Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Dióda helyettesítés
Sziasztok! Az lenne a kérdésem ,hogy van nekem GDK-2 jelű diódám tudnátok valami támpontot adni a V ,A vonatkozásában? Nem találok róla semmit a neten. Köszi a segítségeteket!
Nem árt tudni hogy germánium dióda és a nyitófeszültsége 300-400 mV körüli
Ez lemaradt, bár az adatlapja szerint több.
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni?A következő diódákhoz keresek helyettesítőket: MA165TA MA4056MTA RL1N4003N02 Köszönöm előre is. Szép napot
Szia !
Csak az elsőt néztem meg, de igen speciális ultragyors kapcsoló dióda, 100 V 500 mA 4 pF kapacitás, és 8nS gyorsaság. Nagyon nehéz helyettesítőt találni, ha van akkor az SMD tokozású. Ha jól látom TV kapcsoló üzemű tápjában használatos ?
Halihó!
Egy TECHNICS keverőben van.A kivezérlésjelző IC előtt van.Sárgával bekarikáztam. Csatolom a képet. Szép estét
Megadták a módját, nem kínai, ultra alacsony zajszámú dual OPA, 100 MHz tranzit frekvenciájú
tranzisztor, ultra gyors kapcsolódióda. Jó helyette BA318, BAY69, BAY71, 1N4148, 1N4149 A hozzászólás módosítva: Máj 5, 2016
A többit ha bejelölöd hol van, jobban megtaláljuk a megfelelőt. A második MAZ4056 lenne
a PANASONIC katalógus szerint egy 5,6 V-os zener. Egyébként mi történt a diódákkal?
Semmi nem történt a diódákkal.Csak azon gondolkozom, hogy meg lehetne építeni.
Ha jó az 1N4148 dióda akkor miért nem azt rakják bele a gyártásnál?Soha nem értettem miért kell egyedi alkatrészeket gyártatni a tervezőknek. A többi a táp részben van.
Köszönöm a a segítséget.
További szép estét
Sziasztok!Megtudná nekem mondani valaki,hogy a OA71 típusú diódát mivel tudom helyettesíteni?
Előre is köszönöm.
Szia!
Keress valamilyen másik OA-val vagy AA-val kezdődő típust. A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2016
Itt van egy kapható típus:
1N34A
Nem jó a nyitó és zárófeszültsége az adott alkalmazásban.
AA117 AA118 típust ajánlok, feszültségek nyitó áram megfelelő. Aránydetektorokban használatos Ge tűsdiódák.
Egy csomó germánuim dióda kapható (még) a HAM bazár -ban: 1D507A, D9B (~OA1160), D106, OA1154, OA1180, OA1182
Az utolsó szám a feszültségtűrést jelenti X100 Vpp, kivitel azonos 1 A típusok
Köszönöm segítséged, akkor jól láttam, hogy ezen kívül nincs más eltérés közöttük.
Sziasztok. Egy kis segítségre lenne szükségem egy
AW04 Diódát Mivel tudnék helyettesíteni?
Keress egy legalább 40V-os és 15A-es Schottky-diódát.
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Egy erősítőt szeretnék javítani / Peavey XXL, ss erősítő / amiben N4148 diódák vannak, amit ha jól értelmezek rajzról a csatornák torzításáért is felelősek. Az erősítő tiszta csatornája szépen szól, viszont a torzítottakban van valami csúnya plusz koszos hang. Feltételeztem ezt dióda hiba, vagy talán más alkatrész okozhatja. Mivel régebbi gyártmány az elektrolit kondikat kicseréltem. A kérdésem viszont N4148 ki lehet e másra cserélni pl.: N4007/ ez van itthon / ha nem akkor érdemesebb-e más alkatrészt is cserélni. Tudom nem teljesen diódákra vonatkozó kérdés, elnézést kérek. A rajzot mellékeltem. 1000 köszönet aki tudna segíteni merre is induljak Rendesen amatőr vagyok de nem teljesen
Szia ! Miért kellene mással helyettesíteni, helyesen 1N4148 filléres alkatrész, mindenütt kapható.
Igen tudom De N4007 van itthon egy csomó. Azt hiszem mindent eredetivel fogok kicserélni, mármint semmi helyettesítés. Sajnos előttem már belekontárkodot valaki és próbálom kiszűrni mit csinált...
Sziasztok.
Adott egy 5.1-es hangfalszett, amiben kiment egy Z1 8,2v-os dióda. Azt szeretném kérdezni, ilyen diódát hol tudnék beszerezni, nézegettem többfélét, de egyik sem az igazi. |
Bejelentkezés
Hirdetés |