Fórum témák
» Több friss téma |
Azért mert vissza kellet hívni több ezer WV autót azért még nem maradok a trabantnál.. A Win10 tesztelési szakaszban van azért ingyenes, az elvárásokat is ehhez kell igazítani. Az XP támogatásának megszüntetése, ellehetetlenítése a Win7 érdekében, az volt a felháborító, mert az XP-ért fizettünk....
Nem, a Win10 már nem béta, tavaly augusztus óta. És az MS azt mondja, hogy ez jobb és jobb, mint az előzőek, ezért frissítsen rá még ma, sehol sincs szó semmilyen tesztelési időszakról (csak egy marketingfogásról, melynek révén ügyesen ösztönzik a világot az előrelépésre..). Az ingyenesség kapcsán részben érthető, amit mondasz, de egy vállalatnál nem az oprendszer gépenkénti pártízezres tétele lesz a nehéz kérdés, hanem az egyedi szoftverkörnyezet milliós összegei. Az XP egy tizennégy éves rendszer volt 2014-ben, amiért egyszer fizetett mindenki, majd már pénzt nem hozott, csak vitt. Bőven túlélte a tervezett (a fizetéskor is előre ismert!) terméktámogatási ciklusát is, hosszabbítva is lett. Nyilván lett volna bőven, aki fizetett volna még a támogatásért (ami a POSready-ben meg is maradt), szívtuk a fogunkat mi is, de üzletileg valahol érthető volt a dolog.
Én annak idején rész vettem valami továbbképzésen az egyik gyártónál. A procik fejlődését 50 évre előre egy grafikon ábrázolta, 25 évre előre elég pontosan (órajel/magszám/várható megjelenés).
Utasításkészletről volt szó, nem a fizikai jellemzőkről.
A probléma ott van, hogy nincs választás. Én fizetnék azért, hogy az XP, vagy akár a Win7 továbbra is támogatott legyen. Az operációs rendszer és a felhasználói felület egybeolvadása hozta, hogy az oprendszer néhány üveggyöngye új verziót követel. Így aztán verzióváltáskor pár hónapig el lehet tökölni a testreszabással.
Nem tudom ki hogy van vele, de a "felhasználói élmény" nem kárpótol például az áttekinthetetlen Excel menü és címszalagendszerért, a masszábá olvadó ablakrendszerért az operációs rendszerben. Lehet, bennem van a hiba, nem időt eltölteni, játszani ülök le a számítógép elé, hanem "dolgozni". A hozzászólás módosítva: Ápr 20, 2016
Na, hát ezért kerülget a zsibbadó viszketés. Az XP a munkavason még mindig tartja magát-13 éves telepítés, a heteshez sem kellett nyúljak, mióta megjelent a végleges és felraktam. A 2003-as Office a vonatkozó kompatibilitási frissítésekkel meg el van rakva szintén, bár a Libre már csaknem olyan jó, amíg nem kell makrókat futtatni..
Az Excel nem tartozéka az oprendszernek. Az külön megér egy misét, a Word -del együtt.
Nem tartozéka. És? Mondtam ilyesmit?
Mindössze a legjobban ennél a programnál tűnik a szemembe az öncélú frissítés. Amikor megvettem az Office professional-t, nem volt olyan opció, hogy 20-25 év támogatást választhassak.
Van választás, pláne ha az kényszerű. Nekem van egy hordozható gépem ami nagyon szuper, csak hát nem egy erőgép. Az xp-vel is alig boldogul, a 7-et fel sem tenném rá. Amikor beharangozták ezt a "nem lesz többé frissítés az xp-hez" dolgot, mindenki pánikszerűen más oprendszerre váltott. Nem nagyon értettem hogy miért, mert én eddig sem frissítgettem és ment úgy ahogy kell. Persze ezen nem használok nagyon új dolgokat, a szimulátorokból viszont elmegy bármelyik verzió, és az office-t is leszedtem, nekem sokkal jobban bejön az openoffice.
Azzal meg együtt tudok élni, hogy a chrome induláskor kiírogatja hogy hamarosan nem fogok frissítést kapni hozzá, mert xp van a gépen. Egy normális víruskereső többet ér mint a microsoft időnként kiadott foltozásai, még egy ilyen régi oprendszeren is. Erről a gépről bátrabban netbankolok mint bármelyik idegen gépről, amit nem én telepítettem.
Mondom, hogy nem volt, nem pedig azt, hogy nincs.
A gép védelme sosem csak víruskeresőn múlik, azt kell mondjam, nagyon bátor vagy és szerencsés, bár az online bankolás manapság pont az elhanyagolt gépek miatt olyan módon biztosított, hogy ne legyen egyszerű visszaélni akkor sem, ha a rendszer erre módot ad. Több pilléren áll a védelem, melynek egyike a víruskereső, aztán ott a tűzfal és a különféle foltok javítása és pár egyéb dolog, ezek nem tudják egymást helyettesíteni, csak kiegészítve jó védelmet adni. Mindnek megvan a maga szakterülete, és veszélye, és hogy egy víruskereső mennyit ér önmagában, nos azt a megint szaporodó ransomware programok kapcsán lehet is jól látni. Aztán, hogy valójában mi futhat a víruskereső tudtán kívül, a rendszermag közelébe ágyazva, rootkitként, azt nem lehet tudni, mivel egy már fertőzött rendszeren az ilyen bajok felderíthetősége is kérdéses a futó rendszer alatt, de XP-nél igen sok javítás vonatkozott ilyen férgekre, és nem ok nélkül. Idegen gépről meg alapvető, hogy egy kósza email fiókba sem jelentkezik be az ember.
A dolognak ehhez a részéhez nem értek, tehát lehet hogy nem így van, de nekem úgy tűnt és kb. ezt is olvastam hogy a víruskeresők saját tűzfala fejlettebb mint az oprendszeré, így én az oprendszerét már régóta nem is használom. Az asztali gépemen UEFI install van, ahhoz a részéhez sem értek, de azt mondják már az is egy adott védelem az MBR-hez képest.
Régebben több alkalommal is kipróbáltam az xp esetében, és nekem a frissítések (foltozások) minden esetben csak rontottak az addig jól működő rendszeremen, azóta alapból ki van kapcsolva.
Ok kosz
Sziasztok!
Melyik laptopt - mini pc-t vállaszam 0-24 használatra? Teamviewer,mozilla,skype,vlc,arduino futna rajta. Mini pc - 2x512mb DDR2 800Mhz memória - intel D510MO Atom integrál... magos Dell Dhp Mini PC Neoware mini pc Neoware mini pc (2) Acer laptop - 1,7ghz, 2gb ram, ATI x700vga VAIO (sony) laptop - Intel Pentium 1.73 Ghz RAM: 2GB Aspire 1690 laptop - 1 GB DDR2 proci : Intel 1,73GHz vga: Intel GMA 900 Acer laptop - 1GB RAM Acer Aspire 3660 laptop - 2GB DDR2 ram , 28 MB grafikus memória, 1....esszor
Egyiket sem, az öreg acer laptopok hulladékok pláne 0-24 használatra és a többi is gyenge mint a harmat. Amúgy ezekkel az egy magos öreg processzorokkal egy kínlódás lesz már a böngészés is mindegyiken. Ha csak ennyi pénzed van keress inkább PC konfigurációt, vagy alkatrészeket minimum 1.8Ghz két magos Core 2 processzorral. Ezeknél valamivel jobb HP rocskám van a legnagyobb pentium M-el ami csak létezett, de már az sem jó másra, csak távoli asztallal hergelem vele az asztali PC-t ha fekszek . Netezni kínlódás vele pedig még csak nem is integrált VGA-s, korabeli csúcsgép volt. Az ilyen öreg roncsokat nem szabad megvenni, pénzkidobás.
Hello!
Milyen pc-t ajanlasz? Fogyasztas es az ar nalam sokat szamit . A bongeszon kamera kepe lenne. A hozzászólás módosítva: Ápr 21, 2016
Ha még mozgó kép is lenne rajta akkor pláne nem jók ezek. Havi 2 rugó különbség lehet egy Core 2 és egy pentium 4-es rettenet villanyszámlája között (kivéve a notik ugye, de ott nagyon alacsony az órajel nagyon gyengék) A Core2 előtti processzorok üresjáratban kétszer annyit ehetnek, mint egy core terhelve. Például ezt megveheted, de körülnézhetsz még itt ebben a kategóriában. Ha PC-t veszel, vagy alkatrészt, csak a hardveraprón vegyed, a jófogás meg vatera szerű oldalakat kerüld.
Szép napot mindenkinek!
Az lenne a kérdésem hogy, van lehetőség egy elavult navigációs készülék pl "becker vagy navigon" gps vevő és tmc vevő antennáját egy leptophpz usb-n keresztül csatlakoztatni?
Ha az adott navigációs készülékre megírod a programot, ami a vett jelet továbbküldi a laptop felé az USB intefészen keresztül, akkor igen. A hardver alkalmas rá, de tudtommal nincs a piacon ilyen szoftver.
Ha fontos az ár, akkor nézz szét a jófogáson és keress xeon munkaállomást(workstation). Ez a legolcsóbb használható számítási teljesítményt nyújtó megoldás. Vagy valami régebbi socket1366-os i7.
Ha a fogyasztás nem annyira fontos, akkor AMD FX széria. Abból is az újabbak, nem az első generációs. Hasonló teljesítményt nyújtó intel legalább kétszer annyi, és az alaplapok is olcsóbbak AMD-hez.Nekem most egy FX8320 van egy Gigabyte 990XA-UD3 lappal. A hozzászólás módosítva: Ápr 22, 2016
Mennyit fogyasztanaK?
Nem szeretnék régit venni. De számít a fogyasztás.
Követem egy ideje ezt a DVR VS PC harcot, és nem értekek. Olcsón akart egy jó, modern cuccot. A kettő együtt nem megy.... Vagy még a másik eset, hogy veszel valami jót, talán drágán, és van hozzá valami tizedrangú vacak kamera. Mert nem találtam hirtelen róla infót. Ezek nem olyan tételek amik fillérekből kijönnek, vagy a filléres meg kb olyan is. Azt nem értem, hogy annak mi értelme, hogy van egy megfigyelőrendszer, és kb a képen annyit látni, hogy ott megy valami. Mert kb ez az olcsó kategória. Ha olyan a rendszer, akkor valami izmos gép (nem lesz olcsó se a gép se a fogyasztás) vagy valami jó DVR (megsúgom ez se olcsó). A notit meg nem ajánlom 24/7re. Lehet relatíve keveset fogyaszt, de mint írták feljebb, nem erre találták ki, és ami több kamera képet rögzít stb, annak meg kell egy hardver + szoftver.
Vagy ez is olyan projekt mint az általad említett összes többi, hogy azt kb semmi nem lesz belőle??
PC-nek meg a DVR-nek van a legkissebb köze a minőséghez, a többi a kamerán múlik. Nálam is analóg kamera van és minden lényeges infót látni a képén és pár ezer forintból megvan. A csávó 10-20 rongyot szán PC-re és te workstation-ön ajánlasz neki amik százezres kategóriába esnek? Gondolkodj már egy kicsit...
Egyébként nemrég adtam el egy HP Proliant ML 350 G6-ot 25-ért de az nevetségesen alacsony áron volt, nem is csoda, hogy hamar elvitték. Egyébként 30-40k-ért öreg netburst alapú masinákat lehet venni, amik ürejáratban is megesznek 200W-ot, persze ma már a számítási teljesítményük nulla , miközben nálam egy fent említett proliant 70W-al megvan miközben folyamat rögzíti a kamerák képék. Egy core 2-es egysszerű PC-vel mindez megvan szoftveres kódolással is 40W-ból. Tudom, mert évekig üzemeltettem ilyet is.... A hozzászólás módosítva: Ápr 22, 2016
Sziasztok!
Az érdekelne hogy hogyan lehet valakit számítógépről figyelni telefonon, ipaden ,stb-n keresztül hogy merre jár ,mit csinál ,egyebek..? Fontos lenne!! (Nem követni szeretnék valakit hanem a tesóm most szakított és figyeli a volt barátja ezen a módon)
Igen, és ezt hogyan tudjuk megakadályozni?
Merthogy az iphone/ipad megvan
Jelszó, vagy kód vagy a franc tudja mi van ezekben cserével. Annyit láttam a főoldalon, hogy a telefon zárkódját meg kell adni, tehát gondolom annak cseréjével lehet ezt megakadályozni.
Akkor a notit elfelejthetem.
A kamerák jók. 7600Ft/db vásároltam. Ezt a DVR-t néztem ki. Asztali pc Milyen asztali pc-t használjak? Mennyit figyasztana? |
Bejelentkezés
Hirdetés |