Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   633 / 1158
(#) Edimax hozzászólása Máj 30, 2016 /

Köszönöm az eddigi hozzászólásokat.
Igen PGA370 proci foglalat.
Csináltam még egypár képet róla hátha jobb.
Nem akarnám megcsinálni ,csak kipróbálni.
Arra a fehér csatira kéne a bekötés.
Köszike.
(#) Edimax válasza Edimax hozzászólására (») Máj 30, 2016 /

Tessék parancsolni itt volna az is, matricás csati.
kösszi.
(#) vladcepes válasza kadarist hozzászólására (») Máj 30, 2016 /

Sziasztok! Ma megint megcsinálta azt a figurát a gép hogy használat közbe sötét képernyő,újraindítottam,aztán mint feljebb (régebb) írtam csak csökkentett módba jön be, rendes indításnál mind az a kék halál ami BlueScreen-re hivatkozik, Bementem csökkentett módba letöröltem az NVidia driver-ét és így működik. Visszaraktam megint a drivert ezt driver ,aztán megint egyből csinálta a jelenséget. Szerintetek? Választ előre is köszönöm!
UI:Most megint csak a szabványos VGA van csak így nem igazi a kép
A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2016

Névtelen.jpg

(#) zsoltee0001 válasza befottesuveg hozzászólására (») Máj 30, 2016 /

Nekem a 486-on símán ment a win95 12 mega rammal, viszont alaplapi usb még a P2-nél se rémlik.
Üdv
(#) kala1982a válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Máj 30, 2016 /

Nekem volt 200 Mmx-nél, nem a mai 9tűs, hanem sok egyébbel egymás mellett. Akkor még nem volt ez a része szabványosítva szerintem. Abban az időben(98) sok alaplap kézikönyvét forgattuk, hogy normálisa ki tudjuk vezetni.
(#) hobbyboby válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Máj 31, 2016 /

Háááát.
Épp tegnap hoztam fel a pincéből a régi P1-es lapjaimat.
Az egyikben valami P1 MMX233-as van (fémházas), és foglalata 486-os (Socket 7) .
Továbbá - a lapon gyárilag rajta vannak tüskék a hozzá csatlakoztatható és kábeles kivezetésű USB-hez! A lap képes AT és ATX-es táppal menni. Van rajta 3 db. IDE, és 5 db. PCI csatlakozó, 4 EDO RAM slot, és 2 SDRAM slot.
A billentyűzet azonban még DIN aljzatos, ám az egér COM1-re vagy COM2-re mehet. (RS232-vel). A BIOS-a Award (1997) A lap neve - Soltek SL-54P5

A másik régi lapomban (szintén P1-es) már PS2 egércsati van, ámde tüskéken valami huzalos megoldásúban még másikat is hozzá lehet adni (amúgy a billentyűzet bemenete DIN dugó). És van rajta 3 db. ISA és 5 db. PCI sin.
Továbbá a memóriának - 4 db EDO-RAM slot (azt még kettesével, párba kellett belerakni) és 3 db. SDRAM slot. Ez a lap szintén képes AT és ATX-es táppal üzemelni!
A BIOS tipusa AMIBIOS 1995, a proci foglalata Socket 7, s egy hűtés nélküli P1 MMX200 (kerámia lapkás) van benne. A lap neve - TopGun M565.
Mindkettő még megy és jól van.
A hozzászólás módosítva: Máj 31, 2016
(#) hobbyboby válasza vladcepes hozzászólására (») Máj 31, 2016 /

Nem tetszik neki a driver.
Próbálj meg egy másik NVidia progit feltenni rá.
(#) uniman válasza hobbyboby hozzászólására (») Máj 31, 2016 /

Idézet:
„Van rajta 3 db. IDE”

Ne szédíts bennünket!
Reméljük 3 darab 16 bites ISA busz csatlakozót akartál írni...vagy nem?

ALAPLAP.jpg

(#) Buvarruha válasza uniman hozzászólására (») Máj 31, 2016 /

Miért ne lehetne?
(#) befottesuveg válasza hobbyboby hozzászólására (») Máj 31, 2016 /

Idézet:
„és foglalata 486-os (Socket 7)”

Ja.
(#) uniman válasza Buvarruha hozzászólására (») Máj 31, 2016 /

Remélem, látod a kérdésedre a választ!?: Bővebben: Link ...vagy még mindig nem?
(#) Zsora válasza Edimax hozzászólására (») Máj 31, 2016 /

Ez egy Via PLE133 chipsetes (VT8601B északi híd, VT82C686B déli híd) Pentium 3 alaplap. Jelenleg egy Intel Celeron proci lapul benne. PC100 ill. PC133 SDRAM-ot kezel (max. 1GB), és Riser csatlakozón keresztül lehet hozzá bővítőkártyákat használni. Valószínűleg valami kis irodai számítógépben lehetett. A gyártó jelzését nem látom sehol, de a típusa: 6BLVP.
A tápcsatlakozója elég speciális és az IDE (ATA) csatija is 44 tűs 2,5"-es Winchesterhez való. Az FDD csatija is elég érdekes; szalagkábeles.
Hát... ennyit tudtam róla így hirtelen megállapítani.
(#) hobbyboby válasza uniman hozzászólására (») Máj 31, 2016 /

Igen !
Köszönöm, hogy javítottad ...
(#) vladcepes válasza hobbyboby hozzászólására (») Máj 31, 2016 /

Próbáltam. Tegnap driver keresővel is kerestettem,azt is felraktam azzal is azt csinálta. Én is úgy gondolom hogy nem tetszik neki a driver,csak kérdés hogy ami eddig tetszett az most miért nem tetszik?
(#) Melphi hozzászólása Máj 31, 2016 /

Sziasztok!
Adott egy IBM laptop, a képen látható csatlakozókba mit lehet bedugni, esetleg memória kártyákat, esetleg CF kártyát tudja fogadni?
Köszönöm.
(#) vargaf válasza Melphi hozzászólására (») Máj 31, 2016 / 1

A linkben látható PCMCIA bővítőkártyákat:
PCMCIA bővítőkártyák
(#) Zsora válasza Melphi hozzászólására (») Máj 31, 2016 / 1

Egy ilyesmi gépről van szó, ugye? IBM ThinkPad T41P
Az egy dual PCMCIA bővítőhely. Memóriakártya, merevlemez (MicroDrive), meg miegyéb tehető bele. Adapterrel CompactFlash kártya is használható.
(#) Melphi hozzászólása Máj 31, 2016 /

Köszönöm szépen!
(#) zsoltee0001 válasza hobbyboby hozzászólására (») Máj 31, 2016 /

Tényleg, az alaplapon volt egy tüskesor az usb-hez, ezt sikerült fordítva rádugni és az egyik smd előtét ellenállásból kijött az éltető füst (az alaplap megúszta) ijedtembe nem mertem szórakozni vele és megvettem bele egy heti fizetésemből egy pci-os usb-s kártyát.
Üdv
(#) kala1982a válasza vladcepes hozzászólására (») Máj 31, 2016 /

Lemaradtam, milyen a kártya? Nekem hasonló esetben egy átkondizás segített. Mx440-es kártyánál.
(#) hobbyboby válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Jún 1, 2016 /

Egyik régi lapomon a tüskesornál ugyanez volt a helyzet. Fordítva - vagy csak rosszul - dugtam rá az USB toldót, és egyből jött a füst.
Szerencsére a lap annélkül is ment tovább.
Aztán egyszer egy lomtalanításánál az utcán találtam USB PCI-os kártyát. Igaz, annak csupán 2 bemenete volt, de máig az van a gépemben ...
Én nem adtam érte ki egy heti fizut, mert ...
"aki keres, az talál".
(#) vladcepes válasza kala1982a hozzászólására (») Jún 1, 2016 /

Köszi a választ! Laptoprol van szó. Észrevételek {nem biztos hogy összefüggő a dolog de ezt vettem észre}: Windows újratelepítése (aztán rá a driverek többek között ez az Nvidia driver is ,gép működött egy pár napot aztán előjött ez a jelenség. Nem e valami olyan frissítés került rá ami ezt okozza? Nem értem csak kérdezem. Driver leszed működik a gép rendesen minden hibaüzenet nélkül csak a szabványos VGA kártyával nem jó a kép. Még nincs meg a megoldás.
(#) belfi2 válasza vladcepes hozzászólására (») Jún 1, 2016 /

Hali!
Nagyos is elképzelhető! Egy MS7529 lappal jártam így .A saját VGA illesztője jó volt aminek igaz, állítása szerint nem volt aláírása pedig az MSI oldaláról lett letöltve . Az első frissítéskor a Win 8.1 szépen lecserélte egy másik verzióra , amivel a gép nem működött megfelelőlen.Ezt eljátszotta kétszer mire rájöttem hogy hogy mi a megoldás. Egyszerűen le kell tiltani a telepítés beállításánál , hogy frissítse az illesztőprogramokat.Vagy Bővebben: Link
(#) vladcepes válasza belfi2 hozzászólására (») Jún 1, 2016 /

Szia!
Köszi a gyors választ! Este meg is csinálom!Csak most megint újra fog kelleni rakjam a Windowst (vagy leszedni az összes ilyen frissítést) mert most per pillanat ott állok hogy ha rárakom az Nvidia drivert akkor megint hibaüzenet. {Ha tudnám pontosan melyik frissítést kéne kilőni amit leszedett és a gépen van,jobb lenne mert nem kéne újratelepíteni} Köszi a linket!
(#) belfi2 válasza vladcepes hozzászólására (») Jún 1, 2016 /

Nekem is mindig újra kellett raknom ,de én már a beállításoknál kikapcsoltam az illesztő frissítést.A frissítések letöltését a Widows Update-ben állítsd át automatikusról kézire. (második lehetőség)Akkor csak letölti a frissítéseket de nem telepíti. Ott megnézheted milyen VGA illesztőt akart felrakni és kiveszed a pipát és /vagy elrejted a frissítést.
(#) vladcepes válasza belfi2 hozzászólására (») Jún 1, 2016 /

Rendben! Na kíváncsi leszek! Este kilövöm, belövöm.
(#) vladcepes válasza belfi2 hozzászólására (») Jún 2, 2016 /

Szia! Megnéztem amit írtál,egyébként úgy volt beállítva. Próbáltam egy pár drivert,mindegyikkel ugyan az a hiba.Ha nincs rajta a driver csak a szabványos VGA azzal működik,csak amint írtam a képfelbontást hiába állítom maxra (1024 talán) a videóknál látható hogy nem az igazi. Mondom kipróbálom megint az újratelepítést, csináltam róla képeket,hát lehet hogy mégis csak a videokártyája kezd meghalni? Telepítés után driver nélkül megy úgy ahogy írtam. De lehet hogy kezd elpusztulni a gép? Kár hogy itt laptopba nem lehet semmit csinálni a videokarival,vagy van rá megoldás? Válaszokat előre is köszönöm!
Üdv!
UI: Ha nincs más választás,használom így driver nélkül amíg kileheli a belét
A hozzászólás módosítva: Jún 2, 2016
(#) belfi2 válasza vladcepes hozzászólására (») Jún 3, 2016 /

Sajnos akkor nem tudok segíteni bár elnézve a képeket , olyan mintha memória hibás lenne.
(#) belfi2 hozzászólása Jún 3, 2016 /

Hali!
Engem is utól ért a a VGA baj.Egy Toshiba Satellite L505D-GS6000-at pakoltam össze , sajnos semmilyen driver nincs Win 8.1 hez. Próbáltam a Driver space oldalon lévőket ami fel is megy de nem csinál semmit. De egyéb gondok is vannak pl nem mennek az FN vezérlők .Az nem is lenne baj de ez a Catalyst kiakaszt.
(#) Gafly hozzászólása Jún 4, 2016 /

Azon kezdtem el gondolkozni, hogy ha van az ember fiának/lányának egy laptopja, amit Windows 7 rendszerrel vásárolt (matrica), majd meghal benne a HDD, akkor mi van?
Ugye a licenc az az alaplaphoz van kötve.
De a telepítő lemez viszont nincs.
Akkor hol a pénz?
Következő: »»   633 / 1158
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem