Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK terv ellenőrzése
 
Témaindító: Paso, idő: Okt 4, 2005
Lapozás: OK   157 / 199
(#) nandika76 válasza reloop hozzászólására (») Ápr 19, 2016 /
 
Szia az adatlapok szerint szerintem éppen elég lesz ez a felállás bár én annyira nem értek az értékekhez.Most itt tartok az anyapanellel.Az öcsibe még beraktam egy-egy trimert a kimenetre nem tudom ,hogy lesz e rá szükség de meg lesz a helye ha kell.
A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2016
(#) Jhanee válasza kokozo hozzászólására (») Ápr 19, 2016 /
 
12V-ról megy.
Ez egy automata öntözőberendezés.
(#) kokozo válasza Jhanee hozzászólására (») Ápr 19, 2016 /
 
Én a relékre gondoltam, hogy azok mit kapcsolnak?
(#) Orbán József válasza Jhanee hozzászólására (») Ápr 19, 2016 / 2
 
Üdv!
Én csak egy szemszöből értékelem. Egyszer egy cégnek elválaltam több százas tételből hibásnak mutatkozó, beültetett nyákok javítását. Összesen 3 féle sávból a legvékonyabb hasonló, mint a mutatott nyákon. Egy TV doboznyi nyákot kellett javítani a szükségtelenül vékony nyomtatások miatti alámaródások és a nem teljesen megfelelő kivitel miatt. Eleinte próbáltam kinyomozni, hogy a forrasztásgátló nyomat alatt hol a szakadás, később már csak áthidaltam egy vékony vezetékkel forrponttól forrpontig. "Gyönyörű" volt, mondhatom.
Mindezen hibák egyik oka a teljesen feleslegesen vékony vezetékezés. Számomra az ilyen azelőtt és óta is érthetetlen. (Meg a derékszögű huzalozás is... )
A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2016
(#) ktamas66 válasza Jhanee hozzászólására (») Ápr 19, 2016 / 1
 
Bizonyos alkatrészlábakon csak akkor lehet via, ha furatgalvános lesz a nyák (a relét pl nem tudod mindét oldalról forrasztani).

Én azt szeretném kérdezni, hogy ha a SP6 az írja nekem, hogy 40A-re 15mm széles nyáklemez elég, akkor az mekkora melegedéssel járhat. Érdemes-e gondolkodni a megerősítésen. Van pl. 2,5x2,5 szögletes rézdrótom vagy vágjak egy rézlemez csíkot és azt ráforrasztani. Szóval itt indokolatlanul vékonyak-e a vezetősávok .
(#) Orbán József válasza ktamas66 hozzászólására (») Ápr 19, 2016 /
 
Szóval itt indokolatlanul vékonyak-e a vezetősávok .
A vékonyak igen - szerintem.
A vastagra meg lehet rézhuzalt végig forrasztani, mint egyes kapcsitápoknál is látható.
(#) nandika76 hozzászólása Ápr 19, 2016 /
 
Sziasztok kezdek a vége felé járni.A kérdésem,hogy tegyek e a bemenetekre kondit és ellenállást,vagy elég az ami az LM-es fokozat bemenetén van?
köszi.
(#) reloop válasza nandika76 hozzászólására (») Ápr 19, 2016 /
 
Szia! Nem szerencsés, ha az áramköri kérdéseket a NYÁK-tervezéssel vegyítjük, az LM1036 ilyetén bevezetése felborítja az eddigi elgondolást. A hangszín-hangerő bemenete lesz a bemeneti csatlakozók jelföldje, kimeneti GND-je pedig az öcsipaneleké.
Mi célt szolgál majd ez a kapcsolás?
(#) villanyipi hozzászólása Ápr 19, 2016 /
 
Üdv!
Újabb paneltervbe vágtam a fejszém ehhez készülne , de az inverter rész után nem értem a megszakítóhoz kapcsolódó alkatrészek hogyan is kellene csatlakozzanak be az áramkörbe a panelon, bármilyen segítséget szívesen fogadok, remélem az inverter részt nem rontottam el.
Köszönöm előre is!

próba.lay6
    
(#) nandika76 válasza reloop hozzászólására (») Ápr 19, 2016 /
 
Szia azt szeretném elérni,hogy az összes erősítőm egyhelyröl tudjam hajtani magyarul osztó erősítő szeretnék épiteni
(#) nandika76 válasza nandika76 hozzászólására (») Ápr 19, 2016 /
 
Bocs a téma nem ide valósàgért.
(#) nandika76 válasza nandika76 hozzászólására (») Ápr 19, 2016 /
 
Igazàbol relès bemenetválasztó a végén 10 db erősítővel.
(#) kokozo válasza villanyipi hozzászólására (») Ápr 19, 2016 /
 
Szia Pl így..
(#) reloop válasza nandika76 hozzászólására (») Ápr 19, 2016 /
 
Ami a NYÁK részét illeti: a reléket és az LM1036 előtti műveleti erősítőt telepítsd szorosan a bemeneti csatlakozók mellé, mert a sok vezetősáv sok zajt gyűjt össze, mindamellett pazarlás is a panellel. Az öcsipaneleket szintúgy odafordítanám a kimenetekhez.
Áramkörileg: egy műveleti erősítős hangszín jobb lett volna. Az LM1036-ot ajánlott teljesen független tápról járatnod
(#) nandika76 válasza reloop hozzászólására (») Ápr 19, 2016 /
 
Köszi igyekszem.
(#) villanyipi válasza kokozo hozzászólására (») Ápr 20, 2016 /
 
Köszönöm szépen !
(#) nandika76 válasza nandika76 hozzászólására (») Ápr 22, 2016 /
 
Szia próbáltam áttervezni úgy ahogy mondtad,a kérdés az volna ,hogy miért volna jobb ha külön táprol menne az LM ícés panel és a két független táp földjeit össze lehet e vagy kell kötni.A reléknek is független tápot terveztem.
Köszi!!!
(#) reloop válasza nandika76 hozzászólására (») Ápr 22, 2016 /
 
Szia! A hangszín áramkör 50mA-t vesz fel, a helyi tápszűrést megelőző testvezetőn zavarjel képződhet, ezt nem lehet korrektül a szimmetrikus tápba integrálni.
Az amatőr keverő, vagy a bemenetválasztós témában át kéne ezt beszélni kapcsolási rajz szinten, mert így nem győzöd majd rajzolással.
Nagy nehezen kibogarásztam, hogy RIAA-korrektorod is lesz, annak különösen jó lenne egy öcsipanel a bementi csatlakozó közelében.
(#) nandika76 válasza reloop hozzászólására (») Ápr 22, 2016 /
 
Köszi már át is megyek.
(#) nandika76 válasza nandika76 hozzászólására (») Ápr 27, 2016 /
 
Szia tennék fel ellenőrzés és véleményezésre nyák tervet.De ha nem baj lay-ban mert túl nagy képek lesznek.
(#) reloop válasza nandika76 hozzászólására (») Ápr 27, 2016 /
 
Szia! Az LM1036 stabilizátorát feltétlen a táppanelre helyezném, a szűretlen test és a jeltest közös vezetősávja nem szerencsés.
(#) Hp41C válasza nandika76 hozzászólására (») Ápr 27, 2016 /
 
Az előerő táp.lay6 -ban a 230V -os hálózati feszültséggel összefüggő és a leválasztott részek között az előírt minimális 7.5 mm -es kúszóutat (a legrövidebb uton mért távolság) be kell tartani.
(#) elactrofan válasza Hp41C hozzászólására (») Ápr 28, 2016 /
 
Ez a 7.5mm-t nem nagyon lehet betartani, ha van egy kis alkatrész ismereted te is beláthatód. Mosat van épp előttem pár kapcsolóüzemű táp, mint amit a notikhoz használnak ebben a gratez lábai 5mm- re vannak, vagy említhetném a sorkapcsokat amit pcb-be lehet forrasztani, hogy tartód be a 7,5mm távot?
(#) qvasz2 válasza elactrofan hozzászólására (») Ápr 28, 2016 /
 
Sajnos egyre több a silány termék, ahol nem tartják be az előírásokat, de azért akad jó példa is bőven. Be lehet tartani, ha be akarod tartani, pl csokiban is létezik olyan, ahol a lábtávolság nem 5, hanem 7,5 mm, vagy több.
Bővebben: Link
(#) Hp41C válasza elactrofan hozzászólására (») Ápr 28, 2016 / 1
 
Ez az előírás és nem felülbírálható. Olyan alkartészeket kell felhasználni és olyan kialakítást kell alkalmazni, aminél betatható a távolság. Velem vitázhatsz jó sokáig, de az érveket gyűjtsd dossziéba. Jól jöhet még néhány év múlva, amikor már jó koszos, poros, esetleg párás a panel és egy közeli hozzátatozódat éri áramütés...
A terv egy keverőpult, amihez eszköz kapcslódik. A keverő földje galvanikusan össze van kötve mindegyikkel. Ha a keverőben átütés keletkezik, minden hozzákapcsolt berendezésre átjut.
A hozzászólás módosítva: Ápr 28, 2016
(#) Hp41C válasza qvasz2 hozzászólására (») Ápr 28, 2016 /
 
De nem is a csokival van a probléma. Mehet 5 mm -es lábtávolságúra a 230V -os két vezeték. A probléma a leválasztott (a puskás transzforátos szekunder köre) és a hálózattal összefüggő (a puskás transzforátos primerer köre) közötti távolsággal van, alkatrészáthelyezéssel, vezetékezés módosítással megvalósítható.
(#) Alkotó válasza Hp41C hozzászólására (») Ápr 28, 2016 /
 
A nélkül, hogy vitatnám a 7,5 mm-es előírást (hallottam már mástól is), be tudnád tenni azt a szabványlapot, ahol ez le van írva? Szeretném tanulmányozni.
(#) kameleon2 válasza Alkotó hozzászólására (») Ápr 28, 2016 / 1
 
Szerintem mindkettőtöknek javaslom a régebbi hozzászólásokat, ahol ez szépen ki van vesézve. Mekkora a minimális távolság, kúszóáramút, Hogyan lehet bemarásokkal megnövelni stb. De itt is van némi egzakt magyarázat: IPC2221A szabvány alapján
(#) Alkotó válasza kameleon2 hozzászólására (») Ápr 29, 2016 /
 
A linkelt ajánlásod valóban egy átfogó anyag, tanulmányoztam már. De ez egy nem "honosított" szabványra való hivatkozás, és abból is csak egy kiemelt részlet.
Kimondottan zavaró számomra a tengerszint feletti magassághoz való kapcsolat. Nem látom az összefüggést a kisebb és a nagyobb légnyomású levegő, illetve annak szigetelő képessége között.

Én nagyon szeretném látni mire alapozzák a megszólalók a 7,5mm-es távolságot. Nem mondom, hogy nincs igazuk, de mutassa már be valaki végre, mi alapján helyes ez az érték. (Pl. az optocsatoló dip8-as tokozása is kérdéses lehet, mert ha pl. 2 mm-es karikák vannak a lábak körül, akkor már csak 5,5 mm a légvonalbeli távolság.)
(#) Hp41C válasza Alkotó hozzászólására (») Ápr 29, 2016 /
 
Sajnos a szabványt nem tudom ide belinkelni - fizetős...
De a mellékelt adatlapon olvashatók a megjegyzések:
Idézet:
„These couplers perform safety functions according to following equipment standards:
- VDE 0884 Optocoupler providing protective separation
- VDE 0804 Telecommunication apparatus and data processing
- VDE 0805/IEC 950/EN 60950 Office machines (applied for reinforced isolation for main voltage 3 400 VRMS)
- VDE 0860/lEC 65 Safety for mains operated electronic and related apparatus for household”

Továbbá érdemes megnézni az alkalmazott DIP8 tok mechanikai kialakítását is. Itt a lábak távolsága 10 illetve 9 mm, amivel még a forszemek szálei között is biztosítható a 7.5 mm. A tokozás felületén is garantált a min 7.5 mm távolság a két lábsor között.

Csak a képen jelhett helyen kellene még 2.5 .. 3 mm hely. Érdemes ennyit írni róla? Egyszerűbb arrább tolni.
A hozzászólás módosítva: Ápr 29, 2016
Következő: »»   157 / 199
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem