Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   72 / 2208
(#) mp3maker válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 11, 2008
Nem! Stereoban, dobozolva kérné holnapra.
(#) kocos válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 11, 2008
EI 66 , 6 cm2
(#) mp3maker válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 11, 2008
Kössz ! Hasonlo jókat neked is
Hát "géppel" Egy kubli, egy számlálóval, és kézzel vezettem a húrt. úgy a 800. menet után már viszonylag szép lett
neem! egy direkte tekercseléshez készült kurbli, csapágyazott tengely, hajtókarral, állványon. Még fateromék tekercseltek vele anno generátor gerjesztő tekercseket, én meg szereltem rá egy számlálót

De van kézi furdancs is, csak az nagy böszme valami, nem tudom rögzíteni, meg nem esik kézre a hajtókar, hogyha vízszintesen van
(#) burgdavid válasza kocos hozzászólására (») Márc 11, 2008
Jó neked hogy vannak ilyen spec szerszámaid Drótot honnét lehet beszerezni?
(#) kocos hozzászólása Márc 11, 2008
Hú nem tudom, nekem van drótom hagyatékból, meg használt drótot használtam most is, valami IFA valami elektromágnesről szedtem meg sok bontott trafó, ha nics impregnálva, akkor fel lehet használni a drótot, meg majd megyek most a tekercselő üzembe, mert ott ha a gurigán már kilátszik a műanyag,akkor eldobják, mert motornál nem igen lehet toldani, én meg jól elkunyizom, mert neke még jó

Amúgy Conradnál lehet kapni jó drárgán, mint midnent, máshol nem tudom, vaterán szokot lenni, meg HAM bazárban is néha
(#) djhans válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 11, 2008
A kimenőt amiről beszéltünk ne add senkinek mert csinálom már hozzá az erősítőt Amíg nem tudom tőled átvenni majd csak monóban fog muzsikálni.
(#) djhans válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 11, 2008
Huzal nekem is van bőven csak vasmagom nincs egy komolyabb pp-hez
Nyugi! Jó pár tafót megtekertem úgy is!
Most egy motoros tekercselőt akarok csinálni, csak szerezni kell egy rossz villanyórát, és kibuherálni a számlálót belőle
(#) djhans válasza kocos hozzászólására (») Márc 11, 2008
Magnó számlálója nem jó?
(#) kocos válasza djhans hozzászólására (») Márc 11, 2008
A mostanin az van, de áttétlet kell hozzá csinálni! A villanyóráét meg egy ksi átalakítással lehet egybőla tengelyről hajtani.
A magnóé egy fordulatra nem egyet számol
Én is akarok csinálni egy tekercselőt. Ablaktörlő motor hajtaná. És számláló is lenne rajta. Tudom picit lassú motor de legalább lehet igazgatni a meneteket.
(#) Imi65 válasza mp3maker hozzászólására (») Márc 11, 2008
Semmiképpen se mutasd meg, tőlem is elvittek 7-et, de a nagyobbik baj, hogy nem maradt nekem 1 SE.
Én is ablaktörlőnotorral akarom, Nem olyan lassú motor az, csak áttétel van benne
Varrógép pedállal lehetne működtetni és lenne rajta egy irányváltó meg egy gyor-lassú átkapcsoló.
MIért is ?
(#) mp3maker válasza Imi65 hozzászólására (») Márc 11, 2008
Nem az lenne a baj hogy elviszi,hanem hogy amig el nem készül (és mostanában nincs idöm ilyesmire sajnos) addig folyamatosan "biztatna"
én még ennyire nem terveztem előre még 4-es köracélt is szerezni kellene
(#) Imi65 válasza kocos hozzászólására (») Márc 11, 2008
Nézted az adatlapot? 6Sz3P-EV
Nekem a számláló beszerzése okozna gondot. Fejben már megvan a gép hogy mit hogyan csinálnék
(#) djhans válasza Imi65 hozzászólására (») Márc 11, 2008
Hát holnap "csövesen" megyek haza
(#) Mate78 válasza Müszi hozzászólására (») Márc 11, 2008

Idézet:
„Szerintem olyan 100VA körüli trafóban gondolkod, nekem 150VA-es van, egy rádióé volt.

Akkor az SM74-es hiperszilek felejtősek itt.Pedig abból van pár darab.Na mindegy,akkor beszerzek mégegy SM85B-t és abból lesz.Az biztos bírni fogja,160VA-es.

üdv
(#) kocos válasza Imi65 hozzászólására (») Márc 11, 2008
Ja igen! köszi! Ha jól vettem ki,akkor alacsony feszt, és nagyobb áramot szeret, mint Az ECC 83 pl. Mihez hasonlít ez? ecc88 fele? Miniatűr foglalatú?
(#) kocos válasza Mate78 hozzászólására (») Márc 11, 2008
Nem válsz meg az SM74ektől?
Hát összegyűlt egy két cuccom, de mindig az kéne ami nincs , meg nem egyik napról a másikra jött ez össze, hanem 10 év alatt
Utána kell járni a dolgoknak, pl tegnapis azt se tudtam, hogy van a városban telercselő, de most hoyg mondták, majd felkeresem őket,.
Pl tegnap a régi sulimban voltam, és ott van egy valag régi 40-50-60 éves csöves műszer, köztük EMG szkópok, a nagybbik fajtákból, és meg akartam venni őket ( vagy elbugázni ), de nem lehet,mert vezsélyes hulladék, el kell számolni vele.. két éve kellett volna mennem
Úgy hallottam, hogy az unio a csöveket is be karaj tiltani ... (ólom tartalmú ón van a lábukon)
Úgyhogyspájzolni kell ezerrel!!!
(#) Müszi válasza Mate78 hozzászólására (») Márc 11, 2008
Nem hiperszilem van, hanem EI magos.
(#) Imi65 válasza kocos hozzászólására (») Márc 11, 2008
Nem, ez novál cső. Igen, szerintem is a 88-re hajaz, csak fele. Viszont nagyon kis zajú. Én már építettem vele meghajtót PL509-nek, ment neki.
(#) djhans válasza Mate78 hozzászólására (») Márc 11, 2008
Nekem egy 80VA toroid hajtja a stereo el84 se-t ami majdnem olyan mint a tiéd. De ki lehet számolni el84 250 voltról 48mA anódáram+5,5mA segédrács + a meghajtó trióda anódáram 2mA azaz 250x0,0505x2=26W plussz a fűtés 6,3x0,76x2+6,3x0,3=12W Tehát a fogyasztás 38W tartósan. Egy 60W-os talán már elbírja. Nekem a 80-as épp langyos.
(#) kocos hozzászólása Márc 11, 2008
Akkor viszont érdekelne, mert a pentodát nem szeressem, két ikertrioda meg pcoséklás, egyben meg nem bízok, mert sztem biztos, hogy lesz áthallás ( már ha a két csőféllel oldom meg a bal/jobb csatit )
Következő: »»   72 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem