Fórum témák
» Több friss téma |
Az előzőeket olvasva felmerült bennem hogy akkor talán lehetne pl. a 6363 típusban esetleg későbbi típusok végfokát használni?
Azért nem ilyen egyszerű a helyzet! A modulok áramkörileg ugyan 95%-ban megegyeznek, de más egy kicsit a bekötése és a mérete is. Ha mindenképpen upgrade-elni akarod, akkor egyszerűbb azt a pár ellenállást kicserélni, meg a trimmert berakni. Pár perc alatt átépíthető, és nem is árt neki. Érdemes az áramgenerátor diüdáival párhuzamosan egy 10µF-os kondenzátort beépíteni, és a differenciál-erősítő bázisaira csatlakozó kondenzátorokat úgy berakni, hogy a + pólusuk a bázisok felé legyenek kötve!
" áramgenerátor, differenciál-erősítő" ez nekem kicsit kínai. Mezei kontárka vagyok.
Viszont ha létezne egy ez alapján módosított kacsolási rajz , azon talán el tudnék igazodni. Elég lenne csak a pozíció számok alapján beazonosítani a cserélendő, megfordítandó alkatrészt illetve hogy hova is kell berakni azt a bizonyos kondenzátort. Talán nem is kell kapcsolási rajz csak a lista.bekeipeter megtennéd ?
Az RA6363 pozíciószámait írom le!!!
VC04 megfordít, a + lába menjen a tranzisztorra!!! VR05, VR41 82k => 47k VR43 2k7 => 1k8 VT06, 08, 14, 16 Ajánlatos BC556B-re cserélni VR22 1k5 => 1k2 + 470R trimmer (ezzel kell majd a huzalellenállások valamelyikén 12-14mV-ot beállítani), de ezt nem szükséges cserélni.
Az áram-generátort kifelejtettem!!!
VD10-11 diódákkal párhuzamosan kell betenni egy 10µF-os kondenzátort (a feszültség nem lényeg, mivel ott max. 1,5V lesz). A kondenzátor + lábát a VD10 csík nélküli lábához kell kötni, míg a kondenzátor - lábát a VD11 csíkos lábára kell forrasztani. Ha ónszivóval kiszívod a lábaknál a forrasztóónt, akkor a lyukba belefér még a kondenzátor lába is! A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2016
Nagyon köszönöm a gyors és részletes útmutatást. Izgatott vagyok, mi sül ki belőle.
A két dióda amelyek helyett a 6363 FM modulban már átkötés van az mi célt szolgált? Érdemes beletenni?
Azzal próbáltak javítani a hőstabilításon, amiből az egyiket célszerű beépíteni.
Melyiket tegyem bele? Kell utána valamit állítani? Köszi.
Az UR82-nél lévő UD81 diódát kell beépíteni, de az UP73-mal kicsit utána kell állítani. Beépítés előtt mérd meg a modul 1-es lábán a feszültséget, és a dióda beépítése után azt állítsd be az UP73-mal, akkor nem lehet gond!
A dióda pl. 1N4148 lehet.
Köszi.
Sziasztok!Van egy problémám hogy feltekerem a magashangszint aztán Bal oldali kimenetet felhangositja.Igy nem tudok magas beállitani.másik kimeneten meg gyarilag magast emel rajta az jó,alaplapot megnéztem megmértem,nincs átkötés,a szabályzo is jó,az nem lehet hogy a dekóder lehet?a panel mögöt van két ellenállás és kikaparták a vezető sávot.
A segítséget előre is köszönöm!
Szia. Az úgy gyári mivel más IC-t használtak a 758 helyett.
Az alaplapon nézd meg a 3,3nF-os kondikat a potik mögött.
Szia. A alaplap alján van két ellenállás: 33k magashangszinrol jön,azok gyarilag vannak rajta vagy csak rá van forrasztva.
A hozzászólás módosítva: Márc 3, 2016
A hangero és a magas potik közéjük ,azok 332k 160V kondik azok gyárilag azok vagy nem?
A hozzászólás módosítva: Márc 3, 2016
Sziasztok!
Nekem van egy Cleopatram, és ismerősi körben még 3db. Az enyém kivételével a többi végfokhibásan került hozzám, az egyik ráadásul leégett trafóval. Sokat szívtam a javításukkal, általában nem voltak hosszú életűek a végfokok, volt amelyik javítás utáni bekapcsolásnál azonnal elszállt az új alkatrészekkel... Miután ezt meguntam, nemes egyszerűséggel más végfokokat építettem be: kissé módosított QUAD405-öket. Azóta egyikkel se volt probléma, pedig nem egy házibulit végigcsináltunk velük, volt olyan, hogy a 4-el egyszerre... Ehhez természetesen módosítani kellett a tápellátást, de szerencsére a trafója alapból is szimmetrikus kialakítású, könnyen lehet +-27V-ot előállítani vele a Graetz átkötésével, és egy plusz pufferelkóval. A rádió instabilitásán bekeipeter segítsége alapján javítottam, csupán a trimmerek cseréjével már kielégítően működnek. A skála és a műszerek háttérvilágítását LED-esre cseréltem, mivel az izzók mindegyikben ki voltak már égve általában. Az erre szolgáló 6V-ot egyenirányítottam, a LED-eket pedig CL20M45 áramgenerátorokkal kötöttem be. Ezekkel a módosításokkal egy jól használható készülék lett belőle.
Bocsánat meg lett a probléma az előző gazdi a szabályzon két darab fólia kondit más helyen forrasztotta, azokat kiforrasztottam aztán jó lett.
Az baj hogy a hosszú ideig tartom az ujjamat valamelyik gombot aztán elkezd kis hangerőn zörögni a hangszórón,a némitóval gond van vagy bejáratodik a két darab bc tranyok mert ujjak . A hozzászólás módosítva: Márc 3, 2016
Azok gyáriak, és a szabályzó modul kimenetén lógnak.
A némító árankörben lévő elektrolit kondikat cseréld ki és el fog csendesedni.
köszönöm!
Azt a philips márkát cseréljem?
Bocsánat már 5 órán keresztül dolgozok rajta,akkor három kondit cseréljek rajta.
Köszönöm a segítséget.
SC41, 42 1db 1000µF 35V-os is jó helyettük
SC45 10µF bármilyen feszültségű jó, mert 0,7V-nál nincsen ott több!
akkor SC41,42 1000µF 35V-os ilyeneket jók lesznek benne,
meg SC45 10µF bármilyen feszkos lehet. Akkor rendben mert lesz nagy bevásárlás. Nem lesz nekik bajuk? köszönöm . A hozzászólás módosítva: Márc 3, 2016
Ahol veszem ott vannak 16V,25V,50V,100V-osok,melyiket válasszam, 16V-os is jó lesz?
A 2db 470µF 40V helyett jó 1db 1000µF 35V is. A 10µF-ból azt válaszd, amelyik szimpatikus.
Sziasztok! A végfok modulon használható diódák típusa érdekelne.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |