Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Cseréld ki a D611, D620, D621 diódákat. Majdnem biztos hogy megjavul.
Érdemes megvizsgálni/cserélni az R628 és R636 ellenállást.
Igen ahogy irtad ugy csináltam nyák megszakitással.Igy is kattog csak.
A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2016
Rendben meg nézem az ellenállásokat és dodákat.Köszi!
Úgy tünik sikerült életet lehelni müködik.Igy már világit az izzó,meg most már helyén az alaplap megy rendesen jó a kép.A megoldás eyess javaslatára kivéve az alkatrészeket,a D611 dióda volt zárlatos a többi mérve jó, nem cseréltem mivel nincs itthon de remélem stabil marad kb.2 órája megy.
Köszi a segitséget nektek!
Hello!
Végeztem a nyák repedésének végleges javításával. Kicsit csúnya lett, de a célnak megfelel. Megmértem a feszültségeket a táp kimenetén ki és bekapcsolt állapotban is. A számok a trafó lábainak számait jelöli. Kikapcsolt készülékkel - bekapcsolt készülékkel 10. 154,7V - 154,7V 11NC 12. GND 13. 14,29V - 14,6 14. GND 15. 7,05V - 6,6 16. 18,55V - 18,3 17. GND 18. NC A rajz szerint a 10. lábon, ami a b+ is egyben 130V kelen legyen, továbbá a rajzon amit én nézek a 15.láb nincs használva... Rossz kapcsolást néznék? Itt a videó a hibáról A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2016
Az a színes maszatolás nem szűnik meg a G2 potméter tekerésére?
Valószínű , hogy jó rajzot nézel viszont az értékek magasak , és feltehető , hogy ezért mászik el egy idő után , illetve torzul be a kép , mert a feszültségek is magasabb értékre állnak be.
Üdv Mindenkinek!
A Segitségeteket szeretném kérni , Egy Samsung CZ-20F32Z Tipusu tv -vel kapcsolatban. Üzemképtelen állapotban került hozzám , készenlét sem volt. kicseréltem benne a 33uf 50v kondit 47uf 50v ra a készülék bekapcsolt ,de fehér vizszintes csikos volt a kép rajta ami csatorna váltás után átment hangyafociba , de most ismét csikos. és a tuner része ráz!! valahogy feszt kap. az eltéritést átnéztem de nem találtam hibás forrasztást, szerintetek mi a bánat okozza???mi lehet még?? köszönök minden ötlet előre is.
Forrasztásokat át kellene nézni /forrasztani/ főleg az ic - ék lábain , és a körülötte lévő területeken.
A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2016
Teli találat! Úgy néz ki ezért a hibáért a screen poti nem megfelelő helyzete volt a ludas. Köszönöm a javaslatot!
eyess: A kép torzulását Kadarist mester tanácsa megoldotta, de ott van még az a fránya bemozdulás is, és a gyanúsan magas b+ érték. Nem lehet, hogy ennek a képcsőnek ez a 154V megfelelő? Nem rég volt egy ugyan ilyen méretű csővel szerelt TV a kezeim között, annak ez az érték (155V) normálisnak számított. Itt a kapcsolási rajzán nem látok képcső méreteket megadó részt, és az is gyanús, hogy a 15. láb a kapcsolás szerint nincs használva, viszont nyákon nagyon is be vak kötve. Videó az elmozdulásról
Minden lehet .Pontos chassi szám kell , és egy cső beazonosítás azáltal utána nézhető , hogy azok az értékek , amiket mértél megfelelő e vagy sem.
Igy , hogy most valamennyire helyre állt a rend , most kellene értékeket mérni .A bevillanások sok mindentől lehetnek lehet egy kontakt hiba , vagy a screen potméter nem az igazi , vagy belül a cső néha néha pattan , ami a képen ezt a jelenséget produkálja , de lehet , hogy pont a magasabb feszültség miatt van. A piros folt az meg attól van , hogy a lemágnesezés nem a legjobb már a tévének , illetve remélhető , hogy nincs a közelben nagyobb méretű hangszóró , vagy mágnes , mert az is okoz ilyet . Ki kell kapcsolni a tévét , kihúzni várni 5 - 10 percet , és újra beüzemelve a piros foltnak el kellene tűnni , hanem tűnik el , akkor a lemágnesező kört át kell nézni. A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2016
Ime a képek, a lemágnesezés megy szerintem csak lassú... Mikor olvastam az üzeneted bekapcsoltam, de akkor már hűlt helye volt a foltnak. Nincs hangszóró a közelben
Megmértem az értékeket, de nem mutat eltérést az előzőleg mérthez képest. A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2016
Ha a függőleges eltérítés tápfeszültsége megfelelő, akkor a sortápnak is jónak kell lennie.
Oké akkor mindjárt megmérem az LA7845 6. az az Vcc lábát, hogy ott a rajzon jelölt érték van-e.
Az La7845 1-6. lába között 31,4V mérhető. Mivel a GND a -16,5V a VCC meg a +16,5V akkor ez az érték gondolom jónak mondható.
Akkor a kapcsolás nem megfelelő, vagy egy másik képcsőhöz vannak az értékek feltüntetve jól gondolom? Ha ez igy van és a tápfeszek ezek szerint jók akkor nem ez okozza a kép bemozdulását A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2016
Nyugodtan megmérheted a testhez képest is és így ki kell jönnie a +-16V-nak.
Holnap megmérem, de szerintem "késznek" titulálható...
Adtam neki jelet, egyenlőre úgy néz ki, hogy csak a menüben jel nélkül vannak azok a bemozdulások. Így hogy kap jelet sem a kép sem a menü nem mocorog. Ami viszont egyáltalán nem megfelelő az a PTC, ezt muszáj lesz cserélni mert ha 3 perccel a kikapcsolás után ismét bekapcsolom akkor elszíneződik a kép. A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2016
Nagyon sok készülék sorszinkronja bizonytalan, zajos, ha "hangyás" vagy kék hátteres a képtartalom, ezzel nem kell foglalkozni.
Sziasztok. Újrakondiztam a kis fém dobozkában lévő infra vevőt. A helyzet az, hogy most már semmit nem csinál a TV távirányítóval. Valaki írta van neki elfekvőben mennyiért tudna nekem küldeni egyet??
Na tárgytalan! Most már megy 6 méterről is. Kellet neki egy kis idő stanby ba. Köszönöm mindenkinek a segítséget!! A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2016
Van úgy, hogy közelről nem irányít, távolabbról vagy félrefordítva pedig irányít a távirányító.
Értelek, és köszönök mindent neked és eyess fórumtársnak is egyaránt! Ha egyéb probléma nem jön elő akkor én ezt a javítást befejezettnek tekintem.
Kiderült miután kivettem, hogy a PTC valóban végleg megadta magát a tegnapi nap folyamán. De sebaj, ezt könnyű volt cserélni, és így megoldódott a lemágnesezési gond is. A képe jónak mondható, de a múltkor rendbe rakott Grundig ST 70-5109/8 DOLBY képe számomra sokkal szebbnek mondható, mind ez a Samsung CW-28D83N típusé.
Igen lehet ilyen .De az , hogy miért szebb annak sok össze tevője lehet.Elsősorban maga a cső márkája a nagyon meghatározó dolog ebben.
Azt hittem csak az enyém ilyen! Ezek szerint mindegyik. De egyébként most mióta újrakondiztam már nem kell forgatni a távirányítót és közelről is megy. Hogy mért kellet 5 percet várni áram alá helyezés után azt nem tudom.. Biztos töltődtek a kondik vagy passz
Ha a vevő IC automatikus erősítésszabályzása nem jól működik, akkor bizony a túlvezérléstől megvakul a dobozka.
Üdv.
Van nekem egy TC1620-as típusú Mini vidi tv-m (itt még külön van 12V-os és 220V-os aljzat), és lenne egy olyan kérdésem, hogy tápkábelt honnan tudnék szerezni a 220V-os aljzathoz? Mert néztem a mostani borotvazsinór kábeleket de sajnos kb. 1-2mm-rel vastagabbak és emiatt nem tudom csatlakoztatni. Valahol lehet még ilyen régi Videoton tévéhez kábelt kapni? Csak azért kérdezem mert nem szeretném szétbarmolni a tévé csatlakozójánál a tápegység részt. Ilyen kéne mint ami a képen is van. A hozzászólás módosítva: Márc 5, 2016
Ha jól emlékszem, a "magnó" kábelt lehet belereszelni
A varrógép pedálok ilyen dugóval vannak szerelve(öntve).
Nemrég a győri Impulzus üzletben láttam mind a két félét (Kisfaludy u. 28. 06-96/ 525-092).
honlap A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2016
|
Bejelentkezés
Hirdetés |