Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Nemrég egy Philips tv ugyanezt az eljárást eszközöltem én is, ott is bevált ez a fajta "esd" védelem.
A hozzászólás módosítva: Márc 14, 2016
Sziasztok!
Egy Akai típusú TV képével kapcsolatban szeretném kikérni a véleményeteket. A videó végén a screnn potit tekergettem. De akárhova is állítom nem tűnnek el a függőleges csíkok teljesen. Mivel lehetne még próbálkozni, hogy eltűnjenek azon a csíkok? Bővebben: Link
A 200V-os katódtápfeszültség szűrése nem jó, ezért cseréld annak pufferkondenzátorait.
Annak a tekergetésével nem is fog eltűnni soha... Inkább az eltérítést nézném át.
Köszönöm a választ!
Csatolom a TV rajzát, ha minden igaz ez az. Kicsit nehezen igazodok el rajta, tudnál segíteni abban, hogy bejelölöd melyik ágra gondolsz pontosan?
Sajnos nem boldogulok ezzel az Orion T 2040 MJ tv-el, ami 11AK19 PRO panellal van szerelve! Nem találom milyen sorkimenő trafó kell bele! Az ami benne van , áthúz, így nem üzemelhet! Letöltöttem egy csomó rajzot, de nem találom a típusát! Itt a rajz róla!
Szia! Javítási adatbázisom szerint Eldor 30002051 jó bele,ennek a kiváltója pedig a HR7950.
Jó még hozzá az orega 40337-16 vagy a 40337-19 is ezt már katalógusból lestem.
Szia! Köszönöm, veszek egyet, már amelyik létezik még!
Szia!
Kibogarásztam az említett kondit. Legalább is remélem, mert mert se az értéke se a pozíciószáma semmi nem stimmel, csak a kapcsolásban levő elhelyezkedése. Viszont nem értem ezzel a kondival mi történhetett. Nem púpos, és nem is látszódik, hogy bármi kifolyt volna belőle, még is érdekes kapacitást mérek. Bővebben: Link A rajz szerint 10uF, beépítve 33µF volt... Vajon a 47µF beépíthető a helyére? A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2016
Nem érdekes a kapacitása, csak szimplán szakadt. Mehet a 47-es a helyébe.
Kicseréltem!
Olyan a képe, mintha most hoztam volna a boltból!
Sziasztok!
Szeretném ezen a Samsung márkájú készüléken kicsit összebalhézni a képet. Jobb és bal oldalt is kilóg. Alul felül rendben van. Sikerült a service menüjébe belépni, de nem akarok mindent össze vissza állítgatni, így inkább megkérdezem, hogy hogyan kellene a összébb húzni? Bővebben: Link
Szia!
H-SIZE nincs a listában, ezért a H-EW-vel próbálkozz.
Szia!
Utóbbi húzta össze a képet. Egészen 0-ra levettem (negatív tartományba nem megy). Még egy kicsit jó lenne összébb húzni. Alkatrész hiba okozhatta esetleg, hogy a kép két oldala "megnőtt"?
A tápfeszültségeket ellenőrizd le mindenképpen.
István
Na meg a sortranzisztor kollektorára kötött kondenzátorok értékét is érdemes ellenőrizni.
Hi!
Grundig Davio 20LCD51-4505 top (Beko alaplap) A gép bekapcsolható, kép is van, de függőlegesen ugrál. A jelenség, a crt-k függő szinkronhibájára hasonlít, teljesen olyan. A tápok jók, ütésre, rúgásra, nem reagál. Írom ezt azért, mert van, hogy napokig normálisan üzemel. Köszi a figyelmet.
Nem lehet az , hogy a képcső pattangat néha néha ?
Tényleg kicsit el kalandoztam nem néztem csak azt , hogy Grundig.
Kondik milyen állapotúak ?
üdv!Adott egy Keysmart 51cm még nagy hátuljú szinestévé.Olyan gonddal került hozzám hogy nem kapcsol be semmire nem reagál.Cseréltem benne 400v 100mikrós kondit 150-es volt itthon mert púpos volt.Elindult szépen ment is nem melegedett stb....elvitték majd elmondás szerint 3-4 óra járatás után kikapcsolt,nem tudták bekapcsolni.Visszahozták másnap bedugtuk első gombnyomásra kapcsolt,járattam kb.fél óráig hiba nélkül ment.Egész panelt kiszedtem feforditottam egy 8 lábú chipp van megmelegedve a forrasztásoknál,mást nem látni a panelon.Ötlet valakinek?Köszönöm!!
Ahol melegedésnyomokat látsz,forraszd át alaposan. Tápegység,sorkimenő,képeltérítő fokozat.
A 100µF 400V nem is biztos,hogy rossz volt.Azok a műanyagtetejűek gyárilag puklisak. István
csere után rögtön bekapcsolt azért gondoltam hogy cserés volt.
A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2016
Sziasztok.
Ez a hiba javítható? Bővebben: Link Philips tv hol kettő hol egy csík van. A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2016
sziasztok van egy ALIEN 37cm kis tv bekapcsolom és semmi se kép se hang a biszti jó a táp oldalon a kondikat kicseréltem !!! szerintetek mi lehet vele Az ST1803 tranyó közepéhez képest két szélre 574mutat de a két szélső láb kközt zárlatra gyanakszam mert a multi méter sipol és 0000 mutat segitsetek gondoltam rá hogy a tranyót kicserélem!! köszike előre is!!A panelen a forrasztási pontokat is átnéztem de ott minden jó !!!
A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2016
|
Bejelentkezés
Hirdetés |