Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Keverőpult építése, javítása
hali!
Itt a kapcs. rajz hozzá, valóban, ezt elfelejtettem... nem látom értelmét a C8-at arrébbtenni, mert akkor meg keletkezik egy nagy üresség a c8 helyén... (szerintem, meg apum szerint is...) Elvileg "működik" a nyák, tehát ezalatt azt értem, hogy jól van megcsinálva (a kapcs. alapján...)
Nézd nem mondtam, hogy nem működik. Egy kicsit furcsának találtam a C8 –at. De ha neked így jó, legyen így.
Megint csak elvek. És nem azt mondom, hogy rossz : A bemenet kimenet mért van más magasságba? A panelt mért nem keríted, körbe földel? Ami jónak találok de ez a én véleményem. C1, R6, C4, R7 IC1 Változtatnám : az IC1 mellé betenném a R9, az R5 kijjebb kerül. A R11 –et R6 felé mozgatnám és nem kellene a föld vezetékkel kerülgetni a potmétert. A C8 nálam még, mindig egy magasságba kerülne a C3, C6 –tal. R13 –nál fordítanám a lábakat ( a panel szélétől kapná a 9V –ot ) Kb. ennyi de így is jó
hali!
Naggyából megcsináltam, amit mondtál... Az R11-et, ha megfordítanám, akkor is végig kéne mennie a potinál a föld vezetéknek, mert a C8 egyik lábát is rá kell kötni a föld-re...
Neked mi a meglátásod? Egy kicsit rendezetnek tűnik, vagy nem.
Szerintem alakul. Az R11 –be igazad van. De a testtett körbe futtatod… jó az R11 első gondolat volt tévedtem. A panel szélét jelölő fehér vonal mentén még a kék vonalat is húznák, és ahol engedi ott széleset, és a testhez kötném A R9,R5,R13, -at egy magasságba tehetted volna az R7-tel. A C4 feliratnál lévő láb egy kicsit közel van, a vezetékhez. szerintem mehet távolabb is. Hasonlóan az R7 panel tetejéhez eső lába. Amit még csinálnék A 90° sarkokat 45° -ra cserélném, ott ahol lehet. De így is mutatósabb, mint volt. Szerintem
Igen valahogy. Amit javítottam szabad kézi, de valami hasonló. Ez még nem biztos, hogy működik, de külalak márt jó. És ha működik is akkor Le a kalappal ( elismerésem )
üdv.
bocsi, ez a körbefuttatom gndvel, miért is olyan jó
Kösz :worship:
höhö, én ezt nemtudom, várom a véleményeket... de szerintem most enélkül lesz, elvileg ígyis műxik...
Minél jobban leárnyékolód, annál kevesebb zajt szed össze. A alkatrész oldalon lehet tele fólia.
Másik kevesebb fóliát kell lemaratni. Harmadik árnyékoló lemezt teszel, könnyű megfogatni. Negyedik itt még nem gondolt a felfogatásra. Akár anyát rá lehet forrasztani, vagy egy panelcsíkra rá forrasztani, mindegy én itt, hátrányát nem látom. Hátrány hogy kapacitása is lesz de ezt csak rádió frekvenciánál kell figyelembe venni (1-10pF a felülettől függ) Hang frekvenciánál, nagyobb a kondenzátor tűrése mint, 1-10pF nézd meg a 10nF –ot. Esetleg mért nem jó a körbe föld. Te szerinted?
Kérésre-és mivel tényleg sokat ügyeskedtél- adok pontot.
Köszönöm a választ
Idézet: „Esetleg mért nem jó a körbe föld. Te szerinted?” Nem tudtam miért jó, ezért kérdeztem Üdv:pias:
Köszönöm, de nem a pontra hajtok, hajtottam. Csak az elgondolásom, mondtam el.
És örülök, hogy ezzel segíttetem. (ügyeskedtem )
Hello!
Működőképes, csak nagyon gyenge megoldás. Munkapont beállítása béta és hőfokfüggő. Egy műveleti erősítővel, hamarabb célba érsz. kb. négy alkatrésszel több. üdv! proli007
Tudom, hogy jobb lenne műveleti erősítővel, de nincs lehetőségem szimetrikus tápot használni (márpedig a legtöbb műveleti erősítő szimetrikus tápról üzemel), ezért gondoltam tranzisztorosra. Azért köszi
Egyáltalán nem kell szimmetrikus táp. Ezt elő lehet virtuálisan is állítani egy 1:1 arányú osztóval. Mert csak az a lényeg, hogy a műveleti erősítő munkapontját a táp felére állítsuk, hogy a kivezérelhetőség a maximális lehessen.
üdv! proli007
Hűűű... Te majdnem minden hozzászólásod alá odaírtad, hogy: "üdv! proli007"... nagyon durva
Sziasztok
Gondolkodok egy 4 sávos keverőpult építésén. Kinéztem pár IC-t, mindent előkészítettem, eddig ez a nagy terv: Hangerőszabályzás AN5262-es IC-vel ebből 5 db, 4 csatorna egy masternek. Kivezérlésjelző: UAA180-al. Hangszínszabályzás LA3600-val 5 frekin minden csatornára. Namost ezekkel az a bibi hogy mono az egész. Azt szeretném kérdezni tőletek hogy ezekből az alkatrészekből hogy lehetne sztereó keverőt építeni? A 4 csatorna/5 frekihez ragaszkodnék de ha tudtok más alkatrészt/módszert azt is írjátok le léccí'. Tudok az LM1036-os IC-ről de az csak 3 frekis úgyhogy az kiesett. Köszi szépen
Ehez a kapcsoláshoz nincs véletlenűl valakinek nyákrajza?
És neked megvan a hátúlja bescannelve? Nagyon hálás lennék
Ha erre gondolsz, akkor megvan. Nem én scanneltem, ebben a topicban volt azthiszem. (+beültetés)
Remélem tudtam segíteni. kicsit ferde szegényke
örülök, hogy segíthettem
Sok sikert az építéshez.
Helótok! Lenne egy kérdésem. Van egy behringer dx052-es keverőm, és olyan problémám van vele hogy nagyon zajos tehát nagyobb hangerőn elég erősen súg. Ezt hogyan lehetne megcsinálni hogy ez a zaj abbamaradjon? Köszi a segitséget előre!
Keverőpultot kötöttem PC Line In bemenetére...
A kábel saját: keverő oldalán: két mono nagyjack hangkari oldalán: egy stereo kisjack. Változó időközönként a PC egy csippanás után lefagy, mi lehet a baj?
hangkártya a helyén van? vagy alaplapi?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |