Fórum témák
» Több friss téma |
Kösz, majd még este eljátszok vele. Az illető is felhívta a figyelmem a hibára és ezért is került annyiba a projektor amennyibe. Éppenséggel használható, csak egy darabig zavaró, hogy ha például 16:9-es filmet rakok be, akkor a tetején és az alján a fekete sáv szép erősen világít, de egy kis idő után hozzá lehet szokni.
A legnagyobb kontraszt és maximális fényerő a lehető legrosszabb. Gyári beállításra kell visszaállítani mindenek előtt.
Sziasztok!
Hogy lehet projektorral a legegyszerűbben elhtetni hogy megy az égő, illetve kipróbálni hogy jó-3 e a meghajtó szétszedés nélkül? (tehát a meghajto "megyazego" lába nek játszik.) Hány Ohmos műterhelést, vagy valamilyen izzót kéne rátennem? 155W-os UHM (tehát valószínüleg nagyfesz gyújtású AC) lámpát kéne "szimulálni". Vagy rámerjek kötni egy 120W-os nem belevaló lámpát?
Ezt a projector tipusa valogatja. A regebbieket kicsit konnyebben at lehet vagni. Ami sorosan kommunikal a lampaegyseggel, azt nehez. Olvass vissza kicsit a teman belul.
Okè, leginkább azért is érdekelne, hogy vajon a meghajtás vagy az égő a hibás, nem szeretnék úgy járni, hogy megveszem bele az egot es megse vilagit.
A projectoroknal szerintem 99%-ban az ego a hibas. De jarhatsz ugy is, hogy a lampa szepen vilagit a vegere, de nincs kep, mert a proji elektronikaja hibas.
Lutri az egesz.
Csak az a furcsa hogy ráraktam egy nem bele való, de vadi újnak tűnő lámpát, és azzal se megy. A típusa amúgy Panasonic PT-LB10E. Ezt külsőleg át lehet verni valahogy hogy azt higgye ég a lámpája, vagy kimérni hogy gyújt-e a ballaszt, vagy valahogy azt égőt hogy jó lehet-e?
Sokfele lampa van. Egyenaramu, valtoaramu, sokfele feszultsegre. Ha nem belevalot raksz bele, nem biztos, hogy beindul.
155W-os UHM lampa kell bele. A hozzászólás módosítva: Ápr 10, 2016
Köszi! Viszont ezt: Bővebben: Link állítólag mindegyik begyújtja, és bele is lehet applikálni, de ha másra nem, tesztelésre jó lesz, ugye?
Ezt sajnos nem tudom. De nem egy okor ara, ezert talan erdemes megprobalni. Mindenesetre nezd meg, hogy szimmetrikus-e az elektroda elrendezes, ha igen, akkor valtoaramu.
Ha leszeded a készülék tetejét,akkor a nagy panelen találsz egy 5 vezetékes kis csatlakozót,ami négy kék,és egy fehér vezetékből áll.A fehéren kapja a jelet,hogy a lámpa rendben begyújtott.Én ezt a vezetéket vágtam el ideiglenesen,és értelemszerűen a főpanelre menő darabot egy 1K-s ellenállással vagy a testre,vagy a + 5 voltra kötöttem.Sajnos már egy éve volt,és elfelejtettem,hogy melyik variáció a jó.Ezután elindul hibajelzés nélkül a projektor,és egy erős elemlámpával a lámpa helyén bevilágítva,sötét szobában egy elé tartott fehér lapon látnod kell a képet.
Sziasztok!
Hozzám került egy kínai csúcs LED projektor. A szűrők után a dönthető kijelzőn áthaladó fényt egy 45 fokban álló tükör vetíti ki az állítható objektíven keresztül. A tükör egy sarokban van, mögötte pedig egy centrifugális ventilátor nyomja a levegőt a tükörre. Ez a ventilátor iszonyúan hangos, a katalógusban megadott <28dB zajszintnek a közelében sincs a projektor. A linkelt oldalon van egy videó, abban is hallatszik, mennyire fel kell emelnie a hangját a fazonnak, mikor bekapcsol a projektor. Van-e ötlete valakinek, miért kell egyáltalán azt a nyamvadt tükröt egy ilyen ventilátorral hűteni -vagyis inkább hogy miért melegszik ennyire? Csökkenthető valahogy ennek a zaja szerintetek? Most kb. olyan, mintha a szomszéd szobában porszívózna valaki nyitott ajtó mellett. Csoda egy szerkezet.... Legszíveseben lehúznám azt a ventilátort, de akkor rövid idő után homályosodik, meg színfoltos lesz a kép. A hozzászólás módosítva: Máj 18, 2016
Idézet: „Van-e ötlete valakinek, miért kell egyáltalán azt a nyamvadt tükröt egy ilyen ventilátorral hűteni” És a válasz is tőled idézve. Idézet: „Legszíveseben lehúznám azt a ventilátort, de akkor rövid idő után homályosodik, meg színfoltos lesz a kép.” Egyébként normál szélzaja van, vagy berreg, zörög? A hozzászólás módosítva: Máj 18, 2016
Ok, de akkor ezek szerint valószínűleg azért melegszik ennyire a tükör, mert elnyeli a fény egy részét, ami hővé alakul rajta. Ezen nem tudom, lehetne-e segíteni, pl. jobb minőségű tükörrel...
Normális zaja van a ventinek, új korától kezdve ilyen volt, vagyis átverés az egész... Láttad a videót? Katasztrófa.. nézzél már meg emellett egy filmet... fél óra után zúg az embernek a feje ettől a vacaktól.
Számomra egy laptop hdd zúgása is üvölt, mindíg utáltam a projektorokat, tehát tudom milyen a hangjuk, mostanában megint járt felém néhány nyomorult, imádom órákon át tesztelni őket...
Nem értem azokat a mazochistákat, akik otthon ilyenekkel házimoziznak...
Ettől függetlenül jó lenne csendesíteni a hangját, mert ez projektornak (is) hangos, hallottam már több projektort. A hozzászólás módosítva: Máj 18, 2016
Márpedig az így fog maradni, nem csak azt hűti ám amit közvetlenül fúj, hanem az egész dobozt átfújja is akár (nem látom milyen), szóval ez van.
Sziasztok. Benq MP622C projektor állt a szekrényben kb fél évet, bekapcsolás után ezt produkálta. Csupán 150 óra van benne. Javítható?
Szerintem a DLP adta meg magat. Tudtommal nem javithato.
Egyesek szerint meg lehet probalni szetszedve ultrahanggal megrazatni meg lefagyasztani, (nalunk nem sikerult).
Sziasztok!
Van egy 3lcd-és projektorom amibe nem volt égő, potom pénzért kaptam. Kapott az égő helyére egy 10w- os cree led-et a fényereje este sötétben élvezhető természetesen nappal gyenge. Viszont így nincs szüksége a 6 db ventilátorra ami meglehetősen zajos, valahogy nem tudom át verni, hogy azt higgye forognak a ventik vagy egy ventirről nem lehet a fordulatszám jelét át adni a többinek?
Utóbbi megoldható, csak át kell kötni a többi aljzatra.
Sziasztok!
SIM2 HT200 projektor, nem mai darab, de nem volt eddig semmi baja. Egyszer-kétszer a csatolt képen látható jelenséget produkálta bekapcsoláskor, de ez nem volt gond, újraindítás megoldotta a problémát. A napokban megint előjött a hiba és most már nem lehet vele mit kezdeni, folyamatosan ez a kép jön be. Az inputra egyáltalán nem reagál és ha nincs ráadva semmilyen jel, akkor is csak ezt a képernyőt látom. Javítható vajon? Én csak pár száz órát használtam, a lámpa elvileg újszerű volt a vetítő vásárlásakor. A kábelezéshez nem nyúltam, direktbe be van kötve D-SUB-on egy PC hozzá. Köszi!
Sziasztok.
Uc 46 os kinai projektorom van ami egy csattanas szeru hang utan megadta magat. A kerdes hogy mi lehet vagy hol lehet a hiba? A tapegyseg vagy az alaplap? Egyiknel sem latok semmit.
Jobban belegondolva a táppal lehet gond mert nem kap aramot vagyis nem kapcsol be..
Csattanasszeru hang altalaban a felvezeto hohalala utani burokrepedes.
A feketek tokjat nezd meg alul-felul. Ha kondi lett volna, az latszik azert...
Sziasztok
Van egy uc 28 led projektor hibatlanul mukodott addig meg veletlenul rossz adaptert csatlakoztatam hozza. A gyari adaptere 12 2A ,ami nem hozza valo 18 350mA. Most a kovetkezo hibat produkalja mar az adapter racsatlakozasakor vilagit a projektor lampa es a tja1628 smd semiconductor melegszik bekapcsolas utan van kep de a melegedes novekszik. A hibazas elott csak bekapcsolas utan vilagitott a megvilagito led ,es melegedes nem volt. A kepet mellekeltem. A kep bal felso sarkaban van U2 megnevezesu melegedo alkatresz. A hozzászólás módosítva: Feb 7, 2017
Sziasztok,
a héten rendeltem egy új BENQ W7500-as projektort, ami ma érkezett meg hozzám. Első bekapcsolásnál egyből a következő linken látható hiba fogadott: Bővebben: Link A projektor képének jobb szélén (a fénykép 90° el van forgatva, tehát a fényképen felül) egy sötétebb csík húzódik. Mi okozhatja a hibát? Küldjem vissza gariban a készüléket, vagy csak valami beállítási probléma? Válaszotokat előre is köszönöm! Üdv! |
Bejelentkezés
Hirdetés |