Fórum témák
» Több friss téma |
Minden létező felbontást, amit csak engedett a gép kipróbáltam, de semmi. Egyébként nem is engedi 1366x768-nál följebb, amit ugyan a monitor nem támogat, de elvileg a vezérlő adatlapjában azt írja, hogy 1680x1050-ig képes bármit fogadni, tehát elvileg kellene a gépnek engednie.
Ha nem mersz orajelet egyetlen egyik clk paron sem, akkor hibas a vezerlo.
Mas otletem nincs. A vezerlo adatlapja elegge szukszavu. Probald meg esetleg a taviranyitot vagy a gombokat nyomkodni.
Ha fehér a kép, akkor tápfeszt sem kap a kijelző, ugyanis csak tápfeszt adva neki feketének kellene lennie. A 3.3 és 5V jumper fontos, mivel azzal tudod álítani a kijelző tápfeszültségét. Nézd meg, hogy mekkora feszről megy a kijelző és adj neki megfelelő feszültséget. Ha jó feszt kap, de továbbra is fehér akkor halott a kijelző, ha előtte magas fesszel üzemelted be, akkor ki is nyírhattad. Az órajelet 100mv/div álásban mérd és AC módban, nagyon alacsony feszültségű jelet fogsz csak kapni, de a fehér képért az sem felelős és valószínűleg rendben is van.
Amúgy a vezérlőre olyan firmware-t kell rakni ami a kijelző felbontásán dolgozik és akkor az lesz a maximális beállítható felbontás. A hozzászólás módosítva: Máj 18, 2016
Az órajelet megtaláltam, tényleg nagyon gyenge (100mV/div alá kellett mennem). Egyébként 70MHz körüli értéket mért a szkóp. A tápfeszültség jó volt, 3,3V-tal megy a kijelző.
Szóval akkor ezek szerint halott...? (vagy esetleg van még valami "hátha mégis")
Az utolso, amit meg megneznek, ahogy emlitettem mar, hogy a kepernyot alapszinenkent beallitani piros, zold es kek szinekre, aztan paronkent megmerni a jelnagysagot.
Vagy a szelsoseges fekete/feher szinenkent. A kekben vannak a vezerlojelek, tehat a harmadik parban mindig magasabb lesz, mint a masik kettoben. Ha ezek is rendben vannak, tehat rendesen valtoznak a megfelelo szinekre, akkor a meghajtod jo, a kepernyo valoszinuleg a rossz. Nem tudom, van-e lehetoseged kiprobalni a regi helyen. A 70MHz az pont jo orajelnek.
Mindent kipróbáltam, de semmi, ezek szerint a kijelző halott sajnos.
Köszönöm a segítségeteket!
Hello
lenne egy LCD kijelzőm DEM 16481 syh-ly/v LCD Nem tudok mit vele kezdeni nem jelez ki nekem semmit. z intelligens LCD modulok használata - I. rész Próbáltam az alapoktol mert még csak kezdő lennék de egy karaktert se irt ki. Ha a 3 lábat a + ra érintem akkor az egész képernyőt bekockáza Hasonlóán mint a képen csak az egész kijelzőn 2 sorban. kockák Lenne valakinek valami ötlete hogy mi lehet a baj?
Ha AVR probálkozom akkor se történik semmi de mikkor a 3 lábat ismét - ra érintem nem + ra bocs.
akkor először kocka helyet csillagok majd kocka és balról jobbról alulról a 2 kocka kicsit villog. Az alábbi kóddal próbáltam:
Tudom elég csunya de első kód AVR re.
Arra a lábra(3-as) nem pozitív kell vagy test, hanem egy poti amivel a kijelző kontrasztját állítod.
Igen sikerült kösz szépen csak még mindig csillagos minden a kurzort is látom most már.
Szia!
Ha jól értem a kódodat, akkor először bekapcsolod az enable-t, beállítod az adatot/parancsot, majd kikapcsolod az enable-t. Ez így nem jó, a cikkben sem így szerepel. Először állítsd be az adatot/parancsot, és utána kapcsold be az enable-t, várj 50us-t (vagy többet) és kapcsold ki az enable-t. Érdemes a műveletek között (adat, enable...) is várni egy kicsit. A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2016
Igazad volt bocs javtiva van.
A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2016
Sziasztok!
Van egy alfanumerikus LCD kijelzőm amit szeretnék életre kelteni. ST7066 vezérlő van benne, ez kompatibilis a HD4478-al? Valamint a 4 bites módot is tudja?
Hello! átfutva az adatlapot, kompatibilisnek mutatkozik. A parancsoknál, ottvan a 8/4bites mód váltója is.
Sziasztok!
Kaptam unokatesómtól 2 db kijelző modult ami Peugeot járműből származik. (autószerelő és volt neki tartalék) Az lenne a kérdésem, hogy életre lehet-e kelteni az autótól függetlenül, továbbá lehet-e más célra is használni? Ilyen IC-k vannak benne: - 2db JRC NJU6450AF - 1db Atmel AT-TSS461C - 1db AMIS 0253 REMQ PSA - 1db Sagem 21669570-3 - 1db TLE4269GM Ha valaki tud valamit ne tartsa magában.
Kiindulásnak egy kis olvasnivaló:Bővebben: Link
Az adatlapokat már elkezdtem levadászni a világhálóról. Már csak egy kis infó kellene hogy érdemes-e foglalkoznom vele, vagy sem.
PIC vagy AVR programozással hogy állsz? Anélkül nehéz lesz.
Egyenlőre sehogy, de ha használható a cucc akkor van ismerős aki tud benne segiteni. Csak egy kis info kellene a dologról, hogy melyik IC-t kell vezérelni a PIC-cel/AVR-el. Meg ugye hogy melyk IC mire való.
A 2db JRC NJU6450AF felelős a kijelző meghajtásáért, eddig eljutottam. A Sagem chipről semmit nem találtam. Az AMIS-ról sem sokat, az ATMEL pedig valami VAN vezérlő, és remélem hogy nem valami spéci célIC.
Pár kép is sokat segítene, lehet, hogy valaki ráismer.
Az én példányomról jelenleg nem tudok képet adni sajnos. Viszont találtam egy másik cimkét a berendezésen: Ecran Multifonction B, 21667573-0 A, 22/10/01 meg egy rakás másik szám.
Sziasztok!
Kaptam egy HYUNDAI HLH 22982 DVBT LCD TV-t. A kérdésem az lenne, hogy minden olyan TV-ben, amelynek a típusjelzésében benne van a DVBT jelzés, az tartalmazza a földi vételhez szükséges dekódert. Nekem folyamatosan azt írja ki hogy nincs jel. Pedig antenna jel is van és a bemenet is ki van választva. üdv: horvi
Sziasztok!
Van egy rakat Samsun Galaxy Ace mobilunk, gondoltam a display-t fellehetne használni hobbi célokra. Valaki próbálkozott már vele?
Azokat a kijelzőket vagy dedikált IC vezérni, vagy egy igen izmos CPU. Nem egy egyszerű hobbi kategória az, amit szeretnél csinálni. Ha jól értelmezem az ábrádat, legalább 30 láb kell a vezérléshez.
Sima RGB kijelző, én anno NGW100-ra (AVR32) aggattam ilyeneket. Igazából a kijelző flexkábel csati beszerzése, a nyák hozzá illetve annak beforrasztása a kérdéses, na meg a szoftver.
Sziasztok!
Egy ST7920 -as kijelzőt ,szeretnék életre kelteni.Kíváncsiságból, MikroC-ben 4bit-es módban, 16x2 LCD készült programot töltöttem a 16F877 PIC -be.Kiírandó szöveg megjelenik,persze nem lehet rendesen kezelni a soson kénti ,kiírást.Neten keresgéve ,nem sok (számomra) hasznos információra leletem ezzel ,a kijelzővel kapcsolatban.Van valaki birtokában, esetleg minta program amiből ki tudnák indulni?Valamint van itt,pár láb az LCD-én, ami számomra ismeretlen pl.: RST (Gondolom Reset ),PSB ,NC. Köszönöm!
NC. No Connection, tehát nem csinál semmit, nincs bekötve.
PSB Interface selection: 0: serial mode (soros adatkommunikáció) 1: 8/4-bits parallel bus mode (párhuzamos adatkommunikáció) A hozzászólás módosítva: Szept 27, 2016
Egy igen meretes LCD -rol lenne szo, egy masolo gepbol LINK.
Csak itt talaltam ra, de ezzel meg semmire sem megyek a sajat tudasommal. Az alom/terv az lenne ha ASrduino alatt tudnam elinditani valami formaba. Talalkozott-e mar valaki hasonloval. Kiolvasta-e mar valaki a meghajto azonossagat. Szoval szerintetek van mit kezdeni vele ?
Ha van hozza meghajto chiped, ami eteti folyamatosan, akkor igen. Egyebkent tul nagy frekivel kellene hajtani es pontos idozitesekkel, ami egy kisebb mikrovezerlot teljesen lefoglal.
Nagyjabol 20MHz-en kell adni neki az orajelet. Ha a meghajto chipet is sikerul beszerezned hozza, azt mar konnyebb vezerelni, mert altalaban van benne belso RAM vagy csatlakoztathato hozza kulso es te csak oda irsz, tetszoleges sebesseggel.
Meghajto chip - az elmeletileg nem kellene benne legyen a masologepbe ? Megvan az egesz gep, egy az egybe.
Esetleg az, vagy azon a panelen kellene hogy legyen amire van csatolva a kijelzo ? Vagyis az alabbi ? Amit „Táp”-al jeloltem az lenne a hattervilagitas ? A hozzászólás módosítva: Okt 11, 2016
|
Bejelentkezés
Hirdetés |