Fórum témák
» Több friss téma |
![]()
Ezt már használtam: TKinter
Rendi köszi, és ehhez szükséges valami külön sdk-t feltenni, vagy az alapprogram tud mindent? Illetve még annyi, hogy raspbian alatt be tudom azt állítani, hogy amikor elindul a rendszer akkor automatikusan indít egy Pythonban megírt alkalmazást, és megnyílik a grafikus felülete is?
A hozzászólás módosítva: Ápr 27, 2016
Benne van a raspberry-ben, meg ha letöltöd a windows-on is egyből megy. Találtam egy jó leírást a neten pdf ben de nem ezen a gépemen van. Az automatikusan elindítható-e a grafikus felület azt még nem tudom. Eddig csak a háttérben sikerült futtatni python scriptet de majd utána nézek.
Értem, köszönöm
![]()
Valaki foglalkozott már Raspberry és Arduino I2C összekötésébe? és utánna egy honlapon nézni a bemenetek állapotát és a kimeneteket kezelni? igazából a második részével van bajom Arduinot megcímzem és egy ledet betudok kapcsolni és egy rákötött hömérő szenzor értékét is letudom olvasni, ha küldök arduinonak egy számot annyi, hogy mivel csakmég Arduinot programoztam ezért nemnagyon akarok Pythonba belefogni inkább a WiringPi-vel próbálkozok
A hozzászólás módosítva: Máj 4, 2016
Most ez van és ugyanannyiba kerül, mint egy Arduino és később több arduinot is felakarok fűzni
Sziasztok!
Megakadtam egy témában és gondoltam hátha futott már bele valaki ilyesmibe. Kicsit komplex a dolog, de megpróbálom egyszerűen leírni. Van egy GECII.-vel vezérelt DVB-T demodulátorom, a GEC IP kimeneti portjára rá van kötve a raspi egy utp kábelen, wiresharkban ránétem és meg is érkeznek a TS csomagok szépen. A szépsége most jön, ugyanis ezeket a csomagokat kéne ráküldenem az USB-re kötött Hides UT-100A modulátorára, ami sima MPEG TS fájlt könnyedén fogad és azzal működik is. Szerintetek meg lehet oldani közvetlenül az IP-n érkező TS csomagok átvitelét, vagy úgy lehetne csak ha a TS csomagokat beiratom egy fájlba és onnan olvastatom ki folyamatosan a modulátorral?
Sziasztok!
Rapsberry PI3-at vásárolnék és láttam KIT-et, amiben adnak hozzá műanyag házikót, hűtőbordát. A dobozolás igazából lényegtelen, mert bedobozolom magamnak, inkább a hűtőborda érdekelne engem. Kell rá? Konkrétan róla van szó A hőtermelését nem ismerem, amit használnék rajta: Backbox 4 lenne rá telepítve hálózatfejlesztéshez, hibakereséshez, ami nem 0-24h-ban menne nyilván, csak időnként 8-10 órát. illetve lenne egy másik sd kártya, amin CentOS, vagy ubuntu 1404LTS NOGUI lenne telepítve, SSH-n managelve. Ebben a formában pedig 0-24h-s szerverként üzemelne, igazából kis fájlkiszolgálóként.
Helló! Ha a dobozolás nem annyira fontos, akkor inkább külön-külön vedd meg. A panel maga ennek az árnak a fele, a többi filléres dolog. Szerintem érdemes rátenni a bordát, az is olcsó, baja nem lesz tőle
![]()
Értem. Jól fut rajta amugy a debian?
gondolom GUI nélkül megy rajta nálad. Mondjuk egy gnome, vagy kde felülettel mennyire boldogul?
Sziasztok!
Van egy PI2 lapom, amin Volumio fut és külső DAC segítségével szólal meg. Erre van kötve egy Castone CPA-250C típusú erősítő. Olyan kérdésem volna, hogy megoldható-e ennek az erősítőnek a BE/Ki kapcsolása GPIO segítségével úgy, hogy a Volumio kezelje? Valamint van-e lehetőség arra, hogy az erősítőn található 6 hangerő csatornát I2C digitális potméter segítségével külön-külön tudjam online állítani? Előre is köszönöm! ![]()
Jól fut, jól fut, azért egy i7-en jobban futna
![]()
Hát Volumioból bonyolult lesz, de mondjuk egy külön weboldalt csinálva nekik, szerintem megoldható
Ha LXDE-vel fut akadás meg megragadás nélkül, akkor nincs gond. A backbox xfce-vel van alapvetően telepítve, nem is kell rá több, tökéletes vele. Ennél nagyobb GUI-t nem teszek rá.
Az ubuntu lts-t meg gui nélkül teszem úgyis, szóval ott tuti nem lesz gond. Köszönöm a választ!
Senki nemfoglalkozott ilyennel vagy esetleg openHAB-al??
Nemrég csinálgattam egy I2C adatcserét a Pi és egy PIC18F4520-as áramkör között.
Tudom, kicsit kőbalta módszer, de beraktam egy I2C RAM-ot a buszra, amit felváltva ír/olvas a Pi és a PIC, a hozzáférést a PIC vezérli egy darab digitális I-O-val.Így számomra egyszerűbb volt a programozás.A Pi-n egy Tkinter-rel megírt kezdetleges GUI fut, persze ez a projekt is befejezetlen egyelőre.
Sziasztok!
Nem tudom mennyire legális egy ilyen linket megosztani, de ha a moderátorok sem bánják: USB-SATA adapter Ezzel már könnyen építhetünk NAS-t a Rasberry-ből...
Mivel nem vagyok vállalkozó, meg cég képviselője sem, nem regisztráltam. A nélkül meg nem látni az árakat. De kérdezem, ez olcsóbb, vagy jobb, mint egy külső winyó ház? Ahogy a kiegészítők árait ugy nagyjából látom, nem nagyon hiszem.
Közben a magyarországi Conrad-nál is láttam ugyan ezt, azt hiszem 6e Ft körül volt. Nem olcsóbb, de kompaktabb, egy készülékházban össze lehetne rakni mindent.
Nem kívánok ezzel vitát indítani, ezzel a témát le is zárom, csak mint gondolatébresztőt kívántam megosztani ezt a kis panelt.
Sziasztok! Kérdésem az, hogy a Raspberry pi-k közül melyik a legerősebb hardverű, vagy hogy pl a Banana pi-vel van valakinek tapasztalata? File és torrent szerver lenne(amit letöltök torrent, azt oda töltöm le, és onnan kerül seedelésre, hogy ezzel se a saját gépemet terheljem, plusz a fogyasztása is lényegesen kisebb). Előre is köszi a válaszokat!
![]()
"Raspberry Pi 3 Model B" most a legújabb, legerősebb. Specifikációt a neten megtalálod.
Hogyan kötöd rá a HDD-t?
Usb-sata átalakítóval.
Jobban jarsz a Banana Pi-vel a Sata port miatt.
Még 1 kérdés!
A linux tudja kezelni a 3TB-s Winyokat?
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy ez megy-e raspberryvel, és Pythonban tudom-e kezelni? Előre is köszi!
A 2.6.25-os kerneltol kompatibilis a driver-e, elmeletileg benne is van a kernelben,ha megsem, akkor leforditod, betoltod es kesz.
Amit en lattam tavaly az a 3.x.x akarmeddig volt kompatibilis.
Rendben, köszönöm!
Üdv nektek kedves pi szakik/rajongók!
A problémám a következő és nagyon szeretnék segítséget kérni rá! Raspberry Pi3 modehez vettem KeDei 3.5 inch SPI TFT LCD (version 6.0) kijelzőt, de sehogy sem tudom kalibrálni, hogy működjön. csak Pi2-es fórumokat találtam hozzá, de nem jók ,vagy csak én nem tudtam kiigazodni rajtuk. https://www.raspberrypi.org/forums/viewtopic.php?f=44&t=124961&...840855 https://github.com/saper-2/rpi-spi-lcd35-kedei A magam módján már mindent próbáltam. Tudna valaki segíteni, hogy működjön? Nem leszek hálátlan. Köszönöm! A hozzászólás módosítva: Jún 2, 2016
Sziasztok!
Nemrég kezdtem foglalkozni python programozással, már nagyon sok mindent sikerült megcsinálnom tkinterben, viszont egy dolgot nem, egy képet szeretnék megnyitni, viszont ez egy piktogram ezért png-ben van hogy ne legyen háttere, viszont ahogy láttam a python nem igazán szereti a png képeket... Abban szeretnék segítséget kérni, hogy hogyan tudnám ezt megoldani, vagy ha nem png-ben, akkor hogyan hogy ne legyen háttere. Előre is köszönöm! |
Bejelentkezés
Hirdetés |