Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Napelemekből hálózati feszültség előállítása
Témaindító: soos csaba, idő: Márc 9, 2008
Témakörök:
Hello Mindenki!Azert nyitotam ezt a topikot,mert az oregem akar foglalkozni uborkatermesztesel,es ahol termesztene az uborkat ot nincs seholse aram,es ugy akarna megoldani a dolgot,hogy venne napelemeket es valahogyan szeretne 230V-ot eloalitani.Azt szeretne hogy legyen meg a 230V feszultsege,kb ugy 1-2KW-ig terhelheto legyen.Namost azal bizot meg hogy kerjem a segitsegeteket hogy valami rajzot kuldjetek hogy hogy kell bekotni a napelemeket hany darab is kell ekkora fesznek es terhelesnek,meg hogy lehetne megoldani a taroloegyseget,es hogy hogy is mukodik ez az egesz rendszer.En nem nagyon ertek ehez a temahoz,inkab ot erdekelne a dolog,es o szeretne hasznositani ha lehetseges.A segitsegeteket elore is koszonjuk!!
Üdv!!! A napelem már megvan?
Hello, Elébe vágnék a problémának: azt már tudjátok, hogy honnan és mennyiért szereztek 2kW-os napelemet?
(Egy 75W-os is 100000Ft...)
A napelem meg nincsen meg mert meg nem tudjuk hogy milyen fajta is lenne jo. :nemtudom:
Meg valami alkatrész hegy amiből elő tudod állítani mert amugy ez egy igen drága vállalkozás!!! (Napelem, inverter, trafó stb.)
De azzal tisztában vagy hogy mennyibe kostolna bele a pénztárcádba? (Csak kérdem nem akarok semmi rosszat.)
Ne is vegyél. Többet ér egy szélkereket csinálni. Azt írtad hogy ott nincs áram akkor gondolom településen kívül van. Ha igen akkor ott sokkal nagyobb a szél mint a városban/faluban.
Szóval igy hirtelen számolva 21 négyzetméternyi napelem, 2,6 millióért megéri nektek?
(Egy 75W-os is 100000Ft...)hu akor jo dragak a kis napelemek.Akor most azt akarjatok mondani hogy amenyi fogyasztasom volna annyi W-os napelem kellene?,es hogy ha ilyen draga egy 75W-os is akor nem eri meg az egeszet megcsinalni,akor nem oldhato meg sehogysem ez a dolog?
Pontosabban mire kell a 230 volt? Az uborka fóliasátorban van nem? Csak nem fűtésre kell a 2kwatt?
Igen egy telepulesen van,de ha szelkerekel csinalnak azal olcsob volna?,ahoz milyen elektronika kellene,es hogy biztositsa nekem azt a feszt es teljesimenyt?
Házilag olcsón megépíthető. Pl. egy 100 amperes autógenerátor 5000-res fordulaton lead 1200-1500wattot. Az a lényeg hogy minél magasabban legyen a szélkerék. Kell hozzá jó sok akumlátor és nagyteljesítményű inverter.
egy szélgenerátor, inverter, transzformátor és egy védelmi egység ha nem forog eléggé akkkor ne égjen le acucc és letiltja.
A 230V-rol akarna hajtani valami permetezoket meg a vilagitast,meg meg nemtom hogy miket akarna meg hajtani rola.
ÜDV!
Kérdés hogy naponta milyen hosszú ideig kell az a 2KW. Mert ha csak rövid ideig akkor nem kell 2KW teljesítményű napelemkapacitás. Elég az inverternek és az akkuknak elbírnia ezt a teljesítményt. Ki kell számolni hogy kb mennyi KWh-ra van szükség egy nap és ez alapján megtervezni a napelemkapacitást. Sajnos én nem vagyok jártas ezekben a dolgokban de szerintem ha figyelembe veszed a napelemek, akkutelepek, inverter árát, egy bizonyos teljesítmény fölött már inkább megéri az aggregátor. És akkor még nem említettük a napelemek és az akkuk élettartamát valamint az akkuhelyiség téli fűtését.
Szia.
Tudom nem bio, de itt csak egy diesel aggregátor a gazdaságos megoldás. Ha nem süt a nap és nem fúj a szél két hétig, az akkumulátorok lemerülnek és felmegy az uborka ára
ez igy van jobban járnál akkor egy agregátorral
A napelem nem valami jó befektetés mert mire visszahozza a befektetett pénzt addígra tönkremegy vagy úgy lecsökken a teljesítménye hogy szinte használhatatlan lesz. Ha jól tudom 10 év a szavatossága.
70 méter magasban szinte mindíg fúj a szél.
Mennyire van távol a lakott területtől az a hely ahol kéne a nafta!
Akor megmondom az Oregemnek hogy joban jar egy Diesel agregatoral mint a napelemekel,meg a szelgeneratoral.Csak az a problema hogy a diesel generatorba vagy mibe kel uzemanyag es az is draga it Romaniaban ugy mint nalatok is gondolom.
Hat eleg jo mesze van ahol o lakik.
Drágább mint a benzin!
Szerintem az se valami gazdaságos. Olyan üzemanyag árak vannak hogy
A benzin lassan drágább lesz mint az arany.
Na ezt meg nem kerdeztem meg tole hogy mennyi ideig is kellene neki ez a 2KW,de majd megkerdem,most ugyanis nem tudom megkerdezni mert anyumtol elvalt es mashol lakik de ez mas tema.De ha elmondom neki az it leirtakat ekor szerintem a Diesel generator mellet dont.
szia!
Szerintem is inkább a szélkerék, mint napelem. Igaz bonyolultabb lesz, de így legalább van esély rá hogy kibirsz szedni annyi energiát.
Koszonom a gyors valaszotokat!,most sajnos akadt egy kis dolgom,de majd meg irok ebbe a topikba valameik nap,es ha lesz kedvetek irtok,adig is jobban megdumalom az Oregemel a dolgokat,hogy hogy is akarja valojaban ezt a dolgot megoldani.
Sok sikert hozzá! Üdv! Minden jót!
Ez nem teljesen igaz. Egy jó minőségű multikristályos vagy egykristály napelemcella addig működik állandó teljesítménnyel, amíg bele nem csapódik egy meteorit, vagy fel nem melegszik tartósan több 100 fokra.
A fokozatosan csökkenő élettartam kizárólag az olcsó amorf szilícium cellákra jellemző, de az is visszahozza az árát. Kb. 30 év egy amorf cella élettartama (de már az első év után 75 %-os teljesítménnyel kell számolni). A növénytermesztésben nem engedhető meg "áramszünet", mert viheti magával az egész termést. Ezért a szélenergia önmagában nem használható. A leggazdaságosabb megoldásnak egy akkumulátorokkal jól ellátott szélkerék és egy vezérelhető aggregátor tűnik... Viszont a permetezőkből létezik gazdaságosabb kivitel (kapilláris elv alapján működő), a világítást pedig meg lehet oldani gazdaságosabban is (LEDek a fotoszintézishez szükséges hullámhosszokon - 440, 650 nm, InGaN és normál vörös LEDdel, vagy esetleg kompakt fénycső, szintén a megfelelő hullámhosszú fényporral ellátva). Olcsóbb lesz összességében, ha mégis napelemekkel oldanád meg. Napelemekre lehet koncentrátort (10*-es koncentrátor alkalmazásával kevesebb, mint tizede kell az eredetileg számított felületnek) és aktív követő rendszert építeni (pl. HelioTrex), annyival nem nagyobb a többletköltség, mint amennyivel kevesebb lesz a napelemek ára... |
Bejelentkezés
Hirdetés |