Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
ecc85-ben a két csőfél között van árnyékoló lemez amit le is köthetsz testre nekem bevált
![]()
Tudom, de akkor sem olyan, mint két egymástól 20 centire lévő cső
![]()
Az lehet. De én ha áthózom a balance-ot és fullra megküldöm akkor se hallok semmit a másik hangfalból rátapasztott füllel
![]()
Imi a következő el84 se-t a Te csöveid fogják hajtani. Így egy csövel több lesz. Jobban fog kinézni
![]()
Holnap már Nálad lesznek, ha minden igaz. Szép kis csomag kerekedik Müszinek is.
Már napok óta nem hallani Ricsi felől. Csak nem elvette a kedvét az a fránya gerjedés!?
![]()
Hát távol áll tőlem a politizálás, de ennek az uniós balhénak eddig semmi előnyét nem látom. Mindent ami jó azt betiltják és/vagy tönkreteszik
![]()
Én amikor megcsináltam az erősítőt igényesebbre akkor az egyik oldal gerjedt. Bármilyen csövet is tettem bele. Rajz szerint minden jó volt. Aztán feltettem a polcra mert idegesített csak. Aztán két hónap múlva előszedtem és valahol láttam hogy írták ha fordítva van bekötve a visszacsatolás az okozhat ilyet. Hát ez volt itt is
![]()
Hát igen, két drót közül ki kell válogatni a kezdetet, és a véget. Tranyósnál ez sokkal egyszerűbb. Ott minden azonnal egyértelmű. Itt viszont a primernél már elvesztjük a fonalat. Ricsi Müszi kapcsolását építi, ott a kimenőről nincs visszacsatolás.
Tudom de legutóbb azt írta hogy megoldódott a gerjedési probléma. A soros ellenállást a nem a két kondi közé kötötte hanem eléjük. Az volt a baj.
Mikor rákötötte a hangerő potit - nekem úgy rémlik, újra lett próbálva, és újra nem jó.
6V6 csöve nincs valakinek eladó? vagy 6p6sz az orosz megfelelője azt hiszem ?
![]()
Nem egészen ide tartozik, de olvasom,hogy többeteknek gondja van a tekercselő számlálójával. Nálam úgy oldottam meg, hogy egy nem használt, olcsó számológépből kivezettem az egyenlőségjelet (vagyis a két pontját) és induláskor beütöm, hogy 1+1 és utána a tekercstest felfogatás mellett van egy pöcök elhelyezve ami minden körbefordulás után "megyomja" (összezárja) az egyenlőségjeltől kivezetett vezetékeket egy mikrokapcsoló segítségével, és így a kijelző minden fordulat után lép egyet felfelé. Igaz ha vissza kell tekerni valamilyen hiba miatt akkor azt fejben le kell vonni, de ez nem általános probléma. Na csak ennyit akartam, a megoldás a fantázia kérdése, és így csak 400FT-be került.
Ez jó! Ilyet én is elkövettem annó még a zöld kijelzőcsövessel...
Vannak erősítő kittek amiket meg lehet vásárolni és minden alkatrészt tartalmaz ,leírással együtt.
inkább a kalitka a macerás ,mint maga az erősítőt megépíteni lásd www.elektroncso.hu
Egyetértek az előttem szólóval. Nagyon felemelő érzés tud ám az lenni, mikor az előtted lévő "drótkupac" bárki által hallhatóan ledózerolja a hangjával a százezerért vett gyári félvezetős erősítődet.
Mélységesen egyetértek :yes: :yes: :yes: :yes:
![]() ![]() Idézet: „"drótkupac" bárki által hallhatóan ledózerolja a hangjával a százezerért vett gyári félvezetős erősítődet.” Ez így van,a 6P14PSE símán veri hangzásban a Sony erősítőmet,ami nem is alap,és jó sokba került anno. Ha belegondolok hány csövet meg hány méter tekercselőhuzalt,vasmagot vehettem volna az árán.... ![]() üdv
Nameg nemutolsó sorban annak a "drótkupac"-nak lelke van
![]()
Bizony-bizony. Most itt zenél egy Technics AA classe félvezetős, de kicsit se bánom, hogy elviszik. (Mikor hozták, füstölt.) Hiába találtak ki 100MHz-es végtranyókat, a csöves akkor is szebben zenél.
Milyen a statisztika? Találtál még rosszat?
Csak a 86-okat tudom kipróbálni. 4db használt tungsramot elkunyizott a munkatársam. A többi pedig vadi újnak néz ki de ki fogom próbálni csak elő kell szedni a drótkupacot
![]()
A hétvégén csinálok egy drótkupacot 2 foglalatból. az egyikbe a Te 6s3p-ev kerül a másikba stílusosan egy másik orosz
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |