Fórum témák
» Több friss téma |
Lehet, hogy hibás a telepítőd. Töltsd le ismét, hasonlítsd össze a két telepítőt, aztán kiderül...
Kerestem már , de nem találtam a pineket az elem örül. Esetleg valami más módja van?? Külön külön már kipróbáltam a dolgokat de semmi. Viszont a takarítás nem rossz ötlet
![]()
Vedd ki az elemet 1-2percre. A kártya csatlakozó lábait meg foglalatát se árt átpucolni.
Nem találtam jobb témát, de ide is beleillik a kérdés. Nem meghibásodás béli hibáról van szó, hanem működési sajátosságról.
Az új gépem minden része jól működik, sőt a tápegység is elég intelligens ahhoz, hogy ne kelljen a gépet ki-be kapcsolgatni, mert beállítástól függően készenléti állapotba tud kerülni (minimális fogyasztás mellett). Gondolom másnál is ugyan ez van, tehát a felvetés sokakat érinthet. A géphez csatlakozó hangrendszer, szintén bekapcsolt általában (pedig ez nem kerül készenlétbe, mindig éles). Ameddig a gép működik, nincs semmilyen probléma, néma a hangrész. De ha nem piszkálom, akkor valamennyi idő után leáll a monitor, majd a porcesszor és ez után valamennyivel a táp is. Ez az utolsó okozza a gondot, mert ilyenkor az addig néma hangrendszer jól hallhatóan zúgni kezd, olyan minhta kézzel érinteném a kihúzott JACK dugót. Mintha a feszültség alatt lévő hangkártya képes lenne a kimenetét alacsony impedancián tartani, de tápfesz hiányában ez megszűnik. Van erre megoldás?
Heló! Lehet hülyeség , de nem lehet, hogy olyankor az a bizonyos földhurok lép életbe?
A hangrendszerem földfüggetlen a hálózati oldal felől. Nincs semmilyen kapcsolatban a védőfölddel. A gép GND pontját kizárólag a JACK dugón keresztül látja. Valószínűtlen a felvetésed.
Szia!
Hangfrekvenciásan nem mindig működik a földfüggetlenség, mert a hálózati trafó kapacitívan csatolást biztosít a hálózat felé.
Ezt sajnos nem értem. Hogyan lesz ebből megoldás?
Attól, hogy a hangrendszer trafójának primer oldala kapacitív módon (esetleg) csatol valahová, miért kellene bárminek zúgnia? és miért csak ha már a táp is kikapcsolt? Én megoldást keresek, amivel nem kellene figyelnem arra is, hogy a hangrendszert kapcsolgassam. Pl. nekem egészen jó lenne, ha a hangkártya rövidre zárná a kimenetét, ha nincs tápfeszültsége. A hozzászólás módosítva: Márc 4, 2016
Fogsz egy relét és ha elmegy az USB 5V-ja, akkor az zárja rövidre a Jack-kimenetet. Kérdés az, hogy annyira leáll-e a gép, hogy lekapcsolja az USB tápját.
A hozzászólás módosítva: Márc 4, 2016
Pontosan az történik, hogy kikapcsoláskor lebeg a kimenet, a bemenetre kell tenni néhány K ellenállást.
Én ha már relét raknék, akkor a hangrendszer hálózati betápját kapcsolnám.
A jelenség szerintem is ez, de a javaslatod nem működik. A műhelyben lévő géphez kapcsolt erősítő 10 kR-os potival indul, és az is vígan zúg ha lekapcsolom alóla a PC-t. Pontosan olyan a hangja, mintha kézzel érinteném a bemeneti csatlakozóját. Ebből arra következtetek, nem csak "fellebeg" a PC kimenete, hanem valami "meg is érinti azt". Esetleg ez az "érintés" mindig ott van, csak a hangkártya képes elnyomni, aztán mikor feszültség nélkül marad, elszabadul a hatás.
Az "érintés" nyilván ott van, mivel a kábelt nem húzod ki belőle. "Megérinteni" pedig maga a hangkártya érinti. Mivel a kábel egyik vége van csak lezárva az erősítőnél, a másik végén a meleg ér pedig kapcsolatban van a hangkártyával, gyakorlatilag antennaként működik, és minden zavart ami ott van összeszed, galvanikusan is meg kapacitívan is.
Magam is így gondolom. De mit kezdjek vele? Csak engem zavar ez a jelenség? És miért csak a PC ilyen (más forrás, rádió, magnó, CD lejátszó vagy mobil eszközöknél nem tapasztaltam hasonlót)?
Egy USB csatlakozóból vegyek tápot és azzal vezéreljem vagy a kimenetének rövidrezárását, vagy magát a hozzá kapcsolt erősítőt kapcsolgassam vele?
Igen, vagy akár egy molex csatiból is vehetsz 12V-ot, ha olyan reléd van.
De manapság már van olyan hosszabbító, ami érzékeli, ha a gép be van kapcsolva, és csak akkor kapcsolja be a többi dolgot.
Sajnos ez sem segített. Viszont azt figyeltem meg , hogy ha lehúzom az egyik tápkábelt ( a zöld csatlakozó mellett ami van) akkor a sípolás abba marad és a gép nem kapcsol ki. Minden megy viszont kép nincs. Az van odaírva, hogy 12V-os a csatlakozó. Kimértem és oda a tápból 12,3 volt megy. Nem tudom ez baj lehet-e, de egy másik tápnál is mértem ott kereken 12 volt van.
Pont leírtad az elején , azt , hogy mi a hiba , és rá a megoldást is .
Üdv!
A következő dologban kérnék segítséget! Adott egy hp 650 noti, bekapcsolás után addig nincs kép, csak a kijelző világít amíg be nem tölt a rendszer! Nem látszik se a boot logo se a bios. Kijelző kizárva , mert ugyanezt csinálja külső monitoron vga és hdmi kimeneten is! Vga is kizárva, mivel csak i3 prociba integrált vga van benne és az is volt cserélve! Ötletek?
Milyen képnek kéne ott lennie? Milyen a Windows verzio. Az ujakon már nincs kép - nálam sem, csak ha megnyomom valamelyik F gombot.
BIOSban esetleg lehetne belenézni , olyasmiket keresve pl.:
- logo enabled / disabled - System messages enabled / disabled .... stb. Ekkor lehet hogy valamit megjelenít és nem unatkozol addig se amíg betölt az oprendszer.
Nem látszik sem a bios sem a boot logo sőt, még telepíteni sem tudok mert nem látszik semmi, mintha alacsony felbontáson nem adna képet.
Kiegészíteném azzal eyess kolléga válaszát, hogy ha lehetséges, én a magam részéről kimenetet nemigen zárnék rövidre. Bármi történhet véletlenül, ami miatt ha ez egyszer vagy többször előfordul észrevétlenül, akkor maradandóan károsodhat az eszköz, aminek a kimenete kapcsolva lett. A kimenetek esetleges rövidzárvédettségét sem tartom megbízhatónak, hiába van az adatlapokon feltüntetve...
Zárja rövidre 10 ohm-al és akkor nem károsodik.
Üdv! Az 1 hosszú 2 rövid sípolás videókari hiba, ill nem látja valamiért, ami lehet alaplap/az említett videókari hibája, valamint csak szimplán érintkezési hiba is. Ha a képen látható csatlakozót lehúzod, akkor nem kap a proci áramot, és ezért nem sípol.
Üdv! Köszönöm a választ! A kártya jó mert működő gépből vettem ki. A videokártya foglalatot már kipucoltam. Kizárásos alapon akkor alaplap??
Sziasztok! A Win10 nem engedi feltelepíteni a utorrentet (parancsfile hiba a végén) Az Origo szoftverbázisról próbáltam. Tudna valaki jó linket, vagy valami ötlet.
Szia.
Próbáld úgy, hogy jobb klikk a letöltött telepítőre és "Futtatás rendszergazdaként".
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni, vettem egy GPS-t, igazából szépen működik de van egy kis bibi ami nagyin zavar, ahogy a képen is látható van 3 meghajtó, elsőn van a GPS rendszere, a második az nem tudom mi, és a harmadik a belső memória amire lehet pakolni a file-okat, akkor innen kezdődik probléma egyik meghajtó tulajdonságait sem lehet megnézni, tárhely mindegyiknél 0000000, a másik gond ami őrjítő, hogy amit felteszek rá adatot azt többé nem engedi letörölni, állítása szerint, nincs hozzá engedélyem. Azt még hozzá kell tennem hogy a gépkönyve szinkronizáló progi ként az USB Activesynce progit kéri, ami természetesen fel lelhető de már nem kompatibilis, az XP utáni rendszerekkel, hanem helyette van a Windows mobile központ, amire csatlakozik is a GPS-em, csak félek nem rendesen látja a meghajtókat. Teszek fel pár képet hogy lássátok miről van szó. Ez ügyben bevittem szervizbe is ahol azt mondták a készüléken több napos tesztelés után sem találtak hibát, vagyis szerintük tökéletesen üzemel. |
Bejelentkezés
Hirdetés |