Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Propeller Clock
Feltettem egy led drivert próbából. Íme az első "fények"
A képen nem látszik de kék,piros,zöld,kék,piros,zöld.......világít A hozzászólás módosítva: Máj 3, 2016
Ja nem tudok már számolni sem Jó lenne a meghajtókat egyesével éleszteni és egy áramkorlátozót betenni a 12V ágba egy pillanatra mielőtt feszültséget kap mert ha akár egy is GND-re zárlatos lenne a forrasztás vagy egyéb ok miatt azonnal kinyírná a ledet mit jobb ha nem kell cserélni bent egyet sem.
Megfordítottad a másik fele is megy? Vagy még nincs beültetve?Mekkora az áramfelvétel ha kihajtod egyszerre mindet? Jó lenne tudni
A hozzászólás módosítva: Máj 4, 2016
Á,még csak fele van meg. Mérés ha mind megvan akkor majd.
Most,hogy így felmelegedett a project én meg a pc ventis motorba próbálom a wirelless power-t belepasszítani. Már működik is egy prototípus mi nem melegíti kis áramfelvételnél (üresjárásban) sem túlságosan a motor forgórészét. Egy Asus pc hűtő siklócsapágyazással 12Volton felszállna vele a 67 ledes forgórész 6-7 voltról elviszi jó erős.Ezért is kérdeztem rá az áramfelvételre. Most a sima kapcsolás van egy panelen de gondolkodom valami másik verzión hol van visszacsatolás a primér mellet egy külön tekercsről,vagy egy középpont megcsapolásos tekercs mely talán szimetrikusabb tudna maradni kisebb lehetne az üresjárati áram (most olyan 300mA).
Méregettem kicsit.
1. Ledpanel nélkül csak az öcsi 60mA 2. zöld 64db 120mA össz 3 piros 64db 120mA össz 4 kék 64db 120mA össz 5 fehér 64db érdekes módom 180mA össz (ez 10A méréshatár, az előző mérések 200mA méréshatár, ja a 200mA méréshatár kiakadt ) Az lehet mondani hogy 64 led az 60mA/szín. Az adatokat az öcsi panel wpower sec. tekercs helyére ,az egyenirányítás elé adott 12V dugasztáp körében mértem. Tehát ennyi energia kell majd átmenjen a wpoeeren. 60mA*7 = 420Ma legyen kerekítve 500 akkor van tartalék is. P= 0.5 *12 = 6W ,nem kevés sajnos
Köszi!!1 Ampert ki tud izzadni 12 volton a wpower ez 12 w több mint elegendő..
Persze ez most 30K árambeállító ellenállással van mérve. Szerintem elég fényesek a ledek így is.
Talán a pirosnak kéne még fél mA akkor lenne tökéletes. Most sem a fényerő a baj hanem hogy nem egyforma a fényerő. A másik két szín tökéletes. A hozzászólás módosítva: Máj 5, 2016
Észrevettem én is,hogy a piros elég "gyehenna".Megnézem azon a fajtán ami nekem van az is ilyen e..Azt megnézted,hogy a dc konverter képes előállítani a kívánt áramerősséget ??
Persze képes.az csak a pic és a vezérlők tápja.
A hozzászólás módosítva: Máj 5, 2016
Megnéztem egy ledet a másikból ugyanilyen mint ami a tiedben is van fényerőre..Azt vettem észre,hogy ellenállással jó a piros fény is viszont több árammal! Ha beállítottam 10mA-re a kéket akkor a zöld is szinte teljesen megegyezett az áramban de a piros ugyanezen a feszültségen 12mA áramon ment a fénye így közel megegyező a másik kettővel.Nem tudom,hogy lehetne megoldani mivel a meghajtók mindhárom színt vezérlik nem lehet az áramot külön variálni. Szoftveresen talán van rá lehetőség,hogy "visszacsald" azt a kis különbséget de ezt te tudod
Erre nincs lehetőség. Meg kell találni a középutat.
Más. Megvan az első hiba a nyákon . A 3. meghajtónak nincs bekötve a GND-je. Szerencsére nagyon egyszerű javítani. Viszont elfüstölt egy led-em is miatta. Ne tudd meg mit szívtam a cserével de sikerült. VIDEO teszt 3.
A lényeg,hogy sikerült.A ledeket leteszteltem a többit az én sem mértem ki a nyákon...Én azt gondoltam megpróbálni,hogy a ledeket kihajtani erősebben,végeztem az imént egy tesztet a 14-15mA a választóvíz hol már nincs sok különbség. Ekkora áramon hajtani őket és egy pwm-et rátenni a fényerő szabályozáshoz??Meg kéne nézni egy meghajtón megemelni az áramot.mekkora a különbség egyből látszik..
A baj hogy most 1mA körül mennek a ledek és ehhez kell 6W. Szorozzál
PWM így is lesz. Tervben benne van A hozzászólás módosítva: Máj 5, 2016
Egy tesztet megérne mégis,hogy viselkedik ha pwm fényerőt leveszed.. Kell kraft neki az biztos.Ha a rotor két oldala"váltott műszakban" menne az jelentős energiamegtakarítást jelentene,adott fényerőhöz így oldalanként nagyobb áram kéne..Lehet az alacsony fordulatos elképzelés rovására megy..
Helló!
Szépen haladsz! Gratulálok. Az a fránya piros led eléggé kellemetlen, hogy nem teszi a dolgát úgy mint a többi...
Köszi. Bele kellett húzni mert most nem leszek 4 napot.
Ez a piros led dolog csak most zavaró mikor nem "villogtatom" gyorsan és nem forog a rotor, csak akkor látni mikor folyamatosan égnek. Ez nem üzemi állapot. A másik RGB órám is ilyen volt. Menet közben nem venni észre ebből semmit.
"váltott műszakban", ilyen biztosan nem lesz. Semmi értelme akkor a két lapátnak.
Akkor végül is nincs is semmi gond, ha forgás közben eltűnik a különbség!
De kell,hogy legyen úgy is értelme!! Az emberi szem tehetetlenségén alapulana ez is.Nem feltétlenül kell a "váltott műszakot" úgy érteni,hogy nem megy egyik-egyik fele egy egy körben. Tegyük fel el van osztva 512 cikkre a kör. A rotor ugye el van tolva a ledeknél oldalanként fél rasztert,egyik körben egyik rotor a páratlan 1-3-5-..511, cikkekeben menne csk megjelenítés a másik a párosban 0-2-4-..512,utána cserélnének??Csak a fele led menne egyszerre,de mégis 180 fok eltolással. A sorokat cserélgetnék végül is bent.A szemet duplán tévesszük meg csak a fényerő lesz fele miből van bőven ha meg van hajtva a led..
Szóval elkászült a wirelespowe táppanel ahol már módosítottam a nyákot, az MP2303 hasa alatt test pont van igy a hűtése is jobb lett. A kiegyensúlyozás is megvan kimenő feszültség is rendben van. Ki kell találnom mivel tudnám hatásosan letesztelni. Valami jó ötlet?
A hozzászólás módosítva: Máj 7, 2016
Szia! Bocs, hogy beleszólok, de ez csak statikus kiegyensúlyozás. Gondolom ez fog forogni és akkor csúnyán rázkódni fog! (az a csavar a másik oldalra kerüljön)
azért feltételezhetted volna rólam hogy nem ráragasztom a panelra!
átfúrom a nyákot és beleteszem a csavart Tudsz jobbat módszert kiegyensúlyozásra? "Hallgatom"!!
Szétszivat a gyorsulásmérő. Nem bírok vele SPI kommunikálni. Az a baj hogy nem tudok analizátort rátenni hogy lássam mi a baj az LGA tokozás miatt nincs hova forrasztani. Mégcsak lemérni se tudom hogy a forrasztás jó e? Valamit visszaad a nyüves de nem azokat az értékeket amiket beírok a regiszterbe. Már elég piros a búrám......
Nem zavarja meg a dc konverter tekercsének a szórása?
Nem hinném hogy ilyen baja van. A DEVID se tudom kiolvasni.
Mese nincs , rá kell forrasztanom a PIC lábára az analizátort pedig nagyon nem akarom.... Aztán az is lehet hogy kinyírtam a gyorsulásmérőt mert már vagy háromszor levettem feltettem mert nem voltam biztos a forrasztásban. A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2016
|
Bejelentkezés
Hirdetés |