Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK terv ellenőrzése

Témaindító: Paso, idő: Okt 4, 2005
Lapozás: OK   158 / 200
(#) kameleon2 válasza Hp41C hozzászólására (») Ápr 29, 2016 /

Egy számot azért küldhettél volna, mert engem is érdekelne az idevágó szabvány (ha van honosítva egyáltalán). Sokszor kínos, hogy pont azok nem férnek hozzá, akiknek a leginkább kellene... Mert az MSZT-től is szám alapján vásárolhatok, de honnan tudjam, hogy vonatkozik-e rám és melyik? Nekem is van egy gyártmányom és ezzel megy el a legtöbb idő, hogy a termékre vonatkozó szabványokat összeszedegessem. Fizetnék is érte, ha tudnám mit kapok, minden szabványt pedig kicsit luxus lenne megvennem.
(#) nandika76 hozzászólása Ápr 29, 2016 /

Köszönöm mindenkinek a kimerítő választ amit eddig kaptam.(_)A távolságot mindenki számára megnyugtató módon fogom változtatni.(_)Amúgy igazatOK van!(_)Mind kettővel egyet értek.(_)Szerintem is sokkal biztonságosabb lesz így.(_)Még egyszer köszönöm! Amúgy reloop észrevételén kívül mindent rendben találtatok?(_)Nagyon amatőr vagyok és egy ilyen projektet nem volna jó kétszer csinálni ha nem muszáj.

Javaslom eme pontok pontos tanulmányozását, hogy pontosan tudd melyik pont vonatkozik rád.
XXII. Beragadt a billentyű?! Ne használjunk túlzott írásjeleket. A gondolatunk után nem kell ezer pont........... és nem kell a kérdés után ezer kérdőjel sem. Ugye??!?????!???????!??!??
A hozzászólás módosítva: Ápr 30, 2016
(#) nandika76 válasza reloop hozzászólására (») Ápr 29, 2016 /

Szia az LM1036-os panel a táp segéd panelról kapja a szűrt stabil 12voltot mert külön trafó állítja elő a sima 12 voltot meg a relék 5 voltját.(_)Viszont így lehet,(_)hogy nem kellene még egyszer szinte ugyan az az LM-es panelon igaz?(_)Ezt most vettem észre!
(#) nandika76 válasza nandika76 hozzászólására (») Ápr 29, 2016 /

De ha nem okoz gondot akkor akár maradhat is.
(#) reloop válasza nandika76 hozzászólására (») Ápr 29, 2016 /

Az nagyon szerencsés ha az LM1036-nak teljesen független tápja van, de ennek a saját tápnak a GND-jét ne kösd össze közvetlenül semmivel, csak vezesd oda! Az LM1036 panel bemenetén lévő GND csatlakozási lehetőséget vidd a bementi csatlakozókhoz és a RIAA korrektor jelföldjéhez, a kimeneti GND-jét pedig az öcsipanelek jelföldjéhez.
Látszólag ezek mind a testen vannak, de a testvezetőben futó olyan áramot mely az aktív elemek működtetését szolgálja igyekszünk különválasztani a jelföldtől, mert a zavarok könnyen hozzáadódnak.
(#) reloop válasza nandika76 hozzászólására (») Ápr 29, 2016 /

El ne felejtsem megerősíteni azt a korábbi álláspontomat, hogy a RIAA korrektort közvetlen a bementi csatlakozóhoz telepíteném és a hangszín panel NE5532 műveleti erősítőjét pedig oda ahol bejövő jel elhagyja a reléket. Minden centiméter magas impedanciás vezetősáv gyűjti a zavarokat!
A panelbe ott vidd be a tápot ahol az fel lesz használva, méltatlanul szeli át a paneledet teljes hosszában.
A bemenetválasztós témában a tömbvázlatnál akadtunk el, azon rámutatnék még pár fontos áramköri fogásra, illetve a kompresszoros kérdésed is lóg a levegőben.
(#) nandika76 válasza reloop hozzászólására (») Ápr 30, 2016 /

Szia a RIAA dolgot még értem,megpróbálom azt is öcsisen besuvasztani a relé elé közvetlenül.(_)Viszont a LM1036-os panelt azt mondod szedjem szét ne hagyjam úgy ahogy ti terveztétek vagy csak forgassam át?(_)Megpróbálok egy tömbvázlatot csinálni mijen programmal szoktátok az ilyet megrajzolni?(_)Jó a Paint is?
(#) reloop válasza nandika76 hozzászólására (») Ápr 30, 2016 /

Az LM1036 és a mellette lévő műveleti erősítő fizikailag elkülöníthető egymástól, bővebbet tényleg egy blokkdiagram-on kéne megbeszélnünk.
A Paint tökéletesen megfelel erre a célra. Az aktív egységek egy-egy dobozt kapnak, beleírod a funkciót és vonalakkal összekötöd őket.

Ez volna a vázlat kb. Remélem érthető.

blok..png

(#) nandika76 hozzászólása Ápr 30, 2016 /

Bocs mindenkitől az írási problémákért, megpróbálok figyelni...!KÖSZ.
(#) reloop válasza nandika76 hozzászólására (») Ápr 30, 2016 /

Ebben a témában csak kimondottan a NYÁK-kal foglalkozunk, az áramkört tervezzük meg itt!

Rendben.
(#) nandika76 válasza nandika76 hozzászólására (») Máj 1, 2016 /

Szia ilyesmire gondoltál?
(#) nandika76 hozzászólása Máj 2, 2016 /

Sziasztok köszönöm, hogy levettétek a piros fejlécet, nagyon gáz volt. Megpróbálok figyelni az írásra.
(#) HA3GX hozzászólása Máj 3, 2016 /

Kaptam egy visszarajzolt Alkotó-s féle nyáktervet (ST151). Én nem találtam benne durva hibát, de szeretném ha ránéznétek. Eredetileg 2 pár tranzisztorosat kerestem, de ez is jó. Személyre szabnám az alkatrészek méretei alapján , csak addig nem állok neki míg biztosra nem tudom, hogy jó -e a terv.
(#) Alkotó válasza HA3GX hozzászólására (») Máj 3, 2016 /

Mivel a végtranzisztorok a költségesek, és azok mérete adott, javaslom megfontolni a rendelkezésedre álló alkatrészek esetleges félretételét. Ezek helyett, célszerű lehet azt a pár forintot rászánni a kész panelbe illeszkedő "normál" alkatrészekre.
Egy-két eltérő méret esetén jobb választás lehet a panelhez igazodni, mint az egyedi alkatrészekhez.
(#) HA3GX válasza Alkotó hozzászólására (») Máj 3, 2016 /

Köszönöm válaszod.

Ha sajátomról lenne szó, nem is lenne kérdéses. De mivel másnak készül, így adott dolgokhoz kell viszonyulnom.

Lenne egy előerősítő kapcsolás, reloop féle. Több szem többet...
Nem találtam a paneltervben hibát, de lehet csal a szemem. Csatolom.
A hozzászólás módosítva: Máj 3, 2016
(#) bicorp hozzászólása Máj 3, 2016 /

Sziasztok.

Na elvesztetem a szüzeségem a nyák tervezést illetöen, kérdés milyen tórzszülemény várható belöle.
Kérném egy hozzáértő vizsgálatát.
Köszönöm.
(#) HA3GX válasza bicorp hozzászólására (») Máj 3, 2016 /

Van egy nyáktervem ehhez a kapcsoláshoz, előkeresem. Amúgy nem láttam benne elkötést, de azért várd meg a többiek válaszát is.
(#) HA3GX válasza bicorp hozzászólására (») Máj 3, 2016 /

Megtaláltam, majd nézd át.

buzzer.lay

(#) kokozo válasza bicorp hozzászólására (») Máj 3, 2016 /

Szia!

Elkötést én se találtam benne, de ha ezt nyákra tervezed elkészíteni akkor sajnos a nyák fele üres marad. Törekedj a négyzet vagy téglalap formák valamelyikének az elérésére, mert így sok nyák és vegyszer feleslegesen el lesz használva. Dobozolásnál se mindegy mekkora az akkora..
(#) Alkotó válasza HA3GX hozzászólására (») Máj 3, 2016 /

Még mindig nem értem. Akárkinek is lesz, pár tíz Ft alkatrész miatt határozottan nem célszerű koncepciókat kitalálni.
A jó panelt nem áttervezni kell, hanem elfogadni, és igazodni hozzá. Már csak az a kérdés, jónak gondolod-e a tervet.
(#) kokozo válasza HA3GX hozzászólására (») Máj 3, 2016 /

Ez az első komolyabb basszus után szépen sorba kilövi s tranyákat, utána meg a hangszórókat jelen helyzetében
(#) Orbán József válasza HA3GX hozzászólására (») Máj 3, 2016 /

Üdv!
Az Alexander áram visszacsatolt erősítőnél találkoztam olyan utánépítővel, aki a működés zavarairól számolt be. Mivel pápább akart lenni a pápánál, áttervezte a nyákot és nem is lett jó. Nem elkötés, hanem egyebek, gerjedés, torzítás miatt. Tekintve, hogy egy igen magas színvonalú erősítőről van szó - alkatrész elhelyezés miatt. Érdemes megbecsülni a tapasztalt Kollégák által kidolgozott kifogástalan áramköröket, pcb-t. Szerintem...
(#) HA3GX hozzászólása Máj 3, 2016 /

Köszönöm mindenki válaszát. Sokan írtatok, ezért nem címeztem.

Sikerült meggyőznöm az Úriembert, így marad az eredeti terv.
A hozzászólás módosítva: Máj 3, 2016
(#) bicorp válasza HA3GX hozzászólására (») Máj 4, 2016 /

Üdv
Elkötés? azt mirre érted?
Magyon kezdö vagyok
(#) Hp41C válasza Alkotó hozzászólására (») Máj 4, 2016 /

Sajnos magyar nyelven nem találtam meg, de angolul olvaható: Bővebben: Link
Szigetelési távolság kalkulátor
A hozzászólás módosítva: Máj 4, 2016
(#) HA3GX válasza bicorp hozzászólására (») Máj 4, 2016 /

Szia!

Elkötés: "a kapcsolási rajztól eltérő alkatrész összekötés". Magyarul, ha nem oda kötöd ahova kell.
(#) HA3GX hozzászólása Máj 4, 2016 /

A nap folyamán ~11 óra alatt, készítettem egy lehetséges NYÁK tervet Skory Quad 405-ös kapcsolása után. Akinek van ideje, kedve, legyen szíves nézzen rá. Egyenlőre az lenne a lényeg, hogy sikerült -e hibátlanul összehuzaloznom. Érdekesen jelöltem az induktivitásokat, de remélem felismerhető. Sok munkám van benne, megosztom a nyers, rendezetlen verziót is, hátha valakinek jobb ötlete lenne.
A huzalvastagság nem végleges.

Mellékelem.
A hozzászólás módosítva: Máj 4, 2016
(#) kokozo válasza HA3GX hozzászólására (») Máj 4, 2016 /

Szia!
A 2db BD242C nek is a fő hűtőbordán kell lennie a 2 fő végtranyó közelében, ezért szerintem felesleges átnézni mivel ha áthelyezed a tranyókat úgy is minden máshol lesz.. a két BD242C középen a 2 nagy tranya a hűtőborda szélén.
Következő: »»   158 / 200
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem