Fórum témák
» Több friss téma |
![]()
Pontosan ez a baj, hogy lassan már évente át kell gondolni.
Remélem azért a többi típus is rendelhető lesz még sokáig. Tudom, fontos a folyamatos fejlesztés,de nekem nem jön be ez a gyors váltogatás,a maga kompatibilitási problémáival.
Kicsit több, mint fél perc, illetve be tudsz állítani, hogy bekapcsolás után mit töltsön be automatikusan, így nem kell minden egyes bekapcsolásnál újra beállítani a kedvenc rádiókat.
Vettem egy a képen látható "izét". Keresgéltem a neten, hogy melyik tű mit jelent, de nem nagyon találtam leírást róla.
Rpi-hez akarom kapcsolni ismerem a két L293D-t is régen külön használtam őket csak így gondoltam egyszerűbb. Van valakinek ötlete arra, hogy melyik láb mit csinál? (Csak a két motor DC vezérlő és a két szervó érdekel)
Szia! Innen ki lehet indulni:
Bővebben: Link
Végülis nem is olyan vészes az a fél perc. Ebben benne van a wifire csatlakozás is, vagy LAN-ra van kötve? Használsz valamilyen kijelzőt is hozzá, vagy csak távvezéreled? A távvezérlés webfelülettel megy vagy hogyan? Milyen hangkártyával használod?
Vannak 1A-es tápjaim ez elég lehet hozzá, vagy kell a 2A-es? Gondolom, most hogy megjelent a PI3, a PI2 ára várhatóan le fog esni, így már egész olcsón össze lehetne dobni egy netrádiót belőle.
Üdv.
Tudja valaki hogy a Raspi2+2016.02.09 rasbian-jessie alatt az x11vnc-t hogyan lehet az LXD-pi indításával automatikusan elindítani. Az előző verzióknál működött, de ennél nem tudom elindítani. Manuálisan működik.
Használj xrdp-t, működik a beépített windows távoli asztal klienssel is.
configfile:
/home/pi/.config/autostart/x11vnc.desktop tartalma:
Ez egy lehetseges megoldas, termeszetesen hasznalj jelszot, ez egy zart halozatban mukodik ![]()
Sajnos, nekem csak LAN-ra van kötve a PI, így nem tudok nyilatkozni a WiFi-ről.
Maga a program parancssoros, így ezt nem érdemes szerintem kijelezni. Láttam olyan megvalósítást is, melyen egy kis LCD-n volt látható az album borító. (Nekem ez még nem megy) A távvezérlést webes felületen lehet elérni. A keresőbe csak be kell írni a betöltés után: http://musicbox.local és megjelenik a vezérlő felület. Ez a megoldás természetesen mobilon is alkalmazható, de Androidra van egy másik lehetőség is, az MPDroid nevű alkalmazás. A kettő elérés kb ugyanaz, csak a felület más.(Személy szerint jobban szeretem a böngészőből elérhető vezérlőt) A 3,5mm fülhallgató kimeneten keresztül kötöttem össze egy mezei hifivel, de HDMI-n keresztül is hallgattam már. A leírások alapján támogat minden USB-s, illetve I2S alapú kártyát is. Nekem egy sima telefontöltőről megy (750-1000 mA) vagy a SetTopBox/TV USB csatlakozójáról hajtom. Van úgy hogy a hétvégeken folyamatosan üzemel, a táp melegedése nélkül. Nekem egy B+ verzió van. Nem kellett semmit módosítanom/beállítanom, csak az SD kártyára felmásoltam a telepítőt, elindítottam, betöltött és megbízhatóan üzemel. A hang minősége nekem tökéletes, természetesen az I2S kártyával és egy sokkal jobb erősítővel lehet jobb a hangja, ez ki kell próbálni. Ha még van kérdésed, nyugodtan írj, megpróbálok rá válaszolni.
Látom, nagyon érdeklődsz a Pi netrádió építésén. Én a Bob Rathbone-féle projektet készítettem el. Komplett pdf-ben, lépésről lépésre ír le mindent. Saját LCD kijelzője, kezelőszervei vannak. Akár magyarítható is (meg is csináltam, csak a következő frissítésnél nem figyeltem és felülírtam) Az enyém wifi-ről megy. Pi B+ bootolás sajnos nekem is kínosan hosszú, kb 40 sec. Utána olvastam: az SD kártya legyen nagyon gyors a random olvasáshoz, az javít a boot időn. A teljes költsége nem lesz feltétlenül nagyon kedvező. Utólag olcsóbb lehetett volna egy kivénhedt okostelefont erre a feladatra beállítani. Nekem a HiFi cuccok közé kellett, rendes RCA aljzatokkal, kijelzővel stb. Végül is nem bántam meg. A legújabb verzió már IR távirányítható is (a webes, MP droidos, kézi kezelő szervek és alkalmazások mellett). Ha van kérdésed, hozzám is fordulhatsz.
Megjött az új játékom, most még várom a wifi adaptert és a mini HDMI kábelt.
Köszi a tippet. Az a gond hogy 1 csatlakozás után leáll a szerver, a forever opció pedig tudtom szerint pont ez ellen hivatott.
Egyébként a nem volt autostart könyvtár. Abban tudnál segíteni hogyan lehet induláskor python programot elindítani?
Nekem az automatikusan bejelentkező felhasználó könyvtárában elhelyezett .bash_login scriptbe beírt parancsokat el szokta indítani. vagy az /etc/rc.local file végére beillesztett parancsot is .
gratula! Honnan rendelted? A pihut-on láttam legutóbb készleten, de ide a HU/balkánra nem postáznak azt írták...
INNEN. De ahogy látom most out of stock a státusz...
Ez is tök jónak tűnik, megtetszett nekem is.
Mint proba irta feljebb az /etc/rc.local file vegere lehet biggyeszteni amit szeretnel indulaskor lefuttatni.
Ha a programodnak futni kell a hatterben is, akkor kell a vegere egy "&" . Lehet jatszani a crontab-al is:
majd beszurni:
Ha grafikus (X11) a program, akkor az elozo x11vnc-s minta alapjan csak az "exec=" utani sort kell kicserelni. Az x11vnc nem tudom miert allhat le, az en mintamhoz elfelejtettem odairni, hogy a "-localhost" opcio neked (valoszinuleg) nem kell, de mi csak a 22-es portot hagyjuk nyitva ezeken a gepeken. Itt egy X-es forras (angol): http://www.raspberrypi-spy.co.uk/2014/05/how-to-autostart-apps-in-r...sktop/
Nekem is megérkezett a zero
![]() Bővebben: Link Akkor kell egy másik, Zéróval kompatibilis Wifi dongle? Aztán kell még egy csomó filléres bigyó, hogy csatlakoztatni tudjuk: HDMI átalakító normál-mini, vagy kábel USB átalakító Bővebben: Link RJ45-USB átalakító a vezetékes internethez Bővebben: Link
Szerintem ez a zero egy mellényúlás ,mikozben 9500 huf a pi3 farnell nel. Nem is sok zerot fognak eladni........
Igen, az RPi3 már egy nagyágyu. Családom tagjainak szeretnék viszont egy ilyen netrádiót csinálni,
Bővebben: Link amihez elég (és olcsó) a Zero, tehát ilyen kisebb volumenü célokra kiváló. Csakhogy kellene hozzá Wifi, ezért megpróbálom az ESP8266-ot Zerohoz csatolni, vagy szerezni mástipusu Wifi USB-t. Bővebben: Link
Mikor tervbe vettem az építést, ezt találtam a legjobban dokumentált, számomra megfelelően alakítható változatnak. Azóta is teszi a dolgát (éppen 2. éve megy) Készítettem hozzá egy power off (sok leírás van róla a neten) ki/be kapcsolót is. Saját fejlesztésű, pici panelen ül egy 8 lábú AVR, ami végzi az indulást, leállást.
Bocs, hogy beleszólok. Az USB Wifi cuccokkal tessék figyelni arra, hogy egyes modellek bizony nagyobb áramot kérnek a biztos működésükhöz, mint amit a Pi képes biztosítani az USB portján. Sajnos a gyorsabb, mai verziókra ez jellemzően igaz. Emiatt én vagy 3 különböző modellből válogatva maradtam a legrégebbi, 54Mbites, nagy lapaj Linksys eszköznél. Ezzel szépen működik. Nagyobb sávszélesség valószínűleg nem is kell a netrádióhoz. Ráadásul egyes eszközöknek meg az illesztő programját hozzá kellett idomítani a Raspbian-hoz, mert gyárilag nem tudta kezelni és utána is bizonytalan volt. Erre is érdemes figyelni. Ha van rá mód, vásárlás előtt kipróbálni. Vannak javasolt, jól együttműködő modellek.(neten megtalálható) Netrádiónak a Zero is valószínűleg elég lesz, ami a CPU teljesítményét illeti.. Feleslegesnek tűnik erősebb (drágább) modellel megoldani. A Pi3 a gyári Wifi-vel (+LAN és több USB) viszont előnyben van. Nekem Pi B+ modellen működik.
A hozzászólás módosítva: Márc 4, 2016
Köszönöm a segítőkész hozzászólásotokat.
Sajnos nem oldódott meg a probléma, vissza térek a rasbian-wheezy-re. A rasbian-jessie-nél ahogy olvastam egyenlőre még nem megoldott ez a kérdés, csak a rendszer teljes 'felállása' után lehet indítani az x11servert, amit manuálisan meg is lehet tenni.
Én is feltettem már több webrádió szoftvert, ez ( PIMusicbox) tűnt a legjobbnak Ii2S DAC-al megy is, de itt is beleakadtam a W-IFI usp stick (TP-LINK 725 ) telepítésbe.
Sikerült már valakinek PIMusicbox WIFI telepítést PI2-n megoldani? Interneten sem sok segédletet találtam ehhez. Hasonló volt a gondom a Volumio-val is. Nem igaz, hogy nincs egy Wi-Fi dongle, amit egyből felismernek és telepítik a drivert ezek a lejátszók ![]() A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2016
Valakinek sikerült már a transmission-daemon rendesen életre bírnia Raspbian Jessie alatt? Wheezy-vel sima-liba, de Jessie esetén problémák vannak a távoli elérésével.
Koaxiális S/PDIF kimenetet sikerült valakinek varázsolni a Pi-re? Valami olcsó, egyszerű, de nagyszerű megoldást keresek.
WM8804-gyel elég ha megépítem a 64. oldalon lévő kapcsolást?
sudo /etc/init.d/transmission-daemon stop
sudo /etc/init.d/transmission-daemon start Ezzel a két paranccsal nekem jó, a restarttal nem. Valamiért nálam nem indul el a rendszerrel együtt. Futni fut csak se kép se hang.
Igen, így helyreáll ideiglenesen, de ez így nagyon nem jó.
Nekem a restarttal is megy, de megfelel a
is.
Tisztelt Kollégák!
Hogyan lehet Raspberry Pi-t alacsony fogyasztású üzemmódba kényszeríteni (néhány mA-re gondolok)? Telepes táplálású eszközbe kellene, és fontos, hogy amikor nincs szükség rá, akkor ne fogyasszon. Ébreszteni valamelyik bemeneten lehessen ebből az állapotból. |
Bejelentkezés
Hirdetés |