Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Lapozás: OK   404 / 581
(#) Gobe54 válasza granpa hozzászólására (») Máj 11, 2016 /

Köszi, várok türelemmel.
(#) akos70 válasza ticseboy hozzászólására (») Máj 11, 2016 /

Feleségemtől szoktam csórni ilyen kis sminklemosó vattakorongot, nem tudom, mi a pontos neve. Azzal viszem fel, vékonyan, esetleg több sorban, ha szükséges. Régi felületre is használtam már, csak persze fontos, hogy teljesen festékmentesre legyen csiszolva.
(#) petermusica válasza Videotonman hozzászólására (») Máj 12, 2016 /

Nekem volt egy orosz Temp 6-os tevem,az apam vette 62-be es 1990-be meg mukodott ,a hata meg nem volt kibontva egyszer se,minden ,kep hang kituno volt,akkor egy haveromnak leegett a haza es en ajandekba oda adtam neki.Ezen kivul meg van egy egy ebreszto oram a 60-as evekbol es erdekes hogy meghozza kinai,de ma is kifogastalanul mukodik.A kinai aruk kozott ott van meg egy Eastar nevezetu fenykepezogep,csak a 60-as evekbol ez is mukodik ma is,de mar sajnos ma mar filmet nem haszmalnak a gepekbe,mar a digitalis van es egy ilyen Panasonic gepem meg a ket evet sem erte tul,mar a kukaba kerult
(#) petermusica hozzászólása Máj 12, 2016 / 1

Na itt van a kis ruszki is,mukodik,a sorveg tranzisztor volt kimenve,germanium tranzisztor PNP tipusu,ilyenem nem volt es sikerult egy BU405-ossel ugy hogy megforditottam az emiter a kollektor helyett es a kollektor az emiter helyett,persze ilyenkor meg kell forditani a meghajto kis trafo szekunderet is,es mukodik
(#) BarnaPili válasza petermusica hozzászólására (») Máj 12, 2016 /

Gratula!
Bár ahogy nézem a képcső kissé hervadt. Kiadhatnának egy hasonló kvalitásokkal megáldott LCD-t VL-150 néven...
(#) petermusica válasza BarnaPili hozzászólására (») Máj 13, 2016 /

Mikor egy ilyen tevet nezel,kell hozze egy pohar orosz vodka is,akkor mar nem szamit hogy a kontraszt nem a legjobb...csin csin !
A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2016
(#) fecameca válasza petermusica hozzászólására (») Máj 13, 2016 /

Én is visszahoztam az enyémet a padlásról, de már csak monitorként használom, ha valaki betéved egy DVD lejátszóval hogy bütyköljem meg, a műhely asztalomon nem fér el rendes TV. Ha nem is színes, de azt látni rajta, mikor van kép, nekem elég, ha készen vagyok kipróbálom úgyis a szobában utána plazma TV-n is a DVD-t.
A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2016
(#) petermusica válasza fecameca hozzászólására (») Máj 13, 2016 /

Orosz filmek meg leteznak e ?Van e ilyen DVD-n ?
(#) granpa válasza petermusica hozzászólására (») Máj 14, 2016 /

Persze, írd be a keresőbe. Én onnan vettem le a "Nu págágyí!" c. sorozatot. Oroszoknál (és utódállamok) biztos kapható DVD-n.
(#) petermusica válasza granpa hozzászólására (») Máj 15, 2016 /

Na ezt megkaptam a jutubon,szepen letoltottem,atkonvertaltam es atirtam DVD,re,rengeteg sorozat van belole,most mar telyes a kep,orosz rajzfilm,orosz teve es orosz vodka,ez aztan piszok jo
(#) granpa válasza petermusica hozzászólására (») Máj 15, 2016 /

Mármint az orosz rajzfilm, úgy-e?
(#) cocacola80 hozzászólása Máj 15, 2016 / 5

Be szereztem egy 331-est és orvosoltam a ksz 55-ösömet. Köszönöm az ötletet. Még egy szép darab a gyüjteményembe
(#) petermusica hozzászólása Máj 16, 2016 / 1

RAZ DVA ,TRI,Jonnek a ruszkik,itt van egy piszok jo ruszki radio oktal csovekkel es meg mukodik is,na most jo volna egy kis orosz kazacsok is a teve,radio es a vodka melle,biztos az is van a jutobon.
(#) popeye válasza gkari hozzászólására (») Máj 16, 2016 /

Kiméregettem a kondikat amelyekhez hozzáfértem s mind szivárog nem is kicsit.
Valószínűleg az összeset cserélnem kell de sehol sem találok külalakra hasonlító fólia kondenzátorokat csak kocka alakúakat lehet kapni.
Honnan lehet ilyen korhű formájúakat beszerezni?
(#) Janó bácsi válasza popeye hozzászólására (») Máj 16, 2016 /

Elég sokszor leírtuk már, fényképekkel is illusztrálva! A régi kondikat fel kell melegíteni pl hajszárítóval, kihúzni a belsejét, az új kondit belerakni a régi házába , és a maradék kátránnyal rögzíteni a két végét. Néz vissza a topikot, sokszor megtalálod.
(#) Janó bácsi hozzászólása Máj 16, 2016 / 2

Üdv mindenkinek. Hónapok óta kerülgetem ezt az Oriont a pincébe, hatalmas egy állat, van vagy 30 kiló, egyedül fel sem bírom emelni. De meg kell csinálni, hát ma felhoztuk. Rettenetes állapotban van, az összes tekercs egérrágott, még a serlegek alatt is, kifújt kondik, össze vissza tekert, szakadt acél skálahúr, beragadt gombok, hull.váltó, törött, hibás mechanikus alkatrészek stb. Én még nem láttam ilyen készüléket, a Kádár könyv is csak az alapgépet írja, de ez egy kiegészített változat, elektro-motoros skálameghajtása van, a fix nyomógombos állomáskeresőt is motor hajtotta valaha. Hátul, az a nagy kerek csúszka a forgó tengelyén, az szabályozhatta. Fogalmam sincs hogyan működik. Összesen 9 cső van benne, remélem jók. Nem véletlenül féltem nekiállni, de hát most ez lesz a következő hetek feladata.
(#) Janó bácsi válasza Janó bácsi hozzászólására (») Máj 16, 2016 / 2

Még képek
(#) fecameca válasza petermusica hozzászólására (») Máj 16, 2016 /

Érdekes, az elektroncsöves korszakban még nem annyira ordított róla, hogy ki gyártotta? Aztán megjelentek náluk a vörösesbarna textilbakelit panelek, az epokittel lezárt végű elkók, a keménykalapos germánium tranzisztorok, és a mindig hőre lágyuló műanyagba rögzített csévetestjeik. Szerintem a Sokol 403 volt a legkelendőbb exportcikkük. Szerették nálunk is falun, mert olcsó volt, és a kert másik végéig is elhallatszott a hangja. Volt egy kazettás magnóm, ami egy az egyben Philips koppincs volt, szerintem a Harkov villanyborotvák is azok voltak, de a kistévéik némelyikéről is azt állítják egyesek, hogy japán volt az eredetijük, mondjuk ezt én nem biztos, hogy aláírnám, de talán lehet.
(#) fecameca válasza Janó bácsi hozzászólására (») Máj 16, 2016 /

Ilyet én sem láttam soha, mondjuk ez a világháború előtti összesről elmondható, de ezt ha nem látnám, azt állítanám hogy ilyen soha nem is létezett. Valami csúcs kategóriájú gép lehetett a két világháború közt? Szerintem ez még neked is feladja a leckét. Bár egy ilyen luxus gép ebből a korból ha működne, igazi kuriózum lehetne.
(#) color válasza Janó bácsi hozzászólására (») Máj 16, 2016 /

Innen lesz szép nyerni.
Szurkolok nagyon és várom a fejleményeket.
Eddig nem láttam még ilyen gépet.
Ez a sok gomb valamilyen memória lehetett?
(#) Janó bácsi válasza color hozzászólására (») Máj 16, 2016 /

Ahogy megpróbáltam kitalálni, a nyomógombokra fix állomásokat lehet programozni a hátsó kapcsoló lap segítségével, és amikor benyomjuk a kívánt állomás nyomógombját, a szervomotor oda forgatja a skálát. De működni, még én sem láttam.
(#) zolika60 válasza Janó bácsi hozzászólására (») Máj 17, 2016 /

Ezt rajtad kívül nem igen tudná megjavítani senki. Kíváncsian várom a fejleményeket.
(#) Szikravadasz válasza Janó bácsi hozzászólására (») Máj 17, 2016 / 1

Nem semmi jószág. Talán Orion 955, rendelésre gyártott programozó szerkezettel. Kíváncsi vagyok, mi lesz belőle. Persze tudom, hogy szép és jó lesz, de akkor is.

Én meg keresek egy ilyennek a sima, nem programozható elektronikáját, ebbe:
(#) petermusica válasza Szikravadasz hozzászólására (») Máj 17, 2016 /

Ez volt valamikor a grofok HIFI tornya,nem hiszem hogy kapsz bele belsot,en pontratennem a dobozat es epitenek bele valamilyen modern elektronikat,ugy hogy vegye az FM savot,valamit lehessen rajta halgatni,ne csak disz legyen,az elektrodinamikus hangszoro tekercset meg lehet taplalni a halozatrol,kell hozza egy dioda ,egy nagytelyesitmenyu ellenalas aminek az erteket ki kell szamitani ugy hogy kb 30V jusson az eletromagnes tekercsere,es egy szuro elko kb 100 MF 400 V
(#) Janó bácsi válasza Szikravadasz hozzászólására (») Máj 17, 2016 /

Elfelejtettem leírni, Orion 999-es a rádió.
(#) color válasza Janó bácsi hozzászólására (») Máj 17, 2016 /

Nézelődtem és nem tűnik egyedinek.
A 977-en is van egy 5 gombos verzió.
Lehet az is hasonló elven müxik csak kevesebb memóriával.
Hisz a memória mint tudjuk drága
(#) Janó bácsi válasza Janó bácsi hozzászólására (») Máj 17, 2016 / 4

Folytatom a 999-est. Amennyire lehetett szétszedtem, rozsdátlanítottam rozsdaoldóval és lefestettem. Külön a hátsó toldalékot, külön a forgót a szerelvényeivel, és külön a panelt több részletben kimaszkolva. Meg a kitrafót. Most szárad, holnap ezt a részt összerakom. Ugyan így kell majd megcsinálni a táppanelt is, az is csupa rozsda. És majd a hangszórót, meg a skála tartó mechanizmust is. Messze vagyunk még az első bekapcsolástól sajnos. Aztán jöhet majd a doboz felújítás.
(#) minoritsdani hozzászólása Máj 18, 2016 /

Sziasztok Tudom nem ide tartozik a téma de el vagyok keseredve ezért hozzátok fordulok . Nos az alapvető problémám az hogy van egy IH-5M típusú sugárzásmérőm aminek meghalt a mérőműve.Rámérve multiméterrel szakadást jele . Ami sajnos a rossz hír hogy elszakadt a lengőtekercs egyik szála . Ez valamivel pótolható vagy javítható probléma ? Illetve hogyan kezdjek neki a műveletnek ? A válaszokat előre is köszönöm
(#) granpa válasza minoritsdani hozzászólására (») Máj 18, 2016 /

Ahogy "Gerenk" mester írta: a készülék óvatos szétszedésével, hátha még nem ment szét a spéci mérőműváltó. Aztán biztos kéz, türelem.
(#) minoritsdani hozzászólása Máj 18, 2016 /

Ez már megtörtént Az egyik oldalról teljesen hiányzik egy a lapos szál A kérdésem az hogy ez valami nagyon vékony huzallal javítható vagy egy másik készülékből vegyem ki ezt a szálat ?
Következő: »»   404 / 581
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem