Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Propeller Clock
Nem szép ez csak teszt.. Nem tudtam rendes panelt marni mert rossz a toner a nyomtatómban..Csak a méret szitázását és forraszthatóságát teszteltem és persze a led tűrőképességét.(látszik is megbarnult a nyák de a ledek bírták) A rendes nyákon sokkal szebb lesz
A hozzászólás módosítva: Ápr 27, 2016
Gyakoroltam a pasztázást Ezen a nyákon a sarokban van egy hiba! Az hittem megsérült a szállításkor de nem ez ilyen sajna gyárilag és zárlatos is. Azonban lehet javítani Ez majd akkor jó lesz nekem. Most ezen gyakorlom a pasztázást mikor lesz a legjobb és a hétvégén kerülnek rá a ledek akkor a másikra ..
A hozzászólás módosítva: Ápr 28, 2016
Na szép én észre se vettem. Elvileg volt connection teszt. Inkább valami utólagos sérülésnek látszik.
Vagy eleve a marás is rossz volt? Majd megreklamálom jól..... Remélem nincs máshol hiba rajtuk. Egy szakadt via se volna túl jó főleg hogy rajta a lakk. Ha jobban megnézed a kicsi via-kat láthatod hogy a fúrójuk is kicsit félrehord itt ott de ettől még átvezet....
Kerestem a sérülési nyomot de úgy tűnik mintha lakkozás előtt ráfordult volna a másik vezetőérre.. Amúgy ha utólag sérül nem lehetne zárlat sem a lakk miatt..Átnéztem a másikat azon nincs hiba..Szálszakadás majd csekkoláskol jön elő ha van..Remélem nem lesz.Némileg lehet orvosolni a bajokat ha lesznek de csak akkor ha nem tömeges..Jó a vastag nyák nem tud olyan könnyen hajlani elég stabilnak tűnik..A ledekből 20 darab körül felteszek majd próbaképp erre a nyákra (amúgy is dekádokban lesz felrakva) és ha minden klappol akkor majd rakom a Numero1 nyákra neked Én nem szoktam kiadni a kezemből olyan munkát mi nem felel meg a saját minőségi követelményeimnek ezt leszögezem előre..Ezért tesztelek,szánok rá időt..Meg is lenne holnap de a gyerek beteg és én vagyok vele itthon így nem tudom csinálni mert a műhely 30méterre van egyedül meg nem hagyhatom a srácot..Szombat délután,vasárnap lesz rá idő..
Ezekkel még nem gyártattam de szerintem nem is fogok. Előre kérdeztem a minimum annular ring -et de azt mondták jó a méret nem lesz gond. Ehhez képest ....a ring nem mindenhol ring ,van ahol csak fogyóhold.......persze ettől még nem hibás a nyák csak a szemem bántja. Megaztán így nehezebb is észrevenni a hibát.
A felrakással nem kell sietned. Tök ráér. Megforgatni úgyse tudom azonnal mert ahhoz kell CNC gépem. Kell egy közdarab a rotor és a video moci közé. Gyerkőcnek jobbulást. A hozzászólás módosítva: Ápr 28, 2016
Nem hagyott nyugodni a dolog Rábíztam a mamára a gyerkőcöt kicsit Azt hiszem nem lesz gond rajtam nem múlik a dolog,kimerem jelenteni ,hogy a hétvégén kész lesz. Ez a pár led a próba,megvan a megfelelő pasztahőmérséklet,hőlégbeállítás. Ez csekkolva van,tűhegyes pákával még rámelegítve a padekre atombiztos ólmozott forrasztással Most már nyugodtan alszom
A gyufaszálas kép oda.asz rendesen , baromi ügyes vagy.
Szép munka.
Jól elszálltatok, csak állok és nézek.
Ez ám az "AMATŐR" munka, gratulálok mind kettőtöknek! Elnézést, de ezt látva nem tudtam magamban tartani. Izgalommal várom mi lesz a végeredmény!
Kazánbegyújtó gyufával könnyű Patexat: Gratulálok, szép munka! Érdeklődve olvasom én is a fejleményeket. A program sem lesz piskóta. Kiszámoltad már, hogy elég gyors-e a uC? Hány színt tervezel megjeleníteni?
Elkészült a led beültetés,csekkolva van szakadás nincd,világítanak a ledek
Jól néz ki, gratulálok, kíváncsian várom a fejleményeket !
Végeredmény ! Az biztosan lesz! kly és patexati nem olyan aki feladja! Szerintem fog működni szépen! és amint látom elég hamar el is készűl
Háát patexatinak jó szeme van és biztos a keze
Még a 67 ledes órám sem készült el de én is várom az eredményt. Azt mondtad csak 6 darab készül belőle ? Nekünk akik bámuljuk az ügyességeteket reményünk sem lehet hogy mi is megépítsük? Szerintem lenne néhány bátor vállalkozó kedvű emberke aki hajlandó lenne áldozni pár ezer forintot a nyákra esetleg a szoftverre is! Ezzel segítene a nem kevés kiadások mérséklésében is Én a magam részéről biztosan A hozzászólás módosítva: Máj 1, 2016
Uraim nem az apróban vagyunk! Kérem ezt tartsuk szem előtt!
Köszönöm!
Köszönjük a névtelen észrevételt....ha ez neked úgy tűnik mint egy hirdetés akkor gratulálok.....
Sziasztok!
A 2550-es bázis kapcsolásában a P7 értékét nagyobbra állítva pl: 10pF-ról 20pF-ra állítva gyorsabban számolja az időt, vagy pont hogy lassabban?
Akkor úgy írom mint KKobra én is segítenék a kiadásaid mérséklésében,és nagyon várom az erdményeket.Ami már megvan az a RasPi-2.
Kicseréltem a bázisban az elemet, és csináltam egy tesztet is.
18:00 időpontban áramtalanítottam az egészet (elem maradt a helyén), csak a tápot vettem le róla. Majd 43 perc elteltével ismét áram alá helyeztem. Ekkor 18:04 percet mutatott... Tehát 43 perc alatt 39 percet késett. De volt olyan is, hogy áramtalanítottam, majd 1 perc elteltével visszakapcsoltam, és ekkor az egy perccel ezelőtti időpontot mutatta. Ez a "késés" csak áramtalanítás után jelentkezik állandó üzemben nem tapasztalható. Van valami elképzeléseteket ezt a jelenséget mi okozhassa?
Valószínű a bent lévő verzióban van bug.. Próbálj másikat. Én nem sokat teszteltem ezt a bázist mert nem használom..Foglald össze a problémát több teszteléssel és Hp41C valószínű segít!Lehetséges,hogy hirtelen áramlökések tápfesz bekapcsolásakor bezavarhatnak,próbáld még jobban hidegíteni az rtc és a pic tápját..
A hozzászólás módosítva: Máj 1, 2016
Tudtommal ugyan azt a verziót használja amit én is,és nekem ilyen jellegű problémám még eddig hála nem jelentkezett,meg ha jól tudom neki se a FW rátöltése óta van ez a hiba.
Ha van benne órakvarc, akkor nem rezeg szegény. Vagy rakj oda kondit, vagy vedd ki, én úgy próbáld ki. Gyantától jól le kell mosni azt a környéket. Esetleg ha már ott vagy, rakj be másik kvarcot. Ez néhány teszt csak, de szerintem valamelyik megoldja a problémád, kivéve, ha szoftveres.
A hozzászólás módosítva: Máj 1, 2016
Helló!
Van benne kvarc... Lehet igazad van, mivel nem fejelt, hanem csak egyszerűen nem számol... Viszont patexati meglátása is elgondolkodtatott, mert a hiba a táp csere után jelentkezett. Tesztelem a javaslataitokat, és majd írok, hogy alakul. Köszönöm mindkettőtöknek!
Úgy néz ki, hogy így estére meg is lett a probléma forrása. Az RTC 1-2 lába fel van szakadva.
Nem tudom mit csinálhattam vele, de biztos a dobozolás közben tettem tönkre... Holnap kijavítom, bízom benne, hogy jó lesz.
Csak finoman csak azt a lábat pöttyentsed oda,ne forraszd át mert ez az SMD RTC halálosan kényes a hőre!
Köszönöm a jó tanácsot, erről már olvastam, és még anno mikor felkerült a nyákra már akkor is vigyáztam rá, nehogy túlmelegedjen (sót egyáltalán ne melegedjen). Csak elrontottam a tok méretet, amire Hp41C akkor fel is hívta a figyelmemet, de nem értettem meg. Viszont ennek ellenére is sikerült a helyére rakni. Kicsit a lábait be kellett hajlítani, de teszi a dolgát azóta is.
Úgy néz ki, hogy minden a régi. Visszaraktam a dobozába, és remélem hogy megint 1 évig hozzá se kell nyúlni. Köszönöm a segítséget!
Szóval nem működik még mindig a táppanelem. Kicsit bele ástam magam az MP2303 leírásába.
Az alapkapcsolást összevetve a nyáktervel találtam kettő hibát a nyákterven. Az FB (5) láb 52,3K val a kimenetre van kötve a rajzon. A nyákterven egy 1,3K és egy 51K van párhuzamosan és az ugye nem 52,3K A másik hiba ugyan ilyen a COMP (6) láb egy 3,3N kondin kezestül 6,98K val testre van kötve itt is párhuzamosan van a nyákon 180Ω egy 6,8k Szerintem sorba kellene lenniük. Vagy tévedek?? Módosítottam az eredeti nyákot ennek megfelelően A hozzászólás módosítva: Máj 2, 2016
Megnéztem amit patexati készített képet a kész panelról igen erre ő is rájött a képen az 52,3 párhuzamosan kötött 100K 120K val a 6,9k helyett csak egy 6.8k van benn a fotón ha jól látom
Úgy tűnik nem az MP2303 ment tönkre a wpowertől A hozzászólás módosítva: Máj 2, 2016
Nem lett kijavítva a tervben sajnos mikor anno élesztettem őket.. Ki is ment ez a fejemből.Már rég volt..
Hát ha eszedbe jut akkor biztosan nem kellett volna új táppanelt csinálnom . Bár én is figyelhettem volna jobban. De így legalább átterveztem az IC környékét hogy ne legyen a hasa allatt zárlat és hogy a hűtése is meglett. Átalakítottam a meglévő panelt pontosabban kivettem a a kissebb ellenállásokat a így maradt 6,8k és 51K megmértem 5,8V a kimenet Melyik ellenállás értéke kritikus gondolom a 51K anál tőbb kell hogy pontos legyen a kimenet.
Sajnos mindenképpen cserélni kell a panelt mert amikor másodszorra levettem az Ic-t felvált a fólia is Igy nem maradhat |
Bejelentkezés
Hirdetés |