Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   76 / 1171
(#) llaci56 hozzászólása Márc 9, 2008 /

Srácok!

Biztosan megköveztek érte, mert egy fórumon sem arattam még sikert a helyesírási reklamációimmal. De akkor is leírom…
Ha valaki ad magára egy kicsit, akkor oda figyel arra, amit leír. Már csak azért is, hogy a másik tanuljon belőle. (De NE rosszat!) Hörögve olvasom sokszor azt, amit leírtok. (8 – és 10 éves fiaim is!) Nyilván jártok (vagy jártatok) iskolába, és túl vagytok már a (ált.) 4. osztályon. Ilyet még a kisebbik srácom sem írna le rosszul, hogy „ugyan olyat”, - egyben, és „j”-vel. Azt, hogy néha a mondatoknak nincs értelme, nem is említem.
Magyar srácok vagytok, TESSÉK HELYESEN ÍRNI magyarul!
Bocs az offért!
(#) sprofan válasza llaci56 hozzászólására (») Márc 9, 2008 /

Egyetértek, de azért nem kéne álltalánosítani.
(#) llaci56 válasza sprofan hozzászólására (») Márc 9, 2008 /

Jaj, dehogyis!
De - gondoltam, - aki helyesen ír, nem veszi magára, hisz Ő is ugyanezeket a hibákat látja.
(#) sprofan válasza llaci56 hozzászólására (») Márc 9, 2008 /

Hát, már velem is előfordult egy párszor.
de szerintem erről ne itt beszéljünk.

(#) _ampervadasz_ válasza llaci56 hozzászólására (») Márc 9, 2008 /

Ugyan ezen a véleményen vagyok én is! (csak egy t betűt hagytam ki véletlenűl de már utána javítani nem tudtam.)(#192404)
(#) MPi-c válasza llaci56 hozzászólására (») Márc 9, 2008 /

Üdv!
Ha már a helyesírás harcosaként lépsz fel - ami egyébként csak helyeselhető -, illene neked is odafigyelni (és nem oda figyel, ti. igekötő + ige!) arra, amit írsz.
Idézet:
„„ugyan olyat”, - egyben, és „j”-vel.”

Az "ugyanolyat", bizony egybe (és nem egyben) kell írni. Ez a helyzet az"ugyanezen"-nel is (ampervadasz)!
(#) llaci56 válasza MPi-c hozzászólására (») Márc 9, 2008 /

Így lehet gyűjteni a partnereket! (Kár, hogy egyedül vagy! ... még...)
Emberek! Akkor előre a helyes írásért! (… vagy a helyesírásért…)
(#) Moderátor hozzászólása llaci56 hozzászólására (») Márc 10, 2008

Uraim!
Bár azzal tökéletesen egyetértek, hogy a helyesírás a nyelv ékszere, és jó ideje igyekszem magam is rászoktatni a fórum látogatóit, hogy gyakorolják ezt a tevékenységet itt, a fórumban is, azért ez a téma enyhén szólva is idegen a topic témájától, tehát kérem, hogy a továbbiakat valamely más, a témába vágó topicban folytassuk!

Köszönöm.
(#) kocici17 válasza (») Márc 10, 2008 /

Jogos.....2 pont
(#) zsoltee0001 hozzászólása Márc 11, 2008 /

sziasztok

Javítok egy elektromos bicaj töltőjét, (se kép se hang)
kapcsoló üzemi táp, 2 tranyó (egyforma) az egyik elszállt a másik gyanús, szerintem az is rossz. Ime egy kép, a keresett tranyóról, valaki meg tud e abban erősíteni, hogy ez a tranyó megfelel MJE13007-nek?
előrre is köszi

npn.jpg

(#) llaci56 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Márc 11, 2008 /

Én a nyakamat tenném rá. (...hogy az... :yes: )
(#) _ampervadasz_ válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Márc 11, 2008 /

Az 100-as sőt! Nézd meg a 400V-os elkót! hogy jó e! (Ott van, ahol közvetlen az egyenirányítás történik!) (Attól még nem biztos jó, hogy nincsen felpuffadva!) tranyó
(#) _ampervadasz_ válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Márc 11, 2008 /

Ja meg a többit is ha van, mert biztos hogy nagyon nagy meleg lehetett benne, és kiszáradthatott a többi is. Sok sikert a javításhoz üdv.
(#) zsoltee0001 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Márc 11, 2008 /

Köszi a segítséget!
sajna a műtét sikerült de a beteg meghalt eset van.
sikerült szereznem ilyen tranyókákat, a kondik jók, úgy néz ki a vezérlő IC is elszállt, valami Nanjing Talent gyártja (sose hallottam, bekarikáztam a képen) bontásra ítélem ezt a panelt.
még 1x köszi
(#) zsoltee0001 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Márc 11, 2008 /

a kép ami lemaradt

Image2.jpg

(#) jdani válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Márc 11, 2008 /

Nem tudom mi ez, de láttam már iylet, és éngem is érdekel.
ÉS szét is szedtem, és egy ,,üveglap,, volt benne, amibel volt 4 négyzet alakű szürke ,,valami,, amire votak a kábelok kötve. Azthiszem igy ézett ki, de hogymi a fene ez...
(#) _JANI_ válasza jdani hozzászólására (») Márc 11, 2008 /

Lehet, hogy optocsatoló!?

De ehez egy SCHEMA kellene... ( SCHEMA = sematikus rajz... )
(#) Árpy hozzászólása Márc 11, 2008 /

Helló!
Van egy áramkör, amiben meghalt 2db 2SD1616 típusú NPN tranyó. Ez eredetileg egy Revoltec márkájú számítógép neon csövek áramkörében volt.
Helyette jó lenne akármilyen kommersz NPN tranyó is?
Itt van egy link az adatlapjához: Link
Köszönöm a segítségeteket,
üdv, Arpy
(#) Árpy válasza Árpy hozzászólására (») Márc 11, 2008 /

Kicseréltem a tranyókat 2n2219-es tranyókra, müködik rendesen.
(#) mester06 hozzászólása Márc 11, 2008 /

Hi!
Egy régi egeret bontottam a minap, és ez a vezérlőIC-je...
a kérdés az, hogy használható lesz-e ez az IC valamire, vagy ne is bajlódjak a kiforrasztásával?

DSCF3407.JPG

(#) _ampervadasz_ válasza mester06 hozzászólására (») Márc 11, 2008 /

Hali! Csak amire kitalálták!
(#) mester06 hozzászólása Márc 11, 2008 /

Akkor nem is forrasztom ki, mert nemhiszem, hogy hasznátveszem már, és macerás kiforrasztani...
pláne hogy se ónelszívóm, se direkt célszerszámom nincs amivel az összes lábat egyszerre tom melegíteni...

Ha nincsen onszippantó, akkor elég ha felmelegíted a forasztást, és egy ecsettel is letudod szedni a cint!
(#) _ampervadasz_ válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Márc 11, 2008 /

Fontos! A túlmelegítéstől óvni kell, mert az az IC meghibásodásához vezethet! Ha meg pl. cserélni kell valahol akkor a nyákon a forrszem felszakadhat! Jó szerelést! Ha bármi van, akor nyugodtan kérdezz!
(#) mester06 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Márc 11, 2008 /

ez eszembe se jutott, de valóban nagyon hasznod :yes: ezer köszönet

Szivesen, máskor is!
(#) llaci56 hozzászólása Márc 11, 2008 /

Srácok!

Ne pákával forrasszatok ki áramköröket! Létezik már hőlégfúvó! Ezzel közel sem melegíted fel annyira az alkatrészt. Ha hajlítottak a lábak, akkor macerásabb, de mint azt előzőekben írta valaki, ecsettel le lehet törölni az ónt. (De ehhez műszálas ecset nem jó!)
Ha nincsenek hajlítva a lábak, akkor egy tepsi felett végzendő a művelet, és a széléhez csapva a panelt, tele lesz alkatrésszel.

Bocs az offért!
(#) Frankye válasza llaci56 hozzászólására (») Márc 12, 2008 /

Idézet:
„...egy tepsi felett végzendő a művelet, és a széléhez csapva a panelt, tele lesz alkatrésszel...”

Mekkora ötlet!
(#) pici hozzászólása Márc 12, 2008 /

Sziasztok

Szereztem pár kiszuperált autó ESP-t. Ezekben mind van accelerometer. Viszont egyben volt egy gyroszkóp chip is.
Tudna nekem valaki típust, esetleg leirást / linket róla?

Köszi

microgyro.jpg

(#) zozo_18 hozzászólása Márc 12, 2008 /

Hali! Most találtam meg ezeket a régi cuccaim közt szerintetek ez valami infra féleség lehet? köszi!
Következő: »»   76 / 1171
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem