Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Arduino
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Lapozás: OK   200 / 853
(#) speedbump válasza Feri007 hozzászólására (») Márc 4, 2016 /

Hát pedig ez majdnem emberek a függő teher kategória, mivel periodikusan nagy áramokat kapcsolnék egy motorra akár hetekig is. Ha lefagy az arduino pont indítás közben akkor az a motor állandóan megkapja az akkufeszültséget és leég. Elég kínos lenne.

De valahogy nem értem mi okozhat ilyet. Ennyire rossz lenne a compiler? Nyilván programozási hibákkal el lehet dugítani mindent, de egyszerű kapcsolgatásoknál is elképzelhető, hogy elszáll az arduino?

Mert ha igen, akkor biztos elvetem mint lehetőséget.
(#) Kera_Will válasza speedbump hozzászólására (») Márc 4, 2016 /

Idézet:
„Pl mobiltelefon töltőről üzemeltethetem?”
Igen ez az ! Csodálkoznak egyesek ,hogy bizonytalan a rendszer meg a uC fagy meg ilyesmi.
Minden elektromos berendezés annyira stabil működésű, mint az őt ellátó tápegysége.
Ezzel azt hiszem mindent elmondtam.
(#) Feri007 válasza speedbump hozzászólására (») Márc 4, 2016 /

Sokminden okozhat lefagyást. Ha a HW dolgokat elintéztük, akkor programhiba jelenthet gondot.
Itt nem arra gondolok,h a fordító, hanem logikai hiba, túlcsordulás, nem megfelő interrupt kezelés, stb.
Épp az a probléma, hogy nehezen reprodukálhatóak az ilyen esetek.
Pl. a már említett millis() kb. 50nap után átfordul. Ha ezt tudjuk, és megfelelően lekezeljük,
nem lesz gond. De ha csak vár a program, hogy a max. értékénél több bekövetkezzen, hát sohse fog.
A hozzászólás módosítva: Márc 4, 2016
(#) Feri007 válasza Kera_Will hozzászólására (») Márc 4, 2016 /

Igen, pontosan, egy mobiltöltő nem tekinthető korrekt tápnak. Fejleszteni persze lehet vele.
(#) speedbump válasza Kera_Will hozzászólására (») Márc 4, 2016 /

Nem, nem igazán mondtál el semmit, csak írtál valamit.
(#) speedbump válasza Feri007 hozzászólására (») Márc 4, 2016 /

Az nem gond, programozásban meg debugolásban van tapasztalatom. Pláne mivel ez a bevezető project nagyon nagyon egyszerű, nem hinném, hogy bármi probléma lenne a megírásával. Ha stabil programmal stabil a kontroller, akkor jó lesz az arduino.
(#) Kera_Will válasza speedbump hozzászólására (») Márc 4, 2016 /

Akkor sajnos Te nem semmilyen formában sem érted a tápellátási problémát .
Egy telefontöltőt semmilyen formában se arra tervezték , hogy 24/7/365 üzemmódban szolgáltasson energiát bármi számára is.
Jelen esetben pedig egy olyan vezérlő eszközt építenének amit pont ilyen folyamatos üzeműnek kell tekinteni.
(#) speedbump hozzászólása Márc 4, 2016 /

Mennyivel jobb lett volna, ha leírod pl. hogy ezt nem javaslod, de helyette használjak inkább egy konkrét tipusú tápot. Akkor én úgy éreztem volna, hogy milyen jó, hogy valaki segít, te meg úgy hogy milyen jó, hogy segíthettél. Köszönöm.
(#) morgo válasza speedbump hozzászólására (») Márc 4, 2016 /

Kínából meg 420 Ft... És ugyanazt kapod.
(#) Dudus válasza Kera_Will hozzászólására (») Márc 4, 2016 /

Általánosan nem jelenteném ezt ki! Nekem 2x365 napja megy egy PI egy Nokia töltőről Médiacenterként rezzenéstelenül. Vannak a töltők között is jobb darabok.
(#) Kera_Will válasza Dudus hozzászólására (») Márc 4, 2016 / 1

Ettől eltekintve , hogy éppen mákod van és kifogtál egy jobb darabot , Én semmilyen formában nem használnám folyamatos üzemre.
(#) Feri007 válasza speedbump hozzászólására (») Márc 4, 2016 /

Hadd védjem meg Kera_Will kollégát, de nincs is szűksége neki erre.
A megfelelő táp nem egy adott tipus kérdése, hanem design kérdés.
Lásd:

Atmel AVR HW Design Considerations Applicationnote

Egy karácsonyfa villogót én is simán üzemeltetnék egy mobiltöltől, de lélegeztetőgépet nem.
(#) speedbump válasza morgo hozzászólására (») Márc 4, 2016 /

Valóban, csak egyrészt számla kell másrészt nincs (rossz esetben) két hónapom arra, hogy megérkezzen.
(#) morgo válasza Kera_Will hozzászólására (») Márc 4, 2016 1 /

Pedig nyugodtan használhatnád. Nekem is évek óta megy egy Sonny "töltőről" óra+hőmérő+időnként morzsaporszívó akkuját is tölti. Egy másik példány a 4 ágú csillár infra távvezérlő vevőjét működteti. Mindezeket probléma mentesen. Az hogy valamit más célra találtak ki, az égvilágon semmit nem jelent.
(#) speedbump hozzászólása Márc 4, 2016 /

Kicsit eltértünk a tárgytól. Az eredeti kérdésemben is benne van, hogy nem tudom mivel kellene tápot adni a kontrollernek. Annyiból én is a sima USB-s telefontöltő ellen vagyok, hogy ha egy médiacenter makacskodik a tápellátás miatt akkor max anyázik egyet a felhasználó, az én alkalmazásomnál meg esetleg kigyullad valami.

Mi lenne a megfelelő lehetőleg kis méretű tápegység?
(#) Tibicsek válasza speedbump hozzászólására (») Márc 4, 2016 /

Trafó és mögé egy Step-down kapcsolóüzemű IC pl:8050JD ez az IC ésmég 5db alaktrész és már van is stabil 5Vod persze egyenirányítás kell neki, de akár 41Vot is ráadhatsz énis kb ennyiről járatom és nagyon még melegedni sem melegszik
(#) speedbump válasza Tibicsek hozzászólására (») Márc 4, 2016 /

Köszönöm a válaszod. Mindenképpen megvásárolható tápra van szükségem, nem opció a saját panel készítése. Ezt elfelejtettem mondani.
(#) Tibicsek válasza speedbump hozzászólására (») Márc 4, 2016 /

Bővebben: Link
itt elég sok tápot találsz
(#) Tibicsek hozzászólása Márc 4, 2016 /

Valaki esetleg készített már olyan programot ami egy időzítő gondolok itt egy olyan dologra, hogy vanegy idő amit tudok állítani 0-tól mondjuk 2 órára és ha ez az idő letelik akkor magas szintre állítja az egyik kimenetet ha megint letelik akkor vált egy másik kimenetre és azt kapcsolja magas szintre
elég lenne egy kiindulási alap is valami mintaprogram, de nemnagyon találtam vagy rosszul kerestem rá
(#) Kera_Will válasza Tibicsek hozzászólására (») Márc 4, 2016 /

Ez timer , clock ennyi a "blink" program is ezt csinálja csak kicsit gyorsabban mint ahogy neked kellene.Ennél egyszerűbb minta program nincs is erre a célra. Ez "gyárilag" benne van a dínók nagy részében.Aztán , hogy mivel oldod meg a idő intervallumok változtatását állapot kijelzését az már csak a "karácsonyfa feldíszítését" ez a képzelteden múlik .
(#) Tibicsek válasza Kera_Will hozzászólására (») Márc 4, 2016 /

ezt tudom ezzel nincsis baj, de én ezt az értéket nyomógombokkal szeretném állítani
(#) Kera_Will válasza Tibicsek hozzászólására (») Márc 4, 2016 /

Akkor rakd össze mit kell tudnia a programnak.
Gombok mint bemenet kezelés (debounce),
Időzítés valamilyen módon ... pl (delay).
Állapot kijelzés ha kell ... (lcd kezelés)
Port digitális kimenetté definiálása ennek érték adás.
Ciklusok szervezése.
Gombok változók értékét módosítsanak.
kb ilyesmi funkciókat kell meg valósítanod.
(#) atus1981 válasza ALI hozzászólására (») Márc 5, 2016 /

Javaslom minden kijelző kiíratás elé ezt:
  1. lcd.begin(16, 2);

Nyilván, ha más a kijelző, akkor megfelelően módosítani.
(#) hadhazik válasza speedbump hozzászólására (») Márc 5, 2016 /

index/fórum/hobbi szabadidő/Kreatív és technikai hobbik/Arduino
1443. hozzászólás
http://tapegysegaruhaz.hu/spd/90849/Tapegyseg-Mean-Well-RD-35A
Ez a táp megy jelenleg a nanoval egy külön kapcsolóüzemű táp közbeiktatásával, volt már telefon, pc stb. ugyan úgy lefagy a nano a fűtésszivattyúk lekapcsolásakor.
Várom az SSR reléket, az itt javasoltak alapján talán azzal megoldódik a stabilitás kérdése.
Csak mérés módban nincs probléma az arduinoval, sőt az irányváltó szelepek motorja sem okoz lefagyást.
A jelenlegi relék is optocsatoltak, kölön 5V-ot kapnak a fenti tápról.
(#) Kera_Will válasza hadhazik hozzászólására (») Márc 5, 2016 /

Szivattyúk táp ágaiban vannak zavar szűrő elemek ?
(#) hadhazik válasza Kera_Will hozzászólására (») Márc 5, 2016 /

Még nincsennek, először megvárom az SSR relék hatását.
(#) szitko válasza hadhazik hozzászólására (») Márc 5, 2016 /

Tegyél a relé kapcsoló ágára (220V) egy 22ohm/10nF250V RC szűrést és nem kell SSR.
(#) dB_Thunder hozzászólása Márc 5, 2016 / 4

Idézet:
„Várom az SSR reléket, az itt javasoltak alapján talán azzal megoldódik a stabilitás kérdése.
Csak mérés módban nincs probléma az arduinoval, sőt az irányváltó szelepek motorja sem okoz lefagyást.”

Megeszi az egészet a penész!
Hogy lehet fagyogató eszközre bármi fontos dolgot bízni??
Komoly be- kimeneti szűrések leválasztások kellenek, meg egy jó szűrés a tápra!

Mi lesz akkor ha a szomszéd kezd valamit durva állatkodásba a hálózaton, akkor átmész hozzá szólni hogy hagyja abba mert kifagy a fűtésvezérlőd??
(#) dokidoki válasza hadhazik hozzászólására (») Márc 6, 2016 /

Az egészben az a baj, hogy nem látunk belőle semmit. Zavarszűrés ide-oda, simán lehet, hogy valami GND hurokba kötötted az arduino-t, és ezért fonnyad. Távolbalátás, még mindig nem működik a legjobb fórummotor ellenére sem. Sok ilyen hibajelenséget lehet olvasni mostanság a fórumon, és a megoldásuk többnyire egy soros dióda, és egy kondenzátor, persze csatolásmentesített áramköri földdel. Persze ezt is lehet elszúrni, és néha nem is segít, ha a resetláb ki van vezetve egy belső felhúzóval, szűrés nélkül... Csak találgatni lehet...
(#) speedbump válasza hadhazik hozzászólására (») Márc 6, 2016 /

Amikor lefagy, akkor a digitális + analóg kimenetek is úgy maradnak? Fagyáskor ténylegesen megáll a program futása?
Következő: »»   200 / 853
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem