Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv Mindenkinek!
Van egy Acer AL1916w monitorom, ami eddig ment rendesen, aztán egyszer csak az a hiba lépett fel, hogy csak az alsó csőpár indul be 5 mp-re. Kondik cserélve lettek ezáltal. De úgy tűnik megint, hogy nem az a baj. Amúgy ha 220-ra csatlakoztatom akkor egy halk kis kattanás hallatszik mielőtt begyújtja az alsó két csövet, aztán ugye kialszik és ennyi. Tudom, hogy ez gyakori hiba mégsem tudom merre keressem a problémát ennél a típusnál... Mi lehet a gond? A hozzászólás módosítva: Máj 8, 2016
Ha egy halk kis kattanás hallatszik mielőtt begyújtja az alsó két cső,akkor lehet hogy a csövet gyujtó magasfesz elmegy zárlatra (leüt a házra),és ekkor letilt az elektronika.
Esetleg ezt lehetne megnézni.Sötétben talán még látni az ivet is (amikor pattan).
Nincs benne a házban, csak "csupaszon" az asztalon próbálgattam. (összerakva a scalerrel, a gombsorral és a csövekkel) A kattanás épphogy csak hallható, tehát nagyon halk. Azt elfelejtettem írni, hogy púpos kondik is voltak benne, de mindet kicseréltem, még a 400v puffert is, mert az meg ki volt folyva. Ezek után működött rendesen, de egyszer csak ezt csinálta amit már leírtam.
Köszi a választ!
A kattanás normális, akkor mágneseződik fel a trafó először. A trafók szekunderét ellenőrizted?
Fogalmam sincs miért, de nem mutatott semmit a szekundereken a műszer. Tuti, hogy én vagyok béna, és ez ráadásul egy ritka típus, ahogy elnézem. Ezért próbából megcseréltem a két trafót, és a hiba ugyanott maradt. Tehát ebből gondolom, hogy a trafókkal nincs gond.
Mert nem a szekundert mérted, nem mindíg az a szekunder lába ami a trafó egyik végén van.
Értem. De mivel megcseréltem a két trafót és a hiba nem változott, akkor jó mindkettő, nem?
Valószínűleg igen, csak azért mondtam, hogy ne lepődj meg a mérési eredmény miatt.
És ha a csöveket megcseréled mit csinál? ( az alsó felső oldalt) Csőhibára is kitilt néha.)
Elég egyértelmű, hogy a felső csővek valamelyikének kampec.
Én így csinálnám: 2 19colos monitorcsövet sorbakötnék, majd rá a fölső csövek csatlakozójára, ha így nem tilt le akkor szedném szét a Tévéjét. Üdv
Szerinted, ha próbálta és mindíg ugyanaz a része nem mukodik az inverternek, az csőhiba?
Már bocsi, de a
Idézet: Nem egy egzakt válasz, nekem ezt tudnom kéne, hogy mire gondolt a költő? „már megtörtént többször is.”
Ez nem kvantumfizika. Az volt előtte a javaslat, hogy cserélje meg a csöveket és erre mondta, hogy már megtörtént többször is.
Hát jó, akkor prózaibban fogalmazva: Megtörtént a csövek cserélgetése (amúgy ezek a tesztcsövek, tehát tutira jók) és többször is próbáltam a saját csöveivel, azok is jók!
Csak az inverter egyik oldala nem működik, tehát a hiba mindig ugyanott megmarad, bármit is cserélgetek!
A képen pirossal bekarikáztam az alkatrészeket, melyeket kicseréltem a végén, már "laikus kínomban" ...(igen, az optocsatolókat is, pedig multiméterrel mérve egyik sem mutatott eltérést) Valamint az összes elkót is cseréltem, kivéve azt ami kékkel van bekarikázva.
Még a 400V-os puffer kondit is cserélni kellett, mert az is púpos volt+váladékos volt a lába. Először pusztán a kondicserék után tökéletes képet adott a monitor és ment is jó darabig, aztán az történt amiről már értekeztünk itt. Segítsetek légszi! Bármilyen tanács jól jöhet. Szeretném magamnak összehozni ezt a monitort, mert jelenleg egy 15"-os matuzsálemet használok, öregségemre.
A képen látszik, hogy a kimeneti ballaszt kondi meg van barnulva felül.
Érdekes kérdés még, hogy hova dugod a tesztcsöveket, valamint az eredeti csöveivel sem megy?
Nos végigolvasva a kezdetektől , tehát bárminemű cserélgetés után is megmaradt a hiba , de mindig csak abban az oldalban ahol a csövek nem indulnak be.
Egyébként nem tiszta az , hogy most beindul az egész 5mp re , vagy csak a fele , és letilt , vagy? Egyáltalán a csöveknél mi a jelenség? A trafók meghajtását nem ártana kimérni , és a panel jobb felső sarkában lévő trafókat sem . A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2016
Az melyik kondi? A kis kékek? Nincs megbarnulva semelyik, szerintem csak a fotó rossz.... Meg hát voltak rajta "ragasztó trutyik", amiket eltávolítottam.
A csöveket a csatlakozókba dugom, az eredetivel is ugyanaz a helyzet, mint az általam használt (megbízható) tesztcsövekkel...
Csak azért mert ennek a kimenete nem olyan mint lenni szokott, a csövek egyik vége a bal szélén lévő csatlakozókra megy, a másik pedig felülre és mind a 4 egy kupacban van. Ezt az eredeti felállás kábeleiből lehet tudni, mert az egyik felén mind a négy kábel vastag (nagyfesz), a másikon pedig a vékony kábelek vannak nem egy ilyen-egy olyan csatlakozónként.
Még egy komoly kérdés: Nem lehet, hogy a panel másik oldalán van valami gond? SMD ellenállás, stb? Mert az nekem már magas lenne. Nagyítóval nézve nem látok látható problémát, a mérésekkel meg ugye hadilábon állok... "Szemre" nagyon szép a panel mindenhol....
Én azért mégiscsak zsugórcső alá venném azokat a kis kék kondikat, ha primer oldalon lenne valami gixer akkor gyanítom, hogy a másik oldal se dolgozna.
Nem monitornál, de láttam már olyan nagyfesz kondit ami átvezetett szép csendben, mivel kis áram nem durrant, tehát nem volt külsérelmi nyom. Üdv
Így néz ki:
(kétszer felvillan, ami ugye az Acer logo, utána meg a "check signal cable" lenne, de utána le megy standby-ba)
Tehát azt mondod, hogy cseréljem ki az összes "kis kék kondit"? Egyáltalán hogy lehet őket mérni multiméterrel? Szerintem sehogy, mert akárhogy próbáltam, semmit nem mutatott..
Mérésekben nem vagyok toppon, (meg sehogy sem) az a 3 pici trafó egyforma értékeket mutatott, ösztönszerűen "rámértem" azokra is. Csak az alsó csőpár indul be pár mp-re. A felső pár meg sem nyikkan, továbbra sem.
Köszönöm, hogy reagáltál!
Arra gondoltam, hogy cseréld ki egyiket a másik oldalival és nézd meg mi történik, kimérni én se dtudnám.
Tényleg elég érdekes bekötésűek ezek a csövek, lőnél egy képet hátulról is? Üdv
Így nem is kell világítania az előbb vázolt helyzett miatt. Az eredeti kijelzőben L alakú hosszú csövek vannak, amelyik oldalon világít az az anód a másik felül a katód, tehát jelenlegi felállásban nem is szabad világítania. Ráadásul ezek a hosszú csövek nagyobb feszről mennek és most még kvázi hidalva is van a kimmenet, szóval ne nagyon járasd így a csöveidet ezzel az inverterrel.
A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2016
Atya Ég! Búvárruha Professzor!
Hogy lehettem ekkora balfék, hogy eddig ezt nem vettem észre? Úgy van ahogy írtad! Én marha, meg ízekre szedtem a tápot, miközben mindvégig jó volt. Most az eredeti kijelzővel tökéletesen megy. Egyértelmű a csövek bekötése! Elnézést, hogy a balgaságom miatt mindenkit félrevezettem aki segíteni próbált! KÖSZÖNÖM!!!
Kicserélted a kondenzátorokat, mert nem indult és próbeképp, hogy ne kelljen visszarakni az eredeti helyére kipróbáltad egy másik cső párossal?
Milyen az az L alakú cső, még ilyet nem láttam. Üdv |
Bejelentkezés
Hirdetés |