Fórum témák
» Több friss téma |
csak holnap tudok feltenni képet inverteres 3 piros 2 sárga vezeték megy bele bár ez lehet nem sokat segít
Sziasztok!
Kaptam egy ARDO FL 147 D típusú mosógépet, kicsit viseletes állapotban. A kijelzője a képeken láthatóan csíkos,illetve azon kívül üres. Kérdésem,hogy érdemes-e egyáltalán foglalkozni a javításával? Csak azért,mert erről a vezérlőről nem sok jót olvastam,meg amúgy is már mókerolták ahogy elnézem... Üdv: Tityi
Érdekes a Kolegám szokta mindig így kivezetékelni a garetz et mert ha telepakolod ruhával akkor gyakorlatilag tojást lehetne rajta sütni.Meg kéne próbálni egy másik kezelőpanellal ha azzal se akkor elektronika csere de én a helyedben túl sok energiát nem ölnék bele.A beko után az első legrosszabb gép a piacon...ha ez nem akkor majd lesz más baja.
Ha abnormálisan kileng az üst akkor meghaltak a lengéscsillapítók.Alul van 2 db.Csere.Lehet hogy a fűtőtest szakadt és azért nem centriz de lehet táphiba is.
Sziasztok! Végre össze állt a Gorenje wa65205,majdnem minden rendben működik,egy dolgot kivéve,a 2000 és 1600-as centri egyszerűen eltűnt,mintha Sosem lett volna,csak 1400-ig állítható. Tud erre valaki valami megoldást? Előre is köszönöm a válaszokat! Üdv Gyula
üdv még nem fotóztam le a motort de beletettem egy másik gépbe és ott megy a motor az tuti hogy jó
Szia! Motorvezérlő IC csere ? Fénykép van ?
Szia Botesz! Köszönöm a hozzászólásodat!Sajnos nincs más kezelőpanelom.Ahhoz pedig eléggé le van lakva a gép,hogy érdemes legyen rákölteni....Igazad van,nem is vesztegetem rá az időmet,irány a MÉH telep!
A kollégám volt ennek a márkának a márkaszervizese.Hát mesélt érdekes dolgokat.A helyi Aldiba eladtak ebből 50 db-ot abból 49 nála kötött ki.Mesélt olyat hogy a 2 hetes gépben tönkrement az elektronika csere után megint 1 hét és kiszállt belőle az eprom,akkor volt olyan hogy letört az 1 hetes gépben a motorfelfüggesztés.Ja!A márkaképviselet azt nyilatkozta hogy a középkategóriát célozták meg a gépeikkel....Hát nagy félre céloztak.....
Az azért nem gyenge! Akkor ahogy elnézem alsó kategóriának is gyenge! Egyik barátom Deewoo mosógépet vett a Metróba. Kb. egy hónapig használta és szétesett a csapágyazása. Javítás után szintén....
Van egy Bosch WFD 2460 mosógépem. Mosás közben, (terheléstől függően, ha jól érzem) égett (talán) műanyag szagot érzek. Én a szíjra gondoltam. Szétszedtem, de úgy tűnik, hogy nem feszíthető a szíj. Tényleg nem feszíthető. Esetleg másnak lehet szaga?
Nem tudom, olyan műgyanta szaga van. Megnéztem: kb. egy fél órája állt meg, MOST nem meleg.
A hozzászólás módosítva: Ápr 16, 2016
Vedd le a hátulját,aztán úgy járasd,hátha látható valami.Ha pedig égett szag jön,akkor állítsd meg,HÚZD ki a konnektorból a csatlakozóját és úgy próbáld behatárolni a melegedés okát.
Köszönöm a tanácsodat. Reggel kicsit feszítettem a szíjon. Majd tapogatom, de már minimum fél éve érzem ezt a szagot. Az én gyakorlatomban, ilyen szagot akkor éreztem, amikor egy szelep tekercse menetzárlatos volt. De mondom, megy minimum egy fél éve, és semmi gond vele.
Lehet hogy fűtőbetét saruja égett le.Vedd le az elejét és látni fogod.
Kár, pedig olyan bizalomgerjesztő márkája van.
Pár éve sikeresen elmeszelték a nevet a piacról.Cserébe most elektrolux néven árulják a merloni(ardo) gépeket.
Mondjuk nekem egy Miele vagy egy AEG vagy Eudora sokkal bizalomgerjesztő mint egy ilyen hulladék.
Szia!
Esetleg nèzd meg az ajtózárat. Az tud melegedni/égni. A bimetal folyamatosan meleg, elképzelhető, hogy az "olvasztja" a házát. Üdv, Palkó.
Sziasztok!
Van egy Gorenje WA65205 mosógépem, még az É.panelja jó, de mosás közben F4 hibakódot írt ki. V.ki segített és azt találta a neten motor INVERTER HIBA. Ha a gépet kikapcsolom, majd be a "please wait" felirat jelenik meg. A dob forog és a szivattyú folyamatosan megy. kp 1-2 perc , utána F4.
Sziasztok!
Lehet nem tartozik ide ,de olyan kérdésem lenne,hogy nem régiben cseréltem egy cimborám indesit típusú mosó-szárítógépében üstszájgumit.A gép kipróbálásakor egy bizonyos fordulaton tipikus gumi nyöszögés hangot adott a gép.A mosás végeztével a dob belseje apró gumiforgáccsal volt tele. Első blikkre nem láttam,hogy rosszul lenne felhelyezve a gumi....lehetséges,hogy ez normális és idő kell amíg esetlegesen bekopik az új vagy biztosan rosszul áll,amit esetleg nem láttam? Segítséget eéőre is köszönöm!
Sziasztok adott egy Privileg felültöltős mosógép.
Centrifugázás közben nagyon ugrált és a háziasszony a programkapcsoló eltekerésével állította le a gépet. Azóta a gép nem indul el csal a ledek és a funkciógombok működnek. A sart/pause gomb ledje zölden villog. Ha nyomom a start és a mellette található gombot akkor E51-es hibakódot ír a kijelző. Ez elvileg triak zárlatot jelez. A szivattyúk mágnes szelepek ajtó retesz teljesen élettelenek. A motor sem fordul semennyit. Ötlete van esetleg valakinek ezzel kapcsolatban? Zanussi is használta ezt a panelt egyes gépeiben.
Biztos,hogy ugyanolyan gumit raktál be,mint az eredeti?Szerintem a gumiforgácsolás egyáltalán nem normális dolog.Vagy nem kotyog a dob esetleg?
A bizalomgerjesztő jelző csak idézőjeles, nem vettem volna ilyet, meg a kinézete is csúnya.
Megválaszoltad magadnak a kérdést.Motor triac hiba.Csere és próba.Egyébként ha ugrál akkkor valószínűleg elfáradtak a lengéscsillapítók is.
Egyáltalán nem normális akkor csinál ilyet ha nem mindenhol egyforma és és ferdén raktad rá.Tehát nem pont középen áll.
Helló. Megvan a hiba.Levettem a tetejét, a hátulját, mindent. Megnéztem a fűtőszál csatlakozása nem melegszik e . Semmi. Bekapcsoltam, mosott, semmi rendellenes melegedés. És a műanyag szagot csak érzem. A fürdőszoba kicsi, így minden jól érezhető. Mi volt az, ami melegedett? A villásdugó. Jól megvezetett.
Üdv Urak,
van egy ilyen csodamasinám: whirlpool awe9725 Tönkrement a szivattyú benne, típusa 68882/292079. Tud valaki egy univerzális szivattyút ajánlani hozzá, ami jó? Előre is köszönöm! |
Bejelentkezés
Hirdetés |