Fórum témák
» Több friss téma |
Köszönöm a hozzászólásod, de itt sajnos úgylátszik felülről behúzni nem lehet. Túl sok mindent le kell bontani és sok rugó, kiforrasztandó vezeték van. Alulról kell megpróbálnom. Ami bosszantó, hogy ez a szíj csak a szalag továbbítást végzi.
Szívesen.
Nem feltétlenül felülre gondoltam. Megnézed a jelenlegi állapotot, és megpróbálod kivenni. / nem kizárt, hogy a hátsó oldal felől kivitelezhető/ Én először megpróbálnám, a benne lévő ékszijt, valamint az érintkező felületeket tiszti tani.
Talán először is:tisztázni kellene hogy a szakadt szíj hol volt?
1,Látok egy lendkereket, valamint a motor tengelyt a szijváltóval. 2 , ha a lendkerék és a szalag meghajtó tengely között volt szij, az más eset.. Kérlek nevezd meg ,hol volt a szij, ami ugye nem ékszíj ,mint ahogy egyesek írják.
Nem ékszíj. Egy gömbölyű szíj. A motor a lendkereket hajtja a szíjjal, így egyszerűen. Csak befűzni nem lehet így összerakva. A szíj sajnos elszakadt.
A mellélkelt képeket, nem lehet tovább nagyítani, igy távolból nehéz segíteni.
Én azt javasolnám,vidd el az Amatőrboltba / Thököly út/, az ékszíj beszerzés céljából / gondolom nincs hozzá/,és valószínűsíthetően a tulaj tud segíteni a felszerelésben.
A szíj megvan. Tulajdonképen nem is azt vártam hogy valaki a képek alapján alapján tud segíteni, ez szinte lehetetlen. Abban reménykedtem hogy valakinek ilyen magnóval hasonló problémája volt, és sikerült megoldania. Minden esetre köszönöm hogy többen is próbáltak segíteni.
Ha sikerült (muszáj neki) megírom hátha másoknak is segítek vele.
Szia.
Ha a kép alatti fálj névre kattintasz akkor bejön a kép nagyban, és tovább is lehet nagyítani.
Szia!
Köszi tudom, de valamiért nem engedte, most tudom nagyítani . A hozzászólás módosítva: Ápr 17, 2016
Szerintem a felül középen lévő ékszijátrcsára/ négyszög tetejú/, és a jobb oldali orsón - fejszerelvény között lévő tárcsára kell felszerelni, de ha van ékszíjad a nagysága megadja e lehetőségeket.
Amennyiben ez a jó megoldás: a lemez alatt bebújtatod az ékszijat, kis tárcsára felteszed, és ezután a nagyobbra. A hozzászólás módosítva: Ápr 17, 2016
Felül középen nem ékszij tárcsa van. Ráadásul nem négyszögtetejű!
Egy kerek szelvényű gumi szijról van szó, amely a""hatszög"" tetejű bronz anyagú motor szijtárcsa és a nagyméretű aluminium lendkerék lapos felületéhez kapcsolódik melynek alsó részén egy perem nem engedi a lecsúszást.. Ha lenne egy hátsó irányból készült hasonló kép az sokat elárulna..
Köszönöm hogy foglalkoztok a témával. A hátsó fotó nem sokat segítene. A motor körüli részt könnyű szétszedni az nem probléma. A fő nehézség hogy a lendtömegre is fel kell rakni, és alulról sem lehet.
A hozzászólás módosítva: Ápr 17, 2016
Ha a lendkerékre rá lehetne látni 180 fokban elforditott fotóval..
Akkor látnám, hogy van e távolság az innen takarásban lévő lendkerék és a most rálógó lemez között?
Odáig eljutottam hogy felülről nem lehet befűzni. Úgy néz ki hogy alulról az elektrónika kihajlítása után talán valahol fellehet dugni a szíjat. Persze ez sem egyszerű, és több időt és türelmet igényel.
Akárhol dugod fel vagy le a szijat akkor is át kell jutnia a lendkerék teteje és a rálógó lemez között..
Vagy nem?
Mennyi a távolság a lendkerék és a rálogó lemez között?
Miért nem megy rá a szij?
Az a helyzet hogy nincs itt a gép, most én is csak a fotókat nézhetem, de biztos hogy a megoldást alul kell keresnem, mert a számláló gumija is szakadt, és felül nyoma sincs hogy történik a meghajtása.
Alulról nem tudod felraknia szíjat.. Lehetetlen .
Olyan ,mintha egy földbe dugott botra tennél alulról egy szijat.. Ugye nem nehéz elképzelni?
Logikus. Az a helyzet hogy a kérdést amikor feltettem sokáig nem kaptam semmiféle választ. Először kb fél éve. Akkor láttam utoljára én is a készüléket, így nem tudok válaszolni az ilyen részletkérdésekre. Arra emlékszem hogy nem boldogúltam vele. Ha még nem unjátok a készülék ha itthon lesz újra érdekel a tanácsotok.
Köszönöm.
OK!OK!
Röviden egyről beszélünk.
A megoldás megegyezik a zK246 társaival, némi korrekcióval.
Nagy kérdés, hogy a rendelkezésedre álló szíjak eredetiek,.
A szíjtárcsák profilja megmutatja milyen alakú szíjjal lehet a nyomatékot átvinni. Az Amatőr boltban, valószínűleg tudnak segíteni.
Épp most hallgatom több mint negyven éves felvételeimet Uher Stereo report 4400 felvétel.
Már nincs meg akai 4000 D vel sony receiverrel hallgatom .Ma is kifogástalan 3 3/4- del felvéve.Memorex szalag..
Tesla 4 sávos magnó sonocolor szalag felvétel. nem rossz 45 év távlatából..
Azért az az UHER REPORT nem semmi még ma is. Annak idején sóvárogva néztem az IKÁBAN.
GRUNDIG TK 248-as magnó
Saját képeket töltöttél fel a magnóról?
Canadai nagybátyám hozta,felvételekkel együtt, amerikai szalagok aztán már itthon meg csehből BASF még mindig kiválóan szólnak a felvételek Akain .
Három sebesség kis orsó csodásan mutatott. Még ma is...
Mintha 4 sebességes lett volna..
Üdv Mindenkinek!
Hozzájutottam egy AKAI GX 4000D magnóhoz. Most kezdem a feltámasztását Az első ami szembetűnt, hogy a hangtengelyről hiányzik az a kis henger aminek segítségével lehet a szalagsebességet változtatni. Sajnos nincs a fej mellet a műanyagburkolat alatt sem Nincs esetleg valakinek egy elfekvőben? Illetve ha valaki tudná a méreteit és megosztaná velem esztergáltatnék hozzá! |
Bejelentkezés
Hirdetés |