Fórum témák
» Több friss téma |
Köszönöm az eddigi hozzászólásokat.
Igen PGA370 proci foglalat. Csináltam még egypár képet róla hátha jobb. Nem akarnám megcsinálni ,csak kipróbálni. Arra a fehér csatira kéne a bekötés. Köszike.
Tessék parancsolni itt volna az is, matricás csati.
kösszi.
Sziasztok! Ma megint megcsinálta azt a figurát a gép hogy használat közbe sötét képernyő,újraindítottam,aztán mint feljebb (régebb) írtam csak csökkentett módba jön be, rendes indításnál mind az a kék halál ami BlueScreen-re hivatkozik, Bementem csökkentett módba letöröltem az NVidia driver-ét és így működik. Visszaraktam megint a drivert ezt driver ,aztán megint egyből csinálta a jelenséget. Szerintetek? Választ előre is köszönöm!
UI:Most megint csak a szabványos VGA van csak így nem igazi a kép A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2016
Nekem a 486-on símán ment a win95 12 mega rammal, viszont alaplapi usb még a P2-nél se rémlik.
Üdv
Nekem volt 200 Mmx-nél, nem a mai 9tűs, hanem sok egyébbel egymás mellett. Akkor még nem volt ez a része szabványosítva szerintem. Abban az időben(98) sok alaplap kézikönyvét forgattuk, hogy normálisa ki tudjuk vezetni.
Háááát.
Épp tegnap hoztam fel a pincéből a régi P1-es lapjaimat. Az egyikben valami P1 MMX233-as van (fémházas), és foglalata 486-os (Socket 7) . Továbbá - a lapon gyárilag rajta vannak tüskék a hozzá csatlakoztatható és kábeles kivezetésű USB-hez! A lap képes AT és ATX-es táppal menni. Van rajta 3 db. IDE, és 5 db. PCI csatlakozó, 4 EDO RAM slot, és 2 SDRAM slot. A billentyűzet azonban még DIN aljzatos, ám az egér COM1-re vagy COM2-re mehet. (RS232-vel). A BIOS-a Award (1997) A lap neve - Soltek SL-54P5 A másik régi lapomban (szintén P1-es) már PS2 egércsati van, ámde tüskéken valami huzalos megoldásúban még másikat is hozzá lehet adni (amúgy a billentyűzet bemenete DIN dugó). És van rajta 3 db. ISA és 5 db. PCI sin. Továbbá a memóriának - 4 db EDO-RAM slot (azt még kettesével, párba kellett belerakni) és 3 db. SDRAM slot. Ez a lap szintén képes AT és ATX-es táppal üzemelni! A BIOS tipusa AMIBIOS 1995, a proci foglalata Socket 7, s egy hűtés nélküli P1 MMX200 (kerámia lapkás) van benne. A lap neve - TopGun M565. Mindkettő még megy és jól van. A hozzászólás módosítva: Máj 31, 2016
Nem tetszik neki a driver.
Próbálj meg egy másik NVidia progit feltenni rá. Idézet: „Van rajta 3 db. IDE” Ne szédíts bennünket! Reméljük 3 darab 16 bites ISA busz csatlakozót akartál írni...vagy nem? A hozzászólás módosítva: Máj 31, 2016
Remélem, látod a kérdésedre a választ!?: Bővebben: Link ...vagy még mindig nem?
Ez egy Via PLE133 chipsetes (VT8601B északi híd, VT82C686B déli híd) Pentium 3 alaplap. Jelenleg egy Intel Celeron proci lapul benne. PC100 ill. PC133 SDRAM-ot kezel (max. 1GB), és Riser csatlakozón keresztül lehet hozzá bővítőkártyákat használni. Valószínűleg valami kis irodai számítógépben lehetett. A gyártó jelzését nem látom sehol, de a típusa: 6BLVP.
A tápcsatlakozója elég speciális és az IDE (ATA) csatija is 44 tűs 2,5"-es Winchesterhez való. Az FDD csatija is elég érdekes; szalagkábeles. Hát... ennyit tudtam róla így hirtelen megállapítani. A hozzászólás módosítva: Máj 31, 2016
Próbáltam. Tegnap driver keresővel is kerestettem,azt is felraktam azzal is azt csinálta. Én is úgy gondolom hogy nem tetszik neki a driver,csak kérdés hogy ami eddig tetszett az most miért nem tetszik?
Sziasztok!
Adott egy IBM laptop, a képen látható csatlakozókba mit lehet bedugni, esetleg memória kártyákat, esetleg CF kártyát tudja fogadni? Köszönöm.
A linkben látható PCMCIA bővítőkártyákat:
PCMCIA bővítőkártyák
Egy ilyesmi gépről van szó, ugye? IBM ThinkPad T41P
Az egy dual PCMCIA bővítőhely. Memóriakártya, merevlemez (MicroDrive), meg miegyéb tehető bele. Adapterrel CompactFlash kártya is használható.
Tényleg, az alaplapon volt egy tüskesor az usb-hez, ezt sikerült fordítva rádugni és az egyik smd előtét ellenállásból kijött az éltető füst (az alaplap megúszta) ijedtembe nem mertem szórakozni vele és megvettem bele egy heti fizetésemből egy pci-os usb-s kártyát.
Üdv
Lemaradtam, milyen a kártya? Nekem hasonló esetben egy átkondizás segített. Mx440-es kártyánál.
Egyik régi lapomon a tüskesornál ugyanez volt a helyzet. Fordítva - vagy csak rosszul - dugtam rá az USB toldót, és egyből jött a füst.
Szerencsére a lap annélkül is ment tovább. Aztán egyszer egy lomtalanításánál az utcán találtam USB PCI-os kártyát. Igaz, annak csupán 2 bemenete volt, de máig az van a gépemben ... Én nem adtam érte ki egy heti fizut, mert ... "aki keres, az talál".
Köszi a választ! Laptoprol van szó. Észrevételek {nem biztos hogy összefüggő a dolog de ezt vettem észre}: Windows újratelepítése (aztán rá a driverek többek között ez az Nvidia driver is ,gép működött egy pár napot aztán előjött ez a jelenség. Nem e valami olyan frissítés került rá ami ezt okozza? Nem értem csak kérdezem. Driver leszed működik a gép rendesen minden hibaüzenet nélkül csak a szabványos VGA kártyával nem jó a kép. Még nincs meg a megoldás.
Hali!
Nagyos is elképzelhető! Egy MS7529 lappal jártam így .A saját VGA illesztője jó volt aminek igaz, állítása szerint nem volt aláírása pedig az MSI oldaláról lett letöltve . Az első frissítéskor a Win 8.1 szépen lecserélte egy másik verzióra , amivel a gép nem működött megfelelőlen.Ezt eljátszotta kétszer mire rájöttem hogy hogy mi a megoldás. Egyszerűen le kell tiltani a telepítés beállításánál , hogy frissítse az illesztőprogramokat.Vagy Bővebben: Link
Szia!
Köszi a gyors választ! Este meg is csinálom!Csak most megint újra fog kelleni rakjam a Windowst (vagy leszedni az összes ilyen frissítést) mert most per pillanat ott állok hogy ha rárakom az Nvidia drivert akkor megint hibaüzenet. {Ha tudnám pontosan melyik frissítést kéne kilőni amit leszedett és a gépen van,jobb lenne mert nem kéne újratelepíteni} Köszi a linket!
Nekem is mindig újra kellett raknom ,de én már a beállításoknál kikapcsoltam az illesztő frissítést.A frissítések letöltését a Widows Update-ben állítsd át automatikusról kézire. (második lehetőség)Akkor csak letölti a frissítéseket de nem telepíti. Ott megnézheted milyen VGA illesztőt akart felrakni és kiveszed a pipát és /vagy elrejted a frissítést.
Rendben! Na kíváncsi leszek! Este kilövöm, belövöm.
Szia! Megnéztem amit írtál,egyébként úgy volt beállítva. Próbáltam egy pár drivert,mindegyikkel ugyan az a hiba.Ha nincs rajta a driver csak a szabványos VGA azzal működik,csak amint írtam a képfelbontást hiába állítom maxra (1024 talán) a videóknál látható hogy nem az igazi. Mondom kipróbálom megint az újratelepítést, csináltam róla képeket,hát lehet hogy mégis csak a videokártyája kezd meghalni? Telepítés után driver nélkül megy úgy ahogy írtam. De lehet hogy kezd elpusztulni a gép? Kár hogy itt laptopba nem lehet semmit csinálni a videokarival,vagy van rá megoldás? Válaszokat előre is köszönöm!
Üdv! UI: Ha nincs más választás,használom így driver nélkül amíg kileheli a belét A hozzászólás módosítva: Jún 2, 2016
Sajnos akkor nem tudok segíteni bár elnézve a képeket , olyan mintha memória hibás lenne.
Hali!
Engem is utól ért a a VGA baj.Egy Toshiba Satellite L505D-GS6000-at pakoltam össze , sajnos semmilyen driver nincs Win 8.1 hez. Próbáltam a Driver space oldalon lévőket ami fel is megy de nem csinál semmit. De egyéb gondok is vannak pl nem mennek az FN vezérlők .Az nem is lenne baj de ez a Catalyst kiakaszt.
Azon kezdtem el gondolkozni, hogy ha van az ember fiának/lányának egy laptopja, amit Windows 7 rendszerrel vásárolt (matrica), majd meghal benne a HDD, akkor mi van?
Ugye a licenc az az alaplaphoz van kötve. De a telepítő lemez viszont nincs. Akkor hol a pénz? |
Bejelentkezés
Hirdetés |