.
Már ha van a panelnak ilyen bemenete
(#) sunnysys válasza sunnysys hozzászólására (») Márc 2, 2016 /

Sziasztok!

Most jutott el a rendszergazda odáig, hogy beállított dolgokat a routeren. Előzmény: http://www.hobbielektronika.hu/user/110044.html

Most ezt írta:
Idézet:
„Szia!
A routert beállítottam, kívülről a xx.xxx.xxx.xxx:54213 port át van fordítva a 192.168.1.2:80 –as portjára.
A dmz host ipcíme a 192.168.5.1 ezt mint átjárót kell megadnod a mask a 255.255.255.0.
Remélem sikerül beállítani elvben működni kell neki.”

Az átjárót és a maskot még nem adtam meg, mert nem tudom, hogyan kell az Arduino kódban. Ott kell, gondolom. Ethercard könyvtárat használok egyébként.
Mindenesetre ezek nélkül is működik, de nem tökéletesen. Mitől lehetnek ezek a gondok?
1. Laptopról, kívülről meg tudom adni a jelszót, így aktívvá válik a HTML felületen a klímát bekapcsoló gomb, és működik is. (Úgy írtam meg, hogy akkor legyen csak aktív a gomb, ha helyes jelszót kap.) Telefonról ugyanez nem működik: jelszó megadása után nem válik aktívvá a kapcsoló. Otthon korábban kipróbáltam (bár másik telefonnal), és működött akkor is, ha a telefon wifi-n volt (azon a hálózaton, amelyik az Arduino volt eternet vezetékkel), és akkor is, ha a telefont mobilhálózaton használtam. Ez valami telefonos beállítási hiba lehet? Gondolom, hogy nem a DMZ tett be neki (nem értek sajna hozzá), mert akkor laptopról sem működne.
2. Nem frissül a hőmérséklet kijelzés a weblap frissítésekor, csak, ha újraindítom az Arduinot. (Ez laptopról sem, nem csak telefonról.) Belső hálózaton működött, és otthon próbálgatva kívülről csatlakkozva is működött. Ezt befolyásolhatta a DMZ?

Szerk:
Most elvileg megadtam az átjárót és a maskot is az Arduino kódban, de semmi változás...

Köszi szépen!
(#) morzsa15 hozzászólása Márc 2, 2016 / 2

Arduino oszcilloszkóp.
(#) zosza18 válasza morzsa15 hozzászólására (») Márc 2, 2016 /

Szia!
Ez nagyon jól néz ki!
Tudása?
Publikus a szükséges infó és segédanyagok?
(#) bujan hozzászólása Márc 2, 2016 /

A 4 mátrixos óra áramszünet esetén nem számol, vagy nem frissít az RTC. A másik nagyobb baj, hogy nem lehet állítani az időt gombokkal csak programozással. Ha segítene valaki a fentiek megoldásában a szellemi termékéért nem volnék hálátlan.
  1. #include <Wire.h>
  2. #include "RTClib.h"
  3. #include "DS3232RTC.h"
  4. #include <Time.h>
  5. #include "LedControlMS.h"
  6. int h1, h2, m1, m2;
  7. int s1=2; // LED ami számolja a másodperceket
  8. int hr24;
  9. int noMatrix=4;
  10. LedControl lc=LedControl(12,11,10,noMatrix);
  11. void setup() {
  12.  setTime(16, 55, 00, 13, 2, 2016); // (Hr, Min, Sec, dd, mm, yyyy);
  13.  RTC.set(now()); //RTC rednszeridő beállítása
  14. for (int i=0; i< noMatrix; i++){ //Egyes mátrixok....
  15. lc.shutdown(i,false);
  16. lc.setIntensity(i,2); // Fényerő 0-10
  17. lc.clearDisplay(i);   // Kijelző (i) törlése
  18. }
  19. delay(100); // A kijelzők közötti frissítés
  20. lc.clearAll();
  21. }
  22. void loop() {
  23. h1=hour()/10;
  24. h2=hour() % 10;
  25. if (minute() < 10) {
  26. m1=0; //10*perc kijelzése = 0
  27. m2=minute(); //perc kijelzése = perc
  28. } else {
  29. m1=minute()/10;
  30. m2=minute() % 10;
  31. }
  32. lc.displayChar(0,m2); // perc jobbról balra LED #0
  33. lc.displayChar(1,m1); // x10 perc LED #1
  34. lc.displayChar(2,h2); // óra LED #2
  35. lc.displayChar(3,h1); // /x10 óra LED #3
  36. int r=2;   // 3. sor
  37. int r1=5;  // 6. sor
  38. int c=6;   // 7. oszlop
  39. if (r%2 == 2 && c==8){
  40. } else {
  41. lc.setLed(s1,c,r,true);   //r LED be 1/2 másodpercre
  42. lc.setLed(s1,c,r1,true);  //r1 LED be 1/2 másodpercre
  43. delay(500); // Ha ezt és a következő 3 sort kiiktatod nem villog
  44. lc.setLed(s1,c,r,false);  //r LED ki 1/2 másodpercre
  45. lc.setLed(s1,c,r1,false); //r1 LED ki 1/2 másodpercre
  46. delay(500);
  47. }
  48. }
(#) morzsa15 válasza zosza18 hozzászólására (») Márc 2, 2016 / 1

Sajnos mivel nincsen mega-m ezért csak 1 csatornát tud de 2 van beállítva csak ki van kapcsolva szoftveresen. 5 voltig megy de ugye feszültség osztóval vagy megfelelő próba kábellel többet is tud. Csatolok képet 50Hz szinuszról pontosságról nem tudok sajnos nyilatkozni mert nincs bolti. Ja meg az érintős része csak az az egyik csatornához van kész de így is volt vele elég bajom! A kijelzést 5ms-tól 10s-ig lehet állítani. Illetve neked milyen kijelzőhöz kellene nekem most valami kínaival megy valami ili-s (nem emlékszem pontosan) de van benne automatikus vezérlő ic felismerés is. Hát még konkrétan a publikálásán nem gondolkodtam de ha van rá igény.
A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2016
(#) atus1981 válasza morzsa15 hozzászólására (») Márc 2, 2016 /

Hali!
Ez egy 2,4"-os kijelző?
Hogyne érdekelne a program
(#) morzsa15 válasza atus1981 hozzászólására (») Márc 2, 2016 /

Igen, még hozzá érintős. Mondjuk nem tudom esetleg van-e kollega aki nagyjából tudná hitelesíteni illetve még finom beállításokat csinálni?
(#) zosza18 válasza morzsa15 hozzászólására (») Márc 2, 2016 /

Köszi a választ!
Nincs semmim se hozzá, csak 2 mega. Megtetszett, így fontolóra vettem az építését. Ha közkincsé teszed, akkor majd összeszedem hozzá a cuccokat és nekiugrok egy borús délután.
(#) morzsa15 válasza zosza18 hozzászólására (») Márc 2, 2016 /

Hasznos kis szerkezet hobbi szinten szerintem és pár ezer forintból meg is építhető. Hát cikket nem tudom fogok-e hozzá írni maximum ide kirakom de ellőtte kellene valaki aki meg tudja nézni mennyire pontos mert lehet hogy csak hülyeségeket rajzolgat itt nekem.
(#) kapu48 válasza morzsa15 hozzászólására (») Márc 2, 2016 /

Szia!
Nekem van Megám+LCD 2.4" ILI9341+ 2 sugaras oszcilloszkópis!

Érdekelne a téma!
Amiben tudok segítek!
(#) morzsa15 válasza kapu48 hozzászólására (») Márc 2, 2016 /

Gyerünk privátba majd ha 100% lesz a program akkor publikáljuk!
(#) kapu48 válasza morzsa15 hozzászólására (») Márc 2, 2016 /

Ment Pü!
(#) kapu48 válasza bujan hozzászólására (») Márc 2, 2016 /

Szia!
A legtöbb RTC modulon van 3V-os gomb ellem foglalat.
Veszel bele ellemet, és máris megoldódot az áramszüneti problémád!
Az ídő beállitásához pedig kellene legalább 5 nyomógomb a panelra!
(#) Bakman válasza kapu48 hozzászólására (») Márc 2, 2016 /

Nem sok az az öt gomb? Három kényelmes, kettő elég, de ha nagyon extrém akarsz lenni, egy is elég lehet (hosszú, rövid gombnyomás).
(#) GPeti1977 válasza kapu48 hozzászólására (») Márc 2, 2016 /

Nekem gyorsabb van 2 csatorna 40MSample/sec:
Igaz ebben PIC32 van, a kijelzőt a PMP modul hajtja külsö SRAM mal így elég gyorsan frissít.
Meg P8X32A az órajel és egyéb előállításához meg FIFO RAM, plusz az analóg rész.
PIC32 DSO
(#) kapu48 válasza GPeti1977 hozzászólására (») Márc 2, 2016 /

Jól nézki!
De a PIC fejlesztő készletet drágának találtam!
Ezért kimaradtak az életemből!
És nincs is szándékom velük foglalkozni!
(#) StMiklos válasza morzsa15 hozzászólására (») Márc 2, 2016 /

Szevasz!
Nekem Arduino UNOm van érintős kijelzővel, de még nem bírtam "szóra", az Atmegaval meg a C++ -al inkább egy Arduino Nanoval próbálkozom, a sikerek még nagyon kezdetiek, 2*24-es LCD-t hajt hőmérő gyanánt, de a több csatorna és az árammérés még hátravan.
De ez a szkóp "felizgatott".
Összeraktam egy DSO138 szkópot, az is 2,4-es kijelzős, de elkönyörögték tőlem.
Igazi szkópot használok már vagy 30 éve, van egy 10megás, meg egy 100megás valódi kétsugaras.
Ha van valami publikus info vagy tipp, ha eljön az ideje (nálatok) érdekelne.
Előre is kösz, üdv: StMiklos
(#) GPeti1977 válasza kapu48 hozzászólására (») Márc 2, 2016 /

A kijelzőt iszonyú drága, ezzel készült:
PIC32_PCAP

Majdnem ezt sikerült összerakni 5000Ft ebay-es alkatrészekből, csak az a gond hogy nem tudtam még az eredeti kapacitív érintőképernyőhöz írt könyvtárakat megoldani rezisztívre, a szkóphoz az is jó lenne, lásd kép:
Igaz ez már nem arduino téma hanem a színes LCD+PIC

PIC32TFT.jpg

(#) bujan válasza kapu48 hozzászólására (») Márc 2, 2016 /

Az a legnagyobb baj, hogy más programokban működik, van rajta 3V gombelem. Egy az egyben átrakom ide, de itt nem működik. A nyomógombok száma nem zavar, ha van mögötte program.
(#) bujan válasza Bakman hozzászólására (») Márc 2, 2016 /

Jó lenne tudnom, hogy te hogyan gondoltad?
Következő: »»   198 / 853
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem